Zmrzka za tři kila

Přidat foto

Odměna za budíček ve čtyři

Jeden z mnoha překapřených smradlavých rybníků...

... u kterého si na mě okamžitě posedaly celé muší rodiny :-)

Přístav v Hluboké

Kyprej vrbice, rostlina silničních příkopů. Svého času se úspěšně šířil díky vysekávání příkopů a tím roznášení jeho semen. Za suchých let hodně vymizel a letos začíná být vidět zas o něco víc. Což je fajn :-)

Okolo Třeboně... nevím, možná se tam pasou koně, ale rozhodně se tam týrají silničky :-).

Dubová alej u Staré Hlíny

Pro Zoidberga: 47,5x zoom na Huawei P30 Pro. Mizérie, no..

Tady už to bylo lepší :-) Kde chybí zoom, tam musí být vlezlý fotograf ;-)

Je libo řezy nebo není libo řezy? :-)

Cyklostezka Trasa Partnerství v Přírodním parku Vojířov. Naprosto perfektní

No nejeď tam! :-))

Novomlýnský rybník u hranic s Rakouskem

Kámen Republiky tamtéž

Zaniklá obec Nové Mlýny

Nejsevernější bod Rakouska

Monumentální klášter v obci Klášter

Slavonice

Klášter karmelitánů u Kostelního Vydří v obležení světské zábavy :-)

Klášter se ale nezdál být rušen..

Telč a jeden pěkný strakoš

Cíl dne splněn.. poznáte toho černého krasavce? ;-))

Moje pořádná jogurtová a mangová a jedna vanilková chudinka, která patří...

..kotwíkovi ;-)) Zmrzlinové skóre si vylepšil jednou malinovou, která mu krásně ladila s dresem :-))

Mezi Kardašovou Řečicí a Veselým nad Lužnicí bylo takhle vyvrácených stromů opravdu hodně

Pomalu přestává pršet

Podvečer u Vodňan

A ještě moje oblíbené čb :-)

Svatý František u Novomlýnského rybníka. Jen mu dát do ruky zmrzlinu :-)).

Je to tak, moje rodina už mě zná jak své boty. V sobotu jsem upekla buchty, načež muž prohlásil: „Ááá, máme buchty, to bude zejtra mamka zase celej den v prdeli.“ A bylo to, žádné vysvětlování, žádná žádost o opušťák, úplatek byl akceptován, můžu vyrazit :-)

No.. ráda si ráno pospím. Když je možnost, nejraději vstanu až když je čas vařit oběd. Proto mě překvapilo, jak pěkné je být v neděli za úsvitu na kole! V ničem to nepřipomíná nervózní ranní odjezdy na závody, kterých jsem ještě zamlada zažila až dost, žádný stres, jestli naložíme koně a jestli nezapomenu některou z tisíce nezbytností. Prostě sednu na poslušné a klidné kolo a užívám si té volnosti, čerstvého vzduchu a krajiny. Tím ovšem nechci říct, že by se snad ze mě tímto stalo ranní ptáče! Člověk by měl s příjemnými věcmi nakládat střídmě, aby mu nezevšedněly… takže budu zase uvědoměle trpět ráno v posteli :-))

Cíl nedělního výletu byl jasný: kožíškova nepřekonatelná zmrzlina v Telči s neméně nepřekonatelným poutačem v barvách jedu na krysy a jiných chemikálií :-) Takže na východ.. jižnější trasou tam a severnější zpátky. Navíc kromě zmrzky jsme byli domluveni s kotewem, že dáme někde po cestě spicha, když už se budu pohybovat kousek od Jihlavy. Takže motivace silná, ráno ukázkové, východ slunce spektakulární a nohy čerstvé :-) S kotwíkem jsme se potkali mezi Telčí a Slavonicemi a byla jsem fakt MOC ráda, že jsem předtím stihla odjet několik velmi silničkově nestandardních cest. Myslím, že jet mi kotwík naproti ještě o kus dál, odmítl by absolvovat trasu v sedle a raději by spešlíka nesl :-)) I tak častokrát na mé trase trpěl a zoufale se dotazoval, musíme-li jet zrovna tudy. Jenže mapy.cz zavelely, tak nebylo zbytí :-) Rozloučili jsme se v Jindřichově Hradci a musím kotwíkovi složit poklonu za to, že byl schopen se po sobotním švihu na kolo nejenže podívat, ale nakroutit dalších cca stopade.. Na zpáteční cestě jsem si užila vydatného protivětru, který se hnal od Šumavy spolu s pěkným deštěm. Mokla jsem nějakých dvacet kilometrů před a za Týnem nad Vltavou. Má to něco do sebe, když zaprší fakt pořádně, protože jakmile je člověk pěkně durch a v tretrách má rybník, nastane stoická fáze a přestane to řešit :-) A navíc: v dešti přestalo foukat! Mrak jsem podjela a u Vodňan mě ještě zastihlo večerní slunce a pára stoupající z vykoupaných šumavských kopců.. Únava ovšem rostla rapidním tempem, hlavně díky tomu, že všechny mé návraty domů se odehrávají směrem nahoru. Navíc se začal už od stoupání z Týna hlásit hlaďák, který jsem jakž takž držela na uzdě Piknikem a ořechy. No a posledních cca deset kilometrů jsem odjela na třešně od silnice, které mi seslalo snad samo nebe :-))

(vloženo 12.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

17.7.21 10:15

Díky vám všem, nápadů, kam se podívat příště, je dost, tak snad bude čas a příležitost se zase někam vypravit. A podat zprávu samozřejmě :-))

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

16.7.21 08:52

No tak paráda, nádherné , ale moc krásné foto a povídání k tomu, které jsem si po příjezdu z dovči rád počet. K výkonu raději nic neříkám, si prostě ženský robot :)))

Reagovat
Barak
Barak

14.7.21 10:05

Super výkon, krásné fotky.

Ale první odstavec textu, ten je top! :-)

Reagovat
Josephh
Josephh

14.7.21 08:06

Tak to smekám za super výkon. A ještě k tomu takovej pěknej fotoreport.

Reagovat
Jano86
Jano86

14.7.21 04:03

Súhlasím s mum na členov report sa teším.. Som norlmalne zvedavý! :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.7.21 23:17

Oldo, díky ještě jednou. A dost už tě chvály, čéče ;-))

člen(e), fakt si byl takhle blízko?! Tak to jsi měl tedy štěstí s přístřeškem, ono něco jiného je v dešti jet, když víš, že tě čeká doma horká vana a suchá postel, a něco jiného v dešti přenocovat.. Na tvůj report se těším :-) A děkuju!

Marskatine, já mám právě takovou tu fotoúchylku, že zas nevím, kdy přestat.. prostě Syndrom japonského turisty :-D Mouchy naštěstí nebyly dravé, jinak by to u toho rybníka byl pěkný horor :-) Díky moc!

Aduldinho, no to víš, že ty Libořezy jsou pro tebe ;-)) Díky pane!

plevki, děkuji ti :-)

Zoidbergu, děkuji ti. Tvoje fotky a ještě několika zdejších fotomistrů jsou mi velkou inspirací, na takové snímky, jaké děláš ty, se nikdy nedohrabu, kdybych na tom kole zoomovala sebevíc :-)

Fazzy, no je to tak. Člověk má asi někde nějakej přídavnej motor, co spíná, až když jde do tuhýho.. Naštěstí nebyla moc zima, aby začaly tuhnout svaly, takže vlastně o nic nešlo :-)

Reagovat
Fazzy
Fazzy

13.7.21 18:12

Jo ten déšť je super. Nejezdim za mokra, nesnášim když moknu, ale když už sem durch, tak podávám nejlepší výkony a strašně mě to baví. Ne teda na dvoustýmnebojakým kilometru, to už bych asi radši skočil do zdi :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

13.7.21 14:37

Děkuji za demonstraci zoomu v mobilu a dodám, že ten nejlepší „zoom“ máš stejně v nohou :) Parádní výkon i fotoreportáž – dokazující, že dlouhé ohnisko není „nutnou podmínkou“ pro působivé fotky.

Reagovat
plevka
plevka

13.7.21 14:35

Smekám, mamko ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

13.7.21 11:34

Parádní fotky, parádní výkon, parádní report, prostě vše skvělé jako vždycky :-) A díky za Libořezy :-D

Reagovat
Marskatin
Marskatin

13.7.21 09:30

Čtvrtá fotka " Mouchy snězte si mě"

Obdivuji vzdálenost i tu bohatou fotogalerii, u mě počet vyfocených fotek klesá se vzdálenosti a po 45km se už blíží nule.

Reagovat
člen
člen

13.7.21 08:41

Super výkon mamko. Já v neděli večer seděl v přístřešku u cyklostezky cca 2 km před Týnem nad Vltavou. Radar hlásil příchod bouřky a tohle místo se mi líbilo na přespáni. Sice jsem nesplnil denní limit 150 km, ale prožil noc v suchu a včera pak dal přes 200 km do Mělníka. Report z cesty okolo Vltavy dodám, až se trochu proberu, návrat domů od vlaku v 0:55 nic moc.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.7.21 06:16

To je tak, když se potkají dva borci (borec a borkyně) a ze vzácného setkání, udělají fotoreport a pěkné povídání, je fakt super tyhle příspěvky číst a prohlížet.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.7.21 23:01

Díky lidi :-)

Lišáku, máš recht, tuplák by mu slušel! :-D

hawrdo, díky moc :-) No, pouštět si počasí na trase může být demotivující.. Já se prostě vždycky ráno rozhodnu, že bude krásně.. no a někdy se mi to holt nepovede :-D Né, tak to kecám samozřejmě.. koukám ještě večer předtím. Ale když nehlásí vysloveně hurikán a zemětřesení, tak stejně jedu, akorát si třeba vezmu větrovku. Však ono to vždycky nějak dopadne ;-)

Doubku, tys výlupek všech ctností :-D

Kožíšku, vidíš, jakou jsi odstartoval novou Tour de Kožíšek :-D Super, to se taky moc těším na report!

midlandere, taky jsem kotwíka hned upozornila, že šírovi cvaká v hlavě :-)) , aby mu z nás nejeblo ;-D A neboj, už má slíbený servis, jen co uschopním blizze ;-) Ale je to nezmar, to je fakt. Díky ;-)

learito, díky pane :-) S těma buchtama.. hele, snaha se cení! Já myslím, že bys s granátama minimálně dojmul.. a na tom už se dá stavět ;-) Stran červů: určitě hafo, ale bylo mi to putna ;-) Divím se, že jsem v té agónii nepolykala i pecky :-DD

FraVal, o tom žádná! Když dáš 210 na bajku, přes 4000m nahoru a takovým průměrem, tak pro tebe 300 na něčem jezdivějším bude nuda a šeď ;-)) Děkuju :-)

miťo, díky! Nojo, kotwík je střelec ;-D

Edwine :-DD Díky pane!

Kotwíku, taktéž a nápodobně, draku. Bylo mi potěšením ;-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

12.7.21 22:07

Perfektní den, Mamka užásná, sotva jsem jí stačil :-) No a fotky? Srovnatelné s FH gulášem, prostě vynikající :-) Nemá to chybku Mamko, velká paráda a poklona.

Reagovat
Edwin
Edwin

12.7.21 21:09

To jako fakt?! Proč já sem furt lezu? Ale fotky parádní ;)

Reagovat
miťo
miťo

12.7.21 19:10

No pěkně! Kotwík má takovej pistolnickej pohled ;-)

Reagovat
FraVal
FraVal

12.7.21 17:52

Masakr. Snad tu třístovku taky dám.

Reagovat
learita
learita

12.7.21 16:46

Že bych taky doma upekl buchty..... Obávám se, že z toho zbudou černý granáty :-)

Nevím jak u tebe na trase, ale u nás jsou dobře vypadající třešně obohacené proteinovým červikem a ten v kombinaci s tím cukrem dodá sílu do nohou :-)

Pecka výlet i fotky, závidím.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.7.21 15:26

No chudák Šíra, doufám, že mu dopřeješ servis… skřípe a vrže a ty ho ještě proženeš deštěm! Ale on asi jede i tak

rád, viď? S tebou pozná daleký kraje.

Fotky z rozbřesku jsou nej. ;-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.7.21 15:19

Miťo a Bára psaly, že se taky do Telče podívají, už se těším i na jejich report. Já to mám kolem 55km jedna cesta a ještě jednou v tomto roce tu Telč zase prubnu. Teď se chci nechat očkovat proti Covid19– jsem zvědav jak mě to oslabí a taky na vedlejší příznaky.

Reagovat
doubeq
doubeq

12.7.21 14:55

Mamko přijel jsem před limitem a naťapal jen v předsíní :-)

Reagovat
hawrda
hawrda

12.7.21 14:11

No jo, abys taky nezmokla, když máš vypnutou funkci Počasí na trase:D.

Jinak moc pěkné foto včetně slohové práce:).

Reagovat
Lišák
Lišák

12.7.21 13:21

Svatýmu Františkovi nechybí v ruce zmrzlina, ale krygl s pivem, držený pěkně za ucho.

Reagovat
kofejn
kofejn

12.7.21 13:10

Ale jdi ty brebto :D.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.7.21 12:56

Báro, díky moc :-) Ty klášterní vrata byly moc krásný, kromě řezeb měly i takovou nádhernou stříbrnou patinu dlouho nenatřeného dřeva. Měla jsem i nějaké detailní fotky, ale to už by ta galerie tady byla zase k nepřežití dlouhá :-) A ten déšť.. no jo, jela jsem. Ono nebylo kam se schovat, až teprve v Týně by to šlo a to už jsem byla stejně celá mokrá. A to pak není dobré zastavovat, akorát by člověk vychladl a nastydl.

Percy, buchty fungujou, jo ;-)) Noo.. že bys nenašel něco podobně účinného a převědčivého, jak si zařídit vycházky?! ;-))) Díky, kámo :-)

Nimrode, děkuji pane :-) Jsem ráda, že se ti to líbí.

Jano, chce to tři věci: 1. vyjet včas, 2. mít světla, 3. přestat myslet ;-)

Kožíšku, třešně vůbec neměly šanci, aby mi udělaly zle, byly okamžitě zužitkovány a cukr z nich dopraven přímo do nohou :-)

grafiku, díky moc! Ale že až tak?! Kruci, to je teda pocta! :-)

Pepo, děkuji kamaráde :-) Nojo, kotwík je démon a vyskytuje se všude.. kdoví, jestli nemá klona! :-D

kerime, díky moc :-) Nášlapy mám na šírovi od začátku (čili někdy od podzimu), silnice s platformami, to už přišlo i mně blbý ;-) Ale na blizzovi platformy rozhodně zůstanou.. A ty tretry? No, jako už se tak nějak dá.. holt italská tlapička je trochu jinak stavěná než pořádná slovanská tlápa do podmáčeného terénu :-D

kofi, byla bohužel mimo trasu.. A ani se mi moc nechtělo, to víš, jsem zhýčkaná jednou perfektní obsluhou a perfektním pivem na jednom mlýně, hlavně ten chlápek, co tam pekl maso, byl skvělej ;-))

Reagovat
kofejn
kofejn

12.7.21 12:53

Tak by mě zajímalo, jestli si navštívila tu hospodu s příšernou obsluhou?

Reagovat
kerim
kerim

12.7.21 11:54

Klobouček mamko :-)

A vidím nové střevíčky a nášlapy – spokojenost?

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

12.7.21 11:26

Opět veliká nádhera . Z fotek nejlepší východ a západ slunce. Moc pěkné setkání dvou kámošů na zmrzlince . ( teď jsem se dostal k počítači a zjistil , že kdybych jel se skupinou z Mladkova po silnici a né po tur. značce , tak jsem se s Kotwikem potkal v sobotu také :-( ) Krásný den jsi měla .

Reagovat
LM
LM

12.7.21 10:56

grafik: si to ukládej do Oblíbených v prohlížeči ;-)

Reagovat
grafik
grafik

12.7.21 10:45

Moc hezké.

Škoda, že nelze na bike-foru přidat galerie do oblíbených v profilu (podobně jako témata). Rád bych ji měl po ruce – až budu v důchodu vzpomínat : )

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

12.7.21 10:30

Kotwík a Mamka na zmrzlině v Telči- to jsou mě věci. Ujetá vzdálenost parádní. V sobotu na cestě zpět od Vranovské přehrady už nevím kde bylo plno stromů obsypaných třesněmi nebo višněmi, neochutnal jsem, bál jsem se že mě z toho bude blbě.

Reagovat
Jano86
Jano86

12.7.21 10:23

No nevim no 300 je masaker :/

Reagovat
Nimrod
Nimrod

12.7.21 10:20

opět neuvěřitelný výkon, ať už v sedle, za „fotoaparátem“ (ale nemyslím to vůbec zle, jen za mobilem to zní divně) či u klávesnice

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.7.21 09:58

Doubku, a že to byly duby! Jako ty ;-)) Takže jsi přijel mokrej z hospody a určitě pozdě, co? A doma jsi všude naťapal.. ;-D

Tomiku díky :-) Ano, P30 Pro je sice občas protivně chytrý a moc mi do toho kecá, ale občas to bývá i pro dobro věci. Jestli myslíš fotku kotwíka se zmrzkou, tak to je režim Portrét.

KOmE, mouchy se na mě asi vyhřívaly, bylo to po ránu, to jsem ještě byla docela v cajku. No postupem dne by sprcha bodla, to jo :-D A taky že pak byla, pořádná! :-D

Jezevče, díky :-) Závody snad ani ne, vždyť to bylo jen 200 plus ;-))

Reagovat
perceptio
perceptio

12.7.21 09:18

Teda, tříkilo. Masakr. Opět krásný fotky a opět hezký příběh. Nejvíc se ní líbí, jak to máte doma s těma buchtama :-)).

Ta rána jsou boží někdy, že? Mám to taky rád. Ale pravda je, že postel je postel…

Reagovat
bara2
bara2

12.7.21 09:10

Krásný výkon, výborná reportáž . Sice nejsi ranní ptáče, ale ty první tři fotku stály za to :-)

Šírovi to nejvíc sluší u vrat do kláštera, ne, že by tam patřil, ale před těma ornamentama se hezky vyjímá.

Fotky v bouři jsou úžasné. Tos v tom dešti fakt jela? Já bych se asi schovala, máš můj obdiv. Západ slunce korunoval den, ale přijde mi, že to ranní světlo vyzní na fotkách lepší. Dojezd do kopce ti vůbec nezávidím, to musela být fuška po takové dálce . Ale určitě to byl hezký výlet, to je z popisu cítit.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.7.21 09:05

Díky všem :-)

DejfSejf, díky pane :-) Na poklonu to asi není, takový výlet, no.. Morálka pod psa, spousta zastávek zase a kopců ne až tak moc ;-)

Oldo, no.. jak to dělám.. Večer sednu k mapě a řeknu si Tak kam? A ráno na to vlezu a prostě jen točím nohama, někdy to jde líp, někdy hůř ;-) A na konci už si říkám jen Vydrž zadku, vydrž! :-D Díky kámo ;-)

Jano, ty to tam frkneš co nevidět ;-)

Tyjo kali, Kolín.. a víš, že by to bylo reálný?! Cca 330, to už jsem taky jela.. Ale to by muselo být bez focení, lovení, kochání a vysedávání v restauračních zahrádkách.. to nevím teda ;-D A taky bych musela aspoň vzdáleně připomínat medvěda, a ne žirafu :-DD

Inspektore, děkuju ti :-) Ano, manžela pozlatit.. ona je ta tolerance u nás vzájemná (aneb jak se nenápadně pochválit :-D)

Pepe, díky moc. Pokud je požitek takto komplexní, jsem coby autor nejspokojenější :-)

Dane, díky moc :-)

mira66, že by tu začal hon na telčskou zmrzlinu? :-D Jinak to číslo.. no už jsem si dřív řekla, že ty třístovky už jsou na mě moc :-D Né, tak ono to 300 a něco málo k tomu hodilo.. zajížďky k benzínám, trochu toho zakufrování.. Ale mně se to baťovské číslo v plánované trase moc líbilo;-) A na tvou štreku do Telče s reportem už se těším! A děkuju :-)

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

12.7.21 07:57

Tý jo, takovou dardu. :-)

Se tady snad rozjeli závody kdo víc. Já včera jen 150km/1710m. a měl jsem toho plný kecky. Ale zase jsem nezmokl. :-)

Reagovat
kOmE
kOmE

12.7.21 07:49

Smekám, moje průměrná vyjížďka má 15km :-D. Mouchy možná naznačují, že by to chtělo sprchu.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

12.7.21 07:46

Ráno i podvečer jsou moc příjemné záběry a je i docela pěkné jak se 30pro snaží rozmazat pozadí při určitých fotkách ;-) ČB foto supr.Report,výkon i kotew se zmrzkou opět velká paráda :-)

Reagovat
doubeq
doubeq

12.7.21 07:43

Hezký, dubová alej na č.8 potěšila :-) a mohla by jít do videa o kompozici třeba. Příběh samozřejmě čtivý a jestli tě to mamko potěší, tak jsem zmoknul včera z hospody taky na rybník v botách :-D

Reagovat
mirra66
mirra66

12.7.21 07:06

To není report o vyjížďce, to je příběh jako hrom. Fakt zírám co se tady schází za borkyně a borce. Určitě smekám, ale vůbec nechápu a sám sebe se ptám: PROČ PRÁVĚ TELČ? Proč ne třeba Frýdek? Kdo tam má do té Telče (proboha proč právě tam) na tu pitomou zmrzlinu jezdit? Jinak tedy gratuluji k výkonu, ale to číslo 299,9 km to by mě pronásledovalo i ve snu, to bych asi raději jeden z těch rybníků i přebrodil, aby tam skočila číslovka 3. Takže opakuji že smekám, jsem v údivu a nezbývá mi nic jiného, než tu zmrzku ochutnat taky. Přeji šťastné kilometry a těším se na další příběhy i přepěkný fotoreport k tomu. Nádhera!

Reagovat
dan001
dan001

12.7.21 06:43

Opět krása střídá nádheru.

Reagovat
Pepe76
Pepe76

12.7.21 06:38

Smekám za výkon , libuji si při čtení a očíčko se potěší z fotografií. Souhlasím s Jano86 , jednička má krásné světlo.

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

12.7.21 06:31

Pěkný výkon, pěkný fotky a supr text a skvělý manžel! Z těch much by mi jeblo:-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.7.21 06:24

Neměli jste se potkat u Kolína?

No, moc pěkně vy dva. S takovou vám ta naše zemička bude brzy malá. ;-)

Reagovat
Jano86
Jano86

12.7.21 04:55

Pre mňa 3kilo je len sen! Ta prvá fotka je fakt luxus.:)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.7.21 04:54

Další pro mě nepochopitelný výkon, nejenže údaje o jízdě jsou z říše snů, ale i fotky k tomu, jako vždy parádní, mamko, jak ty tohle děláš? Smekám klobouk ;)

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

12.7.21 02:02

Velký respekt mamko, fotoreport ukázkový a nájezd luxusní. Palec nahoru a k tomu poklona!

Reagovat

Další galerie z kategorie

kotew CZE JIHLAVA 10
Aduldinho 26
Pepa Hrabačov 20
MirosPikos 11
bara2 27
Hagner 8