Pěknej gravel

Přidat foto

Všimněte si, jak má pěkně slazené doplňky s barvou rámu. Pěkná žlutá. Na videu je to vidět mnohem lépe.

/…36555191.mp4

(vloženo 29.12.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
myxo
myxo

22.1.21 08:31

Schválně kopl dítě. Je štěstí, že dítě nespadlo tváří dolů na kámen a nezemřelo. Ale kdyby se to stalo, jak by se chovali obránci tohoto darebáka na kole? Jak můžete děti vůbec kopat?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

31.12.20 08:06

to BikerM: Hlavní je to, že se tam našel alespoň jeden Chlap, který tam udělal „pořádek“ (jako tehdy Schwarzenegger), a navíc to nebylo ani jeho děcko ! … https://www.csfd.cz/…e/strana-49/

Reagovat
Pikaču
Pikaču

30.12.20 23:14

hele on ji fakt naschval kopl. koukam na to zase a zase a je to ****. na druhou stranu bejt otec a zmlatit ho pred detma bych taky nechtel. nicmene super ze je to natocene a snad dostane svuj trest.

Reagovat
TK75
TK75

30.12.20 21:44

Hm, připadá mi, že jen vyvažoval ten sklon co tam je + led. Ale bůhví…

Stalo se mi to teď už dvakrát, jedu a volám na roztaženou partičku že jedu zleva, aby se nekekli, no stejně přesně na tu levou paní uskočila.Naštěstí jsem se stihl vyhnout a vzal jsem to škarpou.

Reagovat
miťo
miťo

30.12.20 21:17

Krejza: ja tu měl zase pocit, že se na bajkfóru byli upřednostněni točvolanti při jízdě po silnici před cyklisty. Taky jsem se divil :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 19:33

Dubovek na té fotce to vypadá jako dálnice tam chodci nemají co dělat

Reagovat
LuckyBerny
LuckyBerny

30.12.20 19:22

Krejza: V rámci cyklostezky bych se na to díval čistě z fyzikálního hlediska. Kdo má vyšší momentum, měl by také dávat více bacha.

Reagovat
LuckyBerny
LuckyBerny

30.12.20 19:16

Rád vidím, že se tady trochu vykompenzovala koncentrace horkých hlav a za řídítkama to není samej psychouš.

Reagovat
doubeq
doubeq

30.12.20 18:21

Pokud se jedná o komunikaci se smíšeným provozem, tak chodci by měli chodit vlevo. Ovšem většina chodí vpravo nebo všude po cestě. Vpravo je dobrá varianta a pokud jde tak většina lidí, jdu s proudem, aby cyklisti nemuseli kličkovat. A jako cyklista to mám taky raději.

Reagovat
Krejza
Krejza

30.12.20 17:38

Lidi, mám otázku. Nemyslím to nijak útočně vůči nikomu, to je pro pořádek.

Jde o běžnou cestu/pěšinu bez rozlišení přednosti, případně vyhrazenou pro několik druhů účastníků zároveň. Kde je psáno, že zrovna chodci mají větší přednost před cyklistou/brus­lařem/běžcem? Kdo má větší povinnost chovat se ohleduplně a tolerantně k ostatním?

Osobně zastávám názor, že např. stezka pro chodce a pro cyklisty je pro oba zároveň. Pokud tedy chodci využívají celou šířku stezky, mají dbát zvýšené opatrnosti a uvolnit cestu ostatním. Z několika diskutujících mám totiž pocit, že upřednostňují chodce jako ty s největším právem využívání uvedených cest.

Reagovat
doubeq
doubeq

30.12.20 17:36

Zvonek je dvojsečná věc, zombie se ho leknou a zmateně kličkujeme oba a ještě dostanu vynadáno, že se lekli. A když se jeví, že někdo drží směr a já teda nezazvoním, tak naopak zase dostanu sprda, že mám zvonit a jako jak má vědět, že jede kolo, když se milost ani nerozhlédne a najednou jde na druhou stranu. Kde jsou víc než dva, tak se může něco stát :-D

Reagovat
learita
learita

30.12.20 17:01

Myzarc – to ona ještě dělala hrdinku a došla pěšky na penzion cca. 5km. Celou dobu tvrdila že ji nic není. Až pak na penzionu přiznala bolesti a nakonec musela přijet rychlá. Byla disciplinovany pacient a rychle se z toho dostala. Bylo jí onehdy 60 let.

Čím víc jezdím po stezkách, tím víc jsem přesvědčen o nutnosti zvonku. Myslím, že u Mum on bike jsem někde zahlédl pořádnou trumpetu na riditkach! Na karbon výpletech mám dost hlasitý ořech a při šlápnouti vzad se ještě zvýrazní. Používam to místo zvonku.

Reagovat
BikerM
BikerM

30.12.20 14:35

Mum: Me naopak spousta reakci prijde jako zlehcovani situace az omlouvani toho cyklisti. A na fb ivelo je to uplnej masakr. Prispevek na kavu jsem samozrejme zvelicil. ;)

Staci si ty weby precist a udelat si svuj nazor muze samozrejme kazdy svuj. :)

A nevim proc rupnout nervy? Netvrdim, ze by mi ruply nervy. Jednam v takovych chvilich v klidu, nekricim, ba naopak resim s lehkym usmevem. :-)

Pred dvema lety jsem z fronty na lanovku vyprovodil dva opile nemce, kteri ve fronte kourili a jeden z nich spadl na dite, ktere samozrejme srazil k zemi, on sam vstal, ale dite nechal lezet. Nebudu rozepisovat co presne jsem udelal, ale zasahl jsem. Ostatni lide ve fronte to dite ani nezvedli a ty dva ozraly ignorovali. Neruply mi nervy, proste jsem to v klidu vyresil. A na cele situaci me nejvic stvalo to, ze z tech x desitek lidi, kteri byli okolo nikdo neudela nic a jen prihlizi.

Reagovat
doubeq
doubeq

30.12.20 14:20

Samozřejmě, jen místo ups by bylo…to máš za to :-D . Sou tam stromky, měl by to jako do peřiny :-D

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

30.12.20 14:20

Když bych tohle sledoval jako otec kameraman z videa, tak primárně po akci cyklisty bych běžel k dítěti, jestli je v pořádku a tak. Nějaký strhávání kolisty a nedej bože umlácení větví by mi bylo v tu chvíli u zadku. Prostě se stalo, že nezastavil je idiot, ale vrátit to nelze.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.12.20 13:51

Doubku, postrčení do sněhu je skvělé řešení… ještě u toho musíš koukat na jinou stranu, pískat si a pak říct Ups! :-D

Learita +1. Jsme jen lidi. My superspravedliví i oni, nemožní rodiče, jejich nemožní spratci a nakonec, přestože to bude znít jako rouhání, i ten nemožný psychopatický gravelista :-) Hoď kamenem, kdo jsi bez viny…

BikerM, nikdo tady počínání toho cyklisty nehájí. A na kafe ho snad taky nikdo nezve, kdes to sebral? Jen se tu někdo snaží nevidět věci úplně černobíle… Co píšou zahraniční weby může (nebo nemusí) být stejně překroucené a tendenční, jako reakce tady. Vidět rudě ještě nikdy ničemu nepomohlo. Tím netvrdím, že být tam na místě, že by člověku neruply nervy, samozřejmě i v závislosti na dalším chování toho gravelisty. Ale takovéhle projevy apriori, bez emocionálního kontextu a osobního prožitku, to není známka sociopatie? A nemůžu si pomoct, ale pořád mi to nějak uhýbá od té holky a ujíždí to někam k tomu ješitnému osobnímu egu… sorry, jsem ženská, nerozumím tomu…

Reagovat
BikerM
BikerM

30.12.20 12:52

Teda me je asi jeste vic blbe z Vas, kteri ho obhajujete!

Fakta jsou takova… Cyklista kopl kolenem dite pri blizkem prujezdu okolo nej. Diteti se nastesti nic nestalo (mohlo, mohl na zemi lezet kamen…). Cyklista nasledne odjel. Co na to rict?!?! Tohle fakt muzete jakkoliv hajit?!

Mimochodem.. prectete si par zahranicnich webu, z toho co se o te udalosti pise vypliva, ze to bylo zamerne.

A pro ty, kteri by jste mu nic neudelali a snad jeste podekovali s prispevkem na kavu. Proberte se! Ano, ublizite mu a muze to mit soudni dohru, ale kdyz nekdo napadne vase dite, tak to nechate byt?!

A kdyby jste byli na miste jako svedek, ktery s tou rodinou nema nic spolecneho, taky by jste ho nechali projet okolo vas?!

Jestli ano, je mi vas uprimne lito!

Reagovat
mantis
mantis

30.12.20 12:17

@Jano86 – vypadá to na SCOTT Speedster Gravel 20 Disc 2019

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 11:55

learita: Tvl, 9 zlomených žeber, to musela být prda. To ta výchovná lekce byla dost drahá a bolestivá a doufám, že byla bez nějakých dlouhodobých následků, nechtěl bych to zažít.

Reagovat
Jano86
Jano86

30.12.20 11:36

Mna. Skôr zaujíma co to ma za gravel.. :/ vyzerá zaujímavo

Reagovat
miťo
miťo

30.12.20 11:17

learita: 1+

Reagovat
learita
learita

30.12.20 11:13

Snad se shodneme, že své děti milujeme at to jsou nevychovany spratci či nikoli. A vidět borce jak takto nakopne moje dítě, tak se každému z nás může stát, že zareaguje jinak než by si přál. Jinak než tady píšeme z tepla obýváku. Jeden bude litovat, že ho nechal odjet a druhý bude litovat že mu rozbil hubu.

Sam bych si přál najít v sobě dost disciplíny a zachovat se správně.

Ale co když ten potenciálně zastaveny cyklista začne kolem sebe kopat, bude agresivní, začne sprostě nadávat celé rodince, celá situace začne gradovat (gravlovat), to se pak držte zpátky.....

Mě taky roztazene rodinky přes celou stezku vadí, ale vidím lidi tak raději zpomalim, pač nikdy nevím jak se ty lidi zachovají. Sám nechci skončit na zemi. Prostě opět oboustranná ohleduplnost bude jediné co může fungovat.

Osobní zkušenost – Šumava léto 2012, my tři dospělí a jedno dítě v kočárku na pěší ture v lese. Jdeme z kopce po cestě široké pro traktor. Dva vedle sebe, třetí s kočárkem vzadu. Z vrchu z kopce přiletí cyklista, žádné varování, žádný zvonek v plné rychlosti nás míjí. Bohužel se ho panimama lekla a i když nás chtěl objížďet zleva po krajnici, tak udělala krok přímo do jeho dráhy. Výsledek – oba v příkopu v bahně, cyklista jinak ok, panimama devět zlomenych žeber. Zbytek dovolené jsme strávili návštěvami v nemocnici. Cyklista se omluvil a nabídl pomoc, to ano, píšu to proto, že jsem si z toho něco vzal a nejezdím na stezce kolem lidí rychle. Raději klidně zastavím.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 10:50

Možná měl dědeček vztek,že mu díté kazí již tak mizerný rychlostní průměr.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 10:47

Ano kazdy v tom vidi neco jineho, to se stava. Spousta lidi tam vidi jen to co chce videt. Je mnoho uhlu pohledu. Ja jen aby pak nedoslo k nejakemu nedorozumneni, az to nektery z borcu co ho obhajuji zkusi sam udelat a dostane od nektereho prchliveho rodice pres drzku. A pritom on to myslel dobre, bylo to jen jemne postrceni kolinkem, nevinne odklizeni ditete z cesty abych ho nahodou neprejel..

Ano muj nazor je takovy ze to udelal schvalne, mozna chtel dite “vychovavat” aby si pro priste pamatovalo ze ma uhnout, nebo si ho jen odklidit z cesty. Ale taky je muj nazor ze na cizi dite a cizi kolo se nesaha a pokud bych to udelal, musim pocitat reakci a nasledky. Mozna adekvatni, mozna neadekvatni, protoze v takove situaci zapracuje adrenalin.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 10:46

Je to debil takhle odkopávám volně pobíhající psy ale to si vždy vycvaknu.

Reagovat
doubeq
doubeq

30.12.20 10:41

Jo a jak tady odborník zirecek píše o chytání balancu kolenem, tak to leda prd, prostě ho tam strčil z mě nepochopitelného důvodu, ale rovnováhy se to netýkalo.

Reagovat
doubeq
doubeq

30.12.20 10:38

Mamka má pravdu…a co si myslíš o postrčení do sněhu, což byla moje varianta ;-)

Reagovat
orm
orm

30.12.20 10:34

@Kuba78: Porad spekulujes a vyvozujes zavery z neceho co nejsou fakta, ale tvoje domenky. Stalo se to v zahranici. Nevis jake jsou tam zakony a nevis jaky charakter mela ta cesta. Misto kopnuti, ktere se dela chodidlem, bych napsal zduchnuti kolenem. Emocionalni reakce je na to uplne jina. Take si dokazu predstavit, ze to mohla byt nahoda a kolenem vyrovnaval balanc. Na holcicku otocil hlavu, jeste pred kolenem, aby se presvedcil, ze ji nesrazi.

Reagovat
deekay
deekay

30.12.20 10:30

Kuba: Tvoje reakce ukazuje, ze jsi to nepochopil ani ramcove.. Chapes to tak, jak se ti to hodi do kramu a vzhledem k tomu povazuju za zbytecne o tom diskutovat, protoze by to nikam nevedlo.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 10:22

Deekay takze pokud to chapu dobre, sice to udelal naschval ale to se stava, protoze jediny co te namichlo jsou reakce nekterych rodicu ze by mu rozbili hubu za to ze jim schvalne kope do ditete? Ale co uz kazdy ma pravo na nazor.

Jen mi vysvetli v cem spociva nevychovanost toho spratka. Je to rodina s malymi detmi co jdou po uzke zledovatele stezce. Ano jsou roztazeny, protoze jaksi asi nepredpokladali ze se za techto podminek tam prohani cykliste. Ano, petilety dite kdyz na nej zarves v v tu chvili pozor nebo pozor kolo nebo pozor uhni tak malokdy muzes mit jistotu ze hned uskoci a hned tim smerem kam chces.

Stavaly nebo stavaji se mi takove situace? Jsem clovek co jezdi na kole po praze a ma dve deti, takze samozrejme ano a z obou stran. Jako cyklista zastavim nebo objedu velkym obloukem pomalu, v 90 procentech se dockam omluvy. Jako rodic se sam omlouvam a nikdy se mi nestalo ze by byl ten cyklista na oplatku arogantni, asi mam holt stesti.

Ale pokud chceme po ostatnich toleranci musime byt sami tolerantni. Tohle je ukazka arogance a nekdy holt na hruby pytel patri hruba zaplata. Tak to v zivote chodi.

Co se tyce rozbiti huby pred ditetem.. to je samozrejme spatny priklad detem. Ale primerene ho zastavit a slusne se ho zeptat co tim mel jako na mysli by urcite bylo na miste.

Jezdete a chovejte se k ostatnim tak, jak byste chteli aby se oni chovali vuci vam. Ale pokud se nekdo chova jako arogantni psychopat nesmi se pak divit ze obcas narazi.

A pro ty co nemaji deti a povazuji to za normalni.. tak si predstavte ze tam pujde treba vase pritelkyne a povede vase kolo a ten cyklista kopne misto do ditete do vaseho kola a udela na nem skrabanec. Porad v pohode a v poradku a adekvatni reakce?

Reagovat
zirecek
zirecek

30.12.20 09:49

miťo: Klidně můžeš napsat, že to byl „zirecek“. To je totiž jediný pravdivý fakt na Tvé historce, kterou sis hezky dobarvil, zakošatil, aby Ti pasovala do kolonky. Bohužel nejsem posedlý natáčením videí každé rádoby nepravosti na silnici, jako jeden nejmenovaný čahoun, takže Ti nemohu onu situaci reálně přiblížit. Dle Tvého dosavadního projevu je však zřejmé, že Ti o pravdu nejde, neboť už máš v hlavě jasno.

Reagovat
zirecek
zirecek

30.12.20 09:45

Jezdecká chyba, nešťastná náhoda. Prostě chytal rovnováhu vybočeným kolenem, to byl instinkt – žádný úmysl. Stačí zastavit a pořádně se omluvit a nakonec se zasmát a odjet.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.12.20 09:31

Fajn, díky, že je nás tu normálních víc, jak se zdá:-)

Reagovat
deekay
deekay

30.12.20 09:23

No, puvodne jsem nechtel psat reakci, ale… :)

Co se tyka cyklisty, nejak nevidim duvod, proc by to melo byt omylem. Nevypada, ze by na tom neumel a misto tam ma. A zastavit nachvili do trackstandu taky nebude problem, kdyz uz nechtel slapat do snehu.

Co me tu namichlo jsou reakce nekterych. Naprosto ukazkovy priklad specialni skupinky „militantnich rodicu“ kdy jejich, zpravidla nevychovany smrad je nade vse. Nekdo by holt decka mit nemel.

A ted si me lyncujte :)

PS: Diky alespon mum-on-bike za reprezentaci normalnich a slusnych rodicu…

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

30.12.20 09:18

Nepřipadá mi to tak drsné, jak by si jeden podle komentářů myslel. Dovedu si představit, že to schválně nebylo. Vlastně nevím, proč by to kdokoliv schválně dělal. Výroky o dobití cyklisty na sto způsobů mi přijdou dost přes čáru. Snad se z každého, komu se narodí potomek, automaticky nestává takový *****, jak se tady jeden může dočíst. Možná jen z echt chlapáku…

Reagovat
miťo
miťo

30.12.20 09:09

mantis: dost dobrý!

mamka: z pocitu spravedlnosti si pár lidí myslí, že může vše a je to nejen omluvitelné, ba spíše jejich občanská povinnost! Zrovna letos tu jeden čahoun (nechci jmenovat) psal, jak ve spravedlivém hněvu pěstí rozbil kamionu zpětné zrcátko. Žalobce, soudce i kat v jedné osobě. Přesně jako naši točvolanti. Takhle se u nás dál nehneme.

No a ten cyklista bude nejspíš podle stylu jízdy amatérský a nejspíš veteránský cyklokrosový závodník, tak bych zlobu davu směroval právě tam :D

No a dělat to fak nemusel no…

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 09:04

Psbiker, muzu se zeptat, chapu ze nemas deti, ale mas alespon ridicak? Nektere tve dedukce jsou skutecne originalni..

Co se tyce nejakeho trestani.. to at si probere kazdy sam se sebou jak by se zachoval, jeho vec.

Davam k zamysleni jen dve veci: vypada to jako obyc chodnik nebo nejaka lesni stezka, nikoliv cyklostezka se zakazem chodcu. Co tedy zavodnikovi dava pravo vynucovat si rychly prujezd a diteti a jeho rodicum povinnost co nejrychleji uskocit a uvolnit cestu borcovi co honi KOMy?

A vec druha, jak se asi chova v realnem zivote clovek, kteremu nedela problem pri prujezdu takto odkopnout dite? Ve fronte v reznictvi vsechny odstrci protoze specha, Na silnici predjizdi dres plnou protismerem a vsichni mu musi uhnout?

Reagovat
mantis
mantis

30.12.20 08:04

@mum – ono to nebude tak horký :D

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

30.12.20 07:18

Ježiš, nepřeháníte to trochu s tím trestem? Jako blbec se určitě zachoval, ale přerážet mu ruce/nohy? To už je trochu uhozený, ne? Stěžujete si na bezohlednost, aroganci a kdoví co a sami byste se zachovali jako hospodský třískači? Ve jménu „spravedlnosti“?

Zastavit ho, říct mu něco pěkně od plic, holčičku oprášit, utěšit a nedělat z toho kovbojku… už jen co by si ta malá z toho asi odnesla za zážitek, kdyby tam ještě táta někoho zbil… skučící cyklista na zemi, rozběsněný otec, vyjící sanita, matka v hysterii… neblbněte!!!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

30.12.20 07:09

Nevím, ale fotr těch děcek to asi točil, takže když vzadu uviděl jet kolo, tak měl zařvat: „Na kraj, jede kolo!“

Reagovat
psbiker
psbiker

30.12.20 02:16

@kalic reakce na ‚lkajici utlocitne cyklisty‘ z předchozího.. nežer to tak :)

Reagovat
Kalic
Kalic

30.12.20 02:11

@psbiker co je to za zvrácenou logiku? „Hodný cyklista toto takhle nemohl zamýšlet, není to přece žádný zlý točvolant“?? To nemůžeš myslet vážně, kolik ti je let prsimtě?

Reagovat
psbiker
psbiker

30.12.20 01:52

@Kuba78 Ok, jenom se mi nechce tak lehce uvěřit verzi, že by chtěl naschvál ublížit děcku nebo ho vytrestat, jak jde občas vidět u těch vesnických točvolantů ve vztahu k cyklistům v plné výbavě. Možné je všechno. Podle mě, tento cyklista, na místní nejspíš cyklostezce se obával, že děcko částí kola zachytí a lehne si případně na něj, proto ho kolenem v rychlosti asi 5km/h odstrčil. Chápu reakce místních rodičů, a být tam tak by neodjel a policie by nemusela pátrat, ale taky mě trošku zaráží výlev emocí po ojedinělém incidentu kdesi v Belgii. Proto se tak snadno nepřidám k rozhořčenému davu a počkám si i na názor druhé strany.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 01:25

Psbiker, co si to namlouvas. To koleno jasne vystrcil a schvalne. Chces dukaz? Zeptej se sam sebe co bys delal kdybys nechtic srazil dite? Ja nevim jak ty ale ja bych zastavil a zajimal se o jeho stav, ale u tohoto borce vidim jasne jak hrabne do pedalu a snazi se zmizet, hrdina.

Je tu plno vlaken kde utlocitni cykliste lkaji nad tim, jaci jsou ridici vozidel bestialni vrazi kdyz je nahodou predjedou o nejaky ten centimetr blize nez tech mytickych metr a pul. Ale sami nemusime dodrzovat nic?

Co by si o nas asi tak pomysleli lide, kdybychom jeste verejne obhajovali takove hovado co schvalne skopne dite jen proto ze je to “kolega cyklista”? Chceme po ostatnich ohleduplnost ale budeme obhajovat takovouto do oci bijici aroganci?

Sorry ale ja jet za nim a videt toto, tak ho snad dojedu a srazim z toho kola sam a pujdu se tem lidem omluvit za nej. Ano mozna jsem precitlively protoze mam sam deti, ale jelikoz jezdim po praze kde je provoz chodcu vim, ze kdyz budu ja sam ohleduplny tak se dockam v drtive vetsine i ohleduplnosti z druhe strany.

Reagovat
orm
orm

30.12.20 01:08

@Kalic: Kdyz myslis, ja bych ti doporucil to nezkouset :-).

Reagovat
orm
orm

30.12.20 01:07

@Kuba78: Nejsem stebou ve sporu ohledne chovani toho cyklisty. Sorry, ale prvni odstavec je pln domenek :-). Co jsem chtel napsat je to, aby si lide rozmysleli brani zakona do vlastnich rukou, jak tu mnozi psali, protoze se jim to muze vymstit.

Reagovat
Kalic
Kalic

30.12.20 01:06

@orm občanské zadržení formou sražení z kola, zalehnutí podezřelého a kroucení rukou je myslím plně přiměřené k podezření na trestný čin pokusu o těžké ublížení na zdraví pětiletého dítěte.

Reagovat
psbiker
psbiker

30.12.20 01:03

Kubo78, děcko mohl zachytit, spadnout na něho, trefit ho něčím tvrdým a ostrým na kole. Odstrčil ho trošku drsněji, ale v této fázi ke které nemělo dojít, udělal to nejlepší co mohl. Nebo to byl sadista co si chce kopnout do nebohého dítěte, čemu uvěříme?

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 00:54

ja nepredpokladam vubec nic. Jen jsem vyjadril svuj nazor, ze jizda po namrzlem snehu na skoro silnicnim kole je nerozum, ktery drive nebo pozdeji skonci osklivym karambolem.

A tez nazor, ze kdo schvalne kope petilete dite zezadu je debil a moralni odpad, i kdyby k tomu mel tak vzneseny duvod, ze mu to dite dostatecne rychle neuskocilo protoze on zrovna jede na kole. a ano, z videa je jasne patrne, ze to udelal schvalne jako pomstu.

Reagovat
orm
orm

30.12.20 00:42

@Kuba78: Predpokladas, ze v tom umej chodit vsichni a ze tam nejsou zadni dalsi svedci, pak by to co jsi napsal mohla byt pravda. Vetsinou v tom umi chodit jen jeden nebo nikdo (kdyz je clovek v emoci, tak nemysli racionalne). ps: Zrovna nedavno jsem cetl na FB pripad, kdy nejakou pani napadla skupina cikanek pred postou. Svedkove byli, ale napadena pani v tom neumela chodit, narozdil od cikanek, a policie to uzavrela jako prestupek. Pak si na to stezovala, ze se nic vice nestalo.

Reagovat
psbiker
psbiker

30.12.20 00:38

Správně měl zastavit před děckem 2m. V této fázi však udělal to nejrozumnější co mohl, mohlo to skončit mnohem hůř.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

30.12.20 00:12

zachranku mu samozrejme muze zavolat i ten otec. Je to koneckoncu povinnost kazdeho obcana, pomoci bliznimu v nouzi. Co se tyce okolnosti urazu, jsou tam preci dva velci a jeden maly svedek, kteri jasne videli, jak ten chudak hned po par metrech za kamerou uklouzl tak nestastne, ze si zvalchoval cifernik, nadvakrat zlomil obe nohy a jeste si pritom polamal kolo (protoze si do nej pri padu namotal ty nohy).

Nestastnik sice muze blouznit ze on neupadl ale byl brutalne zbit, ale kdo by veril cloveku co je deozorientovan po tak tezkem padu, notabene pokud vyjde pozdeji najevo ze je to takovy moralni charakter, ktery bezduvodne kope zezadu petiletou holcicku. A pri pohledu na tu stezku je to preci naprosto jasne porušení paragrafu zákona č. 361/2000 Sb. „nepřizpůsobení jízdy stavu a povaze vozovky“ takze v uvahu pripada i radna pokuta, nebot pri provozu jizdniho prostredku zpusobil nehodu s tezkym zranenim..

Reagovat
orm
orm

29.12.20 23:56

@doubeq: On si pak necha zavolat zachranku, necha se odvest do nemocnice, rekne ze ma bolest hlavy, bude doma dele nez tyden a ty mas problem, protoze to uz neni prestupek. Budes platit nahradu mzdy a naklady na zdravotni peci. Proto je lepsi se do zadnych takovych akci nepoustet.

@Kalic: Ano, to muzes, ale tipuji, ze zadrzeni a forma by mela odpovidat zavaznosti toho co se stalo.

Reagovat
Kalic
Kalic

29.12.20 23:27

@orm Můžeš provés občanské zadržení a omezit ho na svobodě do příjezdu policie.

Reagovat
doubeq
doubeq

29.12.20 23:10

Orm… sejmout do sněhu, ne zmrzačit, tzn, že by se tam jen vyválel. Ale ty budeš asi radikálnější :-D

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

29.12.20 22:41

Takhle kopnout dítě je neomluvitelné a nemá to v hlavě v pořádku nezlobte se na mne. Být já tím otcem, né, že bych mu chtěl nějak brutálně ublížit, abych si šel sednout, ale jednu dělovku by dostal.

Reagovat
orm
orm

29.12.20 22:32

@doubeq: Co myslis, ze by se pak stalo? Zadrzet ano, ale lidi tu nejsou od toho, aby vykonavali trest. Stejne jako nemuzes strelit prchajiciho zlodeje do zad nebo po nem hodit kamen. Cele se to pak obrati proti tobe a prinejlepsim se nedoplatis za usly zisk a uhradu lekarskych nakladu, ktere po tobe bude chtit pojistovna. Ale na Internetu je kazdy hrdina :-).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.12.20 21:58

Ten dement měl štěstí že to dítě nebylo moje jinak by již zřejmě nežil.

Reagovat
Kuba78
Kuba78

29.12.20 21:37

co to je za člověka, kopnout do zad dítě. Předpokládám, že mimo záběr při průjezdu kolem otce mu to bohužel podklouzlo a upadl na zem přímo na obličej, nejméně třikrát..

Reagovat
doubeq
doubeq

29.12.20 20:55

Vítej zpět, Myzarc. A ano, taky bych do doběhl a sejmul do sněhu, jelikož když vidím dítě, tak nemůžu předpokládat chování podle mých představ a zastavím.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.12.20 20:15

I kdyby to koleno nebylo úmyslné, tak od otce by měl následovat bodyček do projíždějícího ******.

Reagovat
Datel Stepní
Datel Stepní

29.12.20 19:56

Udělal to úmyslně. Je to debil. Bez ohledu na to jak se chovali ostatní. Sobectví a bezohlednost jako na silnicích. JÁ jedu, JÁ jedu! Slušný člověk bezpečně objede, klidně zastaví, pokud je to potřeba.

Naštěstí je takových debilu výrazná menšina, ale o to víc člověka naserou. A to nejen v cyklistice, ale i v běžném životě.

Reagovat
BikerM
BikerM

29.12.20 19:43

Nechápu, že někdo dokáže odsuzovat tu matku. Ať se zachovala jakkoliv. Prostě ženská, která nemá rychlou reakci.. Pokud někoho soudit, tak otce a cyklistu. Otec neměl nechat toho cyklistu odjet. A cyklista by si ten rok v chládku zasloužil. Mohl zastavit, zpomalit než uhnou na stranu.. Koupnout dítě kolenem se nedá nijak omluvit, navíc idiot ještě odjel. Já být tím otcem, mno to raději nebudu nikde na webu rozepisovat..

Reagovat
jIrI___
jIrI___

29.12.20 18:28

Naschvál to zcela evidentně byl, sleduj kam se dívá. Pokud by se chtěl děcku vyhnout, tak buďto sleduje únikovou dráhu nebo normálně brzdí. Kdyby to koleno nevystrčil, tak se děcku vyhne, při nejhorším ho jen lízne a nedá mu přímou herdu do zad.

Reagovat
bara2
bara2

29.12.20 17:54

learita: určitě měl nášlapy a nešly mu vypnout :-)

Reagovat
bara2
bara2

29.12.20 17:52

Každopádně měl zastavit. Celou dobu od toho, co „zvonil“ už neprotočil pedály a jel setrvačností. Brzdy nepoužil. To koleno, podle mě, nebyl naschvál, měl ho v horní poloze a nejspíš se jím dotkl té holky a snažil se ho vyvrátit dozadu, aby ji nehrnul před sebou. Souhasím s mum, že tomu dítěti se nic moc nestalo, ale kolař měl zastavit a kolizi vůbec neriskovat, když už se stalo, tak zastavit po kolizi. Od matky bych očekávala, že děcko čapne a přitáhne k sobě, to zvládá kdejakej psejčkař s čoklem, tahle stála jak tvrdé Y, ale třeba holka patří k pánovi a ne k ní, za ženskou je ještě druhé dítě s bobama, třeba řešila to druhé dítě.

Cyklista je barevně sladěnej s kolem hezky.

Reagovat
crom
crom

29.12.20 17:21

tak to je dobrej vocas

Reagovat
learita
learita

29.12.20 17:17

Ten cyklista je pitomec. Mohl udělat mnoho jiných věcí, jen ne toto.

Reagovat
Krejza
Krejza

29.12.20 16:39

kubad – už v první vteřině videa je slyšet klakson, takže skupinu skutečně musel vidět ještě předtím.

Matky obyčejně (neříkám, že to je pravidlo) nějak zareagují. Tahle stála jako sloup celou dobu, i bezprostředně po pádu holky. Čas na vnímání situace se uvádí pod 1s, hodně rychlý je už někde kolem 2–4 desetin.

Jinak jo, z pohledu cyklisty bych to vyřešil stejně, akorát bez kolena. Místa tam měl dost.

Jak víš, že můžeš vyloučit existenci cyklostezky?

Reagovat
Kalic
Kalic

29.12.20 16:16

Jediný problém, který vidím, je že „cyklista“ kolenem srazil dítě. Nevidím žádný důvod proč to takhle udělal. Jel pomalu, nic mu nehrozilo, neměl kam spadnout, místa tam měl habakuk, nebylo to žádné balancování. Těsně před tím dítětem se na něj podíval, aby ho snad neminul. Toto se nedá nějak omluvit nebo to hodit na tu rodinku. Dobře že ho odchytila policie.

Reagovat
kubad
kubad

29.12.20 16:13

@Krejza

ve videu běží čas:

  • od prvního spatření cyklisty po náraz je to necelých 5sec. cyklista musel vidět mnohem dřív
  • otec začal halekat 1 sec před nárazem, v stejný okamžik se matka otočila, tam čas na reakci jaksi není, ale věřím že bys to stihl a vyřešil

a že je rodinka někde v parku roztažená přes nejspíš chodník je jako problém? na silnici to nevypadá

Reagovat
MrtweyUbrus
MrtweyUbrus

29.12.20 16:01

Mám s tím zkušenost z běhání v lese, jde rodinka roztáhlá přes celou cestu, dobíhám a doufám že mě uslyší, neuslyší, tak doběhnu a řeknu pardon, s dovolením, načež se všichni otočí a zůstanou stát jak přimrazení, ale neuhnou, stojí a čumí.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

29.12.20 16:00

Tak jestli teda můžu za ty mamky… cyklista píská nějakým gumákem, to bych teda řekla, že je dost slabé varování, obzvlášť když mají ti pěšáci na uších čepici a kapuci, to bych řekla, že ho nemohli slyšet. Přece jen ty cyklistické zvonky jsou průraznější. Nebo zpomalím a volám… Na druhou stranu je fakt, že paní stojí jako tvrdý y, to taky mohla trochu zareagovat… Otec, který to natáčí, volá pozor, pozor, pozor… kdyby řekl pozor KOLO, možná by je napadlo kouknout za sebe… ale předně: cyklista měl za tou holkou zastavit, tak rychle zase nejel a když vidím takovouhle roztaženou rodinku, notabene že se tam natáčejí, což většinu natáčených úplně zpitomí, tak určitě počítám s tím, že neuhnou… A když už teda, to že nezastavil je trestuhodné.

Jinak se asi projevím jako krkavčí matka, ale řekla bych, že se té malé nic moc stát nemohlo… ale lekla se asi pořádně, chuděra :-(

Reagovat
Krejza
Krejza

29.12.20 15:54

kubad – přesedni si, třeba to pomůže ;-)

Reagovat
kubad
kubad

29.12.20 15:43

dement na kole skopne děcko, ale můžou za to rodiče – fakt odvážné tvrzení

Reagovat
Pikaču
Pikaču

29.12.20 15:41

@Krejza.

To ze se dite/pes zasekne nebo udělá uplny opak musi být kazdemu (soudnému) jasné. Kolikrát jsem se zastavil radši úplně ( segment-nesegment) než dítěti ublížit jako tento vůl. Jinak souhlas, otec-matka-dite vse špatné reakce ale je potřeba toto předvídat, obzvlášť pak reagovat jinak na tomto povrchu než balansovat vedle ditete kolenem u páteře/hlavy.

Reagovat
Krejza
Krejza

29.12.20 15:33

kubad –

Cyklista – asi není třeba nic moc dodávat, už tu nejspíše vše zaznělo.

Otec – celou situaci vidí a začne něco neurčitého halekat až po 5s, Asi je abnormálně bystrý.

Matka – Absolutně žádná reakce. Otočí se a na vlastní dítě sere.

Holka – díky věku je v tom nejspíše nevinně. Přesto ukazuje nejvetší hloupost, kterou lidé běžně dělají. Je v potenciálně nebezpezpěčné sitauci a první, co udělá na popud halekání otce, je stopka na tom nebezpečném místě.

Reagovat
Vilém
Vilém

29.12.20 14:23

Cave: Toho jsem na kole nepotkal prakticky od te doby co to tu malem rozlozil.

Reagovat
Vilém
Vilém

29.12.20 14:23

Cave: Ne, to nevypada na pozemstana.

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 13:41

Cavendish stoprocentně to byl pozemšťan, a ano, chování odpovídá. :D

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 13:41

dedek55 vidím to stejně.

Reagovat
dedek55
dedek55

29.12.20 13:40

Ach jo.....tolerance a ohleduplnost ode všech zúčastněných je někde v nenávratnu . Kdyby jen trochu zbylo nemuselo k tomu dojít . Divnej svět :-(

Reagovat
Cavendish
Cavendish

29.12.20 13:39

Nebyl to Pozemstan? To by odpovídalo :)

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 13:39

DejfSejf moc opatrnosti tam právě nevidím. Spíš tam vidím hodně sebestřednosti.

Reagovat
Sinty
Sinty

29.12.20 13:33

Je to smutné, že lidé i v dnešní době točí videa kalkulačkou… a matka taky dobrá 3,14ča, místo toho, aby děcko instinktivně drapla a odtáhla, tak stojí a čumí :)

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

29.12.20 13:33

Kocourek přesně tak narozením dítěte začneš být sakra opatrný zvlášť na své děti, mnohem hlouběji se tento cit projeví u matky… Kdyby na tom kole jela žena zachová se stejně?

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 13:26

Jinak, kdyby to někoho zajímalo, tady je popisek:,,

<i>26.prosince 2020, Jalhay, BELGIE: Otec natáčel rodinku na procházce, když v tom jeho 5letou dceru sejmul projíždějící cyklista.

Policie cyklistu identifikovala a údajně mu za napadení nezletilého hrozí 1 měsíc až 1 rok vězení a pokuta. Muž se brání tvrzením, že kolenem jen udržoval rovnováhu. </i>"

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 13:24

Krajic: takže kvůli tomu, že ti shodil děcko na zem, bys ho v podstatě ukopal?

Vidím, že být rodičem opravdu člověku otevře oči, a taky z toho jeden zmoudří…

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

29.12.20 13:17

Nabral ji schválně. Být to moje děcko, tak hraju fotbal dokud by mě někdo neodtáhnul.

Reagovat
wilda81
wilda81

29.12.20 13:16

Měl to vzít mezi matkou a děckem a rozhodit na obě strany.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.12.20 13:01

Tak kdo to byl?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.12.20 12:59

Treba honil KOMa…

Reagovat
jIrI___
jIrI___

29.12.20 12:28

Pumpičkář druhu *******. Nejhorší na tom je, že toto selhání jednotlivce dává špatný obraz na všechny cyklisty. A vzhledem k tomu, že cyklisté na silnicích ani v terénu nejsou zrovna nejoblíbenější druh, tak to vnímání je mezi veřejností o to výraznější.

Reagovat
Pikaču
Pikaču

29.12.20 12:26

doufam ze jsi mu to kolo nacpal do rite? jako rozumim celel situaci ale mel to polozit radsi nez takhle hazardovat vedle ditete.

rikat ze se rodina roztahuje-ano, nereaguje na pozor. kdo by taky cekal ze v te brecce se nekdo pririti na gravelu. je to kkt a doufam ze dite je ok.

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 12:25

Ne nemám děti.

Reagovat
Radys
Radys

29.12.20 12:22

Kocourku, máš děti?

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

29.12.20 12:21

No tvl. Kolenem asi vyvažoval aby nepadl do rygolu, ale zastavit měl, to je jasný. Taková herda kolenem do zad, to nemuselo být bez následků.

Doplňky sladěný má, ale na ty to nejezdí.

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 12:17

Já bych teda řekl že hodně přibrzdil, a myslel si do poslední chvíle, že mu udělají místo, proto se moc nevyhnul… Ale s tím zastavením máš pravdu určitě…

Reagovat
kubad
kubad

29.12.20 12:14

moc snahy o vyhnutí od cyklisty nevidím místo tam měl, to koleno mě přijde spíš naschvál ale těžko soudit, ale hlavně když už se něco takového stane, je slušnost zastavit omluvit se a zjistit jestli se dítěti nic nestalo

Reagovat
Kocourek
Kocourek

29.12.20 12:10

A na tu žlutou říkáte co? Toho si nikdo nevšiml? :/

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 0
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7