Páteční Rychleby

Přidat foto

Pár cvaků z kategorie " Tak jsem si tam letos zase po roce taky zajel". Loni jsem tam byl poprvé, to jsem dal akorát Černý potok a Superflow. Letos jsem si řekl, že vyzkouším i něco nového, tak jsem se hned ze startu vyškrábal až nahoru na Wales. Po chvilce jsem ale zjistil slovy klasika že, " I am to old for this shit" :-) a pokorně se dokodrcal na Superflow, který jsem si pak dal 3 x za sebou. Další traily jsem už raději netestoval. Dotaz pro příště Je zbytek na úrovní Walesu, nebo je tam nějaký který se charakterově blíží právě Superflow? Ve druhém okruhu na začátku druhé sekce vůbec první defekt po koupi kola od roku 2018. Pochval spoustě lidí, kteří přibrzdili a nabízeli pomoc:-) Celkově veliká spokojenost.

(vloženo 1.8.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
goofy
goofy

3.8.20 10:08

pitos: tak tak :-)

Reagovat
duk
duk

2.8.20 22:01

Byl jsem tam teď v týdnu po fakt dlouhý době myslím, že tak 8 let jsem nebyl a musím říct že paráda. Novější pasáže stojí za to. Nejvíc se mi líbil Velbloud, tenhle styl ježdění mě je nejbližší, celkem technický ale zas žádnej trial, takže se to dá jet celý plynule v kuse a vše hezky navazuje :-) Pak potěšila nová část Prokletýho, ta má hezký flow a dá se tam i poskočit. Superflow taky pěkný, když člověk vychytá čas bez lidí a trochu tlačí na pilu, tak je to siper svezení. Omrknul jsem i vršek Jestřába a ten bude taky moc hezkej. Za mě stavitelům velká poklona, mám to sice trochu z ruky, ale určitě zas brzo dorazim, fakt mě to nadchlo.

Reagovat
lazza
lazza

2.8.20 14:33

No to je fakt: na SF kromě večera hromady selfíčkařů, co se fotí v bráně, a všude jinde absolutně pusto. Na Prokletým se údržba dokonce podivovala, že tam vůbec někdo jezdí, a jestli se na údržbu nemaj vybodnout:-)

Reagovat
pitos
pitos

2.8.20 12:10

Superflow je takový malý zázrak, tento jediný trail dokázal stáhnout většinu lidí na sebe a všude jinde máme luxusní klid. Tak snad to tak i zůstane :)

Reagovat
orm
orm

1.8.20 23:33

@lazza: Ja tim chtel hlavne napsat, ze tyhle tezke puvodni traily vznikly v dobe, kdy to vetsina lidi jezdila na 26" ht, max. 26" xc/am fullu. Pro tyhle kola ty traily vznikly, takze to nesrovnavej s tim gravelem.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

1.8.20 21:19

To už je ale někde úplně jinde.

Nejjednodušší je si to prostě sám zkusit. Třeba tím Sítkem nebo Velrybou ještě před Superflow si ten či onen na HT zas tak nezajede a když se mu to nebude líbit, může pokračovat místo nějakých kamenitých zase na Superflow.

Reagovat
lazza
lazza

1.8.20 21:11

Usmev na tvari ma i soudruh na gravelu v horach o par fotogalerii nize :). Kazdymu, co vyhovuje.

Reagovat
orm
orm

1.8.20 20:50

Souhlasim s ufonemcz. Vetsina tech tezkych trailu tam je uz od zacatku a drive, kolem roku 2010, se to bezne jezdilo na 26" ht a usmev na tvari byl stejny, jako dnes.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.8.20 20:23

A to nemluvim o Idefixi :)).

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

1.8.20 20:21

:-D

Prosím Tě, a kterého klasika jsi to tu citoval? Mám mezery ve vzdělání…

Líbí se mi, jak jsi v pohodě. Ale stejně očekávej něco o „sebeprezentaci“ apod. ;-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

1.8.20 20:19

No jo, jenze to jsi nejel Panoramixe, bez nej tezko neco objektivne posuzovat.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

1.8.20 20:17

Nesouhlasím se soudruhy níže. Sítko, Prokletý, Tajemný, Velrybu, Obelixe – všecko jsem si perfektně užil i na 27,5" XC HT s teleskopkou (120mm vidle, Ikony 2,35). Dokonce jsem střídal obden se Spectralem a oboje mělo svoje kouzlo. Ušetřený síly z Wiessnera s tím XC HT prostě zase utratíš třeba na těch s většími kameny, na trailovým fullu to bylo naopak.

Rychlebky mají sice šutrový traily, ale na spoustě z nich ty šutry tak parádně navazují (Velryba, Obelix, ale i to Sítko třeba), že to s HT můžeš pojezdit moc pěkně. Macatější gumy na nízkým tlaku ty bezvadný chodníčky žehlí dostatečně.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

1.8.20 19:47

Parádní, pěkně mě to schladilo :-D

Reagovat
miťo
miťo

1.8.20 15:48

Super fotky, voda, skály a svěže zelené listí! Líbí, moc.

Reagovat
iannai20

1.8.20 14:32

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
lazza
lazza

1.8.20 14:06

Tak tak, je to dost kamenitý a na pevňáku to není úplně ono, zatímco na fullu fajn.

Předevčírem sem zkusil Velblouda – výbornej trail a proti všem ostatním RS výrazně těžší, člověk už tam musí trochu přemejšlet, když si nechce u každýho druhýho šutru ťápnout. Nicméně na tom skalnatým strmým hrbu s dírou mezi šutrama sem stejně nevymyslel nic a nechal si to napříště .:-)

Reagovat
novas752
novas752

1.8.20 13:57

Na XC HT si tam asi nic dalšího kromě Superflow moc neužiješ. Všechno ostatní pod Sokolim vrchem je tam charakterově blíž k Walesu. Kameny kameny a zase kameny. :) Taky doporučuju si tam půjčit nějaký pořádný kolo.

Reagovat
Nutribird
Nutribird

1.8.20 13:15

Super flow je asi nejlepší, ale záleží na rychlosti a výběru trasy. Nejhorší je pro mě Tajemný, hlavně začátek, potom už to celkem jde. Třeba Sitko, Velryba se dá jet líp, ale jsou tam těžší místa. Obelix je fajn, Prokletý taky, ale těžko radit. Chce to zkusit a s rozumem se do toho pustit. Ovšem pokud jezdíš na tom ht co máš v profilu, tak to bude jiná liga.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

1.8.20 13:13

doporučuju zajet si to na nějakém dobrém trailovém fulu, zážitek se zlepší o řád

vloni jsem zkusil RS podruhé na pevňáku s pluskama a tento očistec už absolvovat nikdy nebudu a to tam mám 160 vidlu

Reagovat

Další galerie z kategorie

hawrda 3
Radek Broz 8
Renda69 10
Hlousa1 7
theedge 15
bara2 34