Drahanskou vrchovinou

Přidat foto

Takhle to dopadlo

Takhle to začalo. Po 10km jsem se vyválel (udusané na levé straně). Blbost , nekoncentrovanost, jsem přeci borec. Nebudu brzdit a objedu kaluž , no to vyšlo , ale pak už ne. Jel jsem tam tisíckrát, a ...

Začínám si uvědomovat, že v tom horku tu bude dost obtížné, a jak by řekl expert. Nebude to zadarmo.

Rozcestník v lese :)

Tak vydrancovaný lesy jsem už dlouho neviděl. (ale je to všude, kde jezdím)

Odpočinek

Poslední fotka z náhorní planiny :)- Takže hurá dolu a posledních cca 45km v rovinaté hané a 30°C , tam už jsem nic nefotil a modlil se , aby mi nefoukalo proti.

Nějak jsem si řekl, že než pojedu na dovolenou, tak se projedu na kole. Myšlenka dobrá, morálka předdovelenková, takže problém, který mě hnedka na 10km vytrestal. Nakonec 145km a myslím, že horko v pekle mě už nemůže rozházet. Ale zase na HT dobrý počin.

(vloženo 1.8.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
mum-on-bike
mum-on-bike

3.8.20 09:51

Koloman: souhlasím s Tebou, že příroda by to vyřešila sama nejlíp. Problém tam nahoře je, že by to chtělo takový ten přirozený cyklus obměny – pionýrské dřeviny a pro Šumavu následně jedle s bukem. Ale tam zase rostou jen semenáče smrků, protože není, odkud by se tam zanesla jiná semena. Tady si myslím, že by to trochu pomoci chtělo, třeba jako se to povedlo v Jizerkách po kyselých deštích. Jinak asi ať to dřevo leží, jen je třeba ho odkůrovat, protože ten kůrovec má obrovskou virulenci a přece jen to těžební dříví někde v podhůří potřebujeme a kůrovec už silně řádí i tam. Nějaké skryté zájmy tam stopro budou, kde taky dneska ne. Ale oko hospodáře pláče, tolik ztracené hmoty, která mohla dobře posloužit… A nakonec to hospodářské lesy opravdu byly. No, není to jednoduché

Reagovat
Tomik_S
Tomik_S

2.8.20 17:53

Pěknej okruh,to si zkusím taky nějak podobně projet na silničce.

Reagovat
FraVal
FraVal

2.8.20 17:32

froggy.h
froggy.h

2.8.20 17:20

Vyjizdels z kromerize?

Reagovat
Zeppelin
Zeppelin

2.8.20 09:52

Na tu průměrnou rychlost při tomhle nájezdu je zírám :-O

Reagovat
Koloman
Koloman

2.8.20 07:54

Mum: Já vím, intenzivní těžba, všechny ty kanály, které dnes obdivujeme, ji urychlovaly, k tomu polomy jako ten při vichřici 1870. Původní stromy to nejsou. Ale stejně se mně zdá, že v místech, která nejsou primárně určena jako dřevařsky výdělečná (tedy na území NP), je ta spontánní obnova lesa nejrozumnější variantou. A nebo jen s nepatrnými zásahy člověka. Pokud někdo „musí“ zasažené stromy nejdřív pokácet a odvézt a pak teprve přírodě pomáhat, tuším za tím úplně jiné vedlejší zájmy. V takové lokalitě, jako je Šumava, jeden kůrovec z přírody poušť neudělá, člověk je v tomto směru mnohem „účinnější“.

Ale je pravda, že jsem vaše končiny už roky neviděl, musím se zase přijet podívat… :-)

Reagovat
Fran7
Fran7

1.8.20 22:22

Znám, podobně i já, minulý pátek 102km, sobota Mamut tour 60km +7km rozjezd a v neděli na cyklo dovolenou do včera 305km.

Reagovat
Coural
Coural

1.8.20 21:39

Pěkný výkon. Já dal dneska 120, ale mohl jsem až po obědě a tak jsem si to teplíčko hezky užil.

Reagovat
Pepa Hrabačov
Pepa Hrabačov

1.8.20 21:37

Pořádná porce km v tom teple. Pěkně jsi se odměnil před dovolenou.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.8.20 21:37

Koloman: máš pravdu, jenže bohužel i v tom NP to nejsou přirozené lesy, všechno je to smrková monokultura, kterou tady založil Švarcenberk nevím kdy, aby měl těžební dříví. Pak se z toho udělal kultovní „šumavský smrk“ a dneska je z toho tenhle průšvih.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

1.8.20 21:34

Pěkný a super bajk.

Reagovat
Koloman
Koloman

1.8.20 21:30

Mum: No, v běžných hospodářských, uměle vysázených lesích asi nelze o bezzásahovosti uvažovat. Ale v NP Šumava je to podle mě jediná rozumná varianta. Rozhodně lepší než pokusy lidského rodu o „moudrou“ regulaci přírody.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.8.20 21:21

Pěkná jízda. Ještě že sis na tom desátém kilometru ustlal do měkkého, v tom je taky kus kumštu :-) A vydrancované lesy jsou i tady na Šumavě. Ale u nás s tím hýbá kůrovec a odborníci konečně přišli na to, že „bezzásahový systém“ není to pravé ořechové…

Reagovat
snas89
snas89

1.8.20 21:16

Super vykon:)

Ja dnes po 90 prijel prositej jak deka a propecenej jak spaleny kure:))

Reagovat
miťo
miťo

1.8.20 21:13

Super objem na bajku, klobouček! I průměrka je dost dobrá.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8