Roštejnská výzva letos poprvé

Přidat foto

hrad Roštejn - úvod

Rozcestí U černého pařezu

tamtéž, ale jiným směrem

tohle zbylo z hustého lesa

smutný pohled

bohužel, se nebylo kde schovat

rybník Radkovec

Radkovec z druhé strany

lom Čenkov 01

lom Čenkov 02

lom Čenkov 03

lom Čenkov 04

lom Čenkov 05

napáječka pod Roštejnem, musel jsem zde cestou zpět zastavit, došla mi voda

silnička do Růžené

Roštejn 01

Roštejn 02

Roštejn 03

okolí hradu

podruhé

potřetí

Roštejn 04

Roštejn 05

nádvoří hradu

a podruhé

rozcestí Roštejn hrad

Zámek Třešť v rekonstrukci

zámecký park

a podruhé

jeden z rybníků nad zámkem

tamtéž

jedno z mála míst, kde se dalo schovat před větrem

cesta na rozcestí cyklotras 5090 a 5200

konečně to kvete i na Vysočině

Hrad Roštejn pro mě začal představovat dílčí cíl cesty na Telč a protože jsem se doma válel už dost dlouho, tak jsem si řekl, že to zkusím. Plánovanou trasu přes rozcestí U čeného pařezu, jsem si lehce upravil a protáhl trasu až na spojovačku II/402 Stonařov – Třešť. V Třešti rozkopáno, takže po levém břehu Třešťského potoku a pak už dál po objízdné trase až k odbočce na Čenkov, zastávce u stejnojmenného zatopeného lomu, kde se točil shodou okolností film „Bajkeři“ a odtud už klasicky na Růženou a konečná na hradu Roštejn. Nádvoří zelo prázdnotou, až na jednu rodinu s neukázněnými dětmi, které tam cosi na sebe pořvávali, cvakl jsem nádvoří a věž zevnitř a pryč odsud. Venku ještě povinná dokumentace okolí i sama sebe a pak už cesta zpátky. Opět foukal silný vítr, který místy dosahoval podle meteorologů až 70 km/h, což se potvrdilo, protože mezi Čenkovem a Třeští se nedalo bez zvýšeného úsilí ani jet, neustále silný boční vítr s proměnlivou silou, no blbě se tomu odolávalo, ale nakonec se povedlo. Byla to pakárna, ale ve chvíli, kdy jsem projel Třeští a „schoval“ se u zámeckých rybníků a následně ve zbytku lesa, jsem si trochu odpočnul, na rozdíl od mého zadku, který ještě dnes bolí jako sviňa, ale to asi není třeba popisovat, neboť to každý zná. Pak ještě několik cvaků po cestě a hurá domů, můžu říct, že mi vítr nepomohl prakticky nikde a odpovídal tomu i výkon a průměr. Celkem to hodilo 63,2 km a 875 výškových metrů. Trasa zde Strava zde

(vloženo 12.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.5.21 20:53

Pokud bych měl podobnou možnost, tak bych jí taky využil, ale bohužel, jak Barbora, tak Kuks je nad moje síly.

Reagovat
Pepe76
Pepe76

15.5.21 20:32

:-))) no z Kladna to mám taky trošku z ruky na Kuks ,ale tchán má chatu u Kopidlna tak to tam taky asi fláknu ať jsem in ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

15.5.21 20:21

Pepe76 děkuju, je to tady samý Kuks a Sv. Barbora, tak jsem přispěl něčím, co mám ve svém dojezdu já.

Reagovat
Pepe76
Pepe76

15.5.21 19:54

Super výšlap, pěkné fotky;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

14.5.21 10:47

Sheenecku děkuji, snažím se zachytit zajímavá místa a přiblížit je těm, kteří to u nás neznají.

Reagovat
sheenecek
sheenecek

14.5.21 07:22

Krásné fotky.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.5.21 13:47

Hawrdo díky, toho pana si můžeš odpustit ;D nepotrpím si na to … já zase rád koukám na obsáhlé fotoreporty ostatních zde na BF, jsou pro mě inspirací, jak co do obsahu, tak do výkonů a inspiruje mě to k další „práci“ xD

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.5.21 13:42

Perceptio díky, ale osobně si myslím, že mám hodně co zlepšovat a to jak co do výkonu, tak do pořizovaných fotek.

Mamko, ano hrad je fotogenický a nikam neuhne, i když je věž na titulce zlomená, nevím jak se mi to povedlo, prostě talent … výkon pro mě nebyl důležitý, jel jsem tak abych dojel i zpět a hlavně jsem věděl, kde mě co čeká. Na 31 je zámecký park a v povzdálí zámek, foceno od střelnice (místní znají) na 33 je rybník Horní obora no a věž z nádvoří není třeba komentovat.

Radime dík, okolo Třěště je spousta míst k vidění a určitě stojí za to se sem podívat i na vyřezávaný betlém, který jsem bohužel nemohl vyfotit kvůli stavebním pracem v jeho blízkosti.

Kiwaf, taky děkuju, k těm fotoreportům, mě dovedl fakt, že tady se dočkám více odezev než doma, kde je to každému jedno, hlavně když se vrátím … No a fotím to vše mobilem Huawei Nova3, focení sice zdržuje, to je fakt, ale je to pro mě taky dokumentace, míst, kudy jezdím a jak se tyto místa mění v čase. Nefotím pokaždé, jen když je pěkné počasí a nebo něco, co by mohlo zaujmout. Když jsem tady začínal, tak jsem byl kritizován za to, že se nekoukám kolem sebe, tak se to teď občas snažím napravit. Nedávám sem vše, jen to, co by se mohlo líbit, ostatní je na Stravě.

Reagovat
hawrda
hawrda

13.5.21 13:32

Hele, pane Mikeš, vy jste jeden z těch autorů, na jehož fotodokumentaci se vždy rád podívám.

Tak ať to frčí:).

Reagovat
kiwaf
kiwaf

13.5.21 11:31

Fakt pekny :) Takhle obsahly fotoreporty obdivuju, protoze osobne jsem linej nekde zastavovat, lovit telefon, natoz takovy mnozstvi fotek. Vozis fotak, nebo mobilem?

Reagovat
Radim193
Radim193

13.5.21 09:34

Okolí Třeště je moc pěkné. Výkon parádní a fotky samožřejmě také.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

13.5.21 08:12

Oldo, tohle je naprostá paráda po všech stránkách, report, výkon v tom větru a fotky máš čím dál tím pěknější :-) 23, 31 a 33 se mi líbí moc. Roštejn je krásný hrad.

Reagovat
perceptio
perceptio

13.5.21 07:34

Super výlet. Parádní výkon.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

13.5.21 06:47

Jano máš pravdu, bohužel bude teď s ježděním venku utrum. Letošní rok je co do počasí dost náročnej, buď je zima a padá i sníh, nebo je teplo a fučí silný vítr. Budeme holt muset počkat ;(

Reagovat
Jano86
Jano86

13.5.21 05:01

Tak to je krásny výlet! Ted minimalne týždeň dážď '/

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

12.5.21 23:05

Pepo díky, co se týče fotek i výkonů mám ještě hodně co dohánět.

Miťo dík, nejhorší je vždycky sestavit ty fotky, aby to dávalo smysl. Co se týče výkonu, není to ono, možná to dělal ten vítr, bylo to fakt nepříjemný. Navíc mi prvních cca10 km nešlo čidlo kadence/rychlost, ne spojilo se s kompjůtrem. Zádel léčím Sudocremem, dnes jsem nikde nebyl, musím buď stát, nebo ležet ;)

Báro rozjíždí, ale bolí to, není to zdaleka to co z kraje roku. Jo, ten lom je koupatelnej, dokonce už včera tam asi tři lidi plavali a ten vítr nejde slušně pojmenovat.

Aduldinho díky, zdejší borci a borkyně jsou mi inspirací, po všech stránkách.

Unfiny děkuju, Roštejn stojí za to. Pivo téměř vůbec nepiju, takže ani nevím, jak chutná zdejší Radegast. Máš pravdu Vysočina je krásná, ale na Českou Kanadu to nemá, možná je to tím, že jsem na Vysočině doma.

Reagovat
unfiny
unfiny

12.5.21 21:33

Pěkněj výlet, Roštejn je bezvadnej, hrad, kde se zabaví i děti, cepujou tam výbornej Radegast. Na Vysočině/Ceska Kanada je spousta pěkných míst i tras, jak na bike nebo silnicku . Kdo není náročnej, doporučuju na dovolenou s dětmi.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

12.5.21 20:59

Pěkný výkon a fotoreport.

Reagovat
bara2
bara2

12.5.21 20:53

Už se zas rozjíždíš :-) Pěkný report. Tady fučelo včera, dnes už byl celkem klid.

Zatopený lom Čenkov vypadá pěkně, je to v létě koupací?

Reagovat
miťo
miťo

12.5.21 19:28

Paráda, fotky i příběh. Jen tak dál. Zítra bude pršet, tak si zadel odpočine. Mimochodem mám stejný problém. Včera na té dvoustovce ve vedru sůl z potu udělala své :D

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

12.5.21 19:09

Pěkné poježdění a fotky.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 18
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6