zase třídenní vyjížďka

Přidat foto

svačina nad Bečovem

západ sluníčka někde okolo Kladrub jel jsem až do tmy

přístřešek druhý den

Klášter Teplá

Kaplička u menhirů mezi Plzní a Manětínem

doplnění pitné pramenité ledové vody, která mi dodala život

při spaní za Kladrubami začalo pršet no spíše regulérní bouře tak čtyrhodinová s neustálou bouřkou, která začala hned po vystavení přístřešku po jedenácté v noci, což bylo štěstí a plachta nepustila ani kapku vody. což jsem an

Zámek Manětín

Plzeň

spaní číslo jedná viz výše za Kladr

a krásná Plzeň pohledem zpět z Krkavce cestou z návštěvy dcerky.

Vyjížďka s dvěma přespaními, kdy první spaní pod přístřeškem za Kladrubami v lese a druhé spaní kousek od Manětína u rybníka. Celkem 280 km s bagáží, což mne bohatě stačí. Člověk si nesmírně při jízdě psychicky odpočine. Vyjížděl jsem kousek od Sokolova, cílem byla návštěva dcery v Plzni kam jsem přijel z Nýřan a dále zpět domů přes Manětín, Bezvěrov, Slavkovský les

(vloženo 30.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
rudla pudla
rudla pudla

3.7.21 01:54

Mum – nn plachta má celkem 0,9 kg je to plachta trimm trace a je lehoučká, ve složeném stavu opravdu malá a lehká, ale je pravda, že táhnu spousty zbytečných věcí :))) pro jistotu

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

2.7.21 14:53

Tyjo, to musí být dost objemu, plachta nad (3m), plachta pod.. No je fakt, že naloženo máš dost, vážil jsi to? Ale je fakt, že hloubat nad hmotností moc nemá cenu, prostě to potřebuješ, tak není co řešit. A taky si na to člověk za chvíli tak nějak zvykne.. Pamatuju se, že když jsem po týdnu shodila ze zad 25kg batoh po přechodu Madeiry, že mi to přišlo, že mi něco chybí :-))

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

2.7.21 09:03

Pro mě neplavce to plavání není zrovna vhodná disciplína, ale samo bych se mohl někde ošplouchnout na mělčině :-D

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

1.7.21 20:49

Aduldinh jo s tou hygienou je to horší, řeším to vykoupání cestou v rybnících, lomech atd. samo bez šampónu, abych neničil přírodu jen voda, abych neměl tak ulepené tělo, když přes den byly i tropy. Chce to si každý den aspoň jednou cestou někde zaplavat v přírodě :)

Mum – ne ne neteklo, pod přístřeškem jsem měl ještě plachtu, na které jsem ležel a vybírám povrch takový, aby se voda vsákla (podloží nesmí být jílová půda nebo hodně moc udusaná zem) . A že v tom lese za Kladrubama pršelo dost hodně celou noc a vše v pohodě a kupodivu ani plachta nepromokla – navíc délka je něco přes 3 m a tak mám za hlavou a nohama ještě místo pro případ že fouká vítr a déšť jde šikmo :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.7.21 12:51

rudlo, dá se vyřešit tarpem na šňůře natažené nad hamakou, ale už je to hodně motání, to je pravda. A taky dost objemu a váhy na převoz.. Já to ještě nezkoušela, už jsem teda utíkala ve dvě v noci z lesa před bouřkou, poté, co jsem zjistila, že mi voda z pláštěnky teče rovnou do hamaky pod zadek :-D Jinak jsem zatím měla tak nějak štěstí, pršky jen krátké, přetáhla jsem jednu stranu hamaky přes sebe a něco to zadrželo, no. Když to vypadá hodně blbě, hledám krmelec nebo přístřešek.. Ještě mi řekni, při slejváku ti netekla voda po zemi pod celtu?

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

1.7.21 12:33

Já osobně vyzkoušel snad všechny tváře cyklistiky, ale to spaní na prasáka venku už mě taky moc neláká, cestovat za pomoci vlastní síly je moc fajn disciplína, ale není nad to složit hlavu někam pokud možno mezi čtyři stěny a mít hlavně ten komfort osobní hygieny :-)

Reagovat
Pepe76
Pepe76

1.7.21 10:47

nádhera

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

1.7.21 10:28

Patří ti můj obdiv za spaní venku, tento druh cyklistiky mě nikdy nelákal, nicméně velký respekt, za odvahu a pěkný nájezd km, sám bych do toho nešel.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

1.7.21 10:13

Parádička, jen tak se cyklotoulat krajinou! :-)

Reagovat
Rosta7
Rosta7

1.7.21 09:01

Pěkný výlet, přes Manětín jsme jeli a v zámecké zahradě zastavili, je to pěkné místo.

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

1.7.21 07:50

Mum – na hamaku už také pomýšlím, ale musel bych vždy mít vyřešený přístřešek nad ní, páč tady na tom vandru v noci oba dny lilo skoro celou noc, jako dá se se, ale už by to bylo složitější a já vždy přijedu tak unavený že chci do hajan co nejdříve :)))

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.7.21 07:39

Moc pěkný zase, tvoje cyklovandry jsou vždycky inspirativní. Když to tu vidím, mám už zase cukání :-)

Hmyz jak píšeš, v lese třeba není možné se mravencům vyhnout podle mého. Proto se tahám s tou hamakou..

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

1.7.21 06:02

Krásný výlet. Obdivuji přespání venku.

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

30.6.21 21:59

Winux , zabezpečení kola za Kladrubami v lese zamčeno vedle plachty o strom a pře Manětínem nějak jen oloženo vedle plachty přes noc. Vybírám si většinou místa na spaní trochu mimo a dojíždím za tmy. Nepočítám, že by někdo šmejdil v noci v lese a počítal, že najde kolo k odcizení, nicméně navigaci, peněženku, dražší světlo fenix atd. mám pod přístřeškem u sebe

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

30.6.21 21:55

miťo, no hmyzáci právě byly problém, původně jsem chtěl spát přímo u toho přístřešku a pod ním nechat věci, ale byl plný velkých lesních mravenců a u toho Manětína bylo mraky štípavých malých mušek u toho rybníka no brutál a kopečky já miluju a kolem Manětína to není zas takový brutál na který jsem zvyklí z Krušných hor nebo Slavkoského lesa, ale s tou bagáží jsem občas proklínal i menší kopce :))

Reagovat
Winux
Winux

30.6.21 21:55

Pěkné. Když takhle spíš v lese, jak řešíš zabezpečení kola na noc, pokud nějak?

Reagovat
miťo
miťo

30.6.21 21:38

Tyjo, paráda. Respekt před tím spaním v lese. Já bych to bez omytí zadele a převlečení nedal. Lokality super, moje rodná Plzeň a Manětín, kudy jsem jel v roce 1994 svoje první kilo na kole. Kopečky tam jsou pěkný.

Máš pravdu, člověk si takhle sám vyčistí hlavu, dokonale.

Dotaz, co hmyzáci? Když jsem si v neděli na 20 minut lehnul na beton, našli mě mravenci.

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 18
Jáchym 1 7
Pepa Hrabačov 23
doubeq 10
kotew CZE JIHLAVA 17
Aduldinho 28