Rychlebské stezky poděkování

Přidat foto

Chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří měli zájem a snažili se mi pomoct ve středu na 2 sekci Super flow. Po pár metrech, průraz běhounu a velice rychle následovali dva průrazy o ráfek. Knoty nestačili a nové mléko zbytečné. Jediné řešení, duše. Mimo treil v té hrabance, to byl neskutečný zážitek. Projíždělo dost lidí a opravdu bylo fajn, že se zajímali a chtěli pomoci. Ti co raději otočili hlavu i přes prosbu o pomoc už byli horší. Nakonec vše dobře dopadlo a poštěstilo se. Jeden dobrodinec mi přenechal duši. Hrůza z procházky zažehnána a dokonce jsem si to i užil. Zvlášť tedy poděkování neznámému dobrodinci.

Děkuji

(vloženo 6.8.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Nutribird
Nutribird

7.8.20 17:50

Přední cx5 ? Je celkem ok, ten zadní je horší

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.8.20 08:43

Bontrager pláště je to nejhorší co jsem na kole kdy měl.

Reagovat
Koloman
Koloman

7.8.20 08:42

Bathed: Karel May pobavil :-) Kurňa, že si na tento jeho výrok z četby vůbec nevzpomínám…

Reagovat
Nutribird
Nutribird

7.8.20 07:40

No, naštěstí Wiesner je zážitek sám o sobě. Naučný, Velryba, 3* Obelix potom po Biskupovi nahoru a Super flow. Měl jsem lepení, knoty, náhradní tmel a vše potřebné k demontáži. Vozím i spojky řetězu a jeho kousek, dokonce i hadr. Náhradní brzdové destičky. Pumpu, která se dá použít klasicky nebo s bombičkou a 2ks bombiček. Náhoda je blbec. Je pravda, že na tom pařezu jsem našel matku ventilku, takže jsem první nebyl. Dokonce tohle místo někdo nedávno postoval tady na BF jako prokleté. Prý jich tam opravovalo hned několik najednou. No já tam byl sám.

Reagovat
bathed
bathed

7.8.20 07:22

Lide jsou ruzni… Za jediny den a dokonce za jediny trail v Saalbachu (shodou okolnosti posledni jizda pred navratem domu) jsem batoh ze zad sundaval dvakrat. Poprve jsem zastavil u biku “hore kolama”, kdy typkovi spadl retez za prevodnik. Vozil masivni voditko a retez se mu zasprcl prave o zadni stenu voditka. Bez terenni rozborky neresitelne. A hadate spravne: on mel v batohu vsechno az na multiklic. Vrcholem bylo, ze jeho retez byl suchy – a ted si vypujcim citat od Karla Maye “jako ruce stolete stareny”… Tak jsem vytahl i batuzkovy olejicek…

O sto vyskovych metru niz jsem potkal jeste vymazlenejsiho kusa: zas kolo “hore kolama”, pakama na jedne strane vyzuty plast. Jinak ale nemel nic. Ptal se mne na pumpu a lepeni. “Vozim tubeless, ale mam dusi kdyby neco”,… “ja ale nesundam kolo..” Ocekaval jsem nejaky megatrabl, ale po obhlidce jsem zjistil, ze dotycny nema nejen pumpu, lepeni a zalozni dusi, ale taky mu chybi imbus na povoleni osy… Tomuhle jsem uz nepomahal, otevrel jsem batoh, vrazil mu klic, dusi, pumpu a kochal se rozhledem nez to opravi…

Cloveku hlava nebere, ze se nekdo pohybuje mezi sutrama a koreny ve vysce 2000 a v batohu ma kdyz dobre, tak flasku s pitim, tatranku, jablko a fotak. A pak spoleha na pomoc blizniho..... Tohle neni atak na pisatele prispevku, nehodnotim proc vyjel nahoru bez potrebneho minima. Ostatne – vyslapat si Wiesnera a pak u parezu cekat na pomoc je trestem samo o sobe a treba uz si to napriste bude pamatovat…

Reagovat
JacoP
JacoP

6.8.20 22:46

Na druhou stranu, do základny nebo k první hospodě je to docela kousek, není to hřebenovka mimo civilizaci…Taky je fakt, že nemít v baglu duši je docela minela… Vozím bezduše 4roky, zatím žádný defekt nebo průraz, ale duši vozím pořád. Ať už jedu na 29" tak 27,5" duši což je takový uni rozměr vozím pořád.

Nejlepší je potkat gramare na 9kg HT na 90km vyjížďce bez lepení a pumpičky…Jen malý bidon a v dresu tyčinku, na kole papírové pneu bez dezénu…pak je kolem něj pět cizích lidí v lese, kteří zastaví a pomáhají …a vezou si věci poctivě v baglu …na facku…

Reagovat
Nutribird
Nutribird

6.8.20 22:41

Knotů bylo málo, děr moc.

Reagovat
Nutribird
Nutribird

6.8.20 22:39

Jjj, nakonec to je nějaká univerzální 26 až 29. Dolů jsem dojel, házelo to jako prase. Srovnat patky na ubytování byla taky zábava. Druhý den jsem jel zase a modlil se aby to vydrželo. Vše dopadlo, teď čekám na nový plášť. Vigilante už bude ok, akorát ta váha, ta mě děsí.

Reagovat
theedge
theedge

6.8.20 22:36

Tak je to zkušenost a hlavně to dobře dopadlo :-) My jsme teď s kámošem vesele knotovali v Petznu – už to taky vypadalo na duši, ale naštěstí to ty knoty nakonec pobrali.

Reagovat
LM
LM

6.8.20 22:29

Nutribird: v případě nouze i 26'' duši narveš do 29'' ráfku/pláště. Je to přeci jen pružná guma :-).

Reagovat
Nutribird
Nutribird

6.8.20 22:24

Jo duši jsem vozil na 27,5 nové kolo 29 jsem nestačil pořešit.

Reagovat
Nutribird
Nutribird

6.8.20 22:22

Duši jsem zaplatil hned, měl jsem naštěstí dost peněz. Zbytek mě vůbec nenapadlo řešit. Ta představa procházky mě celkem dost rozhodila. Jinak mám po úrazu ruky a jezdím dost opatrně, takže jsem tomu nemohl ani uvěřit. Takto jsem ještě gumu neodrovnal.

Reagovat
theedge
theedge

6.8.20 22:21

No pro tyhle případy kdy to nepoberou knoty je třeba tu duši vozit. A vozím i latexový rukavice :-)

Reagovat
vili
vili

6.8.20 22:12

Od te doby co sem prezul na bezduse, jezdim bez nahradni duse (tuktuk). Kazdopadne z prispevku jsem nepochopil jak to dopadlo. Za me ale Se to resi tak, ze si vezmes od darce cislo a dole na icku koupis novou dusi, kterou s pivem predas dobrodinci. Oba spoko a nemusis psat prispevky na bf :-)

Reagovat
miťo
miťo

6.8.20 22:07

Tak jsem minulý týden daroval duši. Měl jsem jen 29er, snad ji borec nacpal do 26er kola ;-)

Reagovat
jIrI___
jIrI___

6.8.20 21:49

Vyrazit na vyjížďku s bezdušáky bez duše, to už chce mít koule.

Reagovat

Další galerie z kategorie

strasny_jester 3
kolo.bazar 4
paw_jh 18
bmx20 3
mojcek 9
hawrda 7