Nižbor - zastávka etc.

Přidat foto

Nižbor zastávka. Hospoda a ubytování ve starých železničních vagónech, krásná a citlivě a s nadšením vybudovaná záležitost. Nejsem mašinkář, ale tohle mě okouzlilo.

Staré novinové články na stěnách vagónů. Takové malé muzeum těžkých časů.

Přiznám se, četla jsem jen ty nadpisy, jednak nebyl čas a pak taky, já radši tu přítomnost, no... Ale i nadpisy stačily, aby si člověk uvědomil, že byla doba, která semlela své lidi na prach... a jaké vlastně máme štěstí.

Křivoklát.

Neodolatelné cedule zase: tohle prostě nevymyslíš :-)

Tady jsem si vzpomněla na Haškova Herr Oberarzt Grünsteina: vypláchnout žaludek, dvojnásobný klystýr a... :-))

V neděli v obci Borovno bylo to úplně na h.... :-D Batoh mi tak ničil záda, že už to dál nešlo a po desetiminutovém motání skončil přišněrován pod sedlem, čímž aspoň opticky vyvážil sandály přigumičkované na beranech. Tímto byl šíra pasován na gravel :-).

Isabelové hříbě v Líšné.

Kdo tenhle víkend nevyjel (a nemarodil s rýmičkou, která teď cloumá Českem jako vichřice uschlou slívou), ten prohloupil. Kór teda neděle byla na kolo jak vysoustružená a ještě malovaná navrch :-) Přidám tedy taky pár úlovků z dvoudenního bicyklení za krásami zemí českých. Tentokrát byla morálka na vysoké úrovni a fotek minimum, tak jen tak v cuku letu… asi takovém, jaká byla i celá jízda, místy cuk a místy let :-)) Samozřejmě i nějaká ta čísla přihodím, ať je to komplet:

3 kraje, 8 okresů

4 mouchy zkonzumované za letu

15,5 kg hmotnost kola v cestovním tuningu

2 pěkně naklepané půlky v neděli večer

2 úžasné dny strávené na kole :-)

(vloženo 13.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
doubeq
doubeq

18.6.21 18:50

Mumko, to si opravdu doplň mezeru v seriálech, Teorie velkého třesku je skvělá :-)

Reagovat
PLATYPUS3
PLATYPUS3

17.6.21 10:03

Postava Šeldna Kúpra je ztělesněním našich chlapských nedostatků:-) celý seriál má na konci hepyend, neboť Šeld za pomoci přítelkyně Ejmy najde správnou cestu životem.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

16.6.21 22:03

Perfekt Mamko, škoda, že není žádná mašinka :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

15.6.21 22:09

grafiku, v Berouně mi bylo ještě hej, to spíš pak v neděli ve Strakonicích už bych řekla jen „dudák“ :-)

Percy, držím palce a díky :-)

Zoidbergu, děkuji :-) Musela jsem se dovzdělat ohledně Sheldona Coopera, tenhle seriál mě (zřejmě bohužel) minul.. ta postava nesnesitelného vědce vypadá dost vtipně :-) Přeju ti, ať tu boreliózu zdárně zvládneš, ona nedoléčená umí potrápit. A těším se pro změnu zase na tvoje opráski ;-))

learita, psst, neprozrazovat! :-)) Díky!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.6.21 17:47

Díky, řeším to, řekl bych, včas. A nad zdejšími opráski mi těch 20 dní s ATB jistě uteče :)

Reagovat
perceptio
perceptio

15.6.21 17:11

Zoidberg: borelióza, jo? To je taky svinstvo pěkný… Tak brzké uzdravení přeji.

Reagovat
learita
learita

15.6.21 14:12

Ty tam máš někde schovaný elektromotor, a za sandálema baterii :-)

Krásný výlet!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

15.6.21 12:46

Moc pěkný. Se doma s borelkou kochám. To ubytování ve vagónech by mě zajímalo. Ne tak jako Sheldona Coopera, ale zajímalo.

Reagovat
perceptio
perceptio

15.6.21 08:31

Děkuji za podporu. Jo, snad to bude zase vše ok. Teď to musím dát nějak do kupy. Každopádně i kdybych byl sebevíc v pohodě, tak takové porce kiláků bych nedal :-))).

Reagovat
grafik
grafik

15.6.21 07:47

Kdybych jel takovou štreku, byť dva dny, tak ze zmůžu jen na: „A v Berouně řekl Beroun“ : )

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.6.21 23:21

Díky všem :-)

Koukám, co jsem promarnila příležitostí… nejen že v Broumech nebyl Matuška, neb vůbec nevím, že ho tam hledat a vlastně ani, že nějaký tekutý Matuška existuje, nejen že ve Březí nezamečela Koza, neb v sobotu v půl šesté ráno byly ještě všechny chlívky pod zámkem a v neděli na cestě zpět už nebylo radno slézat z kola, bo bych na něj už nevylezla zpátky, (nádech :-)) ale co je nejvíc nejhorší, mohli jsme se fakt někde sejít v křivoklátských končinách u píva či kávy. Mě ani nenapadlo to tady avizovat, ale teď už budu vědět, že Křivoklátsko je plné akčních mužů z bajkfóra, se kterými by bylo fajn se potkat. Kupříkladu nižborskou Zastávku si dovedu představit navštívit ještě jednou, docela ráda bych ji viděla v chodu, tak se třeba povede příště :-) Oberleutnante, Kašperky mám na všední dny trochu z ruky a poslední víkend máme fotoherní sraz, ale kdybys plánoval výjezd směr Vimperk, určitě bych se tam někde řítit mohla :-)

Percy, 33 je ještě moc málo ;-) Jak ti budou roky přibývat, budeš se utužovat a zatahovat, tělo se částečnou mumifikací vysuší a zpevní, co dřív bolelo, to otupí, a hlavně: vůle jde stále nahoru, bo nevíš, nesedáš-li na to dnes naposled :-D Bude zase dobře, uvidíš ;-)

Tomiku_S, však mě taky málem jeblo :-D Nejdřív z batohu na zádech, na sedlovce už byl zlatej, i když jsem se o něj při každým otočení opřela nohou. A potom z těch sandálů, když jsem šla ze sedla, kopala jsem do nich kolenama a tím se mi řídítka vlnily levá – pravá :-D Nebýt to fungl nové Keeny, tak je tam někde nechám :-D

Ano Fazzy, batoh už ne ;-)

člen, u nás bylo docela slušně oba dva dny. V sobotu brzo ráno bylo hodně vlhko, jak v noci lilo, ale později to rozfoukal vítr. Ten mi dal v závěru sobotní jízdy dost zabrat a odpoledne ještě ten déšť k tomu.. Ale neděle byla pěkná komplet celá, to se jelo krásně, i když vítr taky občas zazlobil, ale spíš mě vezl :-)

Reagovat
člen
člen

14.6.21 21:01

Moc hezky víkend to musel být. Bohužel v místech, kde jsem se pohyboval já (východní okraj Orlickych hor) bylo v sobotu cely den zataženo a přeháňky. V neděli sice sluníčko vykouklo, ale silný severní vítr a 12’C.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

14.6.21 20:29

Batohy nebrat :) Ta hospoda vypadá zajímavě. I ten kůň bez noh.

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

14.6.21 20:28

Sandály a ten batoh okolo sedlovky,to by mě jeblo :-D,jinak pěkná práce ;-)

Reagovat
Sinpa
Sinpa

14.6.21 19:50

Doufám, že v Broumech byla ochutnávka Matušky :-)

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

14.6.21 19:16

Vidím, žes brousila zase po čase v našich luzích a hájích, část mých víkendových tras se kryje s těmi tvými – když tak koukám, kolik lidí z okolí se tu už ozvalo, mohla z toho být pěkná BF-slezina, kdybys to byla avizovala předem… No nic – koncem měsíce jedu na týden do Kašperek, tak budu na cestách jedním očkem sledovat okolí, jestli se náhodou kolem neřítí vytáhlá máma-na-býku…:-)

Reagovat
JerryRed
JerryRed

14.6.21 19:01

Jojo u pana Hanáka sem párkrát byl a když mi nesl pivo vybavil sem si Mazanýho Filipa a začal sem se smát, když sme si to vysvětlili dostal sem porci domácí sekaný s okurkou a chlebem na prkýnku. Když sem tam jel trochu plánovaně příště kolem vzal sem mu, jako správnej nádražák pár cedulí :)

Reagovat
Pepe76
Pepe76

14.6.21 17:37

A ještě přikládám poklonu za vyjetého Děda. Juknul jsem na trasu a u nás jsi jezdila kde se pohybuji hodně často.Kdybys mě zkusila tak jsme mohli dát v tom Nižboře pivko.Škoda ,třeba příště ;o)

Reagovat
dedek55
dedek55

14.6.21 17:34

Jee Mamko , kdybych věděl že jseš tu někde poblíž , tak bychom mohli alespon' kávu spáchat :-) Já jsem kupil seno......

Reagovat
lazza
lazza

14.6.21 17:26

No vida, tak se Hanak nakonec hecl :)

Susny kilometry teda; myslel sem puvodne, zes jela jenom jednosmerne :)

Reagovat
Pepe76
Pepe76

14.6.21 17:17

Máš pravdu ,bylo nádherně. Krásný výlet jsi spáchala ,výkon úctyhodný a fotografie výtečné.

Reagovat
perceptio
perceptio

14.6.21 15:37

Ty bláho, to je dlouhý příspěvek :-). No, zážitků jsi měla každopádně požehnaně. Hlavní je, že jsi v pořádku dojela domů. Jojo, tělo nás stále překvapuje. Ale když je mi 33, tak nevím co budu dělat v padesáti :-( :-)). Snad to bude brzo ok.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

14.6.21 15:25

Hezky, pěkně! Hlavně jestli sis ve Vlacháči dala Březí kozu.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.6.21 14:34

Děkuji :-)

Pro kožíška odkaz na mapu, akorát jsem tam dala trasu jen z a do Vlachova Březí, tak si připočítej + 22,6km a 393m nahoru

https://mapy.cz/s/resakozoko

Midlandere, ty to neotvírej :-D

No mám zas na co vzpomínat, i když to fakt bylo místy perné. V sobotu mi začal během dopoledne foukat slušný protivítr, ale naštěstí směr vydržel i v neděli, takže jakmile jsem se stočila k jihovýchodu, občas mě to pěkně vezlo. Kopce okolo Berounky, obzvlášť mezi Nižborem a Křivoklátem, byly výživné, ale byla jsem celkem odpočinutá (příjezd do Nižboru v sobotu okolo půl druhé) nacpaná míchaných vajec, tak bylo z čeho brát. Pravda, nocleh nebyl úplně nejklidnější, jsem zhýčkaná tichem té naší polosamoty, a když ještě v půl jedné pod oknem dojížděl pivní sedánek procítěným přednesem nějaké, ve zpěvákově podání neidentifikovatelné písně od Claptona (že Eric vím ze zpěvákova výkladu, zasvěceně hovořil o jiných cover verzích a že on se jednoznačně rozhodl pro tuto :-D), pomalu jsem se smiřovala s tím, že to bude bez zamhouření. I na tu hamaku přišly myšlenky Pepčo, že by mi v ní někde v lese bylo líp.. Ale nebudu předstírat, že bych nebyla ráda za sprchu, celá sobota se nápadně podobala lekci aerobiku v prádelně :-) Berounka mě svou barvou ke koupání nelákala (ale byli v ní nějací odvážlivci) a koupací potoky by snad cestou byly, ale zase čas a kilometry byly neúprosné.. Navíc byly po cestě nějaké ty zakázky.. Předně tedy Pepeho Děda (vlastně zakázka od tebe, Báro ;-)), na kterou jsem to opravdu vylámala kolmo, místy ze sedla, až mi zadní 25mm contík prokluzoval. Budu muset napsat do recenzí, že na kořenových výjezdech tedy hrubě zklamal :-D Nahoře u Dědy tábořila banda skautů a když jsem mezi ně vjela, zmlkli, jak kdyby jim přišel na inspekci hejkal lesní :-D Dolů už jsem jela v pršce, takže véélký respekt hraničící se staženou pr…, jednak z brzd, které něco takového nezažily asi ani v nejdivočejším snu, druhak z mokrého kořání v kombinaci se silničními užovkami a třeťak z spdéček, já se s nima v těchhle situacích fakt necítím bezpečně. Pořádný slejvák se spustil až na Zdejcině, kde mě zachránila autobusová zastávka. Do Nižboru jsem se vracela už bez deště, ale páč po krásné pískové cyklostezce, byli jsme oba ohození až hanba. Hadry jsem musela na hotelu vyprat a na šíru ráno vypotřebovala metry toaleťáku, abych ho utřela z nejhoršího. No a omotávka? Radši se neptejte :-D

Druhá zakázka se týkala Fotohry a byl to jen můj osobní hec, abych potěšila své bratry v boji, což se doufám povedlo :-)

S tím batohem to byl risk od samého začátku, já vím, že mi na kole cokoliv na zádech začíná po nějakých třiceti kilometrech silně vadit, obzvlášť když jsem natažená na silničce.. Naštěstí se mi ho podařilo celkem dobře namotat, že jsem s touto verzí bez oprav dojela až domů. A když jsem se v Borovně rozjela bez něj, to se panečku najednou svět rozzářil :-D Takže silničářská čest – nečest, jdu do rámových nebo předních kapes, budu holt za skvrnu na ikonické tváři silniční cyklistiky, no :-D Naštěstí jsem jen výletník a šíra taky není žádná karbonová raketa (i když několik borců jsem cestou přešuměla a mě teda nikdo… očividně si ti echtovní dávali tenhle víkend pauzu :-D) Uchvátila mě tedy krajina severozápadně od Strakonic, odtamtud jsou právě ty dvě krajinky. Mírně kopečkovitá, vlídná a žírná, vlnící se zeleným sametem žita a ječmene, v měkkém světle sklánějícího se slunce… ani protestující zadek a tuhnoucí nohy to nedokázaly pokazit. Návrat domů jsem stihla ještě za světla, což, vzhledem k výjezdu kolem desáté z Nižboru a spoustě času, stráveného při plnění druhé zakázky, + benzínky cestou, nebylo na mě tak špatné.

Percy jo, tělo umí vystavit stopku nekompromisně. Taky mu každý den děkuju, že má se mnou a mojí hlavou takovou trpělivost :-) Tak brzký návrat do sedla přeju!

Chynín, Chyňava, Chýně.. některé osoby zřejmě hrajou v životě jiných lidí významné úlohy a přitom šíří tak oslnivý jas, že je, podobně jako božstvo (nebo Voldemorta), nelze označit jménem přímo a je nutno uchýlit se k náznakům.. Nicméně vnímaví pochopí :-DDD

Reagovat
bara2
bara2

14.6.21 09:53

Pěkný víkend sis udělala. Naloženej Šíra vypadá jak správnej cestovatel a hříbátko se tváří nějak kysele, když vidí, co ho v životě třeba čeká. A komplet to není, bylas na rozhledně ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

14.6.21 08:52

Děkuji, že bereš ohled na nás podprůměrné, a neuvádíš počet ujetých km a nastoupaných m. ;-) Z češtiny píši opět za jedna, kam ty na ty přirovnání chodíš?

Ad Chynín – existuje taky Chýně, Chyňava, Chýnice… zajímalo by mě, z čeho to pochází. Asi vypustili T.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

14.6.21 08:46

Tak určitě dva úžasné dny strávené na kole to ano , ale chybí mi tam koupačka a bivakování v lese :-) :-) :-)

Né vážně. Krásný víkend .

Reagovat
perceptio
perceptio

14.6.21 08:21

Mamko, moc krásný. Úplně závidím. Letos se mi nedaří. Před měsícem jsem řešil cystu na kostrči – kolo stranou. A teď, když je konečně hezky a kostrč nebolí, hemoroidy. To je k vzteku. Jako někomu není to kolo souzeno nebo co… :-(. Takže nějaký dlouhý štreky teď určitě nepřipadají v úvahu.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

14.6.21 05:29

Koliks najela těch kilometrů? Souhlasím tento víkend stálo za to vyjet, vyplatilo ovšem si přivstat,.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

14.6.21 00:32

Oldo, díky :-)

lazza, dobré zprávy, Zastávka od července zase otvírá, aspoň o víkendech. A na Křivoklát jsem jela z Nižboru přes Zbečno a dál pak přes Roztoky okolo vodopádů Klučné na Karlovu Ves, Broumy a na Zbiroh

Reagovat
lazza
lazza

14.6.21 00:18

Vypada to bohuzel, ze Hanak Zastavku hned jen tak neotevre. Leta uz mrmla na protivny hosty, EET a ted pri pandemii ma konecne poradny alibi, proc to definitivne zariznout :(

Kudys pres Krivo jela?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.6.21 23:50

Mamko, opět skvělý report! Pěkná místa i připomínka minulosti nedávno minulé. Tři kraje a osm okresů!? Klobouk dolů ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 18
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6