Nukeproof Horizon ARD

Přidat foto

Mám dotaz ohledně insertu do výpletu. Dostanu vložky ARD od NKPRF, bohužel bez ventilku. Teď mám dilema, jestli musím koupit ventilky od cush core s bočním vrtáním, aby to šlo foukat, nebo nějak vymyslet použití insertu se stávajícími ventilky Stans No Tubes, které mám na kolech. Zkoušeli jste do podobné vložky udělat průchodku nad ventilek? Nebo ji rozřezat, spojit zip páskami a nechat u spoje 5mm mezeru a tu polohovat k ventilku?

Nechce se mi dávat 30€ za ventilky…

(vloženo 30.12.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Sistematicx
Sistematicx

1.1.21 17:54

Ventilek, zkousel jsem upravit klasickej bezdusovej ventilek tim proriznutim jak je zde ukazovano a stejne se mi to ucpalo (v kombinaci s pouzitim cushcore). Objednal jsem nakonec z Ali ventilky 2ks, jsou teda taky drahe ale bez problemu (naprosto stejnej ventilek dostanes treba k vlozce Rival) https://www.aliexpress.com/…4578913.html porad jsou ale za polovicni cenu jak original CC. V te dobe jsem teda nenasel tak levny jako uvadi kluci dole (za 70– 138Kc).

Jak je psano ohledne natahovani, to vidim jako docela ruser. Ze zkusenosti u Panzeru, kterej se mi z 27,5 natal tak na 30" a diky tomu se v plasti pretocil, jsem nejspis cvaknul patku u DHF DD (u CC se mi na stejnejch tratich za 2 sezony nestalo na exo plasti ze bych cvaknul). Dle lidi od Panzeru je natahovani normalni, na muj dotaz proc to neni nikde v popisu mi nabidli flasku tmelu zdarma jako kompenzaci…

Pokud se ARD natahuje taky a nikde o tom vyrobce nepise tak by me to sralo docela, pak to v tech plastich ruzne cestuje a neplni funkci.

CC ti tohle neudela proste.

Uz jsme tech vlozek ozkousel taky par (CushCore, Panzer, Rival). A docela souhlasim s Suslosem.

Na extrem palbu je asi CC zatim to nejlepsi co jsem mel. Ta XC verze by teoreticky mohla byt taky v pohode. Tady na foru snad neni nikdo kdo by ji mel. Bohuzel nejvetsi voser u CC je to nazuti/ vyzuti. Horsi uz je jen Rival, ten jde jeste huř.

Reagovat
Jarda636
Jarda636

1.1.21 00:56

Zkoušel jsem kde co a cushcore je za mě nejvíc.

ARD mám taky ale vadí mi vytahování a pak to dělá bordel v ráfku. Takže je doma na háku.

Zouvani a nazouvani s CC jde docela dobře.

Nejhorší je odmáčknout nasazený plášť z pátek hlavně na Ibis hliníkovém ráfku.

Reagovat
JacoP
JacoP

31.12.20 10:43

Souhlas!

Bezduse jsou jednoznačné pro mě, to vozím už cca 5–6 let, bez problémů a výhody jsou jasné… ale vložku budu zkoušet poprvé. Řadu testuji nové věci pokud mi to dává smysl a není to jen marketingová masáž ;0)

Ripmo už je ready, čekám jen na ty vložky…

Reagovat
suslos
suslos

31.12.20 10:07

DH a DD a jim podobní samozřejmě patky ráfku chrání více než EXO apod :) materiálu na bočnici je mnohem více → ta se zmáčkne a pohltí mnohem více energie/rány na patku ráfku než papírové exo :-)

Nicméně vložka je samo v tomto lepší, je to o vychytání jednotlivce na daný styl ježdění. Dal jsem si jako test 5 dní v bp v rakousku → DH34 michelin bez vložky… 25psi ráfek si pozvonil fest a patky netknutý… michelin má ten casing úplně někde jinde :) taky se tomu ale musí přizpůsobit tlaky

Co Nukeproof píše je jedna věc, jak to reálně funguje je věc druhá, uvidíš sám. Nejsem zdaleka jediný s touhle zkušeností.

Ať vybereš dobře a hlavně Tě to baví!

Reagovat
JacoP
JacoP

31.12.20 09:47

Díky za rady a za praktické zkušenosti. Jak jsem už psal dole, primárně mi jde o ochranu ráfku. Z logiky věci mi vyplývá, že ani DH butyl nebo DD ráfek neochrání, je to primárně proti procvaknuti, říznutí bočnic a defektům…

Uvidím jak to bude fungovat, na webu NKPRF uvádí na ráfky až 35mm.

Kamarád teď skládal RM Slayer a NKPRF si pochvaluje.

https://dolekop.com/…cky-mountain

Reagovat
suslos
suslos

30.12.20 20:30

@jacop: díra do vložky je k ničemu, ona se Ti bude protáčet v kole :) takže díra pořád jinde…

k ARD: je ideální na ráfky do i25mm max… na širších je moc navolno a dokážeš s ní cvaknout/bouchnot ráfek. Na užším ráfku je OK. Materiál je to nezničitelnej, akorát trochu saje mlíko a „natahuje“ se → takže je po čase třeba sundat a zkrátit.

CC je super na fakt drsný užití. Pro normální ježdění by mohl být použitelný ten XC CC, ale s tím zatím nemám zkušenost.

Do parku a na závody vozím CC, doma a na trénování vozím žlutou pepinu, která se lépe zouvá a nazouvá a je poměrně lehká – nevýhoda u ní je, že když jedeš dlouho po prázdným, tak jí zničíš na šrot :) proto jí používám na to domácí žvýkání, kde případný defekt řeším :)

jinak poznámka pod čarou – každá vložka je komplikace, když Ti bude fungovat kombo odolnější plášť bez vložky je to vždy lepší řešení :) předek mám DH plášť bez vložky, zadek pak klidně „jen“ DD + vložka…

ventilky se Ti povedly dobře :)

Reagovat
Stavel
Stavel

30.12.20 18:12

lubosalbi
lubosalbi

30.12.20 18:00

Nebo objedbat z alíku

Reagovat
JacoP
JacoP

30.12.20 17:20

Tak jo, uvidíme… díky za tip…

Stejně mám furt v hlavě, jestli do vložky neudělat otvor… asi kdybych nahřál důlčík D10mm, tak by to udělalo slušný tvar skrze…

Reagovat
JacoP
JacoP

30.12.20 16:22

Jaké video? O co de…?!

Bezduse vozím cca 5 létě, teď ale na nového Ibise si říkám dám aspoň dozadu vložku. Tydle NKPRF se mi zdají ok, cush core je drahé jako svině ba taky to obouvání je dost peklo. Vím, DD pláště by mohlo být řešení, nicméně vložka určitě ochrání víc ráfek a taky možná se nebude plášť tak žvýkat… Nejde mi primárně ani tak o defekty jak nemít ráfek jak řešeto…

Tak díky za rady…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 16:14

Podívej se na video od Štěrby a pofrčíš pro duši.

Reagovat
jecnak
jecnak

30.12.20 15:51

Nafouknes to i obyc ventilkem, ale nepujde ufukovat. Staci ale upravit ventilek, jak pisou kolegove nize.

Reagovat
suslos
suslos

30.12.20 15:50

zářezy do starého – čímkoliv – já to prořízl normálně pilkou na železo

Reagovat
macochejl
macochejl

30.12.20 15:43

Aku mini-bruska z Lidlu a kotouč.

Reagovat
JacoP
JacoP

30.12.20 15:40

Taky mne to napadlo, čím, flexou úzkým kotoučem? Nebo jehlový pilník?

Reagovat
macochejl
macochejl

30.12.20 15:26

Udělal jsem zářezy, s mirelonem to fungovalo…

Reagovat

Další galerie z kategorie

Reyinstashot 31
gemini 7
Doyle 18
Atilla 45
kubajs mtb 10
Tobyfree 18