Tak zase na hodinu.

Přidat foto

Dva cca desetiletí hoši se honě snažili, ale led drží-

V těchto teplotách vydržím max 1,5 hodiny.

A už to pomalu půjde na brusle.

(vloženo 2.1.21)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.1.21 14:49

Bude zase teplo, neboj, paráda :-D

Reagovat
AldaK
AldaK

5.1.21 20:38

Já to mám takto : letní tretry, silná ponožka a neoprenový návleky. Špičku tretry omotanou smršťovací folií.

Reagovat
bara2
bara2

3.1.21 17:38

Čistě hypoteticky, Doubku :-D

Reagovat
doubeq
doubeq

3.1.21 13:02

Báro a myslíš snad někoho konkrétního? :-D:-D:-D

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

3.1.21 11:55

Mum, Báro: má to prostě svoje specifika. Každej jsme jinej. To že výjezdy jsou na teplo lepší než sjezdy je jasné, mám to taky tak. Sjezd byť jen pár stovek metrů může být nepříjemnej. Jo to fakt kolikrát věda odhadnout to správné oblečení, ale radši se zpotím, než abych přijel zmrzlej, jak sobolí houno …

Reagovat
bara2
bara2

3.1.21 11:32

Mum, při poslední větě jsem se musela zasmát při představě, že by někteří museli jezdit pořád kolem toho jedinýho kopce v kraji, na který navíc s kolama ani nesmí :-D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

3.1.21 11:12

Taky jezdím v pohorách (bajk), dvoje ponožky do nich, letní běžecký elasťáky, pod ně merino, na nohy mi zima nebejvá. Merino podprdu a triko, funkční docela tenkou mikinu, lehkou péřovou vestu. Rukavice tenký do kopce, pak přidávám lyžařský. Zpotím se vždycky jak vrata od chlíva, obzvlášť teď v tom sněhu, často není projetej a bejvá ho místama i víc. Delší sjezdy bejvaj krušný, to se modlím, za nějakej ten výjezd :-) Nejvíc mi mrznou palce rukou, jak jsou na řidítkách v tom protipostavení vzhledem k ostatním prstům, asi se špatně prokrvujou, tak je pak obracím nad řidítka, ale zas to teda není moc bezpečný v terénu, ten úchop je pak nepevnej. Nebo řídím jednou rukou, druhou protřepávám, to pomáhá dobře. Nohy se snažím při šlapání směrem nahoru aktivně zvedat, aby se aspoň na tu chvilku chodidlo odlehčilo a prokrvilo, to taky docela funguje. A pak samosebou vrtím prsty. Včera jsem takhle byla 4 hodiny v lese okolo 1000 m.n.m., mlha, vítr, přijela jsem obalená jinovatkou, peří ve vestě mokrý zvenku, triko mokrý zevnitř, ale všechno to pořád tak nějak hřeje, vysloveně zmrzlá jsem nebyla. Chce to včas si najít nějakej kopeček na výjezd, trochu se zahřát a pak zas to chvíli jde :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.1.21 23:34

Nooski: já osobně to nemám s čím porovnávat, nic jiného než bajk nejezdím a na to, abych pořizoval druhý stroj, byť bych byl rychlejší, nemám bohužel peníze. Na gravel, se necítím, kvůli šířce pláštů a na bajku se cítím přeci jen svodnější. Terén sice jezdím jen okrajově, ale prostě tak nějak mi je na bajku lépe. Možná časem dozraju, ale nyní to cítím takto.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 23:26

Nooski… přesně, na bajku je prostě teplo pořád, když nemusíš do terénu daleko po rovině.

Reagovat
nooski
nooski

2.1.21 23:04

Zimní tretry Force jsou v pohodě, za mě lepší než NW nebo Shimano. Pokud nejedu vyloženě tak, že potřebuju často z kola slézt, tak nášlapy jsou jasnou volbou. Na MTB je podstatně jednodušší se obléci, na silnici je to větší věda.

Reagovat
odik
odik

2.1.21 22:55

Tak určitě by bylo asi o dost lepší sundat spd dát obyč. pedály a můžu si vzít teplý zimní boty. Když mě je to zas líto přece jen s SPD to jinak jede. Tak vyrážím max na 1,5 hodiny – doma jsou rádi a já se těším na jaro.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 22:25

Samozřejmě je to hodně subjektivní. A boty z dekáče od Cendy sou náhodou hezký.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.1.21 21:48

doubeq: jen pro upřesnění, koupil jsem je záměrně ve velikosti 44 (normálně mám 42/43) počítal jsem s ponožka, vozím dvoje, spodní kotníkové od Force a na nich obyčejné z Merina že Sportisima. A fakt pohoda, klidně i víc než 3 hodiny… Je to na pocitu a prahu vnímání chladu, já jsem na chlad háklivej, ale tyhle boty, se opravdu povedly, jak dizajnem, cenou i pohodlím (i tepelným)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.1.21 21:32

Tak 426g/ks

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.1.21 21:23

Cenda: Na bf módní policii se vyser. Já jezdím v tehlech a jsou pekne lehoucky. https://www.intersport.cz/…1280222.html?…

Reagovat
Cen da H
Cen da H

2.1.21 21:16

Ja jezdim v techto botach z dekace https://www.decathlon.cz/…8367614.html za 799 mi prijdou fakt levne na to co prinesou.

Prekvapive to v zime funguje na platformach dobre. 3 hodiny v mrazu nejsou problem. Ale BF modni policie mne asi nepochvali :)

Reagovat
bara2
bara2

2.1.21 20:58

Co se vložek týká, tak se mi kdysi výborně osvědčily vložky vystřižené s takových těch neoprenových podložek pod myš (cca 6mm tlustých). To izolovalo výborně, přímo to hřálo, ale všechny dostupné podložky pod myš jsem už dávno spotřebovala. Teď stříhám stříbrnou karimatku, ta je tenká, izoluje a nezabírá v botě místo. Asi by fungovala neoprénová karimatka stejně, jak ty podložky pod myš…

Reagovat
bara2
bara2

2.1.21 20:51

No jo, Doubku, ale ty se zahřeješ pohybem :-) Mě už jen ta představa kusu železa dole v botě studíí, já mám mezi pedálem a nohou ještě hrubou podrážku a i tak to cítím.

Sleduji vývoj vyhřívaných vložek do bot, to vidím jako perspektivní. Mě je zima hlavně odspodu a nesmí profukovat špice a „návětrná část“, jinak ať bota dýchá, v mrazu je sucho.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 20:38

Kocour…jj jsou..

Bára… rozhodně v nich do 0°C velká zima není a to vozím jen jedny zimní, už poněkud letité, ponožky. Ale je pravda, že od zámku malinko chladnou, nicméně 2h na pohodu a 3h s tělocvikem prstů.

Reagovat
bara2
bara2

2.1.21 20:30

Na velkou zimu mám speciální boty, ale letos mi zatím pořád stačí obyčejné trekingové polobotky v kombinaci kůže-tkanina (maX 4 hodiny kolem nuly). Akorát jsem do nich dala vložku s takové té stříbrné karimatky, aby to od pedálu tolik nestudilo. Základem je mít dost prostoru na pohyb prstů i s dvojima teplýma ponožkama. Používám klipsny, což mi umožní i určitou krátkodobou změnu polohy nohy na pedálu a procvičení prstů.

Speciální zimní boty (kůže-tkanina) mají tu vlastnost, že jsou přes kotníky a o tři čísla větší, aby se dospodu vešel vlněný filc o tloušťce 15mm a pořád bylo dost místa na pohyb prstů a dvoje teplé ponožky. Tyto boty se už nevejdou do klipsen, takže je nutno klipsny oddělat. V těch jezdím i za velkých mrazů.

V tretrách na obrázku by mi stejně byla zima, vždyť to od toho železnýho zámku dole musí studit a je to z vikslajvantu, který je studený sám od sebe… Na pořádné ježdění asi jen vyhřívaný vložky.

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.1.21 20:14

doubeq : a jsou v pohodě, že jo?!

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 20:12

Máme stejný boty :-)

Reagovat
Kocour Mikeš
Kocour Mikeš

2.1.21 20:09

Odik:já jezdím celý od hlavy k patě ve značce Force, boty a rukavice mám tyhle. Boty kolem 2300 a mám nohy jak v bačkorách u TV, odzkoušeno při –5 a dobrý. Nohy v teple a suchu, ruce taktéž.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.1.21 19:22

Slapatko: Tak to řeším já, ale je fakt, ze po hodině už ty konecky cítím i tak, ale pak se to zase srovná.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

2.1.21 19:15

Jak píše Doubeq . Průběžně hýbat prsty.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

2.1.21 19:06

Jen tak do pranice. Odjezdil jsem mnoho zim v zimních tretrách. Nakonec zjistil že mi na zimní šmrdlání stačí pohorky a platformy. Noha je v teple i nad kufrem a vydržím déle než v zimních tretrách. Na nohy jsem citlivý, v zimě je to nejslabší článek.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 18:50

Nj, tak jestli nechceš kupovat zimní, tak ještě by mohly vylepšit komfort zateplené vložky do bot. Mám obyč z Deichmanna a je to znát v přechodu, ale zimní boty to nenahradí.

Reagovat
odik
odik

2.1.21 18:45

Stehna lýtka v pohodě, nejhorší jsou chodidla. Mám letní tretry a neopren návleky. Nohy se mi spotí a pak mrznou. Zimní tretry na těch pár vyjížděk se nevyplatí. Tak toužebně vyhlížím jaro.

Reagovat
andy97
andy97

2.1.21 18:22

Pokud jde o nohy. Tam mám jednu radu: Hlavně nezastavovat pokud tedy to není nutný. Nebo zastávky zkrátit co nejvíc to jde. Jinak zatuhnou svaly (stehna) a pak už to moc nejede a trápíš se. Tak sem to zpozoroval u sebe.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 17:43

V zimě bez teplých treter ani ránu, pak už jen ladíš ponožky a zbytek. A je potřeba ve sjezdu nebo při menší kadenci hýbat prsty a můžeš jezdit celej den :-D

Reagovat
andy97
andy97

2.1.21 17:38

Musíš vychytat jak se obléknout a dá se jet na delší dobu.

Reagovat
odik
odik

2.1.21 17:37

Jde spíš o nohy.

Reagovat
doubeq
doubeq

2.1.21 17:19

Chce to lepší oblečení ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 10
Aduldinho 40
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19