Friday Fails #158 - rozbor pádu

Přidat foto

Takže, here cca 1:57 je chlapec „zničen“ skokem. A já se ptám lidí, co mají techniku (já skáču na svalovou paměť a neumím to moc popsat) – co přesně je špatně a jak se tomu vyvarovat u těhle dirtových skoků, bo se mi povedlo něco podobného…

Rady prosím od lidí, co skáčou, ne teoretiky ;-), díky.

(vloženo 19.2.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Atilla
Atilla

19.2.21 20:18

Pravda, že takový vulkán na pumptracku v Trutnově umí naučit, ale taky pěkně vytrestat a pády na asfaltu jsou zlé.

Mě vždycky zabije když jdu někam s Kudrem. Já sotva pumpu projedu a on tam dělá tohle: https://www.instagram.com/p/Bn-4ZToAT5l/?…

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

19.2.21 20:01

Za me doporucuju jezdit HODNE pumptracky, takova kvalitni pumptrack draha vas hodne zaskoli a i prekvapi co se naucite, vcetne spravneho nacasovani odrazeni se a gapovani nesmyslnych dvojaku :)

Reagovat
puka
puka

19.2.21 19:55

Skáču sice tužku, ale oproti lidem podobného skillu se víc zhoupnu v kolenech před odrazem, tudíž lépe zkopíruju odraz a na konci letím malinko výš než oni.

V tomto případě to vypadá jako zpanikaření a výsledný pohyb bych přirovnal k výskoku z u-rampy na placku.

Reagovat
Elwing
Elwing

19.2.21 19:55

Tulipanek: Krásný skok, až dostavím ticketa, budu muset někam do učení :-)

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

19.2.21 19:48

Ohledne mekkeho zadku, ve vetsine pripadu to doorpavdy nedela problem, skakal jsme obdobny nakoply do dirtova skoky na velkym kole s mekci vidlici i tlumice ma uplne v klidu, dokocne i kola jsme mel podhustene, chce si to jen spravne nacasovat jak pise Atilla a spravne se odrazit a nespolehat se jen na dobrou rychlost, o rychlosti to totiz vubec neni :)

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

19.2.21 19:47

Technika skakani tohohle druhu nakoplych druhu skoku tkvi v tom, ze musis uz na odpalu se jakoby i s kolem odrazit a nikoliv to jen ''poslat,, na rychlost a utlumit to zadkem, to totiz pak ztratis hnedka kontrolu a dopadava to tak jak to dopadava jako ve videu kdy zapichnes prednim kolem o hranu. Me se bezne stava to ze treba na takovyto typ skoku obcas nemam adekvatni rychlost ale kdyz se spravne zaborim vidlici jeste v radiusu odpalu a tesne na konci hrany odpalu se odrazim, vetsinou doletim uplne v klidu do dopadu jako do perinky :-) Jestli ti mohu doporucit, v jesenicich jsou takovy maly kvaky, ale lavice a ty jdou naskakat i na celoodpruzenym kole, tam se to dost pekne naucis jak to potahat, jinak zde fotka jak taham obdobny skok na velkym kole :) Na malym kole je to jeste snazsi a jde to dotahat daleko vejs :)

Reagovat
Atilla
Atilla

19.2.21 19:43

Je to o načasování . Každopádně to chce najít spíš menší technické skoky a na nich to trénovat. Třeba kamarád co lítá v Kralupech byl hodně překvapený jak těžká je tady nejmenší lajna. Určitě je lepší se to naučit na HT a pak teprve na fullu. Na fullu ještě kluci nahoupavaji tlumič aby se nezabořil v odrazu. https://www.instagram.com/…CLBRCF5hj6c/?…

Honza umí hodně slušně skákat na fullu.

Reagovat
Breakpain
Breakpain

19.2.21 19:29

Takže moje domněnka snažit se nepokrcit nohy a přitáhnout předek je správná, na ty dirty … Děkuji, chyba potvrzena, musím na tom zapracovat :).

Reagovat
Atilla
Atilla

19.2.21 19:25

Ten první skok překnedlil jenom díky rychlosti a na druhý se vůbec nestihl srovnat tak aby se stihl připravit na odraz – skoro natažené nohy a přitáhnout kolo k sobě. Jsem si dost jistý, že zručný skokan by to skočil v daleko menší rychlosti.

Viz Mr. Hout a lesní banda (Satan, Dirty bikes crew, Mr.Mlaďák) https://youtu.be/XBU4zC3-o7g?t=70

Reagovat
Breakpain
Breakpain

19.2.21 19:23

Hmmm to mi dává smysl. Chtěl jsem být zpevněný a nakonec jsem se asi odrazil nohama víc, než jsem chtěl, ale to je IMHO proto, že mám zadek hodně měkký. Proverim vidli, já věděl, že tu padne něco, co mi pomůže odhalit chybu :), díky.

Reagovat
Mr.Duck
Mr.Duck

19.2.21 18:03

Přijde mi že skoro tlumí ten odraz rukama a nohama se normálně odráží, proto ho to točí na předek. Určitě jsem tohle udělal nejednou, mohlo by to souviset i s měkkou vidlicí, ale podle mě to bude něco jako nedostatek rychlosti, hlava chce protlumit odraz aby letěl níž a dál ale to na dirtech moc nefunguje tak vznikne tenhle typ Heiníka?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.2.21 17:36

90% Friday fails je dopad na předek…

Reagovat

Další galerie z kategorie

carlyno 8
ZdePi 17
oNo1 23
MuFF01 27
milanfiala 31
gerrard 3