Zakázaný adrenalin na kole

Přidat foto

V nejcennějších partiích Českého ráje načerno vznikají bike parky – a vyhledává je čím dál víc jezdců. Podle správců chráněné krajinné oblasti ale významně poškozují vzácnou přírodu.

https://www.ceskatelevize.cz/…video/782334

(vloženo 5.8.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
miťo
miťo

6.8.20 07:47

Doktor-Prase: ještě neź byl vydán zákaz létání v CHKO a Národních parcích s drony a modely letadel, stihl jsem si zalétat pod zámkem ve Vranově nad Dyjí, kde začíná NP. ČT bez zeptání pouźila záběry u mého videa, smazali hudbu a jako správní hateři ji nahradili zvukovou stopou otáčejících se vrtulí. Pod ten paskvil dali mé jméno. Navíc jako správní hateři nakrmili lidi zkreslenou legislativou, která dle Doplňku X platí pro modely nad 7kg. Prostě hejt pořad a moje dílko bylo k tomu uneužito. Kokoti v ČT. Asi tak.

Reagovat
Jenda
Jenda

6.8.20 07:25

lubosalbi – nebuď naivní, jak ochranáři tak lesníci s velkou pravděpodobností vědí o ilegálech dřív než jsou dodělaný. Jsou v těch lesích denně a je jejich práce ten terén procházet. To že většinu toho neřeší je jen proto, že na to nemaj čas a náladu a pokud provoz a míra úprav nepřesáhne určitou mez, tak to zkousnou ale radost z toho jistě nemaj. Ve chvíli kdy tam vzroste koncetrace lidí nebo začne někdo kopat něco velkýho tak už se tím prostě zabývat musej.

Ad Maroši – stavět něco přímo v NPP – to už musí mít člověk slušně vymleto a dát to pak na web jak jede a kope je další level demence. Otázka je jak moc to v reálu ty ochranáře sere – kdo inicioval reportáž? Ale myslím že ta NPP je nadzvedla dost.

Jak už tu zaznělo, ochranář ale taky kecá, s největší pravděpodobností se i v tomto CHKO, stejně jako jinde, může jezdit mimo maloplošky po všech cestách jako kdekoliv jinde mimo CHKO. Schválně jsem jim psal o zaslání aktuálních ochranných podmínek, nejsem schopnej to dohledat. V plánu péče o zákazu kol mimo cyklotrasy jak pán tvrdí, nic není. Samozřejmě v NPP a NPR se legálně může jen po cyklo, z tohoto pohledu je celá jižní strana Kozákova ilegál :-(

Reagovat
lubosalbi
lubosalbi

6.8.20 06:49

Prostě to tu je zase, jezdíš ilegál? Pokud jo, nedávej to na ty internety voe ;-)

Kdyby ty ochranáři jen tušili, kde všude se jezdí…

Reagovat
Menfis
Menfis

6.8.20 06:36

Zase odsud podsud, ona priroda se sama postara a za čas v lese/dzungli všechno sama pohltí. Pro Zemi je člověk jen parazit, virus co se neustále množí, zneužívá její pohostinnosti a nedává ji vůbec nic. Vždyť si to přiznejme, co z nás ta planetka má, kdyby lidstvo vymřelo existovala by v pohodě dál a fauně s flórou by se odvážím říct dařilo mnohem více. Stačí se jen podívat jak už postupně Zemi vysáváme a už hledáme další planetu kterou bysme zpustošili stejným způsobem. Ať si myslí kdo chce co chce, chová se eko jak jen chce, vždycky tu bude parazit.

A nějaký připomínky ochranářů, že si lidi jezdí v lese na kole a vyjedou někde stopu širokou půl metru eventuálně si postaví DŘEVĚNÉ lávky kde když se to přestane využívat stačí jedna dvě zimy a pomalu se to vrací k předešlému stavu jsou směšné. Když to porovnám s devastací co způsobí těžaři při těžbě a bordel co po nich v lese zůstane, to už nikoho nezajímá protože z toho má samozřejmě někdo zlatý do kapsy. Jeto celé výsměch. Ano traily v lese jso vesměs nelegální, ale dílo těžařů je pak minimálně trestuhodné, ale to je podle některých lidí potřeba musí se to řešit kácet atd. Co kdyby na Zemi člověk nebyl, to mi chce někdo tvrdit, že by onen kůrovec sežral všechny stromy na planetě? Nemyslím si.

Reagovat
JFtryall
JFtryall

6.8.20 02:31

Vzhledem k tomu jak vypadaji CHKO po aktualnich najezdech lidi, to je skutecne vtipna reportaz. O tezbe a chovani lesnich muziku ani nemluve. To je vysmech.

Reagovat
orm
orm

5.8.20 23:57

p@X: +1 :-) Take bych potreboval takove postrceni :-).

Reagovat
Barak
Barak

5.8.20 23:50

Dementi…

Reagovat
Doktor-Prase
Doktor-Prase

5.8.20 23:46

Je to prostě kikot.

@grafik: prosím rozveď to.

Reagovat
theedge
theedge

5.8.20 23:45

Carpathia: No jo na tezarsky firmy se nesaha, protoze to jsou kamosi ze kterejch tecou kacaky. Na bikerech udelame tu svoji praci za kterou jsme placeny a udelane si na tom PR …

Ty mi tu argumentujes strzenym boruvcim na nejakym videu. Vidis to nad cim tam ten ochranar horekuje? Vzdyt to je komedie. Uplna devastace planety :-) Jako mali kluci jsme chodili do lesa kopat bunkry – za to by nas dneska asi rovnou zavreli do pastaku. A clovece taky jsme u toho asi poskodili nejaky boruvky …

Reagovat
honzarb
honzarb

5.8.20 23:44

Hl. tam nemela vubec vzniknout ta lavka a odpaly… je to CHKO, proflakly Cesky Raj k tomu… stavitel je debil, sorry jako.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 23:34

Divil bych se, kdyby tam už teď správa CHKO neměla rozmístěné fotopasti.

Reagovat
Hnoj
Hnoj

5.8.20 23:32

LOL, tohle zvýší návštěvnost těšili o 800%

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 23:26

theedge

Tak ten ochranář asi dělá to, za co je placený. A k tomu chodníčku. Na těch Marošiho videích je vidět docela slušně, např. je tam jeden velký kus borůvčí, ve kterém je lajna jasně viditelná. V pásu, který by měl být hustě zarostlý, je široká lajna úplně bez vegetace, na které je vidět, že se tam jezdí hodně a často.

Neberu nikomu, když to občas natajno šmikne nějakou srnčí stezkou, ale kopat trápily v místech zvláštní ochrany a ještě se tím veřejně chlubit, to už je u mne dost přes čáru.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

5.8.20 23:18

Beztak je to jen virální pr akce. Kdo ví, jestli ten ochranar není v skutečnosti hérečka?

Reagovat
grafik
grafik

5.8.20 23:17

A došlo i na zveřejnění videí v ČT od miťa. (Ale k jinému tématu)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

5.8.20 23:07

https://www.redbull.com/…l-marosi-mtb

Ale má to tam rád, tak do nej nejebejte…

Reagovat
theedge
theedge

5.8.20 22:35

No tvl ten ochranář tam kraje krutý divadlo :-D To je fakt nechutný. Všechny lesy jsou totálně rozm*daný od těžby od dělníků ze slovenska, polska, ukrajiny kteří tam klidně nechají převrácenej traktor a tady borec dělá scénu kvůli chodníčku kterej v tom záběru ani není vidět a z odpalováku z pár kamenů, který tam za půl roku nikdo nenajde.

Tak je prostě potřeba vyvíjet činnost a prezentovat se jak chytili lumpa – šup s tím do médií ať je vidět že tu nejsem zbytečnej. Ať si můžu zažádat o novýho služebního Karoqa … Úplní rozvraceči té naší společnosti jsou tihle bajkeři ! :-)

Na druhou stranu – točit si to jak to tam kopu je taky pitchovina …

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 22:34

Nejrychlejší způsob distancování je zavření sponzorské šrajtofle…

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 22:31

Od toho se snadno distancují

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 22:25

No to budou mít sponzoři radost, až je začnou novináři spojovat s ničením přírody v CHKO.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 22:22

hanzarb: s tou lávkou to trochu přehnal, ale není jedinej, kluky z okolí to tam prostě láká. A videa potřebujou kvůli sponzorům, v tomhle sportu se jinak fungovat nedá, pokud nejsi student se štědrou podporou rodičů.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

5.8.20 21:59

Majkl nebyl nikdy intelektuál, ale že tohle dostane do ČT to je celkem zářez… doufám, že to posral jen těm, co jezděj v českým ráji (mám to kousek a fakt by mě to nenapadlo už jen kůvli tomu sračkovýmu podloží…)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 21:58

Mně by snad ten zákaz lesů už ani nevadil, zbavil bych se černé díry na love v podobě MTB :)

Reagovat
honzarb
honzarb

5.8.20 21:54

Tj. jedno, jestli ochranar ma pravdu nebo ne… za kratsi konec tahame my, ne ochranari :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 21:46

To Majkl trochu prosral no. :-)

Ale pan ochranář taky nemá úplně pravdu…

Reagovat
honzarb
honzarb

5.8.20 21:43

Michale dekujem!!! Nechapu tohle vystavovani ilegalu na YT, na instaci… neni to jen „chytrej“ kluk Marosi, ale staci se podivat na videa Prokopa, Blahy, Charvata… vetsinou vsechno CHKO. Sam v tehle oblastech taky jezdim, ale ze bych nekam povesil video, nebo nedej boze gpx, to by me v zivote nenapadlo. Ale co se rozciluju, kluci ve flanelkach se v hospode poplacaj po ramenou, jaky sou frajeri a Marosi bude jeste vic slavnej, ze byl v TV a my budem mit za chvili po prdeli a stav jako v Rakousku…

Reagovat
waters
waters

5.8.20 21:27

miťo: myslím, že to česká televize s vimeo pořešila, případně je to tak jak uvádí kOmE. Maroši musí počítat, že bude prezentován.

raw 4: řekl si to zbytečně moc drsně ale v podstatě s tebou souhlasím:)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 21:27

Tak nevím, když do nás nešijí hygienici, že se chováme nezodpovědně, tak to jsou nějací ochranáři. Chápu, že bugina v lese je tak trochu přes čáru, ale už mě tak trochu napadá, jestli za komančů nebylo v tomhle směru více svobody, než v téhle přebirokratizované demokracií? Jó kdyby si za to mohli paní vybírat nějakej ten poplateček, ještě by tam udělali pěkné stylové dřevěné směrovky.

Reagovat
raw 4
raw 4

5.8.20 21:21

Je to *****…kazdy tam jezdí… Ale nikdo si tam nedělá lávky, neupravuje a ještě to vystaví na net. IQ vydlabaný tykve..

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 21:20

miťo: mám za to, že mohou použít několik krátkých useků.

Reagovat
tomfree
tomfree

5.8.20 21:17

Taková pěkná lokalita,škoda to nedát do telky, třeba to ještě všichni neznaj a rádi by se stavili :-)

Reagovat
miťo
miťo

5.8.20 21:16

Zajímavé, já bych to na net nedával, ale to je boj daného jednotlivce. Zajímalo by mě však, jak je právně ošetřeno zveřejnění videí z vimeo(tečka)com na televizi. Není to taky trochu nelegální? Neměli mít jeho souhlas?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 21:12

Mně osobně se nelíbí ani legal ani illegal úprava lesů pro MTB. Ale já prostě stále beru kolo jako dopravní prostředek, ne jako věc k vyblbnutí.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 21:02

Tak tam je to buď placka, nebo chko.

Reagovat
milan.v
milan.v

5.8.20 21:00

Prasata…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 20:57

No jestli Maroši netušil, že v CHKO a prostoru národní památky nesmí jezdit na biku, tak je asi ducha mdlého. A ještě se sám vystaví na net. Ochranáři si z něj teď udělají exemplární případ.

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

5.8.20 20:54

goofy: Přesně – mně loni část rozjezdili někdy v létě + nechali tam dost špiček. Obnovoval jsem to nedávno a přestože jsem to jel víc jak stokrát, občas jsem chodil pár metrů sem a tam nemohl to najít. Oprava těch koryt je tak na bagr. A jelikož začal houbařská sezóna, našel jsem včera zase někde klacky přes (jinej) trail. úplně vidim, jak je ta původně srnčí pěšina pohoršila a museli to nutně zatarasit. Dneska se u Zpráv museli cejtit jako praví hrdinové. Mezitím se to tu plundruje na několika místech a na kůrovce se sere.

Reagovat
waters
waters

5.8.20 20:53

Maroši má ******* :))

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

5.8.20 20:47

kome: U nás to patří církvi. A jelikož mě Bůh seslal na zem, abych shredil traily…

Reagovat
goofy
goofy

5.8.20 20:46

Radek Broz: hlavně když se o ten trail přestane starat, tak pak se většinou za půl roku marně hledá i ten trail. :-)

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 20:43

Dneska to uz vsechno patří ochranarum.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

5.8.20 20:42

Radek Broz: +1000

Reagovat
Radek Broz
Radek Broz

5.8.20 20:37

Vždycky, když vidím podobně vyšilujícího ochranáře, vybavím si, jak marně hledám pozůstatky trailu v půlmetrových příkopech od harvestorů.

Reagovat
kOmE
kOmE

5.8.20 20:33

Tam jezdí snad každej kdo ma enduro nebo trailbike a bydlí v okoli 30km

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.8.20 20:31

Jo, taky jsem to viděl a říkal si jak si ho podají a vychutnají když to nemůže zatlouct a kdy se to objeví tady :-)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

5.8.20 20:26

Tak tady bude zase veselo…

Reagovat

Další galerie z kategorie

strasny_jester 3
kolo.bazar 4
paw_jh 18
bmx20 3
mojcek 9
hawrda 7