Melechov - Lipnice

Přidat foto

Pohled od Kohouta zpět k L

Od Kohouta nahor

Pohled od Drábovny k Lipnici

Náhoda. Setkání dvou erbéček na Melechově. A ještě ve stejné barvě...To jsme si museli vyfotit.. Tímto Tě zdravím.

Začátek Melechovského stoupání ve směru od Rejč

Tak jsem vyrazil od Silvestra poprvé na Melechov. Kácí se furt und furt… Naštěstí nebylo moc bláto a některé cesty už jsou uklizené. Od Lipnice přes Kohoutov nic moc. Od Kohouta nahoru se nejde dostat, tam jsem to kus nesl. Asi lepší zahnout k Pelhřimáku. Bohužel jedno negativum – poslední dobou četné – bandy pěších turistů dělají zásadně občerstvovací pikniky uprostřed pěšin. Nereagují ani na prosby, ani na zvonění. Prostr ztuhnou uprostřed a koukají jak vrány. Snad se časem socializují…

(vloženo 2.4.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
TK75
TK75

6.4.21 10:50

To kácení mě pěkně štve, jsem se teď po čase zas dostal na oblíbené místa tady u nás ve skalách a on ten zákaz mimo katastr atd je snad proto aby nikdo neviděl jak se to jejich kácení zas rozjelo.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

3.4.21 18:45

Parádní setkání :-) GJ, Melechov TOP :-)

Reagovat
perceptio
perceptio

2.4.21 20:23

Setkání s kolegou a stejným kolem je dobrá náhoda :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.4.21 19:43

Doubku, Báro: kéž by jste měli oba pravdu. Ale dvacet let je dost dlouhá doba. Soused a chalupě pěstuje na štěpky nějakej druh olše, nebo co to je a je fakt, že za asi 7 let to má výšku kolem 10 metrů, tímto způsobem by jsme se mohli dočkat relativně brzo, ale jestli pro listnáče platí to samé co pro smrky, že čím jsou blíž k sobě, jsou vyšší, ale řidší letokruhy, tak to vyvrátí první větší vítr, ale fakt se v tom nevyznám.

Reagovat
makimaki
makimaki

2.4.21 19:42

Většinou to jsou skupinky, které chodili nedávno po obchodních centrech a v přírodě se neorientují. Ale internet je mocný, takže až to naštudují, oznámí na fejsbůku, tak kovid pomine a budou se motat po obchoďácích …

Jinak z těch lesů moc nezbylo, nejen u vás.

Reagovat
bara2
bara2

2.4.21 18:49

Kocoure, souhlasím s Doubkem. Pamatuju ještě začátkem devadesátých let ornou, na které dnes roste les buků šest až osm metrů vysokých. Spíš u tohoto bývalýho pole přemýšlím, že celý generace v potu tváře klučily a vykopávaly kořeny, aby bylo kam zaset. Zaroste to zcela bez práce, samo a relativně rychle. Tak se kochejme výhledama, který děcka, co se během příštích řekněme deseti let narodí, nikdy neuvidí.

Reagovat
bara2
bara2

2.4.21 18:40

Zdá se, že to vypadá všude stejně. Samá holina, ze které trčí pár vysokejch smrků bez větví…

Reagovat
doubeq
doubeq

2.4.21 18:24

Jen se neboj kocourek, za dvacet let se ujmou ty listnaté a bude zase hej :-D

Jo a četl jsem Mechov, Hradečáci vědí ;-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.4.21 18:13

Ty ustupující lesy jsou až strašidelné, mám pocit, že za dva tři roky nebude kam chodit na houby. Nehledě na to, že těžební technika zdevastovala 90% všech lesních cest, které se nápravy jen tak nedočkají, bohužel pro nás pro všechny. Melechevské setkání RB, wau!

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8