Respekt?

Přidat foto

https://youtu.be/AAz-XGVPFMU

Cestou ze služební cesty se mi naskytla krásná ukázka toho, jak se my cyklisté chováme na silnici. Není divu, že se na nás nadává. Dokud se budou ukazovat takoví jedinci, těžko se dočkáme respektu.

Problém neukážněnosti totiž není jen výsada určité skupiny lidí. Tento problém prostupuje celou společností. Od pěších, koloběžkářů, cyklistů, motorkářů až po motoristy. Začněme každý sám u sebe, to je jediná možná cesta.

(vloženo 20.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
HonzaRez
HonzaRez

24.5.21 11:05

Jsou to kolizisti…

Reagovat
miťo
miťo

23.5.21 10:39

Nemám co dodat, ale napadlo mě snad jen tohle:

https://youtu.be/k4WSmeS0gdc

Reagovat
zirecek
zirecek

21.5.21 21:15

Chápeš příčinu a následky toho, že vozíš kameru na kole, v autě až s chorobnou závislostí zaznamenat, že se někdo nechová dle pravidel?

Míťo, vnímáš skutečný důvod, proč jsi to sem nahrál?

Reagovat
miťo
miťo

21.5.21 20:52

Kubiczech: a text nahoře jsi četl? Jen úvaha, že máme začít každý sám u sebe. Nic složitého na pochopení. I když tady asi jo :-)

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

21.5.21 19:35

Nechapu nic. Na kole uz se snad jezdi jen proto, aby se jeden co nejvic nasral, dovezl si to az domu a v navalu vzteku vyplodil sokujici material na socialni site…

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

21.5.21 10:37

Přechod překonám co nejrychleji, většinou když nikdo nejede. Nechci aby mě auta pouštěla a pokud přesto pustí, poděkuju, rychle přejedu a jedu dál. Kdybych tlačil, bude mi to trvat podstatně déle. Když tohle někdo udělá mě, nevadí mi to. Nejsem tedy cyklista ale člověk na kole, nebo nedej bože bajker. Ufff.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

21.5.21 10:34

Hradec Králové – hlavní město cyklistů roku 2014. Trolejbus může být rád, že ho cyklista pustil, ne, však je to jeho město.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

21.5.21 10:27

K fotce se vyjadřovat nechci, ale tvůj nový profilový obrázek mě potěšil miťo, tenhle přístup je mi daleko sympatičtější.

Kouba_2005, pobavils :-D Ale je ti jasné, že ses tím pádem stal také zúčastněným? Kruci, a já taky!! :-0 :-DDD

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 21:27

psbiker: ano, na videu šlo o tři cyklisty, tedy lidi na kole. Díky že sis všiml.

Reagovat
psbiker
psbiker

20.5.21 21:25

Je třeba jít vzorem pro mladší, třeba jako tam ty dva v pozadí. Prasení na úzkém chodníku kolem vchodů mi vadí teda víc.

Reagovat
Jamin
Jamin

20.5.21 21:24

lidi na kole a cyklisti jsou něco jinýho, ale úplně nejhorší jsou bikeři.

Reagovat
mantis
mantis

20.5.21 20:54

Také jsem přesvědčen, že „točvolant obecný“ není schopen moc rozlišovat a jakmile vidí kohokoliv na kole jak udělá cokoliv jen trochu mimo předpisy, tak je hned na koni a může dál hlásat, že ta cyklistická špína furt jen všechno porušuje a je potřeba je vyhnat ze silnic.

A je fakt, že těch lidí na kole, co se chovaj jak hovada, je fakt hodně, což říkám i já, jednoznačný zastánce cyklo strany barikády..

Reagovat
psbiker
psbiker

20.5.21 20:01

Paní jezdí po chodníku a přechodu a asi ví proč. Že kvůli tomu někdo začne nenávidět všechny ‚cyklisty‘ je pouze jeho peroblém, který se dá řešit třeba s psychologem.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

20.5.21 19:42

Nevím o co tu jde, ale navrhuji trest smrti pro všechny zúčastněné.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.21 19:40

Miťo, achilovka v pohodě, děkuji. Máš dobrou paměť ;-).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.5.21 19:25

@zirecek +1 Ja se musim priznat ze jako deti jsme to delali normalne protoze kdyz krizovatka nema svetla tak je tezky ji bezpecne prekrocit. Nevim presne co by se stalo kdyby ji nekdo na tom prechodu srazil ale asi by zakon byl na jeji strane. Co kdyby to bylo dite na kole? Bylo by to stejne?

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 19:23

zirecek: pobavilo, díky ;-)

Reagovat
zirecek
zirecek

20.5.21 19:23

miťo: nepokouším se tu nikomu nic namluvit:

Problém neukážněnosti totiž není jen výsada určité skupiny lidí. Tento problém prostupuje celou společností. Od pěších, koloběžkářů, cyklistů, motorkářů až po motoristy. Začněme každý sám u sebe, to je jediná možná cesta.

Dle tvého videa je zřejmé, že paní se vyloženě vrhala pod trolejbus. Téměř jako pokus o sebevraždu.

Reagovat
zirecek
zirecek

20.5.21 19:15

Pro ty ostatní jsme jako cyklisti jedna skupina, i když to cítíme jinak.

Mám jiný názor stejně jako ostatní. Nic za ně neodnášíme, nemusíš zobecňovat. Jako řidič přirozeně podvědomě rozlišuji cyklistu ve sportovním oblečení, kde jeho chování je předvídatelné, konzistentní, plynulé, svižné. Tito většinou starší lidé s taškami na řídítkách nebo jinými košíky a batohy používají kolo jako pomocný pohybový prostředek. Vždyť ta paní je na tom kole na přechodu více bezpečná, než kdyby to kolo vedla – to bych se bál, že se složí pod kola, navíc by přecházela násobně déle časově. Ano, nemá jezdit po přechodu. Normální řidič tuto specifickou skupinu na kole se pohybujících lidí vnímá jako hůře předvídatelnou, pomalu a směrově různorodě se pohybující individua, kde lze kdykoliv očekávat zahájení odbočování. Takže každý přirozeně zpomalí a objede je násobky 1,5 metru.

Ty na kole sportuješ? Já nabyl dojmu, že tvým primárním vnitřním hybatelem je zaznamenávání audiovizuálních záznamů s následnou prezentací na asociálních sítí.

A proč chceš mazat příspěvek? Vždyť je to v pohodě. Pustil jsi paní na přechodu, natočil a pak jsi ji tady propral.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.5.21 19:12

Nejak ty fotce moc nerozumim. Pani jela po chodniku? A potom pouzila prechod pro chodce na prekroceni krizovatky?

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 19:09

Zdendo závlačko (singlespeed), nepokouším se tu nikomu nic namluvit. Jestli máš ten pocit, je to tvoje věc. Nicméně vrhat se na kole pod trolejbus není dobrý nápad a pokud sis všiml, auto naproti paní minulo jen o kousek a nebylo to tím, že by nebyla vidět :D

P.S.: co dělá achilovka?

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.21 18:37

Miťo, předpokládám, že ta paní s kolem a taškama nasrala jen tebe, ostatní účastníci provozu se jen pousmáli. Určitě také neusuzují z části na celek, jak se nám to snažíš namluvit. To bychom si taky mohli myslet, že celá naše armáda jsou jen takoví věčně mudrující človíčkové, kteří jsou každou chvíli vyděšení z nějaké banality :-).

Reagovat
enzzo69
enzzo69

20.5.21 18:12

Já bych to teda neřešil. Stojí to čas a stejně to nikam nevede.Blbec se najde za volantem i za řídítky kola či motorky. Taky za klávesnicí jich sedí dost. A poslední dobou se nedivím, že plechovky nadavaj.Zdá se mi, že žiletky nejsou vůbec schopny jet za sebou a pak se ještě rozčilují, že na ně troubí.

Reagovat
pepek
pepek

20.5.21 18:08

Jiri_ přesně tak: Prostějov je cyklistické peklo, takto to asi chodí v Holandsku.

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 17:57

No na tom všem mě nejvíc naráželo, že trolejbus ťuknul na brzdu, protože se mu tam paní cpala jakože na přechodu má přednost.

Příspěvěk zítra ráno smáznu, ať to tu nepřekáží.

Jen takový povzdech nad úrovní celé naší společnosti. A navíc chování těchto rádoby cyklistů pak odnášíme i my, co na kole sportujeme. Pro ty ostatní jsme jako cyklisti jedna skupina, i když to cítíme jinak.

Přeji všem hezký večer ;-)

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

20.5.21 17:39

„Hej, za tebou!“

(snad se někdo chytí)

Reagovat
Marek.Kv

20.5.21 16:56

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

20.5.21 16:30

Taky se divím, že takový hrůzný přestupek nebo spíše trestný čin nechal Miťo bez důrazné domluvy bezohlednému zločinci…

Reagovat
DaD
DaD

20.5.21 16:03

Je potřeba to rozlišovat, toto není cyklista, ale ***** na kole. To je celé. Cyklista je pro mě ten, který má odjeto několik desítek tisíc v běžném provozu a na tom kole prostě umí, předvídá a zbytečně nepřekáží a nepíčuje. Mě třeba drtivá většina řidičů, když jim v zatáčce ukáži, že můžou jít bez obav přede mě, poděkují. Toto by se mělo dít na obou stranách. Nevím čím to, ale se na silnici cítím v pohodě a to i za silného provozu.

Reagovat
Pennywise
Pennywise

20.5.21 16:01

Barak: Já mám MIťa rád, je to nekonfliktní, milý člověk, který má rád cyklistiku. Prostě jsem nepochopil tento příspěvek, ať už měl jakýkoliv důvod :)

Reagovat
Barak
Barak

20.5.21 15:50

Pennywise: buď se mu někdo naboural do účtu nebo chtěl, po všech těch brecích kvůli řidičům, alespoň trochu srovnat z nějakého důvodu skóre.:-)

Reagovat
Pennywise
Pennywise

20.5.21 15:48

Barak: Ano, široká veřejnost to možná tak vnímá, ale já pořád nechápu, proč sem Miťo dal toto foto? Jakou to má výpovědní hodnotu? Jinak nemám rád, když někdo paušalizuje. S tím se rozhodně neztotožňuji.

Reagovat
Vilém
Vilém

20.5.21 15:42

Tak jsi vsechny neukaznene dojel a vysvetlil jim to, jak mas ve zvyku?

Reagovat
Barak
Barak

20.5.21 15:41

Pennywise: to je takové klišé, že ne každý, kdo jezdí na kole, je cyklista, ne každý, kdo jede na motorce je motorkář a blablabla. Fakt je ten, že široká veřejnost (stejně jako zákon) vnímá každého, kdo jede na kole jako cyklistu.

Reagovat
Pennywise
Pennywise

20.5.21 15:35

Proč tato ukázka? Co to je? Vyfoť každodenní přestupky aut na silnicích, v obcích, pěšáky na cyklosteskách. Máš pravdu problém je v lidstvu, je čím dál tím hloupějším a bude to horší. Foto, které jsi sem dal je zavádějící, entita na kole nemá nic společného s cyklistikou.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

20.5.21 14:58

Znáte někdo situaci v Prostějově? Tam panuje naprostá cyklistická anarchie, kolo jako dopravní prostředek tam používají lidé od školního věku až po rakvový věk a to, co je na fotce, tam je naprostý standard. Pro cyklisty neplatí semafory, přechody ani nic jiného a řidiči tam s tím počítají :D

Reagovat
Pikaču
Pikaču

20.5.21 14:23

To je jako vazne tak strašne co udělal? ( a to nevime odkud a prox prijel).

Vic mi vadí ze nepokracuje dal po chodniku ale napojuje se do provozu.

Jinak obvykle ve meste chodim na cervenou, jezdim pres chodník kdyz je cervena a zase naskocim po 20 m zpet. Autem jezdim na dalnoci 130+. Na kazdem limitu obvykle +20. Nenosim rousku ani na frekventovaných mistech.

Ale jinak nemam problem kdyz jede nekdo zamnou v háku :)))))) a zdravim ostatni :))))))

Reagovat
zirecek
zirecek

20.5.21 13:53

TheJD: Jízda na červenou s odbočením doprava by měla být povolena, jak je běžné. Především by se zjednodušily návrhy světelných křižovatek, kde následně trpí všichni…

Tenhle cyklista asi nečte b-f a asi netuší, že jeho chování je v rozporu.

Reagovat
TheJD
TheJD

20.5.21 13:01

Na cervenou se da jet s rozumem treba doprava, jako je to i povolene v jinych zemich.

Reagovat
Athy
Athy

20.5.21 12:55

@Tencovezlknedl

Tak, abych neohrozil a neomezil sebe, ani niolkoho jinyho :) Jako kdyz jedu v pet rano do prace pres plzen na kole, tak urcite nebudu stat na cerveny, kdyz siroko daleko neni zadny auto :) Jinak to beru podle mist co znam a vim, jak tam semafory a provoz fungujou. Tam kde to neznam to hned jen tak na cervenou nevemu. Peso taky necekam jestli mi na prazdny silnici nenaskoci zelena. Jinak teda tady mame kombi prechody no, tak tam slejzat nemusim. Jinak jezdim po silnici a tam neni co resit :)

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 12:54

iron.hide: Na Sudetech se kolo na Hvězdu tlačí docela dobře :D (stý kilometr ze 120km trati)

Reagovat
ferlikster
ferlikster

20.5.21 12:50

@iron.hide: treba v Brne na cyklostezce za Olympii je prechod (se semaforem pres ctyrproudovku) kde jsou z 99% jenom cyklisti. Tam je tlaceni kola opravdu nesmyslne.

Jinak kolo sice neni kocarek, ale taky to neni LSD tak kdyz uz na nem jsme tak se nechovame jako smyslu zbaveni a neocekavame nekonecnou toleranci od ridicu nebo dokonce nesmrtelnost.

Reagovat
miťo
miťo

20.5.21 12:47

Na přechodech jdu z kola. Jednak se to tak má dělat, ale také ti spíše zastaví auto a pustí tě. Odměnou trpělivému řidiči je pak cyklokrosové naskočení do sedla na konci přechodu. Ale to nelze v silničních tretrách, to je jasný.

Reagovat
Libores
Libores

20.5.21 12:46

Ukazování prstejčkem kolem sebe cesta k respektu nikdy nebude.

Reagovat
iron.hide
iron.hide

20.5.21 12:35

tiez jazdim na biku cez prechody a urcite nebudem kvoli tomu zosadat a tlacit.

Bike nie je kocik, netlaci sa!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

20.5.21 12:17

Athy: můžeš jakoby vysvětlit jak se dá jet na červenou s rozumem? Nějak to nedokážu pochopit

Reagovat
HoF
HoF

20.5.21 12:16

Já to rozděluju na dvě skupiny, na cyklisty a lidi na kolech. Člověk bez helmy, s nákupní taškou, v čepici, není cyklista, ale jen člověk na kole. Bohužel se pak na všechny cyklisty spousta lidí dívá skrz prsty. Ale podotýkám že v obou skupinách se jistě najdou vyjímky :)

Reagovat
LM
LM

20.5.21 12:15

Přitom stačilo z toho kola slézt, na přechodu tlačit a měl by jako chodec přednost.

Reagovat
esmo
esmo

20.5.21 12:15

Přes přechody, červený…musím se přece dostat do té práce rychle !

Reagovat
Athy
Athy

20.5.21 12:10

Jenze vis jak, verim, ze vetsina lidi zrovna tady na foru vi jak se ma chovat. Ale ten zbytek, ta majorita ktera je obrovska, nema vubec sajn. A tyhle lidi to budou ojebavat porat a bude jim to fuk. Tady zadna osveta nepomuze :) Jako ja taky jezdim pres prechod nebo na cervenou, ale s rozumem. A ne ze tam nekomu vjedu a necham se preject. Holt kolo muze mit uplne kdokoliv si zamane a pak to podle toho dopada… :)

Reagovat
ferlikster
ferlikster

20.5.21 12:09

Když jedu na kole, a vidím někoho zjevně porušovat předpisy (jak již bylo diskutováno ksmrti i zde) – tak je prostě upozorním že to co dělají je blbost a že tím zbytečně prudí řidiče.

Od cyklisty tu zpětnou vazbu akceptují lépe než když jim to řekne někdo zpoza volantu…

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19