Report z Kopřivnického Drtiče

Přidat foto

Zvonička Martin

Bílý Kříž

Vyrážíme z domu

Pustevny

Lysá hora

Ivančena

Východ slunce na Radhošti

Křížek nad Tichou

Ranní Radhošť

Takže proběhla testovačka gravelů s bikepacking výbavou. Myslím si, že Kopřivnický Drtič je celkem solidní terén na test gravelů obalených brašnami.

Letošní trochu jiný Drtič s volným termínem byl pro mě dobrý argument přesvědčit ženu, aby jela poprvé se mnou. Přesvědčil jsem ji pouze za podmínky, že celou trasu nepojedeme v jeden den. Toto byl důvod to zkusit trochu natěžko :-)

Dokončená úprava cestovních gravelů na jejich bikepacking verzi byla jako vždy na poslední chvíli. Zároveň tedy testovačka.

Přední brašny úplně bez problémů, zadní se přeci jenom trochu stáčejí, zejména když jsem ty 5l neměl úplně plné. Takže to dozadu vidím na 2l vaky, z hlediska kapacity to bude stačit. Bude dobré vyměnit šrouby za jiné s oblou hranou (ty jsem ale doma neměl ve správně délce).

Opět mi udělaly radost gumy, relativně dobře držely, teda alespoň na to naše pomalé tempíčko. Co jsem si neuvědomil, tak že nejlehčí převod 34/42 nebude na Beskydské kopečky to nejlepší :-) Žena taktně mlčela.

Nakonec jsme objeli celou trasu, spali jsme na Radhošti v podstatě v polovině trasy. Na trasu jsme vyráželi přímo z domu a na trasu se napojovali v Malenovicích pod Lysou Horou. 2 dny a celkem cca 175km.

Více fotek, ale spíše dokumentační pro organizátory:

https://www.flickr.com/…50353112381/

(vloženo 17.9.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

18.9.20 20:43

Velká paráda a klobouček po všech stranách.

Reagovat
kamaro
kamaro

18.9.20 14:34

abc: Přesně to jsem říkal i mojí ženě, že z tradičního hlasování „po Drtiči“ vyjde úsek kolem Kladnaté jako nejlepší úsek celé trasy. Ono na MTB je to trochu jiné než na gravelu (navíc s bagáží). Nám se líbily spíše ty šotolinové úseky (Ivančena-Zimný, kolem zvoničky nad Bílou, výjezd na Bílý Kříž)

Reagovat
abc
abc

18.9.20 14:30

Kamaro: To přenášení bylo nic moc, to je fakt, ale alespoň to bylo trochu opepřené :-) Zase ten další úsek sedlo Kladnatá – Martiňák (zejména okolí Mečové) mi z mého pohledu přišel jako jeden z nejlepších na celé trase.

Reagovat
kamaro
kamaro

18.9.20 13:49

mum: Sedla jsou pohodlná pro delší jízdu, je vhodné si je ale trochu vysedět (je to kůže a ona se ze začátku trochu dotvaruje). Mě tento tvar od Brooksu sedí a i na novém sedle jsem bez problémů strávil 14 dní v kuse. Ale je to materiál o který je potřeba se starat (občasné dotažení napínacího šroubu, občasné voskování a pod.), jsou to sedla hodně těžká, někdy jsou více kluzké (záleží čím se ošetří) a nehodí se na moderní kolo. Jeden z důvodů proč je mám na těchto kolech je také to, že jsou bytelná – když omylem vezmu kolo ověšené brašnami za sedlo a chci ho zvednout, tak mám jistotu že mi to sedlo nezůstane v ruce.

abc: výjezd k Ivančeně byl náročný, ale určitě nebyl nejhorší. Horší byl úsek který zmiňuje dole plevka a obecně úsek kolem Kladnaté. Tam jsme celkem dost tlačili a přenášeli a ono mrzí když kolo snášíš i z kopce.

Reagovat
abc
abc

18.9.20 09:59

Výjezd na Lysou (v úseku Malenovice – Ivančena) na gravelech a ještě v plné polní musel být teda dobrej záhul. :-)

Reagovat
TK75
TK75

18.9.20 09:56

Ratel: také jsem měl a pohodlné ano, ale klouzalo to po něm a bylo móc těžký

Reagovat
ratel
ratel

18.9.20 09:19

Teprv z cizích fotek si člověk uvědomí, jaká je to v Beskydech paráda. My místňáci to berem jako samozřejmost někdy – bohužel.

@mum-on-bike: dizajnovka to sice je (trochu to slovo nemám rád), ale neznám nic lepšího. Ale mám jinou barvu aby mi ladila s černým rámem, tak k medové se nemohu vyjádřit :-).

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

18.9.20 08:15

Hezky pěkně. Máte můj obdiv. Nádherné dva dny.

Reagovat
miťo
miťo

18.9.20 07:54

Paráda. Moc pěkný. A fotka s nápisem Kamaro projekt je pecka :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

18.9.20 07:51

parádní, ty kola se mi moc líbí,obdiv tvé ženě

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

18.9.20 07:50

Moc pěkná akce a noc a ráno na Radhošti musely být nádherné.

Jaká jsou ta sedla při delší štrece? Je to dizajnovka nebo pravdu funkčnost?

A koukám, že ženě jsi trochu ulevil, bagáž vzadu máš jen Ty… a pěkná ovečka, co s vámi cestuje :-))

Reagovat
kamaro
kamaro

18.9.20 07:11

plevka: ano, nejhorší úsek trasy, ta „spojka“ na tu žlutou byla dost hrozná, stezka nebyla ani moc vidět, potom i ten úvodní kousek té žluté přes ten potok – no nějak jsme to přenesli.

Reagovat
plevka
plevka

18.9.20 06:33

Super nápad dát si Drtiča v bikepacking verzi ;) Jak se Vám jel úsek od zvoničky Martin směrem na Marťinák? Mám na mysli ten blátivý úsek a taky ten pokácený sektor, viz. foto :)

Reagovat
grafik
grafik

17.9.20 23:10

Přespat na Radhošti – to muselo být epické : )

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 4
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34