Co sem udělal špatně?

Přidat foto

Origo Veloce 13

Upravená Veloce 13-29

Strana s náběhy (k pastorkům)

Strana bez náběhů (k dr

Plánek kazet

Hi, od Škody mám 10sp pastorek Miche 29z pro kazety Veloce 10Sp. Chtěl jsem z kazety 13–26 vyhodit 18z pastorek a přestavět ji na 13–29, tak jak se origo Veloce také prodává.

Mrknul jsem na plánek kazety, dal si pozor na podložky, složil ji podle postupu pro 13–29 a utáhnul. Koukám, že 29 a 26z pastorek jsou na sobě nalepený a netuším proč?

Na druhé obrázku je vidět origo Veloce 13–26 a tam je vše ok. Kde sem udělal chybu?

Po vyřešení smažu. Díky

(vloženo 22.2.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Cavendish
Cavendish

1.3.21 11:43

Ano, chtěl jsem pak vyrazit k Mamlasovi, ale bylo tam šílené množství bláta. Nedalo se to..

Reagovat
bara2
bara2

1.3.21 11:01

Hamroň :-)

Reagovat
Cavendish
Cavendish

28.2.21 19:44

34 ostrých kilometrů. Řazení bez chybičky!

Reagovat
bara2
bara2

27.2.21 17:32

Po prvních větách mám radost, že se zadařilo :-)

Jdu si v klidu prohlídnout obrázky. Ať to jezdí jak vítr!

Reagovat
Cavendish
Cavendish

27.2.21 17:21

Tak sem to složil a je vidět, že místo tam je, o dráty se to neopírá. Řadí to bez chyby nahoru a dolu, nikdy nic nedrhne. Řetěz sem neupravoval a nemusel sem sáhnout ani na doraz přehazovačky.

Pro porovnání sem vyfotil Novatec s kazetou Campagnolo Athena 12–27. Mám to na silnici v originální verzi. Místa je tam cca stejně.

Pak jedna fotka s originální kazetou 13–26 a druhá už s upravenou 13–29. Aby se dalo porovnat místo pro dráty.

Další 3 fotky aby bylo vidět, jak to vypadá ,,v provozu".

Tímto to považuji za uzavřené. Konev kropí, šetří vodou.

Reagovat
bara2
bara2

26.2.21 21:04

Cave, vejdou se tam teď mezi náboj a poslední pastorek špice? Ten originál měl u náboje vyhnutí a o to víc tam bylo prostoru. Tam dole je na drátu ohyb, jak zalízá drát do díry v náboji, vejde se to tam?

Na úrovni zubů pastorku jsou už dráty blíž k ráfku, to vyjde nastejno s obouma pastorkama…

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.2.21 15:26

Jinými slovy myslíš podložku pod ořech. Tj sundat ořech dolů, na osu nasunout malou podložku a vrátit ořech zpět? Podložka je opře o klece ložisek a náboj se tak může točit dál.

Podobné čachry se dělali u náboje Novatec F482. Když se měnil ořech Shimano za Campa, tak se museli prohodit podložky.

Nicméně takový údaj jsem nenašel a ty si mě ho na moji žádost ani neposlal :) Takže střílíš od boku? A pokud si myslel trik s tou podložkou, co sem teď napsal, tak to ses mohl vymáčknout dřív a né chodit kolem horké kaše ;)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

26.2.21 14:29

To neznamená, když výrobce hodnotu nezmíní(minimální vzdálenost pastorku od drátů), že takový údaj není. A proč taky zmiňovat? Již jsem zde jednou psal, že postup, kterým se tento problém odstraňuje (pastorek sedí na nábě a ne na konci ořechu), zabere profíkovi 15 minut. I když je to málo pravděpodobné (dosednutí pastorku na nábu), tak přesto vše na to výrobci nábojů myslí a nábu uvnitř na servisní zákrok konstrukčně předchystají. Dokonce je u některých náb (zapletených kol) již vše potřebné pro jistotu přibaleno.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.2.21 11:37

Podle technického výkresu? Můžeš poslat odkaz? Tohle by mě zajímalo. U žádného náboje jsem nikdy podobnou informaci neregistroval a nikdo ji nikdy ani nezmiňoval.

Těsnění tam nevozím už pár měsíců…Navíc tam i teď jde normálně vložit, aby plnilo svoji funkci, respektive neplnilo. Proto ho už tam nevozím vůbec.

Nevím proč by se mělo pořád někde něco opírat :)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

26.2.21 11:18

Opravdu chceš upravovat i druhou nábu, když je teď, po Tvém zásahu, kazeta již blíž k drátům , než je dle technického výkresu povoleno? Nechceš to nejprve zprovoznit a zjistit, jestli se to za jízdy o sebe neopírá? A jak vlastně vyřešíš tesnění? Dle mého již nazpět nepůjde, budeš v terénu jezdit bez něho?

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.2.21 09:24

Nene, těch 600 je za dvě kazety :) Kdyby to bylo za jednu, tak bych se na to vyprdnul.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

26.2.21 08:43

aha tak to pak jo, já myslel že jsi dělal jen jednu, proto mi to přišlo trochu nerentabilní.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

25.2.21 20:20

Zkrátka jsem potřeba dvě kazety 13–26 přestavět na 13–29 a nové, každá za 1200, se mě kupovat nechtěla. Takhle ta úprava vyšla na 300 na jednu a já se něco naučil. Možná…

Reagovat
KUBULA
KUBULA

25.2.21 20:01

Ma dotaz, tohle vse jsi podstoupil kvuli 600 Kč nebo protože jsi to chtěl prostě dokazat?

Reagovat
Cavendish
Cavendish

25.2.21 19:04

Na 90% si na dráty nesedne. Zítra tu kazetu osadím na druhý pár kol s identickým nábojem, který upravím stejně jako tento.

Bod 3 se ale týká ubrání materiálu na těle ořechu. Já ale ubral materiál na těle náboje.

Podložku mám na nižších pastorkách vytahovat proč? Mě rozteče pastorků sedí napříč celou kazetou.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

25.2.21 18:47

Není ještě hotovo. Zatím nevíš, jestli si teď největší pastorek nesedne na dráty. Přečti si můj příspěvek – 23.2 21:27 bod č.3. Také bych vytáh z nižších pastorků jednu Campa podložku a zkontroloval světlost na zubech mezi 9/10 pozicí.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

25.2.21 17:58

Je hotovo. Z hrany náboje jsem ubral 1mm materiálu a pastorek sedl konečně až na konec ořechu.

Teď už se poslední pastorek nedotýká těla a ořech běží hezky volně i po dotažení matice.

Mezi poslední a předposlední pastorek jsem k originální podložce 1,6mm dodal ještě 0,8mm ocelovou vymezovací podložku 37×47×0.8 za 15Kč.

Teď už všechny vzdálenosti sedí tak, jak mají.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

24.2.21 13:49

Já myslím, že si ještě úplně přesně nepochopil, kde je problém. Já si nemůžu hrát s podložkami jak chci. Musím dodržet to, co je ve výkresu kazety. Doleva (k matici) se posunovat nemůžu kvůli poslednímu pastorku. Já se naopak musím posunout k výpletu. Protože Miche pastorek nemá ono vyhnutí k výletu jako originál Veloce. Ale má to řešené jinak.

Veloce pastorek má vyhnutí +1mm až nahoře u zubů a dole u ořechu to je rovné, proto to sedí až na konci ořechu a nedotýká se to náboje.

Miche to má opačně. Zuby má rovně, ale vyhnutí je dole u ořechu. A to vyhnutí se nemůže projevit, protože to dole dosedlo na náboj. I v originálním případu je mezi posledním pastorkem a tělem nábojem max 0,2mm místa.

A je taky vidět, že originální Veloce sedí mnohem blíže v výpletu než Miche. Tohle žádnou podložkou a podobně neovlivníš. Potřebuji o 1mm doprava a tam překáží dosedací hrana těsnění ořechu (které tam není)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

24.2.21 13:27

Pěkně jsi se zde odkopal. Snažím se Ti ze všech sil pomoci a Ty mě za to ještě dehonestuješ. Nediv se, že Ti píši, co Ti píši, když se od samého začátku nesnažíš prověřit zde uvedené informace, nic neproměříš a zaplétáš se do toho zbrkle a bez rozmyslu víc a víc. Tomu všemu šlo předejít.

Můj plán byl takový, že Tě po obědě vyzvu, ať mně do SZ, nebo zde, dáš na sebe telefon, s tím že si večer zavoláme a já Ti řeknu, jak z toho vybruslit. Tímto to samozřejmě padá. Jen pro Tvé info: přesně tahle 10s kombinace – tedy 8×Campa plus 2×Miche se tam dá v Tvém případě velmi jednoduše naskládat, bez ubrání části náby, nebo jiného mechanického, nevratného zásahu a též bez přidrhávání. Kazety se čas od času v různých místech podložkují, tak to někdy chodí. Ale třeba to po mě zde někdo převezme a velmi jednoduchý postup na sjednání nápravy zde prozradí. Pokud ne, tak s tím zajdi do kamenného servisu, kde to za úplatu zprovozní. Je to geniálně jednoduché, mně jako laikovi to zabere max. půl hoďky, profík by to měl mít hotové za 15 minut a na počkání.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

24.2.21 12:17

,,Komu není rady, tomu není pomoci…"

To říká člověk co chtěl vydlabávat polystyren z helmy, protože mu nesedí… ;)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

24.2.21 11:57

Komu není rady, tomu není pomoci… kulantně řečeno.:( Dvakrát jsem Ti zde napsal, že tímto si nepomůžeš, není to má domněnka, tohle vím určitě. Když si přečteš pozorně všechno, co jsem zde napsal, tak se z toho dá logicky vyvodit, jaký stav nastane poté, pokud hranu ubereš, je to zde již detailně uvedeno. Je mně již nepříjemné Ti zde každou jednu věc minimálně dvakrát psát.

Přeji příjemnou zábavu při odstaňování hrany – vzhůru do díla. Šok ale pak utrpíš velkej, to vím již teď.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

24.2.21 11:25

Podložkovat prostor mezi posledním pastorkem a ořechem je blbost…Musím strhnout tu hranu, aby poslední pastorek dosedl až na konec ořechu. Protože celou dobu ten pastorek potřebuje blíže k drátům, stejně tak, jak byl originál.

A pak mezi poslední a předposlední pastorek vložit vymezovací podložku 0.8mm. Tím dostanu správnou vzdálenost mezi poslední a předposledním pastorkem a kazeta se mě na ořech vejde celá a nikde nic drhnout nebude ;)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

24.2.21 10:09

Znovu si přečti můj poslední příspěvek. Tím, že sedí pastorek na nábě a ne na ořechu,tak to mé řešení nejde již realizovat. Jseš teď v pozici, kdy bys musel vypodložkovat prostor mezi posledním pastorkem a dorazem ořechu – za účelem odstranění jejich vzájemného kontaktu, dál pak dát širší podložku, mezi dva poslední pastorky, jak jsem zde již několikrát zmínil. Podle mého, to posunutí dělá v součtu téměř 1,5 mm a na to je již délka ořechu krátká. A i kdyby tomu tak nebylo, tak jak Ti teď sedí pastorek na nábě, tak poté si zas sedne závěrná matka na mufnu.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

24.2.21 05:42

Tak my konečně můžeš napsat tvoje řešení ;)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

24.2.21 01:46

Tak jsem Ti chtěl teď napsat řešení, ale to již nebude potřeba. Hranu na nábě si klidně o 1mm sraž, tímto zákrokem ji nepoškodíš, ale je to zbytečná práce. Ona tam totiž není jen tak na okrasu. Ne, že máš vyhráno, ale je to naopak. Za této situace potřebuješ posunout kazetu ne o 0,8, ale již o více, jak 1mm a tím pádem, když upneš kolo do rámu, tak nebude sedět na koncové matce, nýbrž na závěrné matici, která drží kazetu. Pokud se to tam přesto vejde, bude to za jízdy štrejchat o koncovku.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 23:13

No, a problém je asi vysvětlen. Když sem seskládal kazetu a utáhl, tak šel ořech nějak z těžka. Sundal jsem ji a šel lehce. Vysvětlení? 29z pastorek totiž nedosedl na konec ořechu ale opřel se o tělo náboje!!! Do dosednutí chybí zřejmě oněch 0,8mm. Takže srazit tu hranu náboje o 1mm a mělo by být vyhráno

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 22:08

Petr: jak by si to řešil teda ty ;)

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 22:04

bara2: ne, je to o 0,8mm užší než je stejná pozice 9 a 10 u originální kazety.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

23.2.21 21:35

Korektura:

Campagnolo pastorek č.9 – ten původní, koncový.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

23.2.21 21:27

Nejprve Ti odpovím na Tvé vize a pak jak bych nastalou situaci řešil já.

1.Ano, je to možné. Pak nastane situace, o které zde píší bara2 a kubad, tedy kazeta se nerozšíří a Ty pastorek č.9 vystředíš těmi správnými podložkami.

2.:):) Tak tohle by nedokázal ani David Copperfield, nebo jak se ten kouzelník jmenuje.

3. Hned ze dvou důvodů ne: doraz má již teď slabou stěnu a když ji ješte o téměř milimetr ubereš, tak tam zůstane materiálu v řádu desetin mm, tudíž po dotažení závěrné matice stěna praskne. A i kdyby tam bylo materiálu dostatek, tak po ubrání sedne pastorek na dráty, nebo tělo náby.

Reagovat
bara2
bara2

23.2.21 20:48

Chceš říct, že b je o 0,8 mm menší, jak a? Asi jo,kdyžs to změřil.

Pak chápu Petrovu připomínku, poslední pastorek nebude dostatečně „přečuhovat“ k výpletu, o to se posune celá kazeta na ořechu ven… Sehnat podložku je reálné, jestli se to tam pak vejde stojí za pokus. Co s tím jiného, když už seš tak daleko? Vyhodit to můžeš aji potom. Nebo zrealizovat jeden z bodů, který navrhuješ.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 20:30

Nabízí se dle mě pouze 3 řešení

  1. sehnat originální 29z z kazety Veloce. To bude mít správné vyhnutí k vypletu
  2. na novém Miche 29z způsobit o 0,8mm posunutí ven. Vyhnout více mimo osu?
  3. odebrat z dorazu na ořechu materiál, aby se kazeta posunula blíže k vypletu a tím se vešla správně široká podložka.
Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

23.2.21 20:08

No jo, teď nastala ta situace, kterou jsem zde včera zmiňoval. Kazeta se Ti uvnitř na ořechu rozšíří o 1mm, tím pádem posune nejmenší pastorek a závěrnou matici. Aby to nakonec vše fungovalo a dole neštrejchalo. Namontuj starou, upni do rámu a uvidíš sám, jak je to tam dole spasované již teď.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 19:54

Ano ano. Originální 1,6 potřebuji vyměnit za 2,4mm. Nebo koupit vymezovací podložky s vnitřním průměrem 36mm a odpovídající síle

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

23.2.21 19:47

Jestli dobře chápu, tak potřebuješ podložku téměř o 1mm širší, přesněji řečeno o 0,8 mm.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 19:33

Moje podezření ohledně vzdáleností pastorků bylo správné. Na upravené kazetě je to 1,8mm (5,1 pastorek-pastorek) a na originální je to 2,6mm (5,9 pastorek-pastorek). Takže místo originální podložky 1,6mm bych potřeboval 2,4. Což je také originální rozměr :)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

23.2.21 19:31

Tak jsem si vše pozorně prohlíd a takto z fotek soudím, že 29Miche má jiný odskok, jak 29Campa, proto budeš potřebovat ještě to, co jsem včera zmiňoval, tedy podložku Miche, která je širší. Tím pádem se kazeta trochu uvnitř na ořechu rozšíří.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 19:05

Poradí fotek nesedí, protože B-F :/

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 19:04

Přidávám pokračování úprav. Pořad se mi to nezdá. Nová 29z není podle mě tak blízko k výpletu tak, jako byla stará 26z. Proto mě přijde, že mezera mezi 26 a 29 z by mohla být větší. Když to porovnám s origo složením.

První foto je porovnání nové středové 26z a staré krajní 26z. Prohnutí je patrné.

Druhé foto je stará 26z na poslední pozici

Třetí foto je nová 29z na poslední pozici. Je podle mě o chlup dále od výpletu.

Čtvrté foto je kazeta s novou 26 a 29z

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 11:32

Musím pochválit Cyklo Škoda. Pastorky jsem objednal včera v 1, ve 3 odesláno a právě mě to GLS přivezlo domů :) Takže odpoledne hodím report

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.2.21 08:42

Udělám to tak :) Nejpozději zítra je budu mít doma, tak to urychleně složím a dám sem report :)

Reagovat
bara2
bara2

22.2.21 22:04

Nemaž, doplň, jak to bude vypadat s novou 26z. Nejépe pak ještě nafoť a případný rozdíl zdokumentuj :-)

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 21:45

To je asi jedna z malá výhod Campa/Miche :D Škoda už to odeslal, tak uvidíme jak to bude vypadat s novou 26z

Reagovat
KUBULA
KUBULA

22.2.21 21:36

No je dobre ze se da takto kombinova, ja v lete slozil ze Shimano 105 11sp 12–25 a 11–28 kazetu 12–28 tim ze jsem prohodil posledni troj pastorek a moc dobre to nechodilo. Z 8 na 9 pastorek to preskakovalo. Prislo mi ze jsou jinak natocene.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 16:21

Cavendish: Teď, když budeš mít dva poslední Miche, tak si ještě pro jistotu zjisti, jestli mezi pastorky nebudeš potřebovat jejich podložku, zda jsou Campa/Miche stejně široké.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 16:10

bara2: Abychom problém rozsekli, musel by Cavendish změřit světlost mezi pastorky 8–10 a od toho odečíst tloušťku pastorku č.9.

Navíc jsem zde již psal, že je to má domněnka a ne, že to tak ve skutečnosti je. Sice doma v šuplíku Campa 10sp mám, ale je to model Record a tam jsou horní dva pastorky slisované k sobě.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 16:01

Díky všem za nápady a návrhy :) Teď nevím, jestli to mám smazat, nebo to tu nechat i pro ostatní.

Reagovat
bara2
bara2

22.2.21 15:45

PetrCh, ale to znamená, že celková šíře kazety je stejná, jak originál. Je potřeba vhodnýma podložkama upravit poslední dvě mezery a nemělo by dojít k problémům s namontováním kazety, jak popisujete.

Ale on už to vyřešil správným „vnitřním“ předposledním pastorkem.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 15:33

bara2. Ano máte pravdu, to by šlo ale případně upravit. Tady se řeší něco jiného, je tam jiný (možná) problém.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 15:28

kubad: rozumím, jak to myslíš, ale zvětši si foto č.2. I takto, na pohled, to vypadá, že po vystředění tam správná světlost nebude. Pokud by si Cavendish dal tu práci, změřil světlost mezi 8–10 pastorkem, poté odečetl tloušťku pas. č.9, tak pak by již bylo neomylně jasno.

Reagovat
bara2
bara2

22.2.21 15:19

Na té „upravené“ veloce je vidět větší mezera mezi 3. a 2. největím pastorkem.

Chyba začíná už mezi 3. a 2. největším a pokračuje menší vzdáleností mezi 2. a 1. největším.

Reagovat
kubad
kubad

22.2.21 15:08

kazeta by se neposunula, jen by se vystředil předposlední pastorek,

ale objednal rovnou 26z a tím to vyřeší

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 15:00

kubad: neříkám tak, ani tak. Musel bych to mít doma a věděl bych okamžitě, jestli ano, nebo ne. Můj názor ale je, že by byla kazeta po tom vypodložkování celá posunuta směrem na nejmenší pastorek, právě o hloubku toho prolisu na pastorku 26z. A ten nejmenší, se tam zas s ořechem moc nepřekrývá a do toho teď ješte to posunutí, za co pak má držet? Závěrná matice se též posune k rámové spojce a když za to pak vezmeš ze sedla, může o ni začít štrejchat. Je to tam docela vše spasované, i když máš originál. Navíc tam běží řetez, který při řazení potřebuje místo a také může štrejchat o rámovou spojku.

Každopádně bych si to před koupí 26z pastorku proměřil a vyzkoušel, není to zas tak těžké.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 14:35

Nejsem hrr :) Na 99% je to tím, že mám prostě nevhodný 26z pastorek. Nemám čas ani chuť si hrát s podložkami. Proto sem rovnou objednal originální řešení.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 14:26

Jsi strašně hrr, zadáš dotaz a zároveň hned objednáváš pastorek 26z. To bych udělal, až po vyčerpání všech možností. Protože ono to možná vypodložkovat opravdu půjde, chce to vyzkoušet a uvidíš, jak je to tam s volným místem. Osobně bych ke stávajícímu stavu-co je na fotu- hodil podložku 1mm a dost možná to bude plnohodnotně řadit a neštrejchat o sousední pastorky. Jak jsem již psal, tohle jsem nikdy nezkoušel. Co mám ale odzkoušené v řádu desítek tis. km. je, že jsem měl za posledním pastorkem podložku 1mm, tudíž se o tuto vzdálenost posunul též nejmenší pastorek, plus závěrná matice a přesto vše fungovalo a nepoškodilo se.

Reagovat
kubad
kubad

22.2.21 14:26

musel bys je vyrobit

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 14:01

Teoreticky asi jo. Ale radši vsadím na originální řešení ať můžu co nejdřív jezdit a nelaborovat pak se správnou vzdálenosti pastorků a podobně. Navíc hledat podložky 2.6 a 1.4 nic moc …

Reagovat
kubad
kubad

22.2.21 13:57

@Petr Ch

ale tady by se neměla měnit poloha závěrní kazety jen poloha předposledního pastorku, podle toho co píšeš cca 1mm

Tedy před podložku 1,4mm a za předposlední 2,6mm a mělo by to zase fungovat

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 13:38

Díky, možná tohle bude časem realizovat i na kazetě Athena 12–27, kterou předělám na 12–29. Tak aspoň vím, na co si dát pozor.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 13:35

Tady jsem zkopíroval můj příspěvek, který jsem již psal v jiném vlákně. Píši tam o kazetě 11s, ale dle mého to platí i v tomto případě.

Děláš to ale na kazetě Campa 11sp?Já jsem se o to sice v životě nepokoušel,ale Campu 11sp jezdím a dle mého mínění to není tak jednoduché.Největší pastorek je totiž o cca 1mm osazený směrem k výpletu,to znamená,že při téhle záměně by musel být distanční kroužek o tuto hodnotu širší.To ale není vše:již teď se nejmenší pastorek překrývá s originál ořechem cca jen plochou 1,5 mm.Takže když si vezmeš osazení největšího pastorku,plus šířka navíc u 9sp pastorku,tak to dělá min 1,3mm šířky navíc.Jednoduše řečeno,je to jako když dáš za originál 11sp kazetu podložku 1,3 mm,takže nejmenší pastorek bude na ořechu držet jen na pár desetinách.To ale stále není vše:tím,že se šířka zvětší o více než 1mm,nebude již dostatek místa pro závěrnou matici a může dojít ke kontaktu s mufnou.Vozím vše originál Campa a je to tam všechno hodně na těsno.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 13:30

Už jsem si objednal 2×26z pastorek střední pozice. S dopravou 310Kč, takže za předělání dvou kazet 13–26 na 13–39 mě vyšlo na 680Kč. Kdyby nebyl jantar a objednal to hned, tak jsem platil jen jednu dopravu a bylo by to za 590. Ale pořád lepší než kupovat dvě kazety, každou za 1200 :)

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

22.2.21 13:24

Jasně, že to udělalo, máš tam teď dvě poslední pozice. Již se to zde řešilo ve vlákně:

Kazety Campagnolo – skládání pastorků

Tak si přečti, co je tam za problém.

kubad: to doladění podložkami není tak jednoduché, jak se zdá. Nahlédni do vlákna, na které tady odkazuji, tam jsem již napsal, o jaký problém se tam jedná.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 13:20

Během obědu mě to taky napadlo :) Že musím vlastně objednat ještě 26z ale jako pastorek pro střední pozici a ne pro poslední. Díky pánové, asi to tak bude

Reagovat
kubad
kubad

22.2.21 13:16

jak píše sYs – nebo to doladit tloušťkou podložek

Reagovat
sYs
sYs

22.2.21 13:07

29z máš sice jako poslední pozici, ale ta 26z je taky poslední (je vyhnutá směrem k výpletu). Budeš muset sehnat ještě rovný 26z pastorek, pak by to mělo fungovat.

Reagovat
Vilém
Vilém

22.2.21 13:06

A ta 26z teda nema stejne vybrani z vnejsi strany, jako ta 29?

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.2.21 13:02

Právě že podložka 1.6 tam je. Říkám, skládal jsem to podle toho návodu. Moc tomu nerozumím :(

29z je označená jako ,,poslední pozice". Takže by mělo být ok.

Reagovat
allrose
allrose

22.2.21 12:56

Jestli ta 26 koncová není „uhnutá“ ven jako ta 29..proto ta podložka 1,6

Reagovat
kubad
kubad

22.2.21 12:46

A máš podložku P1,6mm mezi 26 a 29z ?

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 2
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19