Do Telče a zpět

Přidat foto

Rozhledna Oslednice u Telče

Lovecký zámeček na Álejích

Zámek Telč

Telč náměstí

Zámecká voda, na fotce vypadá lépe než ve skutečnosti

Černý pasažér

Jahoda/vanilka

Zajímavý poutač a moc lidí okolo, tak jsem tam radši nešel

Na zpáteční cestě (Třešť hájenka na 5090)

Telč náměstí

Zámek Telč

Skleník v zámeckém parku

Moje maličkost na ochozu Oslednice

A pro jistotu ještě

Rozhled do kraje

A znovu

Výhled na Telč

Odpočívadlo nad hájenkou (509

Taková Hodická Vysočina 1967, to je mňamka :D

Doupě jsem projel, tentokrát bez zastávky na Roštejně

V sobotu jsem se nechal inspirovat @plysovýmkožíškem a vyrazil jsem z chalupy na zmrzlinu do Telče. Počasí bylo tak akorát, plním Camelbak s tabletkou magnesia, dva bidony, dva banány a jogurtové Be-Béčka a vyjíždím. Sunu se po 5215 a na rozcestí nad Sokolíčkem odbočuji vlevo a pokračuju směr lovecký zámeček na Álejích (ne, nablito tam nebylo, prostě se to tak jmenuje :)) Je to takový obří lesní kruháč se sedmi výjezdy, se zámečkem uprostřed. Pokračuju směr Brtnička (po cestě potkávám magora, který uvízl s osobákem v louži od traktoru) kolo beru na rameno a obchází to polem, toto ještě opakuji několikrát cesta je v hodně špatném stavu. Pokračuju na Dlouhou Brtnici – Pavlov (míjím větrníky, točil se jen jeden) – Bezděkov – Panenská Rozsíčka – Sedlejov – Mysliboř – Telč, tady jsem lehce zakufroval, když jsem hledal rozhlednu Oslednice, sláva našel jsem! Následuje výstup nahoru, rozhledna se ve větru docela citelně kývala, navíc se občas šprajcla bota v rohoži schodů a ochozu, ale dalo se to. Následuje sjezd do Telče, udělal jsem několik fotek a pokračuju objížďkou rozkopané části II/406 po chodníku. Na konci uzávěrky projíždím dírou v plotě a odbočuju na Vanůvek – Doupě – Třeštici – vyjíždím opět na II /406 a pokračuju na Hodice – Třešť a po 5090 dál na Stonařov – Áleje a zpět na chalupu. Celkem to hodilo téměř 76 km a 928 výškových me­trů.

Trasa zde: https://mapy.cz/s/ketamebato

Poprosím o shovívavost, popisky doplním až z PC na telefonu je to peklo ;(

(vloženo 6.7.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.7.21 22:57

Edwine, tak tohle chápu, mám podobnou zkušenost, s jednou restaurací, taky v Telči a na jídlo bych tam nešel, ani, kdyby to by to byla poslední hospoda na světě, žrádlo z mraženého polotovarů, už fakt nikdy ne!

Reagovat
Edwin
Edwin

8.7.21 14:51

Já tu pizzu měl, když jsme tam kdysi byli na romantickém víkendu a nebylo v neděli večer nikde jinde otevřeno. Nutno říct, že tenhle zážitek náš vztah stmelil natolik, že jsme spolu dodnes :D Dáváme tuto příhodu často k dobru a naše děti bezpečně ví, kde maj (nebo měli) nejhnusnější pizzu na světě :D

Nejlepší bylo, když pingl odnášel dva talíře s celou pizzou, ze který jsme ze zoufalství ožrali asi 3 cm nejspečenější „kůrky“ a ani ho nenapadlo se zeptat, jestli bylo něco v nepořádku. Asi byli zvyklí.

Takže od té doby do Telče už opravdu jen na zmrzlinu :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.7.21 14:10

Kožíšku, máš pravdu a ještě si dovolejí udělat TV reklamu a tváři se spokojeně, fakt blivajz, než mraženou, tak radši žádnou… To už bych se radši stavil i na pumpu pro bagetu.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.7.21 14:08

Joseph, ta zmrzlina byla výborná. Je tam takové okénko, při cestě ze zámku, vždy když tudy jedu, tak se tam rád zastavím, mňam!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.7.21 10:24

Edwin: tak horší ta pizza než ty krabicové, co se prodávají v obchodech snad ani být nemůže.

Reagovat
Josephh
Josephh

8.7.21 09:36

Super fotky, ta zmrzlina vypadá lákavě…

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.7.21 13:38

Edwine, na pizzu bych tam ani nejel, jednak nevím kam, ale druhak mám problém, s tím, že mi pak tuhnou nohy a nechce se jim jet, takže rychlá zmrzlina a šup zpátky do pedálů, banány a sušenky dlabu za jízdy, když je to možné … no a po opravdu dobré pizze by se mi už nikam nechtělo ;)

Reagovat
Edwin
Edwin

7.7.21 13:19

Zmrzlinu maj možná v Telči dobrou, ale „pizza“ na náměstí bylo s přehledem nejhorší jídlo mého života. Už to tedy je pár let dozadu, ale dosud je to můj nejhorší gastrozážitek.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

7.7.21 10:42

Mamko, díky za pochvalu. Kilo už beru normálně, vzdálenost není nedosažitelná, vyvstává ale problém s časem, protože proto nemají doma pochopení. Oni si myslí, že budu jezdit trasy 50 km a i to jim připadá moc… A ne s @Kožíškem jsme se zatím ještě nepotkali, ale nevylučuju, že se tak někdy stane, máme společný kraj a podobné zaměření cílů, on vodní nádrže a zajímavá místa a já rozhledny, a v podstatě vše co potkám po trase. Společně by to mohlo vypadat zajímavě. Uvidíme třeba někdy jo ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.7.21 10:12

Krásná práce Oldo, je fajn, že už tu stovku nebereš tak ultimativně a už s ní počítáš jako s běžnou trasou, i když třeba jen občas. Prostě hlava už to dává ;-))

Ápropos, už jste se někdy potkali s kožíškem? To by byl krásný report, vodní nádrže a rozhledny.. ;-)

Reagovat
waters
waters

6.7.21 22:23

Telč je krásná! Prvně jsem si ji všiml ve filmu s Werichem /Až přijde kocour/. Ale ještě jsem tam nebyl. Klíště nebrat:)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 21:44

Mluvím pravdu

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 21:41

Kouba_2005 fotka před rekonstrukcí

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 21:36

Kouba_2005: Proběhla oprava- modernizace, takto pěkně určitě nevypadal. Fotka z inernetu. Dík, já vím kde je chodil jsem do Třebíče 7 let do školy

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

6.7.21 21:22

kožíšku : ten mlýn je pořád stejnej, co ho pamatuju od šesti let :-) A bacha, je Borovina a sídliště Borovina. Mlýn je u žel.přejezdu ze staré Boroviny směrem do centra, ale to si najdeš na mapě.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 20:13

Kouba_2005: já na rozhlednu Pekelný kopec nepojedu, chce tam jet KocourMikeš. Ale jsou odsud nějaká videa na Youtube- vypadá to tam zajímavě, ale NEPOJEDU tam. Spíš mě zajímá ten nově zrekonstruovaný mlýn Třebíč-Borovina( kdybych věděl, že je opravený mohl jsem se tam v sobotu zastavit, jel jsem kolem-tak někdy příště).

Reagovat
bara2
bara2

6.7.21 18:09

Tak to tam Kocoure musím jet za bezvětří. Když jsem byla onehdá na Hlíně, opravovali nahoře nějakou anténu a rozhlednu rozkývali. Jsem byla zrovna nahoře a nestíhala jsem pelášit dolů, jak jsem se bála :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 16:10

Koubo, ještě nevím, kudy tam pojedu, ale jisté je, že to bude z chalupy, protože z Jihlavy by to bylo minimálně kilo a do toho se mi teď moc nechce.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 16:08

Kožíšku díky, a to já zase jo. Je to to totiž jeden ze způsobů, jak žít na „vysoké noze“ Jinak to nic moc nebylo, tam vylízt, ale ten pocit, když foukl vítr a rozhledna se citelně kývala a do těch ok v rohožích se mi šprajcla bota, málem jsem hodil tlamu ;)

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

6.7.21 16:04

@Kocour, kožíšek : Pekelňák je rozhodně výzva, jezdili jsme tam zamlada z Třebíče a poslední výjezd lesem dal najednou málokdo. Teď jsem tam byl loni a vypadá to tam úplně jinak, kůrovec zapracoval. Držím palce!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 15:44

Rozhledna na Pekelném kopci je ode mě 25km. Ještě jsem tam nebyl, já na rozhledny moc nejsem, teda mám jednu vyhlídnutou, ale ta je mimo okres. Ale stejně seš dobrej Kocoure, žes vyšel tu rozhlednu Oslednice u Telče až nahoru, takovejch schodů to je.

Reagovat
Pepe76
Pepe76

6.7.21 15:06

paráda ,pěkné fotky

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 14:52

Báro díky, je pravda, že to máš do Telče dost daleko, ale co jsem koukal na tvůj poslední report (100 mil+) tak Telč je na stejné vzdálenosti, co si už ujela, takže si myslím, že je to pro tebe jen otázka času, kdy dojedeš až sem. Já osobně mám v merku ještě tuhle

Rozhledna Na Pekelném kopci

Mastník, Česko

https://mapy.cz/s/pagakurure

Plyšovýkožíšek bude určitě vědět ;) má to podle profilu za barákem…

Reagovat
bara2
bara2

6.7.21 13:54

Zase moc pěkná rozhledna. Umíš si vybat pěkné trasy, to musí bavit. Dobře ti to jede, pro mě je Telč už dost daleko, to tak jednou za rok se dá, třeba tam někdy dojedu, rozhlenu si píšu do deníčku :-).

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 09:40

Miťo, Kožíšku: oba máte pravdu, radost z jízdy je důležitá a proto to dělám, tu vzdálenost budu řešit postupně, ale asi až na plánovaném gravelovi, ale i tak si myslím, že uvažovaných 150 km, co tady onehdy avizoval Kožíšek, bude moje maximum.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 09:27

Miťo: máš pravdu, ale čím člověk ujede víc km, tím je těch zajímavějších míst víc. To inspiruje k větším výkonům-aspoň u mě.

Reagovat
miťo
miťo

6.7.21 09:14

Kocoure nenî důležité číslo počtu kilometrů, ale důležitá je radost z jízdy.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 08:59

Miťo, i tobě díky, narovinu říkám, že zůstanu u svých frcků s občasnou trasou kolem 100 km, ale dál zatím ne.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 08:53

Doubku, jo je pravda, že jsem byl tak trochu v křeči, ale víš co to dalo práce na té vybledlé mapě najít místo kde jsem se nacházel xD

Reagovat
miťo
miťo

6.7.21 08:52

Parádní projížďka!

Reagovat
doubeq
doubeq

6.7.21 08:49

Hezký výlet. Jen u mapy to podle výrazu vypadá, že ji chceš probodnout prstem :-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 08:44

Mirra66, Telč je krásné město, ale obecně se u nás dá najít dost pěkných míst, o kterých lidi ani nevědí a nebo vědí a neváží si toho. Jen je to občas profilově náročnější, se tam vyškrabat xD Přidávám fotky zříceniny hradu Rokštejna u Přímělkova

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

6.7.21 08:38

Kožíšku, Oslednici jsem fotil zezadu z toho listnatého lesa za prodejnou suvenýrů, napráskal jsem jich asi 20, než jsem se trefil ;)

Reagovat
mirra66
mirra66

6.7.21 08:37

Telč a zmrzlina v Telči frčí, jak je vidět. Máte to tam moc hezké, je vidět, že všude je krásně v té naší zemi. Pěknej vejlet, jak by se u Vás patrně řeklo.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

6.7.21 08:20

Odkud byla vyfocena ta rozhledna Oslednice? Já, když jsem tam byl, tak jsem hledal vhodné místo, abych rozhlednu Oslednice vyfotil z větší části a nemohl jsem to dané místo najít a to jsem se fakt snažil.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 13
hawrda 15
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6