Křemešník a Čeřínek 2v1 a zpět xD

Přidat foto

Místo setkání myslivců se Sv. Hubertem u Opatova

Pozor na žáby

Koupaliště ve Výskytné u Pelhřimov

Koupaliště ve Výskytné u Pelhřimova

Na Kemešníku

tady bez k

stejnojmenný rozcestní

Hotel Kře

rozhledna Pípalka

nějak mi to padá dozadu

Poutní kostel Křemešní

Bylo 15:37

letní čas se na tyhle hodiny nevztahuje :)

areál poutního kostelu Křemešník

areál poutního kostelu Křemešník

Brána Větrného zámku

strážce brány do zámku, nebo jen patní

Větrný záme

Kostel - čelní pohl

a tady s kusem areálu

studánka U Dubu

Zázračná studánka a pulsní trojpramen v pozadí kaplička Sv. Jana

teče tady voda s obsahem stříbra

opodál štola

tohle byl můj limit, musel jsem kolo asi 400 m vést

Stříbrná studánka

můj o

rozcestí Hojkov

lesy dostaly na frak

horní stanice lyžařského vleku Čeříne

sjezdovka orientovaná na jih

chata na sjezdovce

turistická chata Čeřínek

rozcestník pod turistickou chatou

cesta k rybníku v Dolních Hutích

cesta k rybníku v Dolních Hutích podruh

zvonička z roku 20

Dolnohuťský potok

západ slunce

Včera bylo počasí, které mě vylákalo po pracovním víkendu ven. Protože jsem loni nesplnil tři vrcholy, tak jsem to zkusil letos a protože jsem se cítil dobře, tak jsem dal rovnou dva z nich. Probíhá tady jakási soutěž, bližší info zde . Balím do batohu hydrovak, zámek, banán a energetickou tyčinku a vyjíždím. Vyjel jsem z domů směrem na Rantířov, ale nejel jsem jako obvykle po hlavní silnici, ale vzal jsem to místní komunikací trochu bokem, abych vyzkoušel jedno z míst, kde jsem byl po covidu na procházce a zdálo se mi to jako dobrý nápad. Projíždím Rantířovem a pokračuju dál přes Výskytnou nad Jihlavou směr Jiřín, míjím Maršovský rybník a pokračuju směrem na Maršov, těsně před cedulí uhýbám do lesa a pokračuju lesními cestami na Opatov po silnici II/131 na Jankov – Výskytná u Pelhřimova – Křemešník, následuje několik povinných zastávek na fotky (rozhledna Pípalka, poutní kostel na Křemešníku a opodál několik studánek) a jedu dál po 5129 na Sázavu – Nový Rychnov – Hojkov – Čeřínek, tady posvačím banán a energetickou tyčinku a pokračuji dál po 5090 – Dolní Hutě a zpět na 5129 do Rohozné (zastávka u bráchy se trochu protáhla) – Spělov – Jezdovice, uhýbám na cyklotrasu 16 a přes Salavice – Popice – Pístov jedu domů. Dojíždím domů o půl deváté a mám toho tak akorát, narazil jsem na svůj limit, po koupeli lehám k TV a odpadávám.

Celkem to hodilo 82 km a 1310 výškových metrů Trasa

(vloženo 8.6.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

11.6.21 19:22

Kotwíku děkuju za podporu, makám na sobě, ale bolí to, viz moje Strava ;)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

11.6.21 17:50

Dobrá práce Oldo, super výkon, GJ.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.6.21 15:11

s4r, díky za pochvalu ;)

Reagovat
s4r
s4r

9.6.21 14:25

Moc hezký! :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.6.21 11:58

Aduldinho, zase máš pravdu, tehdá to stálo moc peněz a nic moc to nemělo, za to dnes jsou možnosti na míle daleko a jak psala mum, vyhnat děti ven není řešení, musí chtít sami. Rád se toulám, obzvláště teď, když už zase můžu jezdit ;)

No a ty dnešní děti, ty až nás budou jednou živit, tak vychcípeme hlady :(

Dědku, ahoj pane! Onehdy se nám usadili v práci nad vchodovými dveřmi, přijel si pro ně známej, co dělá včelařinu a odvezl si je

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

9.6.21 10:19

@dedek55 Ou nou, včely nebrat viz: https://img25.rajce.idnes.cz/…5_145610.jpg?…

:-)

Reagovat
dedek55
dedek55

9.6.21 10:10

Mikeši , paráda :-)U mne se zas rojily včely , taky parádní zážitek :-)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

9.6.21 09:32

Dnešní doba je prostě jiná, těch lákadel je spousta, i já měl období, kdy u mě vítězila televiza a knížka a to v TV na těch všech dvou programech prakticky nebylo co sledovat :-) PC jsem si přál již od 7. třídy ZŠ, kdy jsem začal navštěvovat počítačový kroužek (stroje typu Ondra V5. Didaktitk, apod.), naštěstí rodiče byli rozumní a hlavně to tehdá stálo ranec (no teď už zase taky) :-) První PC jsem si pořídil cca až ve 30ti za své. Takže asi tak. Nám prostě nezbývalo nic jiného než lítat po venku a objevovat krásy blízkého okolí a to kolo byl jeden z nejrychlejších prostředků k přesunu (i ty stroje typu Pionýr, RMX, Sobi 20, Velamos Lady Super de Luxe,…) .

Moderní technologie mám rád, baví mě to se v tom šťourat, v mnohém člověku ulehčují život, ale chce to s mírou, jelikož je to i velký žrout času. Ten pobyt na čertsvém vzduchu, vyplavení endorfínů atd. prostě nic nenahradí, ať si řiká, co chce, kdo chce.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

9.6.21 08:31

Zoidbergu díky, já taky kolikrát žasnu nad tím kolik cílů je „celkem“ blízko a přitom jsem tam ještě nebyl, a hledání v mapě, pokud bych neměl mapy.cz, tak jsem v zádeli ;)

Pepe, máš pravdu dnešní děti to nezajímá, mají mobily a počítače, takže vlastně ani nemusí chodit ven. Možná jim to časem dojde, že je to velká škoda, rád bych u toho ještě byl, ale nevím jestli jim to kdy dojde… (dcera skoro 17 let a syn skoro 14 let) ani jeden na kolo není, bohužel ;(

Mum, já už to vzdal, nikdy jsem je k tomu nenutil, líbí se jim místa, co fotím, ale nechtějí mít fyzickou námahu, maminka je v tom podporuje (já jsem prý blázen s dvoukilem týdně xD) , tak jezdím raději sám a tak trochu i za ně xD myslím si, že bych pro ně mohl být vzorem, pokud to jde jezdím několikrát týdně, ale oni jsou zatím bez odezvy.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

9.6.21 08:18

Pepe, přesně tak. Po zadních je někam strkat nemá cenu. Jenom ukazovat na svém příkladu, inspirovat a doufat, že to k nim jednou dolehne. A mít je rád, ocenit je a nemít pořád jen výhrady. Však jednou budou celí my… :-)

Reagovat
Pepe76
Pepe76

9.6.21 08:03

Máš pravdu. Oni začnou žasnout nad krásami naší vlasti později a budou si říkat,jak jsem tohle nemohl vidět dřív. To tak prostě je a třeba i některý z našich dětiček pak budou blbnout jak my :-))) Já beru v případě holky13 v případě syna19 bral všude na turistiku sebou ba i na nějaký to kolo a b to bylo vždy kolik ještě to bude a co je na tom krásného atd. ale věřím, že právě později to ocení a vzpomenou na nás. Já osobně jsem s našima chodi rád,ale tu krásu jsem uměl docenit taky později.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.6.21 23:18

Pěkná reportáž, kilometry i převýšení a pro mě další důkaz mých chabých znalostí zeměpisu – vůbec bych něvěděl, kam zapíchnout prst do mapy…

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 22:36

Mamko si děláš (_!_) ?? Uvidíme, ale ten konec června je pro mě šibeniční termín, teda jestli myslíš rok 2021 xD …

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.6.21 22:11

Oldo, musíš to dát do posledního červnového víkendu, jasné? To máme s lovcima sraz, koupím rachejtli a vypustíme ji večer na tvou počest!

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 21:58

Aduldinho, jo vidím to taky tak, ale musím ještě chvíli kroužit a jak se budu cítit, tak to určitě přinde ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.6.21 21:49

Mikšu, hlavně, že tě to baví, to kilo jednou přinde, to sa nebojím :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 21:32

Aduldinho, díky fotím, proto, abych se mohl pochlubit, protože doma to nikdo neocení, jsem si vědomej, že focení zdržuje ;), měl bych lepší výkon i průměr, ale tohle mi pomáhá k dalším jízdám. Mimochodem, dnes dalších 72,5 km, ale s rovnějším profilem a horším výkonem … trasa je" tady":https://mapy.cz/s/goduhuguga

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 21:28

Báro, na Vysočině je všude krásně, ale kopcům se moc vyhnout nedá, jsem rád, že seti místa líbí.

Pepo i tobě díky, hele na tebe nebo jiné borce to nemá, ale makám na sobě, abych to kilo dal ;)

Nimrod: díky, trasu jsem plánoval trochu jinudy, ale jak jsem psal, mám orientační nesmysl, takže jsem části trasy jel jinudy, než bylo zamýšleno, ale s profilem a délkou trasy by to nic moc neudělalo.

Mamko, tak určitě ;)

Kožíšku, seš mi plánováním tras nejblíž, co se týče vzdálenosti, snad to letos vyjde a toho kila se oba dočkáme ;)

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

8.6.21 21:23

Kilo by si bezpečně dal, kdybys pořád nefotil, kocóre :-) Samozřejmě fór, pěkná práce a pěkná galérka!

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

8.6.21 20:27

Už se to zvyšuje ten dojezd. No já se o víkendu chystám prubnout 100km, radči si vezmu powerbanku. Pokud se rapidně nezmění počasí dílo se podaří, jenom ještě nevím, jestli pojedu v sobotu nebo v neděli.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

8.6.21 19:36

Jojo, to přijde ;-)

Reagovat
Nimrod
Nimrod

8.6.21 16:38

parádní výlet

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.6.21 15:57

Krásný report. Pěkné místa jsi projel. Kilo se blíží.

Reagovat
bara2
bara2

8.6.21 13:59

Safra, vy tam máte hezky. Takový report přímo láká k výletu, navíc v těch nadmořskejch výškách nebývá takové horko. Moc pěkný obrazový průvodce po trase. Bezva výkon.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 12:49

Pepe, ona se má věc tak, že na chalupě nemá kdo jiný pracovat, tak to zbývá na mě, navíc jsou to stavební práce, takže to prostě musím dělat já :( Ženský ty se hrabou v záhonech a mladej dělá „kariéru“ na mobilu :( úděl dnešní doby …

Reagovat
Pepe76
Pepe76

8.6.21 12:34

Kocoure paráda,pěknej okruh.Koukám,že jsme o víkendu makali oba a v po na to hned vlítli…já to mám i někdy radši takhle v týdnu,všude klid.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

8.6.21 12:21

Radime děkuju, vážím si tvé podpory.

Kalimero i tobě díky, nejde ani tak o napínání, ale spíš o hledání vhodné trasy. Musí se sejít více faktorů a věřím tomu, že bych býval včera tu stovku dal, ale nemám rád najíždění kilometrů jen tak bez konkrétního cíle. Zakládám si na tom, že jezdím převážně okruhy a velice nerad se vracím stejnou cestou, tak asi proto. Ubrat metry, to je celkem problém, protože to co bych chtěl vidět, je většinou daleko a po pravdě u nás těch rovin moc není … teda pokud bych nejezdil kolem řeky sem a tam xD

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.6.21 12:11

Ubrat metry a přidat kilometry a stovka je tam. Ty nás napínáš. :-)))

Výlet i fotečky pěkné.

Reagovat
Radim193
Radim193

8.6.21 11:13

Paráda.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 10
Hynas 3
Pepa Hrabačov 28
bara2 7
Tomik_S 6