Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
ferlikster
ferlikster

10.7.21 18:46

@melvin, zkušenosti s výrobou řekl bych mám. Ano zlaté české ručičky jsou šikovné a když to necháš na nich tak ti vyrobí jeden skvělý kus. Druhý bude taky skvěly, ale oba budou jiné. Nedostatečný procesní pohled, statistické řízení procesu, six sigma, lean… “k čemu? Tady to podrž a bouchnu do toho a vyřešeno”. Nikdo neví co byl problém, ale je vyřešeno. A zítra zase…

@jirra Jo, stačilo aby jeden výrobce přestěhoval výrobu a najednou se to stalo nutností pro všechny ostatní aby neztratili tržní podíl. Volíte vy svými peněženkami.

Reagovat
Marek.Kv

10.7.21 09:34

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Jirra
Jirra

10.7.21 08:45

Libí se mi jak tu někteří spilají „kolenovrtům“ kteří chtějí ušetřit a ještě tím podporují tu hroznou Činu, zatímco co velké společnosti dělají moc dobře, že šetří nechávají si to v té skvělé Čině vyrábět a ještě nemusí dávat vydělat těm kolenovrtům :-)

Trochu podobné jako když se celý „západ“ diví, že je Čína čím dál větší velmoc kladoucí si stále větší požadavky a přitom tu velmoc z ní udělaly samy a pořád ji ekonomicky posilují.

Reagovat
Melvin
Melvin

10.7.21 08:07

ferilkster: a obecne cesti svejkove dost neradi dodrzuji procesy nutne k zajisteni kvality a ocekavaji minimalne prumerny plat Nevím jaké máš zkušenosti s výrobou, ale ta představa, že co se vyrobí na západě je vždy lepší než třeba u nás je mylná. Nebudu to tu rozepisovat do detailu, ale ještě pár let zpátky byla naše pobočka co se kvality týká, jinde než třeba v IT a ES. A ani jejich zákazníci nebyli tak přísni, jak třeba Poláci.

Reagovat
čel.A
čel.A

10.7.21 07:27

Nemám problem s Čínou, západní svět ji využil pro nízké náklady a Čína se mezitím vysvihla, nicméně je podle me pořad rozdíl mezi vlastním vývojem a různými kopiemi. Osobně vždy radši podpořím tam kde je příběh, snaha o vlastní výrobek než o kopii.

Třeba ve in-ear sluchatkach už dnes čínští menší výrobci udávají směr a směle konkurují západnímu světu vlastními výrobky. A to je za me OK.

Reagovat
ferlikster
ferlikster

10.7.21 06:29

@orm jo, zalozit vyrobni zavod v CR neni levna zalezitost. Kdyz pominu to, ze nezamestnanost je rekordne nizka (takze kvalitni lidi temer nesezenes) a obecne cesti svejkove dost neradi dodrzuji procesy nutne k zajisteni kvality a ocekavaji minimalne prumerny plat, ktery nez zamestnanec dostane na ucet tak musis zaplatit statu jednou tolik. Potrebujes budovu, stroje, prvotni investice do materialu… a to vse jeste predtim nez vubec muzes nabidnout prvni kus k prodeji. Mezitim te navstivi inspektorat prace protoze si Miluna stezovala ze poskytujes spatne pracovni podminky, potrebujes lekarske prohlidky, EET,…

Ve zminene cine mas dodavatelsky retezec vicemene hotovy a resis “jenom” aby vyrobili tvuj design a dodrzeli tebou predepsanou kvalitu.

Ano, cil kterekoliv firmy je vydelat penize. Bud pujdou cestou masove vyroby za nizke naklady (a tedy do ciny), anebo cestou unikatniho designu, kvality a marketingu a budou delat maloseriovou vyrobu v tuzemsku.

Ja si radsi koupim kolo od firmy ktera vic pridane hodnoty ma v designu a testovani…. nez v korporatni spionazi. Ale to jsem ja, ty si vyber dle sveho…

Reagovat
TheJD
TheJD

9.7.21 23:10

@orm To uzce souvisi. Doma by vyroba vysla o dost draz.

Reagovat
orm
orm

9.7.21 22:43

@ferlikster: Fakt vidis problem v kolenovrtech a ne ve vyrobci, ktery ve snaze usetrit presunul vyrobu do ciny a tim podporuje jejich rezim misto aby dal vydelat lidem doma?

Reagovat
ferlikster
ferlikster

9.7.21 21:52

Tak si zkuste vymyslet vlastni produkt, investujte penize a cas do vyvoje, vyroby, vsechny atesty a certifikat, patenty. Aby jste snizili vyrobni naklady a neco i vydelali tak to vyrobite kde jinde nez v cine… a za mesic jsou na trhu plagiaty, vas partner prestane plnit objednavky zatimco kopie se vesele dal prodavaji za ctvrtinu ceny. A kolenovrtove na bike-foru teto situaci tleskaji a nevidi na tom nic spatneho.

Reagovat
Trance
Trance

9.7.21 20:34

Ja si koupim ram v Cine a za usetreny penize si koupim vlajku Tibetu :-)

Reagovat
čel.A
čel.A

9.7.21 17:44

Orm: ve střední třídě, ze nenajdu carbon rám?

Reagovat
orm
orm

9.7.21 15:15

@čel.A: Tak to moc na vyber v karbonove produkci mit nebudes, alespon ve stredni tride :-).

Reagovat
Edwin
Edwin

9.7.21 13:29

zirecek: základní údaje určitě ano :)

Reagovat
čel.A
čel.A

9.7.21 13:28

Můj pohled je takový, ze radši zaplatím za origo výrobek, klidně vyrobeny v Číně, než za jeden z desítek plagiatu. Ano, možná bych mohl ušetřit, ale rad podpořím techniky, kreativce, kteří nás sport, koníček posouvají vpřed.

Reagovat
zirecek
zirecek

9.7.21 13:22

Edwin: Základní údaje se dají jednoduše zjistit…

Reagovat
Stavel
Stavel

9.7.21 13:08

LM: Přesně jak píšeš. Navíc většina výrobců samostatně rámy ani neprodává. A když tak za šílené ceny. Takže pak je otázka, jaké obchodní praktiky jsou nechutnější.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

9.7.21 12:00

hawrda: Ne, typografie písmen je oproti Treku naprosto odlišná.

Reagovat
Edwin
Edwin

9.7.21 11:26

Už se hoši smiřte s tím, že Země je kulatá a ekonomika globální. Přímá podpora nebo nepodpora je jedno, pač stejně ve nevíš, komu ta firma ve finále patří.

Reagovat
hawrda
hawrda

9.7.21 11:22

A písmenka na rámu převzali od Treka?

Reagovat
LM
LM

9.7.21 11:20

zirecek: co bys dělal v případě, že v dubnu něco potřebuješ ale:

  • Český distributor napíše, že to bude až na podzim (možná)
  • v Německu taky nic
  • ale Číňan to má skladem a za 1/4 ceny? (došlo to za 3 týdny)
Reagovat
zirecek
zirecek

9.7.21 11:18

ORM, Mikš: Nikoliv. U kolenovrtců jsme sice pokrytci nebo zastrašovači raket, ale nemá cenu je řešit. Slušně jsem vyjádřil svůj názor. Vaše polarizace je k usmání…

Reagovat
orm
orm

9.7.21 11:00

@snas89: Nechapu tvoji myslenku. Vetsina ramu svetovych vyrobcu se dela v cine. Podporujes je tak jako tak, jen si u znackoveho ramu priplatis. Pokud chces byt moralne na vysi, tak si kup neco co se tam nedela – ocel, hlinik, mozna i nejaky maloseriovy karbon z evropy. Jinak jsi pokrytec.

Reagovat
mikš
mikš

9.7.21 10:20

zirecek máš pravdu,za každý prodaný rám si číňan pořídí raketu,nebo atomovku :-)

Reagovat
snas89
snas89

9.7.21 10:19

Zirecek souhlas.

Takze je to (mozna) zajimavy maximalne tak cenou. Tyhle kolenovrty, co to podporujou moc nechapu. Ale jejich vec…

Reagovat
zirecek
zirecek

9.7.21 09:30

orm: Vím, že můj rám je také z čínské fabriky. Ale nebudu podporovat čínského prodejce napřímo s maximalizací jeho zisku. Chápu, že řada Čechů vidí úsporu a je jim jedno, z čeho ta úspora plyne a že jde o rozpínání čínského vlivu obecně.

Reagovat
orm
orm

9.7.21 09:10

@zirecek: Cine (jakou myslis kontinentalni nebo taiwan?) zustane stejne at si koupis drahy ram nebo levny primo z ciny. Kdyz si koupis drahy ram, tak tvoje penize skonci u „vyrobce“ toho ramu. Kdyz si koupis levny ram, tak si pak za ten rozdil muzes koupit neco jineho. Pokud je pro tebe Cina fuj, coz chapu, tak si nekupuj nic vyrobeneho v cine.

Reagovat
zirecek
zirecek

9.7.21 08:53

Nechápu, kdo má potřebu podporovat přímo čínské podniky pod krátkozrakou vidinou drobné úspory peněz. U jiných výrobců kol zůstává většinový zisk mimo Čínu.

Reagovat
antuch
antuch

8.7.21 21:58

Predek je kopie Ghosta a na dalsim fotce na tom je jeste napis Riot:)

Reagovat
peter3531
peter3531

8.7.21 21:50

Dizajnom, páčia sa mi hranaté tvary.

Reagovat
jonti
jonti

8.7.21 21:48

Relativně lehký rám, zeropivot, geo vypadá taky docela rozumně. Šlo by to, ale není to ničím extra zajímavé.

Reagovat
Vilém
Vilém

8.7.21 21:35

snas: Proste je to TOP.

Reagovat
snas89
snas89

8.7.21 21:14

Zajimava cim?

Reagovat
Melvin
Melvin

8.7.21 21:10

Vypadá to hezky.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 6
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10