Rotor Q RINGS

Přidat foto

Tak jsem si pořídil na silničku oválné převodníky Rotor Q RINGS v semikompakt provedení, tzn. 52 + 36.

https://rotorbike.com/…gs/oval.html

https://rotorbike.com/…4-outer.html

https://rotorbike.com/…4-inner.html

https://rotorbike.com/…ver-set.html


V tuto chvíli půjdou na zimáka k Shimanu R8000, resp. na kolo na trenažéru, ještě čekám na speciální šrouby.

Cílem je méně zatěžovat kolena, což si od toho slibuji nejvíce a jako bonus mi to třeba i pomůže v dalším zlepšování efektivity šlapání.

Uvidíme, jestli se mi osvědčí, podle toho budu zvažovat jejich další osud, příp. dokoupím i na jedničku, kdyby to bylo to pravé ořechové.


Na fóru jsem našel další vlákna z minulosti, v poslední době není prakticky nic, což je zajímavé, nejsou tak nerozšířené různě po světě, co jsem koukal…

https://www.bike-forum.cz/hledani?…

https://www.bike-forum.cz/…-qrings.html

Tak schválně, jestli je tu někdo další vozí a jaké s nimi má zkušenosti…

Nebo máte nějakou jinou oválnou alternativu, jak se vám osvědčila?

(vloženo 23.1.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
milan.v
milan.v

17.2.21 19:54

Přidám i sem informace z tohoto vlákna

https://www.bike-forum.cz/…-qrings.html#…


Slíbil jsem, že po nějakém čase sem dám informace a zkušenosti s kombinací Rotor Q RINGS převodníky a klikami Shimano R8000.

Převodníky 52 + 36z jezdím na trenažéru, resp. na zimáku, který mám upnutý do Tacx Nea, na něm kazetu 11–28z.

Najeto na nich necelých 400km, cca 10h času, otestováno při dlouhých jízdách nad 100km, klasikářských tratích, spurtech, tempo jízdách, prakticky vše možné na Zwiftu…

Musím říct, že jsem ani nečekal, že se tak rychle skamarádíme, že mi budou opravdu hned sedět. Uvidíme, jak to bude pokračovat dál, ale v tuto chvíli spokojenost.

Přirovnal bych to ke kompaktům, ke kterým přibyla možnost jezdit rychle, v tempo jízdách mi to sedí mnohem více než původní varianta klasických Shimano kulatých převodníků 50 + 36z, co jsem také zkoušel od podzimu…

Co se týče řazení, pokud bych nevěděl, že jsou na kole jiné převodníky než Shimano, nepoznal bych to, dolů naprosto skvěle, nahoru bez problémů, hbitě a bez jakýchkoliv zádrhelů…

Pro úplnou objektivitu, jediný problém nyní mám s ne úplně ideálním seřízením přesmykače Ultegra R8000, kdy mi v určité poloze na posledních třech nejmenších pastorcích kazety trochu škrtá řetěz o bok přesmykače… Toto je ale dané rychlým štelováním, ještě doladím, navíc na kolo půjde nový přesmykač…

Šrouby, na které jsem dlouho čekal, jsou černé, uvádí sice variantu pro R8000 / R9100, ale pochybuji v rozdílu mezi nimi, oboje budou černé, žádné barevné varianty, přizpůsobení odlišnému designu obou sad jako například od AbsoluteBlack…

Reagovat
milan.v
milan.v

26.1.21 21:49

Takže přímo na klikách Rotor a tyto nové Q Rings.

No, uvidíme, šrouby budu mít až v únoru, takže to zatím ani nevyzkouším na trenažéru na Zwiftu…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.1.21 17:24

milan: Jak to myslíš? No, kliky Rotor 3D, 53/39 QRing, jinak Dura 12 – 25, pokud si vzpomínám.

V brdkách a v nástupech ok, ale jak se jelo takový to hovězí tempo po rovině a motalo se, nebylo to ono. A taky to trochu hůř řadilo.

Reagovat
milan.v
milan.v

26.1.21 07:13

Díky, co jsi měl?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.1.21 21:37

Na bajka asi jo, může to třeba pomoci překonávat takový ty brdy, kdy člověk neví, jestli přeřadit nebo ne.

Na silničku pro mne už ne; šlapat jakž-takž dokulata umím, rvát to nějak mepotřebuju a v tomto režimu to nebylo ono – místo motání mi trochu jakoby padala noha. Po roce jsem to dal ze silnice pryč.

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 21:25

Díky za zkušenosti, jestli tomu dobře rozumím, přesmykač ti nešel ideálně seřídit?

Reagovat
Paletz1
Paletz1

23.1.21 20:56

Přesně tyhle ovály jezdím už něco přes rok na klikách Ultegra R8000 v kombinace s elektrikou Ultegra Di2 a jsem spokojený. Jen jsem si musel najít optimální rozsah kadence při řazení z malého převodníku na velký, aby mi řetěz nespadl až za velký převodník.

Ještě dříve jsem vozil ovály od Absoluteblack na klikách Sram RED a řazením RED eTAP a tahle kombinace řadila směrem nahoru výrazně hůře. Buď se tomu nechtělo nebo to naopak padalo přes.

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 17:26

Kupoval jsem přímo u Rotoru, až to dám na kolo, což kvůli těm šroubům nějaký ten týden nebude, tak se pak podělím o své pocity.

Ty ovály jsem chtěl vyzkoušet stůj co stůj… :o)

Uvidíme právě kvůli té kombinaci s mou pozicí kufrů, kterou teď také tak různě šteluji, zkouším různé varianty – Shimano x Favero / S-Worksy x Bonty…

Reagovat
KRoser
KRoser

23.1.21 16:35

Napiš jsem potom tvoje pocity, jsem zvědav na tvůj názor. Chystal jsem se pro tebe nachystat moje převodníky speciály, jsi mě trochu předběhl :).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.1.21 13:48

jsi kupoval v ČR nebo v zahraničí?

Reagovat
deekay
deekay

23.1.21 13:03

OK, jeste tedy pridam jednu vec. Steve Hogg doporucuje (a sam vozi) prave Qrings pri pouzivani mid-foot cleat position, tedy pozice kufru na stredu chodidla. Oval pry hodne pomaha, aby slapani pusobilo prirozeneji, coz je jinak pomerne nevyhoda u teto pozice kufru. Kombinace mid-foot a ovalu je dle nej pry hodne efektivni (namaha vs podany vykon).

Za sebe muzu rict, ze kdyz mam na Giro botech kufry uplne vzadu (u Gira jdou dat dost dozadu), tak uz to u me je na plynulosti slapani negativne znat, takze verim ze oval by pomohl i u ne tolik extremni pozice, jako mid-foot.

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 12:38

OK.

Tak tedy zpátky ke Q RINGS…

Reagovat
deekay
deekay

23.1.21 12:31

milan: ok, pak se tedy omlouvam, aplikoval jsem spatny algoritmus na zaklade nekterych tvych dosavadnich prispevku zde na foru :) A ano je to pristupem, kazdy si tu holt udela nejake „renome“ at uz opravnene, nebo ne.

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 12:30

P. S.: Ke zbytku se vyjadřovat nebudu…

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 12:29

To jsi špatně pochopil, asi už je to přístupem k tomu kterému člověku…

Vilém se ptal na článek do magazínu, tak píšu, že já osobně nic nikam nepíšu, neplkám o tom, když k tomu nemám co říct, natož o tom psát nějaké články do magazínu…

Takže asi tak…

Reagovat
deekay
deekay

23.1.21 12:24

milan: Ja si budu k tematu psat co chci, specialne, kdyz je to validni (coz zmena uhlu OCP je) a specialne od cloveka tveho razeni si rozhodne nenecham narizovat, co kam smim psat nebo davat. Bez si svoje postizeni vylejt nekam jinam, pokud te to tak sere :)

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 12:13

racer xc: A přímo Rotor, nebo používáš jiné ovály?

A na té silničce jsi zkoušel které?

Na fullu už mám také delší dobu oválný absoluteBLACK, u silničky jsem zvažoval, ale Rotory mi přišly i hezčí a praktičtější, kdybych se náhodou odhodlal k jejich klikám/wattmetru do budoucna…

Reagovat
milan.v
milan.v

23.1.21 12:08

Když s tím nemám žádnou zkušenost, jen načtenou, tak k tomu neplkám, resp. k tématu nic nedávám… ;o)

Čekám, že se přidají ti, co to delší dobu používají a řeknou více…

Reagovat
Vilém
Vilém

23.1.21 12:03

Bude i clanek do magazinu?

Reagovat
deekay
deekay

23.1.21 11:34

Me se libilo, kdyz to meli klasika na 5×110 potazmo 130 s OCP. Tady ti moznost nastaveni uhlu odpada, coz by me asi stvalo, jelikoz kazdy slape trochu jinak. Koukal jsem na nejake video, kde prave primo v Rotoru na zaklade vysledku z trenazeru s powermeterem nastavovali tu OCP pozici.

Ja nad ovalama na silnici taky uvazoval, ale asi by me stvalo preskakovat mezi kolem co ovaly ma a kolem, co je nema.

Reagovat
racer xc
racer xc

23.1.21 10:43

Hele já to mám na horáku a je to strašně příjemný a nic jiného bych už nechtěl ale když jsem si ovál koupil na silnici tak jsem si nezvykl a po týdnu jsem se vrátil ke klasice..

Reagovat

Další galerie z kategorie

maajkee 4
jardalee 6
DaD 28
antuch 22
Sulka 1
cyklista86 9