Dlouhé stráně na cyklokrosce

Přidat foto

Horní nádrž z pozůstatku původního vrcholu

Panorámata

Loučná nad Desnou

Stoupání lesem

Na rozcestí Pod Vlčím sedlem

Odpočívadlo u Uhlířské cesty

Horní nádrž přečerpávací elektrárny

Spodní přehrada

Odměna

Mapa

Při jarním sjezdu z Dlouhých stráních na biku jsem potkal chlápka se silničkou, jak jede nahoru loučenskou stranou. Vzhledem k prudkosti cesty a standardním silničním převodům mi to přišlo tak překvapivé, až jsem to zkusil taky. Tedy onen chlápek měl tenkrát nějaké karbonové dělo a já dnes jen svoji těžkou ocelovou cyklokrosku (pláště Smart Sam 37 mm na nižším tlaku). No, vyjel jsem, byť přiznávám, že místy (zvlášť v pár prudších úsecích) spíš silou vůle a bolelo to. Nutno ovšem zmínit, že proti mnohým jezdcům jsem docela chcípáček, špekáček a majitel kola, které by ve zdejších kruzích možná vzbudilo posměch až opovržení. Každopádně se to nahoru dá se silničkou zvládnout oběma trasami, což aspoň pro mě bylo zajímavé překvapení.

(vloženo 7.8.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

10.8.20 14:32

T(h)omik: jsi přehleďák, nejen na kole… Super, máš recht. Užívej si kolo a zbytek je egal :-)

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

10.8.20 14:08

Miťo, díky za zastání, ale dospěl jsem k závěru, že typy jako Singlespeed se prostě rády předvádějí a to, že s nimi někdo vede diskuzi, jim dává pocit, že jsou brány vážněji, než zasluhují. On si možná doopravdy myslí, že jsem za svůj život nevytáhl paty z města do hor, a stejně tak asi věří tomu, že sám se nad všemi tyčí jako profesor kvantové fyziky nad žáčky pomocné školy. Jsem ale už dost starý, abych poznal, že tohle je marný případ a nějaká argumentace nebude mít efekt. Proto se už ani nehodlám o diskuzi s ním snažit a posilovat jeho zcestné vidění světa a vlastní osoby. Jezdím pro radost, známými i méně známými místy, a prostě si užívám pobyt venku. Nějaký internetový frajírek mi tu radost nemá šanci pokazit :-)

Reagovat
miťo
miťo

10.8.20 13:24

No já se musel tlemit, když mi brácha vyprávěl, že jsi zastavil do kopce, zmáčkl brzdy a vyjely ti brzdové gumičky z botek jak mělo kolo tendenci se rozjet pozadu :D

Hele a daváš na silnici za volantem najevo autoškole, že neumí jezdit? Občas se tady tak chováš, třeba v tomto vláknu.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

10.8.20 13:03

O nějaké dokonalosti nemůže být ani řeči. Kdyby to byly jen chybějící závlačky v brzdách a s tím spojené věčně ztracené špalíky, ale ono je to třeba 7 chybějících zubů v puse po pohodovém silničním švihu v Hostýnkách :-). Ale nebát se říci svůj vlastní názor za nedokonalost určitě nepovažuju. Mě posouvá kritika kupředu, tak třeba posune i Thomika z úrovně Stráně, Praděd, Návrší (neboli Pražák poprvé v Jeseníkách) někam kousek dál (Šumperák opět v Jeseníkách) a pak budeme čumět :-).

Reagovat
miťo
miťo

10.8.20 09:14

On Singlespeed není bez chyb. Zdendo prozraď nám tu proč ti říkají Zdenda Závlačka :-))) No šup s tím ven, nebo to napíšu já :D

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

9.8.20 22:49

Provedu ;-).

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

9.8.20 22:41

Překvapilo mě to na jaře, když jsem tam silničáře potkal. O závodu jsem se dočetl později.

No, samozřejmě nebudu vzdorovat tvému géniu, spravedlivému pohrdání provařenými trasami a znalosti každého čtverečního centimetru (jistě nejen) Jeseníků. Já ti to přeji a nemám problém uznat, že sám neznám úplně všechno a bezchybně.

Jen bych ti doporučil trošku ubrat v machrování a rejpání do ostatních, protože to dokonalé bytosti tvého kalibru mezi námi, většinovými analfabety a neználky, ubírá právem náležící aureoly cyklistického poloboha.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

9.8.20 22:31

Mám sice Jeseníky 2–3 hodiny vlakem, ale občas se tam objevím, stačí mi mrknout na fotky ;-). Naposledy jsem sice nejel na Návrší (hodně provařené), ale trošku blíže a výše k chatě Keprník (cca 1170 m), blízkému nádhernému několikastupňovému vodopádu a Černé boudě pod Děrnou se zajímavě vymalovaným interiérem, nějakých 80 km/1850 m na cyklokrosce. Zajímavé je, že jsi věděl, že se na Stráně pojede profi silniční závod, ale zároveň tě velice překvapilo, že se to tam dá projet. To sis myslel, že tam profíci poběží s kolem na zádech? ;-).

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

9.8.20 21:11

Singlespeed: Vím, proto jsem tam jel v pátek a dnes vyrazil na biku na Návrší. Možná bys měl něco podobného zkusit taky místo dělání frajera na internetu.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

9.8.20 19:13

Zrovna dnes se jela z Loučné na Stráně 4. etapa nejlépe obsazeného silničního etapáku u nás, Czech cycling tour. Jezdí se tam takhle každý rok několik silničních závodů, se divím, že to jako místní vůbec nevíš.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

9.8.20 17:21

miťo: Díky, nějak tak to bude

Singlespeed: Nikdo netvrdí, že tu trasu neznám. Jel jsem ji mockrát, jen na mtb a silničku tam nikdy nepotkal. Myslím, že Jeseníky znám velice dobře (mám je, jak říkáš, za barákem), ale o tom ta debata nebyla. Vlastně vůbec nebyla o Jeseníkách, ale o tvé aroganci, kterou právě potvrzuješ překrucováním původních tvrzení.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

9.8.20 13:07

Miťo. Bydlet v Šumperku a vůbec neznat ani ty nejprovařenější trasy v Jeseníkách je prostě hřích. Co bych za to dal, mít takové hory za barákem… :-).

Reagovat
miťo
miťo

9.8.20 12:06

T(h)omik: 1+

Jestli jsi někde byl, tak pan SS tam byl alespoň dvakrát ;-)

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

8.8.20 17:51

Pepa Hrabačov: Tož to je slušný záhul.

Singlespeed: Je vidět, že jsi strašně na výši, všechno znáš, všechno víš a Jeseníky jsou tvůj největší koníček. My, tupci, se holt takovým gigantům jako ty rovnat nemůžeme, ale nějak jsme se už naučili s tím žít ;-)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

8.8.20 14:32

To, že tě překvapilo jako Šumperáka, že se na Stráně už skoro 25 let jezdí na sliničních kolech z obou stran mně docela rozsekalo :-). Jde vidět, že Jeseníky nejsou zrovna tvůj koníček ;-).

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.8.20 11:56

Asi klasický okruh Pastviny, Zemská Brána a do Kamencčiku na pstruha. Naposled jsme dali Kraličák , ale kola jsme nechali v lese u Vlaštovčích kamenů. Je tam tam toho opravdu hodně na ježdění.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

8.8.20 09:05

perceptio: Moje řeč. Nejde o rychlost, jde o zážitky.

Pepa Hrabačov: Díky, zatím jezdí :-) Kolem Králíků jsou taky nádherné trasy po silnici i v kopečcích, tak věřím, že si to užiješ i tam.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

8.8.20 07:22

Hezky pěkně. Krásný výšlap. Dnes jedu do Králik , ale Jeseníky mě zase asi nevyjdou . Doufám , že snad v září si Dlouhé Stráně a Praděd prosadim. Ať Ti to jezdí.

Reagovat
perceptio
perceptio

8.8.20 00:12

Náhodou je to pěkná práce. A je dobře jet pro radost. To je to krásný. Není vždy podstatný jak rychle, na jakým kole…

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

7.8.20 23:38

Polka: Já na Stráně taky jezdím aspoň jednou každý rok, ale většinou na mtb a pak se vracím nějakou akčnější cestou. Tohle jsem jel na CX poprvé a teď si nejsem jistý, jestli to někdy zopakuju. Možná jo :-)

kotew CZE Jihlava: Díky :-)

mum-on-bike: Hele, nejsem a čestně to přiznám. Většinou předjedu takové ty výleťáky a dědky s rohlíkama, ale drtivá většina aktivnějších cyklistů si mě namaže na chleba. Jenomže jezdím pro radost, ne pro výkony, tak mi kvůli tomu chutnat nepřestane. Stejně dík :-)

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

7.8.20 23:31

Jsi borec! Zátopek by Tě jistě pochválil :-)

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.8.20 22:32

Pěkná práce:)

Reagovat
Polka
Polka

7.8.20 22:26

My to jezdíme z Loučné pokaždé bo jedeme z jihu a pak na ČHS, tak by to přes spodní nádrž hore ani nedávalo moc smysl. Ale kousavej kopec to je, to jo, průměrný stoupání je tam k něco vyšší jak z Koutů.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

7.8.20 22:20

Radez: Pár děr zalepili, ale nic extra to pořád není. Já měl 37 mm pláště a neměl jsem problémy (teda nahoru blbě jely, to jo). Kdysi jsem stejnou trasu sjížděl dolů s hladkýma 28 mm a uznávám, že nic moc. Sjezd je tamtudy někdy nepříjemný i na HT biku.

Reagovat
Radez
Radez

7.8.20 21:54

Ty jo z Loučné sem tam nahoru snad ani nejel. Dolů jsem to teda do Loučné jednou nebo dvakrát zkoušel, ale ta cesta mi přišla tenkrát rozflákaná, ale to bylo pár let zpět. Možná už je teď opraveno, nebo aspoň trochu. Každopádně už ani dolů nejzdím do Loučné. Když už tak sem uhýbal kdesi na Mravencu doleva a tam jsem fičel po nějakých panelech dál

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

7.8.20 21:42

miťo: Díky:-) Koupena na zkoušku předloni z druhé ruky. Občas tam dám 28 mm slicky, ale ty 35 mm Smart Samy se na zdejší silnice a sem tam šotolinu hodí líp.

Reagovat
miťo
miťo

7.8.20 21:39

Palec nahoru za krosku na canti brdzách. Líbí!

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 0
hawrda 8
Hynas 3
Pepa Hrabačov 27
bara2 7
Tomik_S 6