Několik fotek z Lužických hor

Přidat foto

Studený vrch

Výhled ze stoupání na Studený Vrch

Pod Javorem

Pod Stříbrným vrchem - velmi neobvyklý olšový "háj", takto "nahoře" jsem to viděl poprvé

Defekt

Výhled z Klíče

Výhled z Klíče, s horizontem mi evidentně ujela ruka, pardon.

Výlet byl celkem fiasko, dvě noci jsem spal tři hodiny, takže jsem vyjížděl ze Studeného úplně KO, s bídou jsem tam umotal 40km.

Pod Klíčem super „defekt“, v drceném bordelu u sedla jsem nabral větev do převodníku a nešlo to ani na jednu stranu. Vzpomněl jsem si, že na multiklíči je pilka ( hurá ), po cca 3min. a 1mm zářezu jsem to vzdal. Pak jsem zkoušel povolit kliky multiklíčem, ofc ztráta času no a nakonec to přeci jen vzal silou. Takže jsem si uštípl kus zubu na převodníku a na největším kolečku a protočení zpět padá řetěz.

Klíč jsem nahoru tlačil (sice jsem tu v diskuzích četl, že to vyjet lze ale upřímně pochybuji, že to někdo vyjede v kuse alespoň těch 50m pod vrchol ), dolů až na ta kamenná pole sjel – byl jsem ve všední den, takže minimum lidí, o víkendu bych tam s kolem jít nechtěl.

Paradoxně, nejvíc se mi asi líbil úsek Stožec → Konopáč, kde se mi podařilo vyválet se v nějakém vyhaslém ohništi + tři klíšťata, předpokládám, že nastoupili v kapradí u Jelení skály. No ještě jednou na podzim abych si dojel to co jsem chtěl – Malý Stožec, Luž a Hvozd.

(vloženo 26.7.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

26.7.20 14:52

Parádní akce a fotky také.

Reagovat
mum-on-bike
mum-on-bike

26.7.20 14:09

Kristepane, to je jak scénář k epizodě z Pata a Mata :-D Ne, nic ve zlém, soucítím s tebou… No, dobře, žes na Hory Lužické nezanevřel, obrázky jsou to moc hezké (až na ten převodník)

Reagovat

Další galerie z kategorie

DaD 11
Aduldinho 42
kandik psi zub 6
bara2 23
sorak 17
Pepa Hrabačov 19