Saalbach

Přidat foto

Letos se to povedlo! Původně jsme chtěli jet od úterka do neděle, ale po shlédnutí yr.no a jejich předpovědi jsme v neděli večer situaci přehodnotili a vyrazili v pondělí dopoledne s tím, že v pátek po ježdění to zabalíme. Musím konstatovat, že se norové trefili naprosto přesně! Po cestě ze Salzburgu údolím k Saafeldenu nás v pondělí chytla průtrž mračen a byť v noci polevila, v úterý ráno v 6 se mraky potrhaly. Trošku nás vystrašila teplota: v cca. 9:00 hlásili nahoře na Schattbergu 1,7st. Fakt je, že první lajna dolů byla poněkud promrzá, ale pak teplota lezla pomalu nahoru. Za ty 4 dny ježdění bylo hnusně horko vlastně až včera. Skvělé bylo ježdění v to úterý a středu, od čtvrtka už vláha na trailech zmizela a bylo hodně prachu a taky bylo vidět víc rozbitých kolen a taky za hranama tobogánů i víc vyvrácených bikerů. Povrch nám vyhovoval, nebylo to jak rovný asfalt, ale bylo to pěkně rozmlácené, občas i celkem hluboké rolety nebo vymlácené díry ve stěnách tobogánů. Dlužno ale taky říci, že jsme za ty čtyři dny ježdění potkali hromadu opravářských skupinek. Velké opravy probíhají hlavně na začátku X-trailu dolů k traverzu na Schattberg west, tam je kus dokonce momentálně úplně zavřený a mají tam natahaných snad pět malých bagříků :-).

Můj dlouhodobý favorit mezi všema traily a to Hacklberg byl zase naprosto skvělý a za den jsme ho dávali minimálně dvakrát: krásně členitý povrch, rozmlácený tak akorát, parádně to odsýpá, dá se to pustit celkem rychle aniž by člověk moc riskoval. A ta první do krajiny otevřená lajna po zatáčku u chaty, to je zážitek i pro oči!

Big5 jsme dávali ve středu a to tak jako vždy, že Leogang přišel na řadu jako první. To byla trošku chyba a jet to znova, otočil bych to tak, že první bychom jeli ze Saalbachu Schattberg expresem nahoru, sjeli začátkem Xtrailu k traverzu, pak Hacklberg a navazující Buchegg trail, potom Z-line, Blue-line nebo Pro-line a potom teprve nahoru na Kohlmanskopf. To proto, že Wurzel-trail je vážně příšerně rozmlácený a člověka ztluče jak psa… Takhle by šlo jenom o to, dostat se nad Leogang řekněme do 15:00–15:30, aby člověk stihnul kabinu nahoru do 16:30. A zpátky do Saalbachu už se nějak přetluče, aniž by „zatměl“… Tak jak jsme to jeli my, hrozí že se se člověk právě zasekne na hřebeni a stihnout tu část v Saalbachu už je zbytečná honička. Každopádně ale výlet do Leogangu stojí za to, protože Steinberg-line by Fox je naprosto parádní! Ten se vyplatí i dvakrát, když vyjde čas! :-)

Za zmínku ještě stojí nová cenová politika. Do letoška to bylo tak, že JokerCard platila na na celý areál Saalbach-Hinterglem neomezeně, plus jedna jízda v Leogangu (to kvůli BIG 5). Letos dostanete k ubytování taky JokerCard… Ta ale má jenom dvě jízdy za den. Na jejím základě máte ale 30% slevu na nákup čipové karty na volné ježdění v údolí Saalbach-Hnterglem, navíc ale také nově volné ježdění v Leogangu. My to vyřešili tak, že jsme vzali 3denní karty a poslední den jsme si na kochačku pošetřili ty dvě jízdy z JokerCard. Píšu to, aby to někoho na místě moc nepřekvapilo. Vyděšených jedinců, co strkali Joker do turniketu potřetí a ten je nepustil, jsme tam viděli za ty čtyři dny dost…

Na závěr snad jenom tolik, že po Covidu se skladba návštěvníků od základu změnila. My si dávali ty tři dny ježdění polévku na WinklerAlm (to je nad Z-line trailem). Jeden den tam bylo na zahrádce obsazených 6 stolů. U každého se mluvilo česky nebo slovensky. Obsluhovala nás jakási holčina – slovenka :-))).

(vloženo 11.7.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Frýbik
Frýbik

27.9.20 20:51

Na kolik vyšly ty permice na lano ? Rád bych příští rok tam jel. Díky

Reagovat
bathed
bathed

12.7.20 20:50

  • b-n-x-: K foceni techto panoramat jsem nedostal svoleni…
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

11.7.20 17:54

Žádné foto s černými vlasy? Škoda

Reagovat
bathed
bathed

11.7.20 15:02

Presne ta. Takova vyvinuta.

Reagovat
goofy
goofy

11.7.20 14:31

Pokud to byla šikovná černovláska, tak tam dělala i v zimě… :-D

Jinak paráda… Taky bych letos zase chtěl

Reagovat
bathed
bathed

11.7.20 14:09

No prave tohle nori tvrdili uz pred tydnem. A trefili se :-

Reagovat
malamala
malamala

11.7.20 13:46

Krásné fotky a dnes už tady v regionu pěkně chčije ;)

Reagovat
iron.hide
iron.hide

11.7.20 13:18

Parada

Reagovat

Další galerie z kategorie

fk3 1
doubeq 7
zbyslavjak 3
vapes 10
Cabasekxxx 3
mum-on-bike 21