Všichni jezdí

Přidat foto

a já doma čekám, co bude…Jezděte, užívejte, sportujte ;)

(vloženo 21.11.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Smazaný účet
Smazaný účet

4.12.20 17:36

A dnešní strašení k tomu: https://www.novinky.cz/…ych-40344288#…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.11.20 22:05

A v Novém Yorku to samé. Až teda na ta městečka a nemocničky.

Však ve VK institutu to říkají jasně: nepřejí jim – ech, co to povídám, nám! – tu naši svatou svobodu. :)

Reagovat
Atilla
Atilla

29.11.20 15:56

Mum- Italské zdravotnictví v Lombardii zkolabovalo i na chřipku. Jenže to je tím, že na jednu nemocnici velikosti většího rodinného domu připadá asi tak 9 městeček. Jinde v regionech nebyl nějaký větší problém, ten byl hlavně v českých mediích.

V létě jsem byl ve Francii v nemocnici a na to jak se tady psalo, že je to tam utažené a přetížené, tak měli pohodu a roušku při první příležitosti lékaři a sestry sundávali.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

29.11.20 10:43

Tak super, Cave!

Reagovat
Cavendish
Cavendish

28.11.20 21:07

Všichni negativní, dnes byla ukončena karanténa. Zítra hurá do sedla :)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

28.11.20 14:35

orm: jsem zaměstnanec nemocnice, VŠ. Ty možná taky, nevím. Mluvím ze zkušenosti. Každý špitál má vypracovaný tzv. pandemický plán, nevaří se z vody. U nás je např. stanoveno, že pokud by byl ohrožen chod oddělení, pozitivní zdravotníci bez nebo s mírnými příznaky jdou do práce. Pokud lze chod zajistit bez nich, je to samozřejmě preferováno, s ohledem na hospitalizované pacienty především. A to přetížení kvůli hygienickým pravidlům… víš o tom něco? O problému nozokomiálních nákaz a rezistenci nemocničních kmenů? Je to velký problém i bez covidu, najdi si něco o MRSA např. Bez těchhle hygienických pravidel to tady bude jako v rumunském provinčním špitále. A ty obleky… chrání především zdravotníky, aby se nenakazili, aby mohli pracovat a nemocnice nekolabovaly nedostatkem personálu. Jo, je to únavné, ale věř mi, že se chrání dobrovolně, neberou to jako buzeraci. Strkání hlavy do písku ještě nikdy ničemu neprospělo. Je mi jedno, co říká vláda a jiní papaláši. Mám svůj rozum a tím se řídím. Pokud mi zakážou jít ven do lesa nebo vycházet po 21. hod u nás na samotě, kašlu na to, protože to je nesmysl. Pokud mám v práci používat ochranné prostředky a dezinfekce, udělám to, protože to smysl má. Nemám problém s uznáním autority, pokud rozumím a ztotožňuji se s jejím stanoviskem. Apriori se stavět proti všemu jen proto, že to přišlo shora, je stejně slaboduché jako tupý stádismus. A pokud vím, tak italské zdravotnictví kolabovalo nejen nedostatkem lidí, ale naprosto všeho: ventilátorů, léčiv, dezinfekčních prostředků, ochranných prostředků i lůžek pro pacienty… Ano, na jaře to byl větší chaos, chybělo všechno od Incidinu a Septodermu přes roušky, respirátory, rukavice až po vyškolený personál pro obsluhu ventilátorů. Teď jsme vybaveni mnohem lépe. To ale nemění nic na tom, že je třeba se stále pečlivě chránit.

A pokud nutně potřebuješ srovnání infekčnosti covidu s něčím, tak ti nabízím třeba TBC

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.20 13:05

orm: Toto je však opravdu hned v nekolika ohledech trošku speciální „chřipka“. A je třeba té věci, tomu, v čem se sars-covid 2 liší od jiných, do této doby známých viróz v dnešním světě a proč, trochu rozumět. V těch nejhrubších, nejzásadnějších věcech to ostatně není až tak obtížné.

Ale jinak – doteď toho víme (tedy i ti, kteří se tím opravdu v rámci svého vzdělání a své profese intenzivně zabývají) třeba i o tom, jak virus na organismus působí a co vyvolává jen velmi, velmi málo. A je bezpochyby třeba být nadále opatrný.

Reagovat
orm
orm

28.11.20 12:34

@mum-on-bike: Chripka byl jen priklad, ale tim, ze napises, ze ma neco vysokou infekcnost, tak to s necim porovnavas. Relace tam je :-).

Zamyslela jsi se treba nad tim, proc kolabuje zdravotnictvi? Podle me jednim z duvodu je to, ze je zdravotniku malo a jsou pretizeni. Zdravotniku je malo, protoze je vyrazujem z prace, pokud jsou pozitivne testovani na covid. Pretizeni jsou, protoze musi dodrzovat narocna hygienicka pravidla. Ale za to nemuze covid, ale spolecnost, ktera takova pravidla nastavila. V pripade jinych infekcnich onemocneni se tak nedeje. Pri chripkove epidemii jsem nevidel ve zpravach, ze by se zdravotnici oblekali do specialnich obleku a porad je testovali. Vyradej je z prace az kdyz jsou nemocni.

Opatreni jsem chapal na jare, kdy jsme nevedeli co se deje a bylo dobre byt opatrny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.20 09:35

A ještě (taky z dnešních novin) – vlastně mne doposud nikdy životě nenapadlo, že budu milt na některé věci tak shodné mínení – s nějakým papežem! :)

„František kromě toho v textu komentuje i zavádění karanténních opatření, většina vlád podle něj postupovala zodpovědně, když přistoupily k tvrdým krokům ve snaze potlačit šíření viru. Papež následně kritizuje protesty proti restrikcím a nedodržování pravidel. Odmítá, že by "opatření, která vlády musí zavést pro dobro lidu“, představovala útok na osobní svobody.

„Pro některé je příliš snadné vzít jistou myšlenku, v tomto případě osobní svobodu, a proměnit ji v ideologii, vytvořit prizma, skrze které posuzují veškeré dění,“ míní hlava katolické církve."

https://www.ceskenoviny.cz/…apez/1963617

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

28.11.20 09:18

Na okraj z dnešních novin – něco z toho, co jsem měl na mysli.

https://www.seznamzpravy.cz/…uselu-131327#…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.11.20 23:51

Neporovnávám infekčnost kovidu a chřipky, píšu, že je vysoká. Infekčnost je daná mechanismem šíření: jedná se o kapénkovou virovou infekci, navíc SARS pokud vím poměrně dlouho přežívá i mimo tělo. Šíření chřipky se samozřejmě sleduje taky (WHO, u nás ÚZIS, SZÚ), podle toho se i volí kmeny pro výrobu vakcín. Ano, chřipka se netrasuje a netestují se bezpříznakoví lidé po kontaktu. Na druhou stranu chřipka nezpůsobuje kolapsy ve zdravotnictví, jako se stalo např. na jaře v Itálii.

Reagovat
orm
orm

27.11.20 21:56

@mum-on-bike: Zajimalo by me, co te vede k tomu vyroku o infekcnosti, kdyz se nikdy v historii proti jinym nemocem tak netestovalo, takze to nemas s cim porovnavat? Jak bys to chtela porovnat treba s tou chripkou, kdyz u chripky evidujes jen lidi, kteri jsou nemocni a jdou k lekari, zatimco u covidu evidujes mnohem vice lidi. Treba je v realu chripkou nakazeno nasobne vice lidi, ale to nevis, protoze to neresis, narozdil od covidu.

Reagovat
Atilla
Atilla

27.11.20 17:54

Na ty příbuzné bych moc nesázel. Co vím (babička, teta, sestřenka jsou sestry) je to doktor od doktora. A kdo ví proč nahrazují lidí ve vegetativním stavu. Opět za tím můžou být tlaky farma-průmysl. Ona ta léčba někomu dost vydělá…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.11.20 17:32

Jo, tak tohle už zní o mnoho rozumněji, já nemám moc ráda taková ta tvrdá prohlášení, tak proto ta debata tady. Očkování tak, jak píše wilda, s tím, že samozřejmě tlak na to, aby proočkovanost byla co nejvyšší, bude značný. Zájmy vlivných skupin nehodnotím, neorientuju se v tom a tenhle způsob uvažování mi není vlastní (někdy možná i k mé vlastní škodě).

A ta LDN a nechat lidi odejít… no máš do značné míry pravdu, bohužel. Ale čistě jen doktory z toho neviň, zrovna jim je nejvíc jasné, co má a co nemá smysl… ve většině případů jsou za tím příbuzní, kteří za každou cenu chtějí, aby medicína konala zázraky, a pokud mají pocit, že se pro jejich starouška neudělalo naprosto a beze zbytku vše, co bylo myslitelné… no, viz americké zdravotnictví a právníci

Reagovat
Atilla
Atilla

27.11.20 15:21

Mum- Rozhodně ne povinně očkovat, to už fakt pomalu smrdí tím co se děje v Číně. Hold se musíme smířit s tím, že velmi malá část populace podlehne. Lidi umírali a umírat budou. A ten kdo navštívil někdy LDN musí vidět, že hodně lidí jsou prostě mrtvoly, které drží při životě prášky a lékaři kteří je nahodí když umřou. Moje bývalá přítelkyně co tam dělala z toho byla dost smutná, že jim nedovolili v klidu odejít.

Hlavně mi vadí jaký v Čechách jedeme extrém a podle mě tenhle systém má své důvody a v takovém stavu jak se udržuje naschvál. Pravidelné schůzky politiků, lobistů a podnikatelů v Rio´s.....

Od začátku jsem se ještě pořád nedostali ani na čísla špatné chřipkové sezony a při tom už se mluví o omezení tvé svobody do budoucna.

Reagovat
wilda81
wilda81

27.11.20 14:42

Mi zatím nejrozumnější přijde dobrovolné očkování. Ať si každý vyhodnotí svůj zdravotní stav, rizika a (ne)naočkuje se dle toho.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

27.11.20 12:42

Atillo, máš pravdu, že ta smrtnost na covid není až tak vysoká, na chřipku je zřejmě vyšší (ale i chřipka se očkuje, i když nepovinně…), blbá je ta dlouhá inkubační doba, během které je nakažený bezpříznakový a přitom už infekční, navíc ta infekčnost je tu fakt vysoká. Takže reprodukční číslo mega, pokud by nebyla všechna ta opatření, co teď jsou. A i když na to naprostá většina neumře, tak určitě je to vyřadí z běžného fungování… takže organizační + ekonomický dopady… a není přece možný žít v tomhle režimu nafurt… pustit to nemůžeš, páč by se to tu ekonomicky zhroutilo… tak co tedy?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.11.20 11:36

Měl jsem na mysli trochu něco jiného – tedy způsob, jak to dnes, tedy bez omezení, a z hlediska obrany proti možným závažným průserům neprosro hloupě – ve světě funguje.

Covid je jen takové mírné upozornění.

A o důležitosti a potřebě očkováni proti různým, definovaným chorobám tady diskutovat prostě nebudu.

Reagovat
Atilla
Atilla

27.11.20 10:54

Názor chápu: Na druhou stranu, proč bych se mělo všechno omezovat kvůli skupině lidí 65–100 let? Covid má sakra hodně daleko k tomu na co se člověk nechá povinně očkovat. Úmrtnost je 8tis na 432tis a to mluvíme o potvrzených případech. Kolik lidí nemělo žádné příznaky, nebo nemoc nehlásili. Taky by mě zajímalo, jestli na potvrzení musí být test. Protože pár lidí okolo mě ztratilo čich a chuť a doktor jim řekl, že na testy chodit nemají, jen mají být doma. Patří mezi potvrzené, nebo ne? To jsem se nikde nedočetl.

Tyhle nemoci zabíjí ať je člověk silný, nebo slabý a příznaky nelze přehlédnout -Tetanus –50%, pravé neštovice –30%, Spalničky – 10%, černý kašel zabíjí kojence.

Jediné co nemá tak moc fatální následky u velké části populace a očkuje se povinně je záškrt a dětská obrna.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.11.20 09:32

(Myslím samozřejmě koupí odsud, z domu :)

A omluva za překlepy.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

27.11.20 09:09

Dnešní svět bezhraničního volného obchodu a pohybu, v němž dominuje několik velkých hráčů je pro lidskou společnost stejně devastační a stejná pitomost v tom smyslu, že se není schopná nějaké „infekci“ účinně bránit, jako bylo (v malém) pro zemědělství a krajinu to, když bolševici rozorali meze a z řek udělali betonová koryta.

Tohle je už docela dlouho a jasné, ale jasné je také to, že s tím vzhledem k bohu „ekonomického růstu“ a selektivnímu peněžními bohatnutí nelze naprosto nic dělat. A proto taky všichni ti ekonomičtí liberálové a apoštolové volného trhu tak zděšeně řvou a tvrdí, že tohle nic není, jen politikum, omezobání svobod, bždyť chřipecka max.

Sranda je, že tohle (oproti tomu, co jistě v tomhle světě zákonitě přijde) opravdu ještě nic není. Uvidí se teda, co bude po pár takových dalších zkušenostech.

P.S. Ostatně – jen takovej vlastní příklad: ve světě, kde si dnes človek jednadvavátého záři večer koupí v (kamenným) obchodě v Londýně hodinky a v poledne třiadvacátého je má tady doma (vlastní zkušenost) je možné všechno. :)

Reagovat
TK75
TK75

26.11.20 19:37

Midlander: to jo, ale pochybuju že zázračný očkování co dá svět zas do cajku bude kdy existovat.Navrch pro nás…:-)

Reagovat
Atilla
Atilla

26.11.20 19:17

Mě teda sere ten tlak na to, že bez očkování nebudeš cestovat atd. Při tom se vůbec netuší jak dlouhý účinek bude mít vakcína. Aby to nedopadlo, tak že se budeš očkovat 4× ročně a účinnost bude po 3 měsíci na 60% podobně jako u očkování na normální chřipku. A hlavně to furt není nijak extra zabijácká nemoc.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.20 18:36

Tak ačkoliv nejsem kdovíjaký příznivec očkování, v tomto případě bych si to snad nechal píchnout. Už mě takovejhle život sere.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.20 17:51

Cotok ?

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.11.20 16:21

To je blboun :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

26.11.20 16:12

Cave, dle fotek jsi sympaticky cvalouš ;)

Reagovat
Atilla
Atilla

26.11.20 14:33

Promiň, ale koukni se kolik lidí umírá na jiné nemoci( samozřejmě velká část lidí co umřela s covidem, neumřela na covid). A opravdu nechci svoje děti nechat očkovat nějakou vakcínou co není vyzkoušená. Nejsem magor co věří na Soroše a chemrail, ale opravdu se mi nechce používat své děti jako pokusné potkany, jen proto aby farmagiganti měli větší zisk.

Ono v té přestárlé populaci nakonec něco ty slabé kusy bude vyřazovat.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.11.20 14:17

Atillo, promiň, ale nějak tě nechápu… ono ani tak nejde o to, že je lidem „hrozně“, jak píšeš, podstatnější asi je, že někteří skončí na ventilátoru, selhávají jim ledviny, umírají. Vakcína že je cesta do záhuby… trochu silná slova, z čeho konkrétně usuzuješ? Ze zaručeně ověřených zpráv typu „Bill Gates si nás označuje svými mikročipy“? Jak bys to tedy řešil ty? S rouškami už nafurt a slabé kusy ať jdou do kytek?

Reagovat
TK75
TK75

26.11.20 12:46

Attila: spíš je nepříjemný, že máš horečku a bolí tě hlava už od probuzení jenže na to tak nějak nic pořádně nefunguje.Paralen, Brufen a nic.Takže máš obavu co když se to zhorší?Je to prostě něco nového a nikdo pořádně neví co od toho očekávat.

Normálně dám dětem paralen a je po teplotě, tady ne

Reagovat
Atilla
Atilla

26.11.20 12:23

Tohle nepovinné/povinné očkování je cesta do záhuby. Sorry, ale tohle není žlutá zimnice, ani tetanus, aby se lidi nechali očkovat nevyzkoušenou vakcínou.

Vždycky když se bavím s někým kdo měl těžší průběh a říká jak to bylo hrozné, tak mu řeknu ať si vzpomene jak ho zlikvidovala angína, když nemohl týden polknout ani čaj a o jídle ani nepřemýšlel.

No a potom všichni přiznají, že ta hnisavá angína byla fakt o kus horší než horečky a únava. Lidi totiž bolest a utrpení zapomínají.....

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.11.20 11:59

Násilí jen když manželka chce…

Reagovat
TK75
TK75

26.11.20 10:59

Cave: včera jsem zaslechl v rádiu, že je díky karanténě zvyšující se počet případů domácího násilí

Tak vopatrně:-D

Reagovat
Cavendish
Cavendish

26.11.20 10:40

Tak máme po odběrech. Snad budou výsledky zítra odpoledne. Ušetřen nebyl ani dvouletý syn. Jemu to ale brali jen z jedné dírky. Všechno stylem Drive-In

Reagovat
orm
orm

25.11.20 22:09

@mum-on-bike: No ja to na zacatku vynecham, i za cenu omezeni cestovani do zahranici a uvidime jak dopadne prvni vlna lidi :-). Osobne nevidim moc prinos v plosne vakcinaci, kdyz vetsine lidi to nic nedela nebo jen mirne. Ohrozene skupiny at se ockuji. Podobny pristup je tu u chripky a funguje. S nestovicema bych to nesrovnaval.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

25.11.20 21:00

orm, tak horkou jehlou šitá je, to souhlasím, ono nějak není čas na všechny fáze klinického zkoušení jako u jiných „neakutních“ léčiv. To ale ještě nemusí znamenat, že to nebude přínos. V podstatě se nejedná o žádnou inovativní věc, princip účinku očkovacích látek a technologie jejich zpracování jsou známé už dlouho. A pokud se i za cenu očkování každé tři měsíce podaří virus „vyhladovět“ tím, že nebude mít šanci se šířit a reprodukovat, je celkem reálná šance na jeho úplnou eradikaci, podobně jako se to povedlo u pravých neštovic.

Reagovat
orm
orm

25.11.20 13:28

@mum-on-bike: Pokud clovek neziskava imunitu nebo jen docasnou, tak ti vakcina pomuze max k tomu, ze si ji budes muset brat nekolikrat rocne. Pripadne, jako u chripky, bude nejaka sezonni forma vakciny. Osobne jsem zvedavy, jak to pak budou kontrolovat. Vakcina bude sice dobrovolna, ale uz ted je jiste, ze te bez ni nikam nepusti. Bude stacit jednou, ikdyz ten ucinek vyprcha, nebo budes muset prokazovat, ze jsi ji mel max X mesicu zpet. To vse vakcinou, ktera je sita horkou jehlou.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.11.20 12:46

Klidně tomu doktorovi tohle odrecituj.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.11.20 12:45

Hele – když je to takto, měl by ti už nasadit antibiotika. Kvůli možné bakteriální superinfekci. Koneckonců, ten Azitromycin brát se doporučuje při zjištěné infekci coronavirem už preventivně.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

25.11.20 12:20

Neberu nic. Prý na to nic není, Jen mám předepsaný kapky na kašel (který stejně neučinkují) .

Zítra mám zase doktorovi zavolat, tak uvidím, jestli mi něco napíše.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.11.20 12:02

Jezevec: Bereš už antibiotika, když jsou teploty tak dlouho, doufám?

Přinejmenším Azitromycin (Sumamed) bys měl mít jž nějakou dobu…!

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

25.11.20 10:02

Cav@ asi to hygiena řeší různě. U mě kolegině v práci,co jsem je nahlásil, nechala hygiena jen dva dny doma (výsledky testu až.9. den po kontaktu) a pokud bez příznaků,můžou pak do práce (bez testu).

JInak já už 15. dní teploty, v noci to zase vylezlo na 39. Už mě to sere. Je ta svině virus nějaká odolná.:-(

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

25.11.20 09:37

Já myslím, že šance je s funkční vakcínou, věřím, že už to nebude dlouho trvat. Sice, ano, kdoví jaké tam jsou zájmy v pozadí, čí peníze atd., ale konspirační teorie nejsou úplně můj koníček, tak prostě dobrohloupě věřím :-)

Mimochodem, všimli jste si těch pohrom v posledních letech, těch hysterií? Teroristické útoky na letištích, ve velkých městech… Moskva 2002, 2004, 2010, Paříž 2015, Brusel 2016, Japonsko… Uprchlická krize 2015… sucho, kovid… cosi shnilého ve státě dánském…

Reagovat
Cavendish
Cavendish

25.11.20 09:30

Tak zítra v 9 na testy s celou rodinou. 8 den po kontaktu bez příznaků. Není to vůbec zbytečný :) A karanténu už mám ode dneška úředně až do soboty

Reagovat
TK75
TK75

25.11.20 07:59

Nejvíc mi vadí že to takhle budem chytat a překonávat bůhví kolikrát

Reagovat
Cavendish
Cavendish

25.11.20 07:44

Tchyně má příznaky od čtvrtka. Teplota max 37,5, mírný suchý kašel, ale brutální únava. Včera prý byla schopná vydržet sedět na židličce aspoň půl hodiny. Jinak musí ležet a do sprchy a na wc ji musí pomáhat tchán. Ročník 1968, 50kg zdravotní sestra :)

Reagovat
krabica
krabica

25.11.20 00:17

Mamka o kolegy měla kovida už 2×, poprvé silnějšího, pár dní teplotka, kašlík, podruhé už téměř bezpříznakového, takže imunita alespoň částečně snad funguje…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

24.11.20 12:33

Před nedávnem umřela na ARO – patrně na pneumonii – jedna devětapadesátiletá kolegyně. Byla pozitivní.

No, problém trochu je, že tu infekci se zjištěnou pozitivitou prodělala také v létě.

Tolik k té imunitě, teda.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

24.11.20 09:27

To byl takový vtípek :) Nikdo mě nevolal, úředně ji nařízenou nemám. Dal jsem si ji sám po domluvě s nadřízeným (Homeoffice). Ale v práci je náš 80 v jedné větší kanceláři, tak proč to někde roznášet? Odpoledne se ale půjdu projít do lesa, naštípat pak smrkových větví a zakrýt na zimu borůvky :)

Reagovat
TK75
TK75

24.11.20 07:08

Jo jo, je vůbec fajn že si sám tu karanténu naordinoval, pro jistotu.Rozhodně lepší přístup než chodit do práce s kašlem jako můj kolega.

Reagovat
doubeq
doubeq

24.11.20 06:48

Pokud nemá vyhlášenou karanténu, tak ven může, pokud bude mít od nějakého data, tak ne, stejně tak je jeho okolí považováno za negativní, pokud má on negativní výsledek a nemají žádné omezení. Alespoň tak mi to řekli při mojí karanténě.

Reagovat
TK75
TK75

24.11.20 06:24

To chce se dojít zeptat na tu hygienu, jestli můžeš ven ..

Reagovat
doubeq
doubeq

24.11.20 05:42

Cave a půjdeš v nich na zahradu nebo do obýváku? :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

24.11.20 03:34

Wilda: Fakt? To mne mrzí. *****, myslel jsem, že děcka to maj vcelku v klidu, podle toho, co jsem zatím slyšel. Nojo.

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.11.20 20:23

5 den od kontaktu. Žádné příznaky, hygiena nevolá. Asi si půjdu nazout tretry…

Reagovat
kutil
kutil

23.11.20 14:42

Už to mám taky za sebou. Třetí týden v práci. Nohy na kole v poho ale nejsem schopen to dodýchat. Stačí krátký prudší kopec a je to tak na sesednutí. Tipuju výkon plic tak na 60 procentech.

Reagovat
khonza
khonza

23.11.20 13:14

Atilla: ale ta hnáta věřím že je velkej vopruz. Přeji brzké uzdravení.

Reagovat
khonza
khonza

23.11.20 13:11

Atilla: já ti dám rymičku. 10 dní horečky 39+. Teď mám 14 dní po a nespavost, jedno patro schodů a jsem k.o. Kolo je v nedohlednu.

Reagovat
TK75
TK75

23.11.20 12:58

Osobně mi nejvíc vadí ten přístup co k tomu plno lidí má.U nás umřel jeden pán a snad od nikoho jsem neslyšel, že je to hrozná věc a že je třeba covid nepodceňovat.Naopak jsou reakce ve smyslu, že byl obézní a měl problém se srdcem atd.Ty vole od čtyřiceti let má snad každý něco ne?

Ale o nic nejde, jen mi to leží v hlavě

Reagovat
wilda81
wilda81

23.11.20 12:23

krabica: Snad jsi kovidaka nedostal jako bonus :-/ Zase na druhou stranu jestli ho mas za sebou s timto prubehem, tak je to vlastne fajn.

cioran-m: Obecně asi ano, ale úplně bych to nepodceňoval ani u dětí. Syn (4 roky) jen průjem, dcera (2) skončila v nemocnici.

Reagovat
miťo
miťo

23.11.20 11:09

Hele jsem měsíc od nákazy a pořád nejsem v cajku, což mě sere. Ať se Ti to Cave vyhne tak velikým obloukem, jako když chčije týpek z reklamy na Prostenal ;-)

Reagovat
Cavendish
Cavendish

23.11.20 08:57

Seriál Narcos :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.11.20 08:30

a z jakýho je to vlastně filmu, to foto? :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

22.11.20 22:43

Děti to snášej dobře. Třeba v rodině dvouletá Julinka neví o ničem. :)

Reagovat
krabica
krabica

22.11.20 22:15

wilda81> Pár dní po té jsem byl nějaký unavený a lehce malátný, jinak nic, nijak jsem to neřešil a makal z domu. :-/

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.11.20 21:44

Mě to neroste :( otec má luxusního mrože a stejný pupík. Ale já nic :( dám tomu ještě 25 let a další 2 děti

Reagovat
doubeq
doubeq

22.11.20 21:26

Cave, nech si taky knír jako ten týpek na fotkách :-D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

22.11.20 20:04

TK: Jo. Na to taky dost myslím.

Reagovat
TK75
TK75

22.11.20 19:46

Cioran: ano, na posrání to je.Snad teda doufám nebude nějaká dohra

Reagovat
wilda81
wilda81

22.11.20 18:40

krabica: malá lehla víkend po, já za další den nebo dva po ní. Takže infekční už jsme tehdy asi byli. Lehl jsi též?

Teploty byly jen pár dnů a většinu času jsem prospal, ale hlava se mi motala ještě týden tak, že jsem se musel držet stěny při chůzi.

Reagovat
krabica
krabica

22.11.20 17:23

wilda81> To bylo, jak jsme si předávali vidlu? :-)

Reagovat
Atilla
Atilla

22.11.20 12:17

Rýmyčka je na pohodu. Rozmontuj si pořádně hnátu a těch pár dní ti bude připadat jak nic:) (aktuálně 3,5 měsíce)

Reagovat
filipino_23
filipino_23

22.11.20 12:06

Nejazdil som dva mesiace (cekacka na dodanie kola). Medzitym aspon beh. Teraz konecne uz mozem beh prekladat kolem. Neboj bude dobre a zase nas budes krmit porcema ujetych kilometru. Rychlo sa toho zbav

Jedna provokacni

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

22.11.20 11:34

Taky se připojuju, držte se všichni, jednou ta mrcha musí dát pokoj a na nás si teda nepřijde!

Reagovat
Cavendish
Cavendish

22.11.20 10:23

Aspoň mám čas prolízat bazar a nakupovat věci na stavbu biku :) a synátor je taky nadšený

Reagovat
doubeq
doubeq

22.11.20 09:49

Taky držím a jdu běhat, ať to ve mě zmrzne, jesli to někde mám :-D (sory za provokaci ;-) .

Reagovat
DaD
DaD

22.11.20 09:35

Taktéž všem postiženým touto sračkou, přeji brzké a plné uzdravení!

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

22.11.20 09:22

Vás se taky chytne kde co :-O Tak držím palce všem, ať to dáte bez dalších problémů ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

22.11.20 09:15

Milan, TK75 a ostatní: Taky tak. Už skoro desátej den. Na posrání.

Reagovat
MilanT
MilanT

22.11.20 09:02

Jo,neštěstí nechodí po horách,ale po lidech.

Já už s tím také válčím,nyní 10. den a zatím je to tak nějak pořád stejné.

Drobet se potím,pokašlá­vám,napůl plný nos a taková slabost.

Doufám že to vydrží co se těch slabších příznaků týče.

Dnes jsem měl moc ošklivý sen, byl jsem na fotbale a ukradli mi závodního Epica kterýho jsem měl opřenýho za sebou o plot.

Už jsem nikoho nechytil,byl jsem úplně na mrtvici.

Živej sen jako sviňa, ještě že jsem se včas probudil :-)

Asi mi ta izolace začíná lézt drobet na mozek.

Drž se Cave.

Reagovat
Radovan84
Radovan84

21.11.20 23:33

Tak se drž Cave…

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

21.11.20 23:05

Tak ať jste čistý Cave, držím palce a tchýni samozřejmě taky :-)

Reagovat
Deadlift
Deadlift

21.11.20 22:33

Pro tyto případy je třeba mít doma trenažer:o)

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

21.11.20 20:24

No, mě se letos kvůli té sračce nepodařilo zúčastnit se jediného závodu, který jsem chtěl jet. I když nakonec to jeli celou dobu v bahně a dešti.

Reagovat
Honza03
Honza03

21.11.20 19:59

Tak já ho ještě nemám, ale mám stejné myšlenky.

Reagovat
iron.hide
iron.hide

21.11.20 19:48

Tak ale sam na bike si snad mohol ist

Reagovat
TK75
TK75

21.11.20 19:35

Honza03: já čekal přes půl roku, stihl jsem mezitím koupit jiné kolo :-)

Reagovat
Honza03
Honza03

21.11.20 19:32

Tak lepší než čekat 3 měsíce na vyřešení reklamace rámu… 

Reagovat
TK75
TK75

21.11.20 19:30

Nás to taky potrápilo, jsem čekal kašel a místo toho to bylo o bolestech hlavy a horečkách.Ta hlava teda byla snad nejvíce co jsem zažil.

Tak vydrž

Reagovat
TJK
TJK

21.11.20 19:20

Neres a pockej… jedennkolega mel den teplotu a nic (jen ztratil cich a chut) druhej ten ani nevedel ze neco ma, musel na prevenci kvuli manzelce a tam honzestovali pozitivniho, rikal ze kdyby ho doktor neposlal na testy nikdy by nezjistil ze mu neco je

Reagovat
wilda81
wilda81

21.11.20 18:59

Vydrž. U nás doma proběhlo kolečko cca před měsícem. Na kole jsem byl poprvé minulý víkend a na hovno. Pořád mi nedělají dobře otřesy a zvýšený tlak při jízdě → bolí hlava.

Reagovat
Jezevec70
Jezevec70

21.11.20 18:53

To bude dobrý.:-)

Taky „ležím“ doma s kovidem. Zatím od minulé středy, že to bude nachlazení. Tuto středu testy – pozitivní. Takže nejmíň do 28. zavřený doma. Už mám 12 dní teploty, ne moc (37,5) a kašlu. Taky ne moc.

Reagovat
bara2
bara2

21.11.20 18:52

Držím palce, ať je to dobrý.

Reagovat
Lister
Lister

21.11.20 18:50

Tak přeju, ať jsi asymptomaticky pozitivní.

Na hygienu nečekat, nestíhají.

V pondělí zavolat obvodakovi a ten bude vědět.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

21.11.20 18:42

Vydrž prťka výdrž. Jsem doma už 15 dní. Covida mám za sebou a byl výživný.

Reagovat
doubeq
doubeq

21.11.20 18:35

Hmm, tak to je pěkný, dobře děláte. Teď by už myslím volali, kdyby někdo z vás byl pozitivní, ale pokud ne, tak kolegův syn dostal vědět, že mám mít karanténu až na jejím konci od kontaktu s nakaženým :-D , bylo to v nějvětším návalu. Byl negativní.

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

21.11.20 18:32

Tak ať to přejde co nejdřív a pokud možno bez obtíží. Dneska jsem byl na kole po třech týdnech Covid pauzy…

Reagovat
DejfSejf
DejfSejf

21.11.20 18:29

Tak přeji ať vás ten hnůj obejde! Fotka výstižná:-)

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

21.11.20 18:23

Bude líp

Reagovat
Cavendish
Cavendish

21.11.20 18:20

Tchýně (zdravotní sestra) má pozitivní nález. První příznaky ve čtvrtek večer, potvrzeno v pátek. Ve středu jsem tam byli na návštěvě na 1,5h a bez roušek. Hygiena zatím nevolala, ale dali jsme si radši osobní karanténu

Reagovat

Další galerie z kategorie

kolo.bazar 4
paw_jh 18
bmx20 3
mojcek 9
hawrda 7
bmx20 10