130,4km aneb po stopách Vladimíra Menšíka a malá exkurze Bářinýho okolí

Přidat foto

Měly to být původně tři turistické vizitky. Ale místo rozhledny Alfonse Muchy mě dala slečna turistickou vizitku jiné rozhledny na které jsem nebyl.

Zámek Schönwald- Jinošov

Upoutávací cedule před rozhlednou Vladimíra Menšíka

Rozhledna Vladimíra Menšíka. Na co jsou ty budky s kulatým otvorem? Ví to někdo?

Svačinka před Rozhlednou Vladimíra Menšíka

Stálo mě dost úsilí se k této rozhledně dostat musel jsem kolo brat sebou, těch schodů co tam bylo

Rozhledna Alfonse Muchy Ivančice

Toto je rodný dům Vladimíra Menšíka

Zmrzlina:jahoda-grapefruit-černý rybíz-kiwi a ledová káva. Zakoupeno v jedné cukrárně na náměstí v Ivančicích. Moc to osvěžilo

Malá svačinka ve Velké Bíteši

Nový můj osobní rekord. Kolena už si začínají zvykat na delší vzdálenosti

Snad těch 150km taky někdy najedu možná. Trasu už mám vybranou.

No, já mám na ježdění smůlu v pracovní dny si to nemůžu dovolit- to bych práci těžko zvládl, přes víkend- buď je horko nebo prší. Dnes jsem vycítil, že je pravý den se na tu “Bářinu “ rozhlednu podívat a na její okolí. Cesta byla hodně kopcovitá, hlavně cesta zpět. Místy bylo možné jet v jednom směru oprava silnice. Rovnou píšu, že ten kopec jak vede od rozhledny Vladimíra Menšíka dolů jsem sešel s kolem po svých, nejsem blázen, abych to sjížděl. Vylepšil jsem si jízdou osobní rekord o 6,8km na pro mě krásných 130,4km

(vloženo 26.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

30.6.21 21:01

Gratulace k osobáku, těch 150 dáš jako nic!

Reagovat
bara2
bara2

27.6.21 21:19

Jo, v Ketkovicích taky kopou. Tu zpáteční cestu jsi měl do kopce, z Ivančic do Bíteše a až na Rudu je to pořád nahoru :-)

Reagovat
Pepe76
Pepe76

27.6.21 15:32

Pěkně.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.21 14:33

Bára2: no jo, ale pojedl jsem, dobil jsem si powerbankou trochu telefon, odjížděl jsem od rozhledny Vladimíra Menšíka kolem 9:45 ± pár minut. Nějakej chlap tam mezi tím, co jsem tam byl dovezl nějaký dvě ženský s malým psem. Ta zničená silnice cestou zpátky vedla do kopce. Možná to byly Kektovice, fakt nevím. Bylo to kolem Rosic nebo Rapotic.

Jano86: sem viděl v televizi někoho, kdo vypil 5 energitických drinků v plechovce denně a všechny zuby měly poloviční výšku- rozežralo mu to zuby.

Občas to nevadí. Měl jsem na to chuť- hlavně bylo to studený

Včera byl ve Velkém Meziříčí Burger Beer Festival na tom “velkým náměstí” u kostela, já jsem si tam dal jednu studenou točenou limonádu 0,5l. Cpát se hamburgama nebo pít různé drinky s Finlandiou apod. to ne.

Touha vylepšit si osobní rekord byla mnohem silnější.

Reagovat
bara2
bara2

27.6.21 13:55

Si myslím, že pokud se ničeho nepije denně litry, tak to ničemu nevadí. Hlavně,když to chutná :-D

Reagovat
Jano86
Jano86

27.6.21 13:50

vzdy ma zaujímalo ci to nejak nekazi to telo energetakmi..vy­let super!

Reagovat
bara2
bara2

27.6.21 12:21

Kožíšku, tam, jak píšeš rozkopanou cestu se semaforem a v jednom pruhu, je podle tvojí mapky Kratochvilka. V tom rozkopaném zúžení jsem chytla ostrý kamínek a nahoře za dědinou měnila v cca 7:40 duši. Pokud jsi byl v 8:54 už nahoře na Hlíně, tak jsme se minuli tak o hodinu v daném místě :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.6.21 09:12

Kožíšku, používám zelený „po výkonu“ chladí a uvolňuje, v zimě používám „hřejivku“ s chilli papričkami ta vydrží na nohách fakt dlouho, tu konopnou si teď napamatuju. Já trpím na záda a zádel, takže sudocrem, tím se to dá účině léčit.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.21 08:55

Kocour Mikeš: nějaký masážní krém zelený od Alpy mám určitě vyzkouším. Výrobky z Alpy Velké Meziříčí jsou super! Mě záda ani pozadí ani problémy moc nedělají. Jenom ty kolena a ještě dostanou céres v práci.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.21 08:30

Bára2: na rozhledně jsem byl v 8:54, chtěl jsem ještě navštívit místa, která jsou na informační tabuli před rozhlednou Vladimíra Menšíka. Kdybych, věděl, že nebude pršet, tak bych exkurýroval více. U toho zámku v Jinošově, když jsem jel okolo, jsem koukal přes ten kamenný plot u tý obory, něco jsem viděl a moc se mě to líbilo.

P.S: však já jsem Báro dobře koukal kolem sebe, jestli neprojedete okolo mě! Byla by to náhoda, já vím.

Cesta byla někdy pěkná vozovka, někdy se záplatami, že jsem musel jet uprostřed silnice, někdy v havarijním stavu, před opravou- semafory z obou stran. Cesta zpátky mě nedala ani kilometr zadarmo. Většinou pořád do kopce. Ještě Vaším okolím letos projedu, chystám se na Brněnskou přehradu! – exurýrovat! Moc se na to těším! Termín zatím neznámý.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

27.6.21 08:14

Kožíšku, jakákoliv limitace tohoto druhu je na prd. Já osobně používám masážní krémy od Alpy a to včetně konopného na kolena, prostě si zhulíš kolena a bude fajn xD teď na vážno, opravdu pomáhají, nebo mast Ibalgin gel, s tou mám dobré zkušenosti na záda…

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

27.6.21 08:01

Velká gratulace . Moc pěkný okruh a krásná místa.

Reagovat
člen
člen

27.6.21 06:46

Pěkně si ty kilometry zvysujes. Jen tak dál.

Reagovat
Nimrod
Nimrod

27.6.21 05:43

paráda, gratuluju a jen tak dál :-) těch 150 je na dosah. také se na to letos odhodlávám, snad to usedím…

Reagovat
bara2
bara2

27.6.21 01:51

Kožíšku, nevím co v těch budkách má hnízdit , když si vzpomenu, se zeptám. Tys tam byl tak brzo, že ještě nebylo otevřeno? Škoda. Ten sjezd z Hlíny se taky bojím, ale zatím jsem pokaždé sjela a i párkrát nahoru tama vyjela (pokaždé s Messnerem, proto se tak jmenuje) , to je ta nejobtížnější cesta a za tři týdny se tama nahoru pojede opravdický závod.. Škoda, že je park v JInošově zavřený, vevnitř jsou ještě další pěkné stavby…

Já jsem trávila sobotu na rodinné akci a dělala s Růženkou doprovod dvěma dětskejm kolům, dvěma odrážedlům, jedné malé koloběžce, elektrokoloběžce a elektrické trojkolce na polích u Pohořelic. Prej : „na jaře tady byla cesta“, povídali, když jsme jeli řádkem kukuřice… Až jsme k jakési cestě dojeli, tak tam byly kaluže a blato, takže jsem přenášela kola i odrážedla, ale nakonec jsme dali skoro sedm kilometrů. Ráno jsem tam jela kolmo, tak aspoň že tak :-)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.21 01:32

Bára2:Dík, trénuju na těch 150km, třeba se to povede to ujet, záleží to na hlavně na levém koleni, jestli si zvykne. Hlavně jsem rád, že jsem nevrazil do toho kamionu, jak jsem psal, ještě, že jezdím opatrně z kopce. Před zámkem v Jinošově byl pruhovaný pásek a napsáno: vstup zakázán! Opřel jsem si kolo o jeden strom, prostrčil jsem ruce skrz mříže a vyfotil jsem! Ta cukrárna byla hodně malá, potřeboval jsem osvěžit. Báro: na co jsou na tý rozhledně ty budky s tou dírou uprostřed? Ty bys to mohla vědět.

Reagovat
Mustafa
Mustafa

27.6.21 01:15

Do svačinek Ti moc kecat nebudu, sám jsem měl dnes nanuka s Birellem. Ale energy drinky jsou opravdu zlo. Vyzkoušeno na sobě.

Reagovat
bara2
bara2

27.6.21 01:11

Ses rozjel, Kožíčšku. Pěknou trasu sis vybral a dobrou cukrárnu v Ivančicích. Koukám, že v Jinošově už opravili zámek, dá se parkem/oborou u zámku pojet?

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

27.6.21 00:52

Vilém: musím taky občas zhřešit, aspoň se nenalejvám pivem jako někteří.

Kocour Mikeš: dík za podporu, limituje mě hlavně levé koleno, mažu si to Dolgit krémem- sice to mastí ruce, ale pomáhá to.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

26.6.21 22:52

Kožíšku paráda a gratulace k osobáku, líbí se mi tvé odhodlání a zápal pro věc, jsem si jistý, že ti to vyjde a fandím ti!

Reagovat
Vilém
Vilém

26.6.21 22:45

Davat si na svacinku takovyhle sracky? Vubec se nedivim, ze jsi fascinovan jen S a canonnem.

Reagovat

Další galerie z kategorie

miťo 18
Jáchym 1 7
Pepa Hrabačov 23
doubeq 10
kotew CZE JIHLAVA 17
Aduldinho 28