Místa v okolí známá i neznámá

Přidat foto

dočasný úkryt pod mostem I/38

Pávovský rybník

i přesto, že jsem měl blatníky

rozcestník U dubáku

Dubový rybní

stavba na jeho hrázi

na molu

otočka lyžařského vleku na vrcholu sjezdovky

asi nemá cenu koment

torzo rozhled

torzo rozhledny slouží jako podpěra kamer pro sjezdovku

TV vysílač na vrchu Rudný (Šacberk)

na sjezdovce s výhledem na obec Zbo

a tady bez kola

výhled na Jihlavu

TV vysílač

rozcestník U Lyžaře

Cesta k Lyžaři

přijel jsem mokrej, jak slepice

Dnes jsem vyrazil tak nějak z povinnosti, vzal jsem to z domů ke známému rybníku Borovinka, ale cestu jsem tak nějak minul, takže jsem nefotil, bohužel. Pokračoval jsem k nejvyššímu bodu v Jihlavě, což je vrch Rudný s nadmořskou výškou 613 m n.m., na jehož vrcholu se nachází torzo rozhledny, z roku 1907, která ve čtyřicátých letech 20. století vyhořela a pak už nebyla obnovena – velká škoda a opodál televizní vysílač, šířící TV signál pro Jihlavu a blízké okolí. Cesta pak vedla chatařskou oblastí u Širokého a Dubového rybníka (ten široký jsem bohužel minul), potom k Pávovskému rybníku a po jeho břehu zpátky k domovu, trasu jsem musel narychlo změnit, protože se blížila voda, což se také stalo. Sice jsem se schoval před deštěm pod mostem na I/38, ale vzhledem k tomu, že předpověď podle meteoradaru nebyla příznivá, musel jsem jet, pěkně jsem se vykoupal a to i přesto, že jsem opět namontoval blatníky, přijel jsem mokrej jak slepice. Cestu jsem si užil, hodilo to pouze 20,3 km, ale pro mě slušných 314 výškových metrů, Trasa zde:

(vloženo 19.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

21.5.21 09:54

Báro: ono nebylo moc prostoru pro to, přemýšlet, jestli jet, nebo ne, prostě jsem chtěl, jen jsem neodhadl počasí, je fakt, že voda mi až tak nevadila, v momentě kdy jsem byl skrz – naskrz, už nebylo co řešit a dojet jsem musel.

Reagovat
bara2
bara2

21.5.21 09:32

Si té jarní zelené užíváš, že tě ani déšť nezastaví! Pěkný výlet a poslední fotka je nejhezčí, je z ní zřejmé, že ti ta voda vůbec nevadila.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

20.5.21 15:29

Radime, díky.

Pepo, o tom skalním bajkerství bych v mém případě moc nemluvil, kdybych věděl, že zmoknu, tak bych zůstal doma, takže až tak skalní nejsem a kdo ví, jestli někdy budu ;)

Mamko i tobě děkuju, pokaždé když vyjíždím, tak je to pro radost (povinnost jen tehdy, abych měl splněný plán) a je o to větší, když navštívím místa, kde jsem buď dlouho nebyl a nebo nebyl vůbec. Taky s sebou vozím telefon s apkou, ale včera to nějak zradilo, podle plánu to mělo jít bokem. Ještěže ty zastávky autobusů jsou, viď! xD

Sandy díky, byl jsi to ty, kdo mě inspiroval k jízdě tímto směrem, nacházím dost míst, které jsou zajímavá a tudíž stojí za shlédnutí.

Reagovat
sandy1
sandy1

20.5.21 11:36

Pěkné. Mám to za humny, ale už jsem tam dlouho nebyl. Budu muset napravit

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

20.5.21 10:11

Oldo, z povinnosti, ale radost se stejně určitě dostavila, neříkej, že ne ;-) Už jen z toho překonání sám sebe..

Jinak s deštěm je to teď divoké, to jo. Přikládám fotku z tohoto týdne.. No, neujela jsem tomu a ještě jsem strávila 20 minut v boudě na autobusové zastávce koukáním do mobilu, jak se na mě sune červený flek na srážkové mapě :-D

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

20.5.21 08:54

Skalní bajker. Za každého počasí. Super

Reagovat
Radim193
Radim193

20.5.21 07:57

Paráda.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

19.5.21 21:37

Miťo: já měl prostě jen smůlu, po obědě jsem koukal na Simpsonovi (prostě je žeru) , a vyjel jsem o hodinu později než jsem měl. Když mě na odbočce u Bosche, zastihly první kapky, nebylo co řešit a trasu jsem operativně zktátil, ale zmokl jsem stejně :( ta fatka oblačností je boží!

Kozisku: jo jsem mokrej a nejlepší na tom bylo to, že za hodinu od příjezdu, svítilo slunko, sice za mrakama, ale svítilo. Jo dres by jen mokrej, ale čistě, ušetřil jsem za vodu v pračce xD

Hawrdo: jo blatníky jsou zpět, ale dával jsem je kvůli trase, kde jsem bláto očekával, ten déšť byl jen nechtěnej bonus :(

Reagovat
hawrda
hawrda

19.5.21 21:18

Ajajjaj, blatniky jsou zpět, to není dobre:).

Reagovat
miťo
miťo

19.5.21 21:10

Takhle to vypadalo, když se večer nasouvaly další srážky. Bouřka.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

19.5.21 20:57

Seš mokrej, ale bez nečistot!

Reagovat
miťo
miťo

19.5.21 20:48

Pěkně, já to dnes stihl za sucha, ale když to přišlo, byl to mazec. Lepší je to sledovat z okna než v tom jet.

Reagovat

Další galerie z kategorie

blackboy007 2
jezour 23
miťo 27
Jáchym 1 8
Pepa Hrabačov 26
doubeq 11