Nové kolo pro rok 2021

Přidat foto

Přemýšlím nad koupí tohoto kola: LIV INTRIGUE ADVANCED PRO 29 2 2021. Zajímal by mně váš názor. Jsem hrozně nerozhodná a biky letos jsou opravdu nedostatkové zboží. A upřímně se obávám, že příští rok to nebude jiné. Chtěla jsem dalšího Trance, ale mojí velikost XS už nevyrábí a ještě ke všemu narostl rozměr kol na 29. Jediná 27.5 je v hliníkové verzi a já mám spadeno už pár měsíců na Karbon. Liv se mi líbí, ale mám pocit, že zdvih 125 je zatraceně málo, co si o tom myslíte? Poradíte? Pomůžete v rozhodování? Předem díky za případné komentáře.

(vloženo 19.2.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
skua
skua

20.2.21 11:03

Neni zač,

Reagovat
enduristka
enduristka

20.2.21 11:01

skua: Super, díky.

Reagovat
skua
skua

20.2.21 10:40

V tom případě,pokud v tom máš takto jasno,nebude ten Intrique špatnou volbou..myslím že když na něj dáš nějaký rychlejší gumy,budeš z toho mít většího univerzála,kterýho chceš..já na devetadvackovym Trancovi dala taky rychlejší gumy,původní byly Miniony..a parada na přejezdy..zdvih 130 a 115 vzadu mi stačí jak na traily tak na celodenní jezdeni

Reagovat
enduristka
enduristka

20.2.21 10:10

XC HT stačí, ale nebaví. Budu mít doma dva fully bez HT. Fathom bude sloužit mamce a sem tam i mně, hlavně asi přes zimu. Co se týče terénu, chci zůstat u toho, co jezdím. Pokud se někam posunu, bude to malinko k něčemu těžšímu a na to bude stále stačit Trancík.

Reagovat
theedge
theedge

20.2.21 09:38

Souhlas s ostatními. Naco si za 100k kupovat prakticky stejný kolo ale jen v karbonu. Sama si musíš určit jestli se chceš posunout to težšího nebo lehčího terénu a podle toho vybrat kolo. Pokud je to spíš do lehčího a původní Trancesi chceš nechat, tak bych se díval tak jak píše TheJD – XC kola v trailovém provedení jako třeba Orbea Oiz TR, Scott Spark, nebo třeba i YT Izzo.

Trancemu pak dát pořádné gumy a vyladit ho co nejvíc enduro.

Ale jak se dívám tak máš ještě XC HT, tak jestli to má celé vůbec smysl … HT a Trance ti nestačí ?

Reagovat
TheJD
TheJD

20.2.21 08:53

Byt tebou, pokusim se sehnat testovacku na pujceni a vyzkouset v cilovem terenu. Moderni xc fully toho zvladnou vic, nez si vetsina lidi mysli. Nejvetsim omezenim jsou plaste. Osobne si ale myslim, ze pro tebe by byla lepsi verze xc fullu s vyssim zdvihem, jako je treba Oiz TR, Epic Evo nebo Spark. Krom vyssiho zdvihu (vetsinou 120 vs 100) se na takova kola bezne dava teleskopka (ta je nutnost, to vis) a trailovejsi plaste. Neviditelnou zmenou je pak nastaveni zadniho tlumice. Na XC kola se bezne dava s degresivni kompresi a odskokem (kvuli efektivite slapani), ale na trailove verze uz davaji linearni kompresi a odskok, jako se dava na kola s vyssimi zdvihy. Tak si ted rikam, ze Epic Evo by pro tebe mohl byt idealni, jestli je pro tebe dobra velikost.

Reagovat
enduristka
enduristka

20.2.21 08:18

Díky za odpovědi. Chtěla jsem ještě jednoho Trance ale v karbonu. To kolo mi vyhovuje úplně ve všem. Ale jak jsem psala, přestali ho dělat v mé velikosti. Anthem a jemu podobná kola nechci, byť píšu dlouhé výlety, stále je to prostředí, kde využiju větší zdvihy. Vyhledávám technické ježdění. Z vašich reakcí jsem pochopila, že by právě Liv mohla být ta správná volba. Měla jsem obavu, že zdvih u Liv mi nebude stačit. Ale odpověď od skua je hodně přínosná. Díky všem za rady. Případné rozhodnutí o koupi se bude stejně odvíjet od dostupnosti kola. V příštím týdnu budu moudřejší.

Reagovat
skua
skua

20.2.21 08:05

jak píšou kluci…pokud to máš na ježdění celodenní a Trencle na težší,techničtejší jízdy..určitě bych šla do ženský verze Anthema..to je tuším Pique Advanced Pro..tyhle zdvihy na 29" kole na celodenní švihy naprosto v pohodě,navíc Liv ti bude líp sedět, ta ženská geo je fakt malinká..já jsem narostlejší a mám tudíž Trance Advanced 29..kterej je taky na nižších zdvizích a Peklák,Trutnov apod to dá taky…je to spíš o tom, mít odvahu to tam poslatt, čehož se u tebe nebojím:), podívej co všechno zvládaj xc-čkáři…

Za mě určitě 29 na nižších zdvizích v pohodě..ten Intrique je už velmi podobnej tvýmu Trancovi

Reagovat
novas752
novas752

19.2.21 22:09

Taky si myslim ze je to dost podobbé kolo jako Trance. To už by na dlouhý výlety apod. Mělo podle mě smysl jít spíš do Anthemu nebo něčeho podobného.

Reagovat
enduristka
enduristka

19.2.21 21:59

Trance 29 byl v plánu, ale velikosti začínají až na S. Potřebuji XS :-( A co se týká hmotnosti, je Liv úplně jinde. Fakt mně překvapilo, jak je to i s těma 29 lehké.

Reagovat
TheJD
TheJD

19.2.21 21:55

To kolo bude super se slabinou v NX sade, ale prijde mi zbytecny mit dve tak podobna kola, jako je toto a Trance 27.5. Tipuju, ze tohle bude hodne podobne jako Trance 29. Pokud nekde nelitas tryskem dolekopcom a mohl by chybet zdvih, tak nevidim duvod nechavat Trance 27.5, kdybys sla do tohoto.

Reagovat
enduristka
enduristka

19.2.21 21:11

Trencík zůstává, chci mít dva fully. Liv je plánován na dlouhé celodenní výlety a Trancík technické ježdění

  • bikeparky(výji­mečně). Pokud nebude v dohledné době k sehnání, je možné, že použiji tvou radu.
Reagovat
ufoncz
ufoncz

19.2.21 20:56

Jelikož máš nejkrásnější možný trencle, tak radím nechat a udělat si kdyžtak radost upgrady na trail/AM záplety s karbonovými ráfky a změnit pohon na 1×12.

Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 3
bmx20 4
hawrda 20
strasny_jester 3
kolo.bazar 5
paw_jh 19