Moravian Hill (Hell)

Přidat foto

Hostýnské vrchy píšou, jsme tady správně...

Rusava

Zatím ok

Polem nepolem

Také loukami..

Generace XYZ

Vysílač Velká Javořina

Farmička

Slepica

Kuře

Morčák

A v sobotu kruháč!

Jirka má dobré nápady, ba co víc, umí je ještě vylepšit. Tenhle výlet po Hostýnských vrších měl dlouho uložený. Realizace jiných přání se nám zatím nenaplňuje, takže jsme oprášili tento ležák. Čtvrtek se nám jevil jako den D, aneb normální den, žádné velké přípravy. Měl jsem za sebou docela sodu a řekl jsem si, že tenhle vytrvalostní výlet bude hezké zakončení před dalším závodním blokem.

V rukávě jsme měli teda zpestření v polovině trasy, kterému jsem nedával velkou váhu, ale byla by to zajímavá třešnička na dortu. Kolem 7 ráno se naše výprava rozhodla šlápnout vstříc nekonečným rovinkám a kopcům. Ještě za šera v ranní kose se zahříváme výjezdem a projíždíme krásnou přírodou za zpěvu lesa. Jedeme dobře známým okolím Drásala, Rusavou, atd. Pak už se v tom ztrácím, protože míjíme jednu obec za druhou, Držková, Uherský Brod, Nivnice a prvních 100 kiláčků odsejpá. V Jirkovi neopadává vidina Velké Javořiny a já jsem pro každou výzvu. Protneme hraniční přechod a jedeme teda vrcholovku dne přes sousedy na Slovensku.

Tady se začínám trápit a na Velkou Javořinu už melu z posledního. Malá záchrana byla miniFarma, kde jsme mohli doplnit vodu, které jsem vypil za půlku dne velmi málo (1.5l?), stejně jako jídla, kterým jsem šetřil. Holky z farmy byly na nás milé, s úsměvem a zvířátky kolem. Obrovský zajda, načechrané slépky nebo přerostlá morčátka. Radost pohledět… a hltat vodu. Vrcholu jsme dosáhli krátce po poledni. Náš gastro zážitek jsme začali kapustnicou a malou palačinkou z mikrovlnky. Kolem nás spousta čechů a jak čas běží, tak nasedáme a hulákáme zpátky, kde nás stále čeká porce kilometrů neboli další stovka.

Nedokážu nastartovat a točím z prázdna. Přicházejí další a další táhlé kopce a mě berou mory. Ono se to možná nezdálo, ale rád se vystavuju těmhle stavům, kdy jedeš na morál, v hlavě se děje kdo ví co a pohání tě jen vůle šlapat dál. Vzhledem k vyhlídkám ještě zastavujeme na jedno jídlo a to mě celkem vzpruží, že dokážu jet svižněji. Jenže pak opět dojde voda a další desítky kilometrů jedu na rezervu. Benzínky zavřené, obchody zavřené. Trochu bezmoc se takhle zbytečně ploužit přes Vizovice.

V závěru je restaurace, kde dáváme večeři, s Jirkou jsme se víceméně celý den dělili. Tak padne brokolicová pizza, stejně jako posledních 20 km, kdy na sebe opět navlékáme návleky a vesty. Ráno jsme vyjeli za šera a zimy, stejně jako dojezd do Rajnochovic živí a zdraví. V dobré náladě, vytřepání, zmrzlí, unavení jedem dom. Abychom přemýšleli, co to bude příště. Balím se teď s vidinou vstanout na nejvyšší hoře, ale o tom bude jiná story.. :)

9:40:52 | 226.31 km | 4173 m

Strava

(vloženo 23.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

2.8.21 15:19

@dědek mohy Tak s jedním bidonem si docela dobrodruh, chápu to kolem komína, ale na 50+ už jedině dva! :-)

Reagovat
dědek mohy
dědek mohy

29.7.21 10:54

S vodou souhlas, vozím vždy jen jeden bidon a když voda dojde, poprosím někoho za plotem a v 99% případů ochotně doplní. V 50% případů nabídnou i něco jiného =)

Reagovat
sheenecek
sheenecek

24.7.21 18:32

Supr švih a Javořina ze Slovenska :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

24.7.21 14:42

Dost dobrá akce, hezky pánové! Pěkně sepsáno :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

23.7.21 20:03

Parádní akce, jen tak dál, GJ chlapci.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

23.7.21 14:10

Ty krávo! Srdce rvoucí příběh, popsáno tak, jako bych tam byl s Váma. Krásné obrázky a ty km, to je teprv něco! Velká Javořina a farmička jsou TOP fotky! Nádhera ;)

Reagovat
bara2
bara2

23.7.21 14:09

Krásný výlet po kopcích. Fotka na Javořině se mi líbí, ten hrdý postoj dobyvatele :-) A počasí vám přálo. Posledně jste, tuším, kapánek zmokli, tak jste si to vynahradili. Parádní výkon.

Reagovat
adamaa5

23.7.21 13:26

Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

23.7.21 11:51

Moc pěkná práce, hošani!! Ty nastoupaný metry mi přijdou krutopřísný, Hostýnské vrchy se prostě nezdaj :-)

Reagovat
miťo
miťo

23.7.21 11:51

Pěknej příběh. Fotky parádní, počasí doslova katalogový. O jízdě na morál něco vím :D Když dojde voda, neboj se požádat lidi. Slušně. Kohotkovou vodu ti podá každej. Jo a máš pěknou silničku, Spešl na klasických brzdách.

Reagovat

Další galerie z kategorie

ejdmmm 2
hawrda 5
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15