Na Fajtův kopec a do Vídně, aneb moje první kilo ;D ;D

Přidat foto

rozhledna na Fajtově kopci

Balínské údolí 01

Balínské údolí 02

studánka Sabinka v Balínském údolí

detail pramenu

podjezd ve Velmezu a pakárna začíná ...

opodál ohrada s koníky

na stezce byla k vidění i tato lavička

pokus o umění ;)

v dálce slavná D1

zajímavá konstrukce

pohled z rozhledny 02

pohled z rozhledny

kamenný most

a podruhé ...

a zase pokus o umění ;)

a tady trochu z dálky

dálniční most na D1

Vídeň ;)

vodní nádrž Mostiště

vodní nádrž Mostiště 02

vodní nádrž Mostiště 03

vodní nádrž Mostiště 04

Závist ;)

rybník Krenčák

Netín, asi jsou tady na internetu ;)

rybník Krenčák 02

a znovu Krenčák

Nadějov, mám naději, že dojedu ;)

okres Jihlava a jsem skoro doma ...

Černá

kilo je tam ... :D

kostel v Jamném

Rybné

lesopark Heulos u ZOO Jih

toto jsem přidal kvůli pocitu

Už několikrát jsem se tady rozepsal o tom, jak to mám s ježděním. Dostalo se mi různých ohlasů, které mi vyjadřovali zdejší borci a borkyně ;) (tvl to je slovo), tak jsem si řekl, že na tom asi bude něco pravdy a že to nebude jen o fyzičce, ale hlavně o hlavě … No a byla to pravda!

V pondělí jsem měl volno a po ranní pečlivé přeplánování trasy jsem si nastudoval některé průjezdní body a krátce po poledni jsem vyrazil. Pravda, honilo se mi hlavou spousta věcí, od toho, že se mi může něco stát, až po to, že na to prostě výkonově nestačím a raději zůstanu u svých frcků. Vyjíždím z Jihlavy a jedu směr Luka nad Jihlavou – Bítovčice, věděl jsem, že až sem pojedu téměř zadarmo, tak jsem podle toho zvolil tempo, protože jsem měl v hlavě pořád ten děs, co mě ještě čeká, začínám šplhat do Kamenice. Sigma ukazuje stoupání 11%, poprvé dnes funím … Dál pokračuju na Brodek – Pavlínov – Uhřínov tady jsem se nechal lehce zmást a 2× jsem ujel pár set metrů navíc, než jsem našel tu správnou cestu do Balínského údolí. Malebná lesní asfaltka se postupně mění na polňačku a oraniště a zpět na polňačku, cestou u studánky Sabinka, doplňuju prázdný bidon a pokračuju dál … v nohách 47,5 km, dojíždím do Velmezu u to stylově u Alpy, kterou používám v zimě v létě. Jsem ve svěžím stavu a už plnej chutí, poprat se sám se sebou a dojet nahoru na Fajťák na rozhlednu. O 25 minut později, v nohách 14% stoupání a dalších 5 km stojí přede mnou samotná rozhledna – krásná to stavba! Po vydýchání a pořízení povinných fotek, jsem polkl banán a energetickou tyčinku, nikde nikdo, jen dva lidé na věži, zamykám kolo ke stojanu, balím s sebou vše co jde sundat a vydávám se na samotnou věž. Mám před sebou 175 schodů na vyhlídkovou plošinu, roztřesenýma rukama beru telefon a cvakám, vše, co mi přijde zajímavé. Scházím dolů, kontroluju další průjezdní body a jedu dál. Od rozhledny se dostávám do zahrádkářské kolonie, kde mě čeká klesání po polňačce, Sigma ukazuje –16% strašnej krpál, ale naštěstí dolů, za úpění brzd dojíždím k jednomu z kamenných mostů, který je vidět i rozhledny, ten druhý jsem minul, ale to už tak je a patří to k mým postupům … Následuje foto dálničního mostu na Velmezem, kolona aut na něm zrovna pomalu popojížděla … ještě že jsem jinde a dopravuju se jinak, pokračuju směr Vídeň, zde uhýbám doleva a jedu směr vodní nádrž Mostiště. Nemám ve zvyku obcházet, nebo porušovat dopravní značení, ale zde jsem udělal výjimku, obcházím závoru, sledován několika páry kamer, pokouším se dozvonit na někoho, koho bych se dovolil, jestli můžu projet. Nikdo mi neotevřel a tak jsem to riskl, vyjíždím z areálu vodní nádrže, dojíždím k nemocnici v Mostištích, dál pokračuju na Olší na Oslavou – Závist – kolem Netínského velkého rybníku na Netín – Blízkov – Černá – Jersín – Nadějov – Jamné – Rybné – a mě už dost dobře známé Rytířsko – Velký Beranov – Loudilka – Luka nad Jihlavou a domů.

Když jsem dojel do Jihlavy, na tachometru nějakých 116 km, domů ještě necelých 5 km, ale nohám a hlavě, jako by se chtělo jet dál … nakonec jsem přidal 5,2 km okruh, kolem ZOO, ale to jen kvůli pocitu, který mi vnukl do hlavy @plysovykozisek svým výkonem (tímto se mu omlouvám), že jsem ujel o fous dál, ale morálním vítězem je vlastně každý, kdo se dokáže zabejčit a překonat sám sebe.

Tímto děkuji všem za podporu a protože nechci na nikoho zapomenout, tak nebudu jmenovat. Vážím si Vaší podpory a tohle je výsledek.

Celkem to hodilo 126,5 km a 1292 výškových metrů – poměr těsně dodržen ˃10 tak hurá. Trasa zde:

(vloženo 15.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.6.21 22:43

Miťo, mám tak nějak zablokováno v hlavě, že když jsem jezdil silničku, měl jsem průměry kolem 25 km/h. Je pravda, že je to pomalu 25 let zpátky a o 20 kg lehčí, ale pořád na to vzpomínám. Každá vyjížďka nad 5 hodin je pro mě dlouhá, ale nejsem si jistý, jestli je to mnou, nebo kolem.

Reagovat
miťo
miťo

17.6.21 21:16

Proč ujet rychleji? Pak leda mít gravela, nebo druhá kola na ráfkách 622 a nějaký 35mm pláště. Výsledný obvod by byl jako na současných 27,5".

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

17.6.21 06:25

Kotwíku děkuju za gratulaci, nebyl to až takovej problém, jak se zdálo, teď bych potřeboval zapracovat na tom, abych (případnou další) trasu byl schopnej ujet rychleji a není to záležitost jen této jízdy, ale platí to obecně ;)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

16.6.21 21:56

Paráda Oldo, gratulka a jen tak dál, jak padne první kilo, tak se to už nezastaví :-) GJ chlape.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 19:23

Aduldinho díky, ano máš pravdu, mám tušení, že to sem dávala Bára, ona to má taky v dosahu ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.6.21 18:22

Jo a tu pokrócenou rozhlednu, už jsem tady asi viděl, ne??;-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

16.6.21 18:20

Kocór válí!! Paráda = fotky i výkon!!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 15:53

Kožíšku, vidím to taky tak, nehodlám soupeřit, ani se vytahovat, navíc pro tři km natočené kolem baráku!? To fakt ne a nepovažuju to za nic extra. Je mi jedno, kolik kdo jezdí, jen jsem se nechal hecnout a co píšu, tak to tak i myslím, jestli někdy vyjdou ty Dalešice, tak to bude moje maximum.

Tomíku díky, byla to náhoda a u toho to i zůstane, budu se orientovat na trasy do, nebo lehce nad stovku, ale dál fakt ne, teda mimo těch Dalešic ;)

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

16.6.21 15:43

Mum-on bike: kdyby v sobotu nezačlo pršet- jen tak tak jsem schoval kolo, když jsem přijel domů ujel bych možná 150km. Ale ujet 26 km v prudkém děšti, abych měl najeto 150km na to nemám a ty taky ne. Neměl bych to tady psát, ale pracuju na zdolání 150km, ale ve vedrech to ne, trať už jsem si taky vybral, čekám na příhodnější počasí. A já s Kocourem Mikešem ani nikým jiným soupeřit nehodlám, ať každý ujede tolik km, na kolik má!! Já naopak Mikešovi přeju, že najel přes 100km, že při posledním švihu najel o asi 3km více mě fakt ne*ere.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

16.6.21 14:26

Pěkně Mikeši,vše už tu bylo prakticky napsáno,takže jen tak dál a další takový pěkný vyjížďky ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 14:08

Dědku děkuju, budu na sobě makat, abych byl ještě lepší ;)

Reagovat
dedek55
dedek55

16.6.21 12:58

Mikeši , čím dál větší paráda Pane :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 12:55

Mamko díky, rozhodně nemusíš se omlouvat, není za co. Taky vím, co to znamená nemít čas. Svoje pohnutky jsem popsal v příběhu, nebylo to kondici, ale nakonec o hlavě.

Z toho ohňostroje a rundy, pošli report, nebo foto, budu se těšit ;)

Na souboj kocoura s plysovykoziskem určitě nedojde a byl to jen momentální stav mysli. Za to co jsem tam vytvořil v mapě se stydím, nemám ve zvyku kroutit kilometry kolem baráku zbytečně ve stylu „abych ještě něco najel“ to fakt není pro mě. Dokonce mám problém i s tím, když jedu tam a zpět stejnou trasou, občas to stejně musím udělat, ale jinak mám souběh trasy až kolem baráku, tak aby to v mapě dobře vypadalo (takový pocit, nebo snad úchylka) xD

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

16.6.21 11:45

Mamko Olda možná bude brzo hráč. Je možné, že pro nás odlovi obratiště v Jihlavě 

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

16.6.21 11:33

Tak je to tady!! (Promiň Oldo, že píšu až teď, mám teď nějak napilno a tady ty příspěvky přibývají závratným tempem)

Takže jdu shánět ohňostroj a na srazu si na tebe dáme rundu ;-)

Jinak: skvěle jsi to sepsal, to se čte se zatajeným dechem, jaký to má napnelismus :-))

A ještě jinak: uvidíš, že až přebolí tělo, začne hlava zase šrotovat ;-) Je to jako droga, vyzkoušíš a propadneš tomu.. A taky teď očekávám nenápadný, ale o to urputnější souboj Kocour a (jeho) Plyšový kožíšek :-D (už ty vaše nicky k tomu přímo vybízí ;-))

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 08:18

Grafiku díky za ohlas, tohle mě teď začalo bavit a není to jen kvůli sebeprezentaci tady na BF, ale i proto, abych měl nějakou tu vzpomínku ;) Ano, chce to občas se přinutit, zastavit a vyfotit to či ono, ale výkon a čas pro mě už nejsou tak důležité, takže sem tam i něco cvaknu.

Reagovat
grafik
grafik

16.6.21 07:29

Pěkně. Osobně poslední dobou když jedu tak nezastavuji, obdivuji morál na focení : )

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 07:14

JanKoumar díky za opravu i pochvalu, opravím a vrátím zpět ;)

Reagovat
JanKoumar
JanKoumar

16.6.21 07:10

Tohle je fakt povedený, ale na fotce 36 je kostel v Jamném :)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 06:52

Kalimero díky za gratulaci, jo máš pravdu, hlava je sviňa a dokáže udělat strašně moc. A další meta, proč troškařit se 100 míle a, dal bych rovnou dvoukilo, ať je o čem přemýšlet!? Ne dělám si samozřejmě prdel, tohle bylo na dlouho naposled ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

16.6.21 06:16

Hlava je sviňa, co Kocoure? :-)

Velká gratulace.

A jako další metu navrhuji 100 mil. Stovka jako stovka ne. ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

16.6.21 05:44

Kožíšku díky, jestli se jedná o pondělek, tak kudma jsem jel, tak ani kapka. Jen místy vítr, chvíli do zad, chvíli proti a máš pravdu, i uklízet se musí, sice nerad, ale musí. No a k těm výkonům, jsem se zmínil už před tím, tohle prostě byla náhoda z hecu, jinak ještě dnes mě bolí celý člověk ;) a na další kilo ani nemyslím.

Insp.trachta, ano máš pravdu, ale už jsem po něm víc než 90 dnů a od půlky května zase jezdím, už jsem zmákl přes 1000 km, začátky byly krušné, po dvou měsících bez kola, ale postupně se dávám dohromady. Dýchání je v pohodě, tepovka klesla o víc než 10 (na průměr kolem 150) tepů/min, tak si myslím, že jsem ok. No a na biku, jiné kolo nemám a hned tak mít nebudu, takže není co řešit, je to můj parťák už od roku 2017. ;)

Pepe díky, když jsem trasu plánoval původně, tak měla mít lehce nad 100 km, ale metry plus mínus stejné… tomu se prostě nevyhneš. No a Pepa z Hrabačova, je kapitola sama pro sebe, já dát na téhle délce 2500 výškových metrů, tak nebudu týden chodit, prostě Pepa je vyjímečný úkaz a velký respekt před tím, co dokázal, dokazuje a ještě bude dokazovat. Jinak moje běžné trasy mají poměr mezi výškou a vzdáleností mezi 12 – 17, tohle byla tak trochu „placka“ xD

Reagovat
Pepe76
Pepe76

16.6.21 04:20

Gratulace veliká, pěkný report a fotky a jak píšeš taky mám rád když ty metry nahoru vychází takhle akorát Pepa má své nepoměry :-))

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

15.6.21 23:46

dobrý … na biku a ještě s fotoreportem … nemáš být náhodou v pocovidový rekonvalescenci, nebo si to s někým pletu?

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.6.21 23:14

Kocour Mikeš: Jinak mě se omlouvat nemusíš, žes dojel o ty necelé 3 km dál já ti to přeju. Já jsem rád, že jsem si doma stačil uklidit kolo a vyhl jsem se tomu brutálnímu několika hodinovému dešti, co po tom následoval.

“ale morálním vítězem je vlastně každý, kdo se dokáže zabejčit a překonat sám sebe” – to je napsáno moc hezky! Přeju ti, ať se tvé výkony i nadále zvyšují.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 21:32

Člen díky, to převýšení zase nebylo tak hrozné, tyhle metry a ještě o fous víc jsem dal při mém prvním pokusu o kilo bylo to na 93 km…

Reagovat
člen
člen

15.6.21 21:28

Gratulace ke stovce, navíc s pořádným převýšením.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 21:21

Pepo, taky jsem vážil dost nad cent (115 kg), ale cukrovka a strach z inzulínu udělala svoje a to jak s psychikou, tak s váhou, dnes o 25 kg míň, ale měl jsem i mínus 30 kg, pak už se mi to nepodařilo. Když mi moc chutná ;)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 21:17

Kožíšku, abych pravdu řekl, tak jsem to neměl původně v plánu, ale ultimátum o Miťa a Mum, tomu se nesmí vzdorovat. Bylo to poprvé a na dlouhou dobu naposled.

Reagovat
miťo
miťo

15.6.21 21:11

Pepo! To je ten chlap, co tě snědl a nasadil si tvůj obličej!

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

15.6.21 21:10

Oldo , ale budeš. Stačí jezdit a trénovat. Byly časy, kdy jsem toho víc natlačil než nejezdil.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

15.6.21 21:08

To bylo v sobotu řečí stovku nedám! A ono to jde! Já mám pokušení si zlepšit svůj osobní rekord ze soboty, ale nechám to až teploty budou přijatelné.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 21:05

Miťo díky, byl to tvůj rozkaz, tak jsem ho musel splnit, šéfe xD

Reagovat
miťo
miťo

15.6.21 21:01

Gratulace Kocoure, dobrá práce. Fotky taky super. Jen tak dál!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 20:55

Pepo i tobě děkuju, do tvých výkonů to má hodně daleko, tak dobře na tom nikdy nebudu.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

15.6.21 20:52

Velká gratulace Oldo. Přeji spoustu šťastných kilometrů. Moc pěkné fotky.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.6.21 20:49

Báro díky, dal jsem to i za tvé podpory, byla to pro mě motivace. Jak psal Miťo a další, je hodně o hlavě a disciplíně. Včera na to nebyl čas, jdu slavit!

Reagovat
bara2
bara2

15.6.21 20:46

Velká gratulace! Paráda. A ještě's hodně k té stovce přidal.

Krásné fotky, bezva.

Reagovat

Další galerie z kategorie

MirosPikos 11
bara2 21
Hagner 8
Enron 18
Enron 4
vlasto 7