Doplnění k testu výkonných světel

Přidat foto

Solarstorm X2 po hodině svícení na max

Solarstorm X2 s plnou baterií

Yinding po hodině svícení

Gaciron V9S s plnou baterií

Yinding s plnou ba

Gaciron V9S po hodině svícení na max

Zdar,

V diskuzi pod článkem Test: Výkonná světla na kolo jsem byl konfrontován uživatelem designer a jelikož pod článek nelze nahrát fotky, dávám to sem (pokud by to někomu vadilo, tak to smáznu). Jde o to, že dle jeho tvrzení „čínské mrdky“ po hodině svícení na max mají svit jen na 50 % „Troufám si tvrdit, že všechny ostatní svítilny mají daleko větší pokles a maximální výkon po hodině bude někde na 50-ti procentech toho s plnou kapacitou.“ donutil mě tedy nafotit 3 čínská světla (ne, že by Fenix nebyl z Číny) po hodině svícení na max. Kompozice je lehce odlišná, nechtěl jsem se s tím paplat déle než 15 minut, okolí je taky lehce jiné, každopádně expozice je nastavená stejně jako v testu a výsledky jsou z fotek zřejmé.

(vloženo 6.12.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
roud
roud

8.12.20 19:04

mám gaciron v9d-1800 a nedám na to světlo dopustit :)

Reagovat
Atilla
Atilla

7.12.20 19:03

SolarStormCZ: No jistě:) Až na to, že kvalita je nesrovnatelná co?

Reagovat
orm
orm

7.12.20 11:07

Nechtel bys do testu svetlo gaciron v7d 1600lm? Zajimalo by me jak si vede :-). Prekvapuje mne, ze ho lidi moc nepouzivaj. Pri tom je to super svetlo, ktere pridelas do gopro drzaku a nikde neprekazi. Baleni bylo primo luxusni. Samozrejme, jako vsechna cinska svetla, ma svoje chyby – cykleni modu, kdyz se zapoji dalkove ovladani pres usb, tak prijdes o vodeodolnost, proto ho nepouzivam, nemoznost to pouzit jako powerbanku, kdyz nabijis s powerbanky, tak to jede na nejznisi mod.

Reagovat
SolarStormCZ
SolarStormCZ

7.12.20 00:29

Nejdřív potřeba srovnat pojem od uživatele Designer „mrdky z číny“… čínská firma Fenix je totiž úplně stejná mrd**jako Solarstorm sídlící 45km od sídla Fenixe…v měřítku číny si v podstatě koukají do oken…jen že Fenix má lépe a zvláště v čr díky distributorovi propracovaný marketing než ostatní "mrdk*? výrobci jako Klarus, Manker, Nitecore, Lumintop, atd atd atd Ty produkty jsou kvalitativně naprosto na stejné úrovni, jen je otázkou právě marketing a to kolik je EU zblblý uživatel ochoten zaplatit.

Ono stačí se podívat na Fenix kontaktní stránku http://www.fenixlight.com/Contact.aspx 'dopručuji neklikat!!!!!! – jelikož virus ochrany hlásí „infected bla bla“ a je vše jasné.

Reagovat
Bungler
Bungler

6.12.20 20:16

Jak už tady několik lidí napsalo, článek je to fakt pěkný. Mně se líbí moc. Myslím si, že bys neměl řešit každého, kdo se k tomu vyjádří. Odvedl jsi skvělou práci.

Já jezdil do práce několik let s kombinací 501b + solarstorm X2 na přilbě. Neměl jsem důvod nic měnit, ale vím že jsou i mnohem lepší světla.

Reagovat
Honza03
Honza03

6.12.20 19:55

Celá teorie o tom že za poklesem výkonu jsou baterie je absolutně mylná. Dnešní světla mají spínaný zdroj, který udržuje konstantní proud diodou → k žádným zásadním výkyvům nedochází (jedině v případě velmi nekvalitních baterii s vysokým sériovým odporem či jiných specifických případech). To proč světla produkují na začátku po zapnutí více světla je způsobeno tím že jsou studená. Po zapnutí se začnou ohřívat což snižuje účinnost LED a dochází k poklesu svitu. Tohle budou dělat absolutně všechny LED zdroje (pokud to nemají kompenzované a s tím jsem se ještě nesetkal). Rozdíl je pouze v tom jak dobře mají vyřešený odvod tepla od chipu, LED svítilny s vysokým odporem dosáhnou klidně 150°C a na těle můžou mít i 40°C = nekvalitní odvod tepla. Taková dioda bude produkovat mnohem méně světla než při 25°C. S tím se lze setkat v nekvalitních čínských světlech (je třeba si uvědomit že většina světel je čínských jen jsou různě kvality / ceny). Myslet si že světlo koupené v ČR je nějaké jiné než to čínské je úplně úsměvná – problém je že pokud vyberete na Ali nejlevnější světlo tak asi to nebude to samé, ale bude osazeno horšími/levnějšími LED to je naprosto logické.

Reagovat
JachymP
JachymP

6.12.20 19:22

Co to máš s těma řídítkama? ;)

(Jinak článek dobrej, za mě nejlepší světlo co jsem viděl je Nitefighter bt40s)

Reagovat
jecnak
jecnak

6.12.20 18:55

Nooski: Nenech se vyprudit. Treba ja ty jistojista tvrzeni doplnena sluvky: troufam si a mozna a nedoplnena naprosto zadnymi realnymi fakty ci merenim svetel, vubec neberu v potaz. Kazdopadne znova dik za clanek, doufam, ze nejak zvladneme ty blikacky.

Reagovat
doubeq
doubeq

6.12.20 18:41

Dobrá práce. Každopádně dnes při delším pátrání a čtení hodnocení se dají na alíku koupit solidní světla, která se nechají srovnat s renomovanými výrobky a spolehlivě mi slouží a svítí víc, než dostatečně.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

6.12.20 18:39

Super doplnění. Taky mám doma čínský SolarStorm X2 a svítí to pořad stejně i po hodině.

Vědět ze se chystá velký test, tak ti na nej pošlu svoje low-end světlo Sencor SSL97, Moon Vortex Meteor a ten čínský X2 :)

Reagovat
GULIN
GULIN

6.12.20 18:35

Pěkně.

Patřím ke spokojeným majitelům V9S

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.12.20 18:26

Dobrá práce nooski, rejpalové se vždy najdou, ať člověk udělá sebelíp cokoliv :-)

Jinak co sousedi, nezavolali policii, že u Vás na zahradě jsou Ufouni? :-DDD

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10