S kopce až k rozhledně

Přidat foto

rozhledna Na Výhoně nad Židlochovicemi

Kvetou trnky...

Dolní Kounice

Strašidelný les u Vranovického hřbitova

Kvetou :-)

zahrádka u hotelu v Žabčicích. Jídlo i pití vlastní, žádné okénko tam neměli.

Kdyby byla dobrá viditelnost, byla by odsud parádní vyhlídka.

Svratka u Vojkovic

Nepředpovídali žádné velké teplo, ale ani vítr, to by se dalo jet na jih. Když vyjedu ke Zbýšovu, pojedu pak padesát kilometrů s kopce pod rozhlednu nad Židlochovicema. To by šlo, na jihu by mělo být tepleji, pak se do kopce zahřeju a domů už to taky po rovině nebude, nezmrznu.

Samozřejmě, že jsem odbočku nahoru minula, ani ceduli tam nemají. Když jsem se přiblížila k nadjezdu před Dx u Moutnice, tak jsem to otočila a zkusila cestu k jakémusi penziónu, žádné jiné jsem si předtím nevšimla. Pokračovala až k rozhledně…Pěkný krpál to je. Viditelnost nic moc, ale tam stojí za to ještě znovu vyjet. Jediný kopec v široširém okolí a vidět je od tama na všechny strany daleko.

Celou cestu jsem jela kolem rozkvetlých trnek/špendlí­ků/meruněk (všechno je to nějaký prunus). Je to tak, když kvetou trnky, tak je prostě zima.

https://mapy.cz/s/putagapopo

(vloženo 18.4.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
detoxy
detoxy

20.4.21 08:22

Dobře ty! Pro mě je to také vše domácí krajina. Výhon a rozhlednu vidím z okna a tak ji mám rád. Navíc je to opravdu jedna z nejzdařilejších rozhleden z hlediska architektonickeho. Letos jsem na ní byl už 3×. Naposled před 14 dny jsme ji na kole vyšlapali i s dětmi. Což byl od nich dost slušný výkon. Je ale fakt, že to bylo postupným výjezdem od Nosislavi. Z tohoto výletu posílám i výhled na Pálavu. Myslím, že rozhledy z ní rozhodně mají něco do sebe.

Reagovat
Polka
Polka

19.4.21 19:41

Mum: nejen Kyjovsko, ale i jiné super fotky má zdejší uživatel Marapara viz. https://www.marapara.cz/…izni-moravy/ ;-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

19.4.21 13:43

Polka: jak na tyhle placky moc nejsem, tak ta tvoje druhá fotka je nádherná (trochu toho „kaziče fotek“ dobře užitého velmi prospěje :-)) Trochu mi připomněla fotky mého dávného cestovatelského kamaráda, Vaška Hýži. Stojí za to na ty jeho nádherné snímky kouknout

http://www.vaclavhyza.cz/galerie/

Přikládám pro ilustraci moravské Toskánsko (okolí Kyjova) očima a fotoaparátem Vaška Hýži (snad mi tady tu reklamu promineš Báro :-)):

Reagovat
bara2
bara2

19.4.21 13:11

ouhlasím, Pepku, s tím, že na ježdění se mi líbí jiný kraj, placka mě taky neoslňuje , zvlášť, když fouká vítr. Naštěstí můžu jezdit opčným směrem, ale zas je to samej kopec. Ale zas při představě, že tu placku někdo dovede přejet za necelé dvě hodinky, tak na elém obvodě je násobně víc pěkných míst, jak jen na jedné straně :-)

Reagovat
Polka
Polka

19.4.21 12:54

Jó, tam jsou náhodou pěkná panorámata.

Reagovat
pepek
pepek

19.4.21 12:52

Ano, to je ta fádní krajina, která není pěkná ani zdola, ani shora. Přitom na sever od Brna najdeš pěknější rozhled z každého druhého kopce.

Reagovat
bara2
bara2

19.4.21 12:38

Ti nevím, Pepku, moc vidět nešlo, ale masa Ivančického lesa byla vidět a celá ta páň s vesnicemi k ní (od Židlochovic pod rozhlednou, přes Hrušovany, Bratčice…). Pak směrem na Brno paneláky-asi Bohunice a při pohledu k Drahanské vrchovině všechno. Od toho kříže před rozhlednou je vidět směrem ke Krumvíři a dál. Oblast k přehlédnutí obrovská, zvlášť, když v podstatě každou tu vesnici znám a váží se k ní vzpomínky a dokážu je poznat. Tuhle fotku jsem sem nedávala, je to zoomem a mám něco na objektívu, co už nejde odstranit, ale masiv ohraničující svratecký úval na jihovýchodě je ještě k rozeznání. Jsem to brala kvůli rozkvetlým stromům na Výhoně, opačným směrem je vidět ještě dál.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

19.4.21 12:01

Jak píše pepek, já jsem si z té rozhledny, resp. výhledu z ní, neucvrnkl ani při dobré viditelnosti. Popravdě na tomto místě vůbec nechápu její smysl, asi se někdy potřebovaly umořit EU dotace. Ale samotná stavba se mi líbila.

Reagovat
pepek
pepek

19.4.21 11:49

Mum: Ta rozhledna je vážně povedená – není. Nahoře se kýve snad i v bezvětří a vrže. V mírném větru bych nahoru radši nelezl. Rozhled nic moc (ale to je dáno fádní krajinou v okolí) Ono Bára tady ty výlety trochu idealizuje :-)

Reagovat
bara2
bara2

19.4.21 10:35

Petře, ta místa, kam mě posíláš, patří k mým velmi oblíbeným. Když jsem ještě jezdila po lese s Arabem, tak jsem to brala od přehrady přes vyhlídku u Glorietu dolů k Sedleckému hradu, přebrodit řeku a nahoru přes Lamberk do ralic. Nebo od Babylonu na Vlčí kopec a dole přes brod po Anna strasse. Takový krpály už nesjedu ani nevyjedu, brodit s Růženkou taky nebudu, ale na Babylon se určitě chystám :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

19.4.21 10:16

Ta rozhledna je vážně povedená. Akát nás přežije všechny a čím je starší, tím je hezčí. Vypadá to, jako kdyby to dřevo nebylo ničím ošetřené, jakou má krásnou stříbrnou patinu.

Strašidelný strom obtěžkaný jmelím a škrcený břečťanem… to má atmosféru. Pěkný :-)

Reagovat
Radim193
Radim193

19.4.21 07:46

Moc pěkné.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

18.4.21 23:35

Kilo (minimálně) každý víkend, plus motivační foto. To je vážně hodně dobrý, dokáži to ocenit. U dvou fotek není uvedena poloha, tak bych ji, s dovolením, uvedl. Foto č.2 je před Pršticemi od Ořechova a foto 5 je cyklostezka, úsek Vranovice – Žabčice.

Když vidím v každém fotoreportu rozhlednu, tak příští víkendový švih by moh být se zastávkou na téměř 200leté rozhledně Babylon, mezi Mohelnem a Kramolínem, plus ještě se zastávkou o kousek vedle, na zámku Vlčí kopec na Vlčím Kopci. Obě stavby a přilehlé okolí, jsou moc pěkné a fotogenické.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

18.4.21 21:48

plysovykozisek: taky jsem si myslel, že už budu v provozu, ale když cítím únavu i po obyčejné, ne nijak náročné chůzi, pomalu měsíc od posledních vážnějších problémů, tak vidím, že to nebude lehké. Pomalu se to zlepšuje, ale jen velmi zvolna.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

18.4.21 21:08

Kocour Mikeš: já jsem se dnes cítil podobně vysílenost a vysláblost, občas jsem se na chvíli zastavil, ale touha projet se na kole a procházka po Velkém Meziříčí byla silnější. Věřím, že už to bude jen lepší.

Reagovat
bara2
bara2

18.4.21 20:47

rosnaji, to je pěkná fotka :-)

Reagovat
rosnaj
rosnaj

18.4.21 20:22

Taky přidám jedno kýčovité „Sauronovo oko“ jel jsem tam od Nosislavi po modré a v 30 stupních to byl solidní záhul a to jsem zvyklí jezdit do kopců.

Reagovat
bara2
bara2

18.4.21 20:14

Cioran-m: Jako stavba je to moc hezké a i dobře umístěné. Nahoře jsem nebyla, ono je vidět okolí i zespodu a dnes nebylo vidět nic moc daleko. Akátové dřevo vydrží dlouho, ta mi neuteče. Dnes jsem zkusila, jak vypadá výjezd nahoru.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.4.21 20:04

A ty fošny tam jsou dávaný tou svou širokou stranou k sobě, jakože dovnitř – moc se mi to líbí. Taky mám odtud pár fotek.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.4.21 19:49

Jo, tam nad Blučinu se jezdí furt. Ten nájezd ze silnice je fakt docela nenápadnej. A sranda je, jak je to ze startu prudký, tak když to pak trochu povolí, člověk si myslí, že už je to sobrý a že je nahoře – ale ne! :)

Jo a mimochodem, ta rozhledna je jedna z architektonicky nejzdařilejších, co znám. Jednoduchá vlastně tradiční válcová věž z akátových fošen (po vykácení těch tamějších stromů jako náletů) který jsou kladený dole hustě a čím dál výš řidčeji a vzdušněji – nádhera.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

18.4.21 19:46

plysovykozisek: jak seš na tom s dechem? Já se z toho pořád nemůžu vyhrabat, ujdu pár kilometrů pěšky a jsem na odpis …

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

18.4.21 19:41

Báro, krásná práce! Nejvíce mě zaujaly kvetoucí keře, u nás na Vysočině pořád nic a ta fotka řeznictví …

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

18.4.21 19:32

Já od pátku mám konec Covidové karantény, jsem dneska trochu projel Specialized Diverge skromných 2krát16 kilometrů. Cestou tam foukal mírný protivítr, cestou zpátky bezvětří. Před jízdou jsem ho vyfotil, zítra ho dám do našich biků. Nepopírám, že jsem si Penny Marketu koupil trochu proviantu, abych nejel naprázdno!

Reagovat
bara2
bara2

18.4.21 19:09

Pepo, co trnky, v Žabčicích kvetly před barákama tulipány. A narcisy, a taky magnolie a čínský třešně. A už jsou na křoví a některých stromech zelené lístečky. A trávu už by pomalu mohli začít sekat -)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

18.4.21 19:03

Pěkná stovka Báro. Vám kvetou stromy a u nás ještě není ani medvědí česnek.

Reagovat
nooski
nooski

18.4.21 18:30

Výhled je fajn, ale naposled mi v tom nejprudším sjezdu praskla zadní duše. Naštěstí jsem to ustál. Ráfky byly jen vlažné, tak to dávám za vinu nějaké vadě, ale nahnáno jsem měl fest.

Reagovat
bara2
bara2

18.4.21 18:05

Miťo, jo, ten začátek je chuťovka. Pak jsem se těšila u jakéhosi horizontu, že už budu nahoře, a po kousíčku s kopce zas nahoru. Ale tam výš už to jde. Výhled od tama musí být velkolepý, i dnes se mi líbil, naštěstí to okolí znám a vím, co tam má být :-) Jsem tam nahoře nikdy nebyla a netušila, jak to od tama může vypadat. Tam pojedu znovu.

Reagovat
miťo
miťo

18.4.21 17:59

Akátová věž! Super výšlap, hlavně první kilometr stojí za to.

Reagovat
INSP.TRACHTA
INSP.TRACHTA

18.4.21 17:56

parádní rozhledna a stromy od Tima Burtona taky

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8