Nejlepší akce jsou ty, co vzniknou večer před odjezdem...

Přidat foto

Tři dny extra volna v práci nešlo nevyužít. Ve středu ráno počasí jako na začátku listopadu, mokro, zima, sychravo. Prostě ideální podmínky vyrazit někam pod širák. Zamykám byt a beru dráhu směr nádraží, kafe kobliha a už si hřeju kosti ve vagónu…

V poledne jsem se vykutálel z vlaku do sluncem zalitého Ústí. Stezkou podél Labe až někam za Děčín. Z opačného břehu pozoruji Disneyland ve Hřensku a děkuji si, že jsem, kde jsem. Proplétat se těmi davy bych nechtěl. Někde před Bad Schandau mám v plánu přejet pře Labe přívozem. Suveréně se hrnu na palubu, ale ouha, eura zůstaly doma na stole a karty tady neberou, BIG F@CK. Takže zpátečka a pěkně zpátky do Dolního Žlebu na český přívoz. Z Disneylandu ve Hřensku už tak veselý nejsem, protože tím prostě budu muset projet.

Loudám se Hlubokými lesy, mezi skalami, loukami. Úplně nejvíc jsem byl unešený z Chřibské, dřevěné baráky, plaňkové ploty a jabloňové sady. Čas jakoby se zastavil před sto lety.

Ještě jsem stihnul i krátké krupobití za Stráží pod Ralskem a už za tmy se ubytoval v zastávce s muškáty v oknech za Českým Dubem.

Ráno krásně modrá obloha slibující teplý pozdně letní den. Přesun do Turnova a pak podél Jizery přes Malou Skálu až do Železného Brodu, pak se vydrápat na kopec a parádním sjezdem do semil. Pak přes Novou Paku, Dvůr Králové, Kuks a dál směrem k Chocni. Večer zase zastávka s muškáty na oknech. Ten nahoře mě má fakt rád.

Probuzení do rytmu kapek dopadajících na střechu mého příbytku nebylo úplně top, ale co, je to jen voda. Do chocně jsem přijel durch prochcanej. Rychlá snídaně u Lidlu a pak pěkně dolů k Orlici. Podél řeky a trati až do České Třebové. žádní lidi, pohoda. Déšť už taky ustal, takže mám šanci, že přeci jen uschnu. Vydrápat se na kopec za Dětřichovem přišel vhod, trochu jsem se zahřál, abych pak ve sjezdu do Moravské Třebové zase pěkně vymrzl. Přes Městečko Trnávku, Petrůvku a já nevím co ještě opuštěnými okreskami až k Bouzovu. Hrad jsem vynechal, byl jsem tady už loni a soudě podle množství aut parkujících všude možně, se mi tam vážně nechtělo. Ještě zbývalo překonat pár brdků před Litovlí a pak pěkně po rovině až k Olomouci. Už za tmy se mi podařilo dojet pod Helfštýn a ulehnout pod stříškou. Nad obzorem vylezl měsíc a já se kochal tím půlnočním sluncem a usrkával pivo z plechovky.

Ráno se mi ze spacáku moc nechtělo, Převaloval jsem se a ne a ne vylézt. Nakonec jsem se nějak pobalil a vyrazil k domovu. Po rovině kolem Bečvy až do Rožnova, pak přežít pár kiláků po I/58 na Pindulu. Někde asi byl sjezd Tater, protože tolik 603, 613, Tatraplánů a Hadimršek pohromadě jsem ještě neviděl.

Všechny výpravy jednou končí a i tato jako každá před ní skončila U Kocoura v Místku…

Pro ty, co zajímají čísla

1. den

134 km / nastoupáno 1238 m

https://www.strava.com/…s/4016658612

2. den

160 km / nastoupáno 1062 m

https://www.strava.com/…s/4016658466

3. den

169 km / nastoupáno 1022 m

https://www.strava.com/…s/4016658516

4. den

94 km / nastoupáno 551 m

https://www.strava.com/…s/4016658518

(vloženo 6.9.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kamaro
kamaro

7.9.20 11:59

Pěkně, jel jsi část trasy podobně jako my před pár týdny. S tou fotkou u Kuksu je to pravda…

Reagovat
oberleutnant Weiss
oberleutnant Weiss

7.9.20 11:38

Počkej, počkej, tady něco neštymuje – to jako žes jel přes Kuks a nevyvěsil sem povinné BF-Kuksofoto?-) Jinak pěkná akce, palec hore…

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.9.20 05:46

Tyjo, parádní akce a hrůza kiláků a nastoupaných metrů, takhle den za dnem! Moc se mi líbí, jaks to sepsal, moc hezký příběh.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

6.9.20 19:05

Hezky pěkně jsi pojezdil. Krásná trasa a pořádný porce km. Smekám.

Reagovat
doubeq
doubeq

6.9.20 18:51

Klobouk, fakt dobrý!

Reagovat
Koloman
Koloman

6.9.20 18:14

Moc hefké !

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

6.9.20 16:56

Moc pěkný, fotky super.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8