Dnešní pozdrav pro Babičáka

Přidat foto

Babice.

Dnešní pohodová projížďka.

Dnešní fotoúlovek přímo pro Babičáka, dal jsem jen takové šolich na štěrkáčoj viz bilance.

(vloženo 17.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

22.7.21 15:14

Přispěju se svojí troškou. Včera jsem se vracel a z auta na měl řval řidič, co to mám za zk*rvený červený blikající světlo. Garmin Varia. Prý to mám vypnout :D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

21.7.21 17:51

Tož já jel od Křtin, ztama se to jelo celkem v poho, ale znám to i z druhé strany, jednou jsem se tam musel skrýt před krupobitím v autobusové zastávce na začátku obce ;-) Takže jsem trošku orazil, než jsem pokračoval výš a výš. A kam vede ta Brňenská šotolinová cesta, na chvíli jsem na ní odbočil, na štěrkáčovi bych to asi dal, ale netušil jsem kam to vede?? Tak to by bylo supr, alespoň by jsi mě vyvedl z Pardubek, tam já dycky zakufřil a pak jel po tý šílený hlavní, kde maj kola zákaz :-)

Reagovat
babicak
babicak

20.7.21 22:55

Tož vítej u nás :-), v naší vesničce, ten výjezd od nádraží je druhý ( pro mne) nejnáročnější, po ŽTZ od Býčí skály, to je opravdu výjezd na morál. A reflexní pásky na sedlové vozím dvě, oranžovou fluo, i s kovem, v případě nutnosti mohu dát na nohu, či ruku. Zkusím si půjčit, či pořídit silnicu a pojedu z BK vlakem na Kuks s Tebou. Ještě to musím doladit, bo na silnici jsem neseděl bezmála 40 let.

Reagovat
LM
LM

19.7.21 23:04

bara2: to mi psát nemusíš. Reflexní pásky, nálepky a trubičky mám i na fullu, se kterým na asfalt skoro nepáchnu. A „silnička“ je předpisová s bílou odrazkou vepředu (je to zabudované do světla), červenou vzadu (taky součást světla), oranžovejma odrazkama na pedálech i ve předním výpletu a mám tam i další reflexní pásky a trubičky ať jsem vidět :-)

Reagovat
bara2
bara2

19.7.21 22:42

Amino, vem si, že ta cyklistická svítilna má při nejlepším tak 3W výkon. Reflektory auta mají řekněme 100W a byl by v tom čert, kdyby mu odrazka či reflex nevrátily desetinu… Odrazka/reflex mají tu vlastnost, že vrací to světlo zpátky. Vajglpod zadkem cyklisty se při ozáření silným reflektorem spíš ztrácí, než že by byl líp vidět. Za světa je nejlepší žlutá neonová vesta/bunda/dres, to je dost velká a svítivá plocha, která je vidět na kilometr. Jakákoliv světlá jasná plocha je dobře vidět, a když je na tom ještě takovej ten šedej reflex, co odráží jasné bílé světlo, je to vidět i za šera/tmy v reflektorech auta z větší dálky, jak to světlo .

Reagovat
bara2
bara2

19.7.21 22:18

LM, norma říká, že odrazka může být nahrazena … viz. text v obrázku u mého předchozího příspěvku, tam je patřičný kus té normy zobrazen. Každopádně by tam něco mělo vždycky být, kdyby jen pro případ, že zatmíš kdoví kde, po dvou hodinách jsi bez světla a tlačíš kolo po silnici dom. Prostě odrazky/reflexy to jistí a musí tam být. Barva je hlavně důležitá pro ty druhé, červená signalizuje zadní stranu vozidla, bílá čelo – podle toho poznají, kterým směrem se to pohybuje. Oranžová udává šířku objektu, a když se to točí, jasně poznají, že je to kolo. Vem si, jak jsou z auta krásně daleko vidět odrazky na patníkách u silnice. Patníky ještě vůbec vidět nejsou, ale odrazky ukazují cestu na stovky metrů daleko a ty barvy jsou zřetelné. Málokterá cyklistická bluďa s jedním utrápeným wattem je tak daleko vidět, a reflektory auta si ju nerozsvítí, jedině odrazku/reflex si reflektor sám rozsvítí.

Reagovat
PucalkovicAmina
PucalkovicAmina

19.7.21 21:43

V noci svítím ve dne blikám, tak snad mě nezavřou. 

Reagovat
LM
LM

19.7.21 21:11

bara2: ta norma mluví o odrazkách a odrazku na kole nemá ani jednu, takže by pokutu mohl dostat (pokud to neuhádá na ty reflexní pásky na kole a případně i na oblečení :-)

A nejlepší reflexní páska je bílá nebo žlutá:

„Ideální je bílá a stříbrná, kde není nanesena žádná barva, která by tlumila reflexi. Barva totiž částečně pohltí světlo, které na ni dopadá, proto čím tmavší pásek bude, tím méně bude svítit,“ objasňuje důsledky fyzikálních zákonů Lukáš Pejpal z technologické společnosti 3M, která se zabývá vývojem a výrobou reflexních materiálů.

Reagovat
bara2
bara2

19.7.21 19:46

vepředu by měla být bílá, vzadu červená a ve výpletu a v pedáech oranžové, tak píše norma. Dokonce tam i píšou, jak vysko má být zadní odrazka: 250–900mm…

Je to ke konci v přílohách u této normy:

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-341

Reagovat
PucalkovicAmina
PucalkovicAmina

19.7.21 18:04

Takže takhle ty pásky mám špatně? Vepředu být nesmí?:O

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

19.7.21 17:53

@ZdeNECK1 JJ, těšilo mě, málem jsem ti tam vlítl, když si přijížděl ze Sucháča, sorry ;-)

Reagovat
ZdeNECK1
ZdeNECK1

19.7.21 08:41

myslím, že jsme v sobotu dopoledne potkavali TĚSNĚ na vyjezdu ze žlebu na Skalák :) já jel na modrym giantu..

Reagovat
LM
LM

18.7.21 09:52

miťo: To je komár. Nechápu jak se tam takhle dostal, nikde jsem s tím vysokou rychlostí necouval :-) Asi ho „vystřelil“ drobný vzorek zadního kola někde ve sjezdu takhle dopředu.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

18.7.21 09:36

Ta moucha vypadá tedy luxus reflexně :-D

TVL, takový práce a při tom taková blbosť :-)

Reagovat
miťo
miťo

18.7.21 07:41

LM: ta moucha :D

Reagovat
LM
LM

17.7.21 21:48

TIP: když se ten reflexní pásek u kraje (nebo třeba uprostřed) opatrně nařízne, tak z toho lze tu kovovou pružinu vyndat a použít jen tu plastovou reflexní část. Je to lehčí a lze to pak dát na jakýkoliv průměr trubky. Stačí to naměřit aby se to pár cm překrývalo, utáhnout (ať to drží na místě třením) a zajistit konec kouskem průhledné izolepy.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.7.21 20:21

Aduldinho, no já jsem dnes nevyjel, vítr a honějící se mraky mě odradily. Možná zítra, ale mám natažené převodníky, tak nemůžu moc silou, dojedu to do mrtě a pak to vyměním komplet ;)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

17.7.21 20:16

Mě zastihl déšť až k večeru, ale čekal jsem ho mnohem spíš.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.7.21 19:58

Na tomhle kole nic extra neřeším je to takovej pracant a myslím, že jsem dnes měl dost výrazný dres.A mimochodem i zde mám ty reflexní trubičky na špicách :-)

Netušil jsem, že u nevinné fotky pro Babičáka se strhne diskuze o reflexních prvkách :-)

Mikšu, kdybych ráno nevěřil výhledu na polední déšť mohlo padnout něco delšího, ale za to nejspíš více bolestivého a méně pohodového ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

17.7.21 19:24

Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.7.21 19:08

Sám za sebe, vozím i přes den přední svítilnu s funkcí stroboskopického blikání, je mi jedno, že mám na řidítkách další „krám“, je pro mě důležitější, než vzhled samotný. Reflexní pásku na sedlovce mám taky a pod sedlem „chytrou“ blikačku. Odrazky ve výpletu a na pedálech odmítám… Pěkná vyjížďka, výkon dosažitelný i mnou, je vidět, že si to měl na pohodu a užil sis to ;)

Reagovat
miťo
miťo

17.7.21 18:38

Báro, já jen že ta páska se tam za jízdy šmrdlá, tak proč to raději nepolepit reflexkou.

Reagovat
bara2
bara2

17.7.21 18:25

Já si myslím, že ty reflexní pásky, co tam máš,jsou OK.

Na kole má být vepředu bílá a vzadu červená odrazka, případně to může nahrazovat reflex na oděvu… Protože mi z dikce předpisu není zřejmé, zda ten reflex na oděvu musí odpovídat i barevně (na oděvu mám reflexy bílé), dávám dozadu na podsedlovou brašničku červenou odrazku. Ve výpletech a na pedálech má být oranžová odrazka, opět může být nahrazena reflexem na oděvu a stejně tak i není zřejmé, jaké musí být ten reflex barvy. Na pedáech tu oranžovou směrem dozadu mám, ve výpletu mám oranžové odrazky jen na zimních kolech. Na Růžence a Messnerovi mám reflexní trubičky na drátech, ty jsou bílé a mám kvůli tomu výčitky svědomí… zas teda mě ještě za to nikdo nebuzeroval, to je fakt :-)

Reagovat
miťo
miťo

17.7.21 18:17

Insta byl jen na ukázku reflexky. Nemám to na YT.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.7.21 18:06

@miťo Neřešim a nemám Instáč = vrchol sociálna je pro mě Strava a BF :-)

Reagovat
miťo
miťo

17.7.21 16:39

miťo
miťo

17.7.21 16:28

Na kolo patří reflexka.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

17.7.21 15:53

@miťo V zimě je každá reflexní páska dobrá ;-)

Reagovat
miťo
miťo

17.7.21 15:43

Tu oranžovou pásku bych sundal, pak to bude super ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19