Šumava a Český les - kams to silničáři vlez :-)

Přidat foto

Šíra před portálem kostela Jana Křtitele v Maxově.

Slunce vychází, bude krásný den :-)

Šumavský výhled u Nicova.

Naučná stezka Strážců hranice okolo Zlatého potoka z Řetenic do Kašperských hor. Krásné, leč diskriminační

Campagnolo blues č.1.

Campagnolo blues č.2.

Romantický Zlatý potok.

Kašperské Hory.

Otava u Nového Městečka

Pruhy. Krajina u Hartmanic.

Letecký výhled po vyfunění z Hartmanic.

Hartmanice - ŽelRuda. Za odměnu :-)

Ta poslední, to jsem já! :-D

Sjezd do ŽelRudy. Vzadu stavební jeřáb a ještě víc vzadu Velký Javor, už německý

Špičácké sjezdovky. Achjo...

Turbína v Hamrech

Úhlavské údolí.

Tady už začíná vzdutí hladiny vodní nádrže Nýrsko.

Na hřebenech pořád sníh.

Nýrská vodní nádrž na Úhlavě.

Kostel Zvěstování Panny Marie v Pivoni.

Nejjarnější zelenou mají mladé bukové listy :-)

Na hrad Přimdu.

Kaple Panny Marie pod hradem.

Stále vzhůru.

Přimda pod Přimdou :-)

Zřicenina hradu Přimda. Zřícenina mamky je mimo záběr :-)

Pěkné místo si vybrali, Chodové...

Moc silniček tu asi zatím nebylo :-)

Poslední: rozkvetlý rybníček u Bonětic.

A od teď už ani jednu fotku, kruci! :-D

No jasně, že mi ta nedokončená třístovka ležela v hlavě.. takže nezbývalo, než se pochlapit, aby se „ego nažralo“, a doufat, že „koza zůstane (víceméně) celá“ :-)

Takže výjezd ještě před svítáním v 5.15. První zádrhel: mapami.cz naplánovaná trasa Řetenice – Kašperské Hory. Na mapě idylka podél potoka , rovinka, les. Ve skutečnosti to přesně tak bylo, jen přidej „pěšinu plnou jehličí, kořenů a kamení“ Začátek vypadal slibně, z Řetenic 14% sjezd po asfaltu, trochu (dost) znehodnocovaný odvodňovacími koryty co 20m. Dole konec zvonec, pěšina v trávě, následně gradující až do silničkové nesjízdnosti. Když jsem si představila ten krpál, do kterého bych se musela vracet, řekla jsem si, že zpátky ni krok.. Tak to bylo nějaké 2km kroků kupředu, chvilku poklusem, páč mi bylo jasné, že tohle je prostě zásek. Mimochodem, ten krpál na mě samozřejmě stejně na konci čekal :-) Ale bylo tam pěkně, to zasejc jo..

Kdo se vyškrábe nad Hartmanice směr Železná Ruda, je královsky odměněn. Cesta z Hartmanic až ke křižovatce před Železnou Rudu, to je opravdová horská prémie. Slatinné louky, baculaté šumavské smrky a houževnaté břízy a krásné výhledy na horské hřbety vedle u sousedů. Navíc prakticky rovina a včera jako bonus kupodivu skoro žádný provoz.

Šumava utekla jako voda a nastoupil Český les. Krásná liduprázdná krajina, hluboké hvozdy, nikde nikdo..  po nějaké době to začalo působit až tísnivě. No, kdo rád samotu na kilometry daleko, ten je tady dobře. Jinak to tady byla další Šírova zatěžkávací zkouška. Nefalšované kamenité lesní cesty přecházely v těch lepších úsecích do megahrubého asfaltu plného výmolů a volného štěrku, místy vylepšené po lesáckých orgiích vrstvou kůry a klacků. Kopce na 39 – 27 velmi důstojné. Co nepotěšilo, byl fakt, že rychlost dolů byla prakticky shodná s rychlostí nahoru právě kvůli velmi obtížné sjízdnosti. Šíra skučel, bručel a hrozil, že odhodí jako nepotřebnou zátež všechny své šroubky. Nakonec ale bez ztráty květinky a musím říct, že ráfky a pláště by si na mnoha místech zasloužily alespoň malou pamětní destičku. Ani mapycézet si to moc neužívaly, většinu cesty v Českém lese jsem byla bez signálu, tudíž bez mapy. Naštěstí zůstala čára trasy, podle které jsem na křižovatkách kupodivu úspěšně odhadovala kam dál. Trochu jsem očekávala, že mapy napíšou na bílou plochu okolo mé polohy výmluvné Hic sunt leones :-)

Točným bodem byla Přimda, městečko a zřícenina stejnojmenného hradu na kopci nad ním. Mno, na kopci.. krpál to byl, to je jasný :-) Zajímalo by mě, neučinila-li jsem zde včera  prvovýnos silničního kola :-D Ale jako všechno z této anabáze, stálo to opravdu za to. Návrat byl v duchu hlaďoučkých silnic, civilizace a větru v zádech. Totiž, to byl původní plán. Civilizace ano, zaplaťpánbu, každá benzína cestou byla kvitována s velkou vděčností (no zas tak moc jich nebylo) Asfalt… ale jo, tak – nějak.. A pak ten vítr.. Podle Norů měl mít včera ideální směr na cestu zpátky (že by třeba vůbec nebyl, v to už tohle jaro ani nedoufám) Nějak jim to ale nevyšlo, metéórólógům, tedy kromě toho, že vítr BUDE. Byl, dokonce i tuhé smrkové haluze rozkýval, jen ten směr, mno… holt karma. A páč karma je zdarma, není bohužel možné ji reklamovat :-)

A už jen něco málo k časovému harmonogramu.. po všech těch zdržovačkách v nesjízdném terénu a neustálém slézání z kola, páč fotit, pít, svlíknout vrstvu a někam ji na sebe uvázat jsem se na Přimdu doštrachala teprve v půl páté odpoledne. Chtěla jsem to pak zpátky trochu popohnat, věřila jsem doslova v „dobrý vítr“, ale okolostojičnosti byly jiného mínění (i když radary ve vsích na rovinách pod 30 nešly). Když se u Běšin začalo regulérně stmívat, nervozita zhutněla a vážně jsem uvažovala o záchraně. Když jsem se ale smířila, řekla si, že noc je mladá, to, že jdu zítra do práce, mě nemůže rozhodit, a rozsvítila lampy, byla to najednou docela pohoda. Provoz ustal, vítr skoro taky a jen Šíra tiše předl. A taky je výhoda, že nevidím, jak dlouhý je ještě kúrňa ten kopec přede mnou :-) Příjezd domů nakonec v 0.48, klidná tichá večeře, vytoužená očista a co vnímám jako vrchol disciplíny, dokonce i chrup oprášen :-D

(vloženo 10.5.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Aduldinho
Aduldinho

13.5.21 19:14

Slušná výbavička, jen ty kalhoty bez výstelky nechápu, to by mi po 3 kilu museli přioperovat novou prdel :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.5.21 12:34

Ja vím, bohužel.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.5.21 12:07

Jinak Anjeli máš pravdu, že ta Panna Maria byla opravdu krásná. Většinou se mi tyhle náboženské sochy moc nelíbí, jejich výrazy a tak, ale tahle jakoby měla duši či co

Reagovat
vpa007
vpa007

12.5.21 11:41

Starýho psa těžko novejm kouskům naučiti možno… nebo jak to je… ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.5.21 09:09

Pane Jamesi, ja taky nevozim, nesportovne se spoleham na protějšek ;)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

12.5.21 09:02

Bonde, to tu snad před Anjelem ani nevyslovuj nahlas! ;-DDD

Reagovat
vpa007
vpa007

12.5.21 08:54

Mno jo, už to chápu, proč nepodávám takový výkony… nevozím gumičku!!! :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

12.5.21 08:52

Mamko, proc nevozit ledvinu na silničce na 100+ km ? Me ta otazka tak konsternovala, ze asi nedokážu odpovedet ;). Asi ti teda nesluší… Tu niku s Pannou Marii jsi vyfotila, protoze te přitahuje vid ?

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

11.5.21 23:45

Mamko, vezmu si to k srdci a budu na tom pracovat, abych to spnil ;D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 22:09

Anjeli, znáš mě, víš, že jsem tvrdohlavá :-) Když vyjíždím brzo ráno, je zima. Když se později oteplí, sundám triko a nacpu ho do ledviny. Jinak kromě toho, co píšeš, vozím ještě kapesník, čelovku (nikdy nevíš) a gely, teď jsem vezla čtyři. V podsedlovce vozím duši, montpáky, redukci na ventilek a pár imbusů.

Proč pro mě ledvina není? Kvůli té narušené siluetě? :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 21:42

Aduldinho, jak si přeješ :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.5.21 19:50

Mi se nelibi, neni to muj Kleopatrovej typ a taky nemusim komercni typy co se nataci na video, krom toho do cyklistiky ma daleko asi jako ja k jaderne fyzice. Pro tebe ledvina nejni, nacpi vsechno do kapes na dresu nebo podsedlovky. Obcanku, kartu a petikilo v hotovosti nezabere nic vahove ani rozmerove, včetně nutné ochrany ;).

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 18:08

Ještě pro Anjela: hele, mrkni na jednu pěknou bajkerku, která taky nemá s ledvinkou problém ;-)

https://youtu.be/qNPsO6K_piU

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

11.5.21 15:26

Prosím někdy pro ilustraci vyfotit zmíněnou „úsměvnou“ výbavu. Předem děkuji :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 14:43

Bonde, a víš co z toho bylo asi nejhorší? Na samém začátku, výjezdík na vimperské náměstí :-D Ale fakt, stojka jak blázen, takže ze sedla a ještě vzpírání o řídítka, až mi klouby praskaly. Krpálek tak 50m, dlážděný, mezi kostkami chybělo hodně výplně, takže mi do toho zaskakovaly pláště, no děs. Pak už to všechno šlo :-)

myreczech, lazza díky kluci :-)

Anjeli, no fakt ta tůristická :-) Já vím, je to faux pas, ale mám pro to dost praktických důvodů. Nakonec celá má výbava, snad kromě cyklobundy od Castelli a treter (co mi devastují nohy) je taková úsměvná :-)

Reagovat
lazza
lazza

11.5.21 13:00

Ta ctyrka je fakt pekna – svetlo aj silueta ;)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.5.21 12:32

Jakože s tou tůristickou ledvinou ? Proboha ! Aspon nemas bucky, do kterych by se ten remen zarezaval ale i tak. Na silnicce si to nedovedu vubec predstavit. Hm, to je dneska mladez… ;)

Reagovat
myreczech
myreczech

11.5.21 10:19

krásná práce, mamko…klobouček…:)

Reagovat
vpa007
vpa007

11.5.21 09:12

Super, teď jsem si otevřel mapu, 4× odzoomoval a pak si musel skočit do haly pro AED, abych si rozmasíroval infarkt. Seš fakt šílená!! Jsem dneska do práce dojel 14km, zpátky dám možná 40, ale 3 kila??? Asi prodám všechny kola začnu sbírat známky........ :D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 09:10

midlandere, přesně :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

11.5.21 09:10

Kožíšku díky :-) A proč to vykání?

Cave, tos mě pobavil :-) chybí ti tam asi smajlík, ne? ;-)

kiwaf, mám zadek zvyklej od koní, jezdím od nějakých dvanácti let. Sedlo jako sedlo :-)

Marskatin, to už fakt ne, to už by byla asi opravdu 24-hodinovka a to už je fakt jen masakr. Už tohle bylo nad normu.. jezdím tak nějak živelně, žádné tréninkové plány, výživa a tak.. prostě výletník :-)

Anjeli, jezdím s ledvinkou :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.5.21 08:57

Mamka má totiž velké ledviny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.5.21 08:42

Mamko, na tom obrazku s vlastnim stínem mas nejak neprirozene tvarovany zadek dozadu. Asi nejaky opticky klam ci co.

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 21:12

Teď bude tak 3 týdny klid, a pak překvapí čtyřkilem;)

Reagovat
kiwaf
kiwaf

10.5.21 20:18

Mum: jako tvuj zadek ti opravdu zavidim :o to jsi dostavala jako mala pravidelne mechackou, nebo co, ze mu to nevadi :))

Reagovat
Cavendish
Cavendish

10.5.21 19:23

Mamko, neříkej mu Kotwíku. Na srazu se mi svěřil, že ho to strašně rajcuje.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.5.21 18:19

Sakra dobrá práce, jste super žena. Já můžu jenom čumět a obdivovat Váš výkon.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

10.5.21 18:15

Moc děkuji všem :-) Kdyby vás někoho zajímala trasa, tak ji najdete zde https://mapy.cz/s/mefokelera

jen jsem si dovolila to utesnout ve Vimperku, z něj to mám coby kamenem :-) Budu moc ráda, když se někdo inspirujete k návštěvě, konkrétně ta zmíněná silnice Hartmanice – Ruda, pak třeba cesta ze Špičáckého sedla do Hamrů a dál k nýrské přehradě, celý Český les i Přimda, to všechno bylo moc krásné. Jen asi lepší na MTB ;-)

Bonde, blázen asi trochu jo, ale už fakt dost s šílenostmi :-) V hlavě se mi sice urodila myšlénka na headline „333 stříbrných silniček…“, ale to už fakt přenechám jiným borcům :-)

Kali, !!!!!!!!!!! ;-)

Aduldinho, právě tretry byly včera největším zdrojem mého utrpení. Mám bajkové Vittoria, ale podrážka myslím karbon nebo něco stejně nepoddajného. Navíc sice krásný italský design, ale na mojí něžnou nožku alà Jožin z bažin trochu moc úzkou. Prsty mě bolely jako pes, dokud se neumačkaly do odkrvení a tím milosrdné anestezie. Zato doma potom..

Sinpa, nojo, ty mapy.. já vím ;-) Ale tohle se mi ještě nestalo… tak mám poučení pro příště :-)

Oldo, tvoje stovka je stejně cenná jako moje tříkilo. Jde o tebe, tvůj prožitek a tvou vůli překonávat překážky :-)

midlandere, čarodějnice, strašidlo… čím dál lepší :-D Přitom ve skutečnosti jsem samozřejmě křehká éterická víla.. :-DDD

jiri, nemažu nic. Jen po jízdě, cokoliv, co je po ruce (vyjetý olej teda zrovna ne :-))

kofi, když nás těmi gurty nebudete svazovat… :-)

Marskatin, to je fakt roztomilej překlep :-) no, nestěžoval si zatím ani nikdy, ani nikdo :-D

kiwaf, díky za optání, celá, celá :-D Ano, opět v běžeckých elasťákách. Jedny krátké cyklokraťasy sice vlastním, ale škrtí mě lem přes stehna. Konfekční cyklistky zřejmě mají tenčí nožičky

kotwíku, když si odmyslím ty zmasakrované prsty u nohou.. ale to je pohodička :-) dík!

KRAJIC, díky pane :-)

Tr35, tvoje srandičky tu chyběly :-)

la-da, díky díky, ale ten film… ježiš, do tohohle stádia doufám nedospěju! :-D

Pepčo, víš, že jsem si včera na tebe několikrát vzpomněla? Počkej až sedneš na scottku, to budou teprve ty čísla lítat ;-)

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

10.5.21 17:47

Ty jsi ďáblice :-) krásnej výkon i foto.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

10.5.21 16:56

Dnes , když jsem otevřel Tvůj report na Hofmankách , tak jsem si připadal jako břídil. A to jsem si do té doby říkal jak pěkně si to jedu. Jsi neskutečný borec. Máš můj velikánský obdiv. Ty čísla jsou brutální.

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.5.21 16:30

A jó, den matek, tak to je jiná, ještě s tím rybařením počkám :-D

Reagovat
la-da
la-da

10.5.21 16:25

Parádní fotky a výkon mimo moje chápání! A že byl včera ten Muttertag, dodatečně přeju všechno nej :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.5.21 16:03

Ach Mamko, jsi úžasná ! ;).

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

10.5.21 15:23

2,4,23,27 tam je duch polapen bezezbytku.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

10.5.21 15:05

Pane Bože :-), jsem rád, že si v pořádku, 11. je super, no a čísla parádní, jedna velká kvalitka :-)

Reagovat
Radim193
Radim193

10.5.21 14:40

Tak to je zase masakr. Ale parádní. Smekám.

Reagovat
kiwaf
kiwaf

10.5.21 14:18

Klobouk je malo! Co koza, zustala vicemene cela? :D

Mamka nemaze a jezdi i bez vystelky :o

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.5.21 13:53

marskatin: půvabný překlep. věřím že i původní verze je pravda. :-)

Reagovat
perceptio
perceptio

10.5.21 13:51

:-))) :-)))

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 13:03

Dneska nemám svůj den. Nikdy tam mělo být. Sorry Mamko.

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 13:02

Mamka nemaže, mamka dostala od pánaboha zadek, se kterým si může dělat, co chce a ještě si nikdo nestěžoval.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.5.21 13:00

No twl :-O Asi jako Cav. taky nechci chápat, ale jinak smekám ;-) Skvělý!

Reagovat
kofejn
kofejn

10.5.21 12:59

Hezký, na sraz bych měl sehnat nějaké gurty abys mohla s kotwíkem a Pepou tahat slabší kusy.

Reagovat
perceptio
perceptio

10.5.21 12:50

Ty bláho, to je už mazec :-). Po takových cestách ještě na silničce… No, to bych měl zadek i ruce roztřesený ještě teď. Každopádně moc hezký. Na Špičák jsme často jezdili v létě a trajdali po okolí, je tam pěkně.

No, je to obdivuhodné prostě.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

10.5.21 12:45

Použváte na takové mnohahodinové jízdy nějaká mazání na zadek? Osobně si více než tři hodiny v sedle nedokážu představit :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.5.21 12:43

Je to jasný, jsi šumavský strašidlo, který dnem i nocí bloumá po hvozdech či cestách a svým nenadálým zjevením děsí počestné pocestné a svou rychlostí nutí lidské cyklisty přejít na jiný koníček, nebo nedejbože vyhledat lékařskou péči, když se tě pokusí uviset.

Nicméně foto č. 4 je na strašidlo moc pěkné! :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

10.5.21 12:29

Prdel mě bolí jen z fotek! Klobouk

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

10.5.21 12:23

Mum, seš úžasná, musíš mít opravdu silnou vůli, podnikat takovéto cesty, na tohle nemám a nikdy mít nebudu, jsem podstatně skromnější, stačí mi , když dám to zamýšlené kilo, navíc jako vždy obsáhlý příběh, doplněný skvělými obrázky. Jedenáctka a 37 jsou top. Wau!

Reagovat
Sinpa
Sinpa

10.5.21 12:21

Mimochodem, aplikace mapy.cz umožňuje stažení map a pak signálu netřeba ;-)

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 12:18

Sorry, nějaká chyba v matrixu.

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 12:17

Takovéto provokování by mělo být trestné:D

Reagovat
Sinpa
Sinpa

10.5.21 12:15

Nechápu… klobouček.

Reagovat
Marskatin
Marskatin

10.5.21 12:07

Takovéto provokování by mělo být trestné:D

Reagovat
Aduldinho
Aduldinho

10.5.21 11:53

Nádhera, krásný výkon, 330 je můj letitý osobní rekord, dál to posouvat rozhodně nehodlám, ale určitě jsem na tej cestě neabsolvoval takové krkolomnosti jako ty, ještěže máš spd a nejspíš i nějaké cykloturistické boty, jináč to vláčení se se silničkou do neschůdných oblastí nechápu :-) Je fakt, že i já absolvoval třeba Mileškovku kdysi na silničce, ale to jsem dorazil pod kopec, tam se přezul do kecek a vytlačil jí nahoru :-)

Tak a už je čas se opravdu poohlídnout po tom rybářškém náčíni :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

10.5.21 11:47

??????????

Reagovat
Cavendish
Cavendish

10.5.21 11:37

Nechápu a nechci chápat

Reagovat
Jano86
Jano86

10.5.21 11:35

V lete tam musím ísť… Je tam super

Reagovat
vpa007
vpa007

10.5.21 11:34

Bože můj… ty seš prostě blázen! Ale jako fajn, v každý skupině někdo takovej musí být, tak jsem celkem za sebe, lemru línou, celkem rád, žes to vzala na sebe… mě nezbývá než teď v kanclu u kafe znalecky a s respektem pokyvovat hlavou a kochat se tou krásou kolem (do)kola… zvlášť ty siluety… hmmm! Respekt. ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 11
Aduldinho 42
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19