Okruh přes Praděd

Přidat foto

Chata Rabštejn

Rozcestí Pod výhledy

Malá Morávka

Rozhledna nad Novou Vsí

Petrovy kameny, Ovčárna a Praděd

Vysílač na Pradědu

Chata Švýcárna

Sjezd k Petrovce

Nad Hladovým dolem

Ani letošek se neobejde bez zdolání Pradědu. Počasí vyšlo skvěle, lidí nebylo tolik jako obvykle… Prostě super vyjížďka.

(vloženo 3.7.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
T(h)omik
T(h)omik

4.7.20 19:22

tromboonen: Tak to dík. Na té mojí herce to taky jezdím jen jednou ročně a pak týden umírám (trochu kecám, druhý den jsem dal 92 km na silničce). Ale baví mě brát to jako výzvu a občas trasu maličko pozměnit, abych viděl i nějaké nové místo. Rozhodně to nejezdím moc často :-)

Pokud tě to inspirovalo, tak z toho mám radost a přeji spoustu spokojených kilometrů.

Reagovat
tromboonen
tromboonen

4.7.20 01:22

Na bajku klobouček pane, já bych to dal max na silničce s 28/30 pláštěma, ostatně bajk ani nemám, to moje věci na fotkách i horší zvládá, s opatrností, Praděd na alu byl celkem fajn i s odbočkou do hospy někam mimo asfalt před max stoupáním, kde jsem čekal na kámoše na bajkách, pár let zpátky… tak tohle je dobrá inspirace, dík.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

3.7.20 20:03

Díky. O té variantě, co píšeš, jsem uvažoval. Ale byl dost pařák a po už ujetých km – navíc příjemném sjezdu, už se mi nechtělo drápat se do dalšího kopce. Ovšem chápu jak jsi to myslel. Přes Vlčí sedlo občas jezdím taky.

Reagovat
brtníček
brtníček

3.7.20 15:44

Ve středu jsem jel Praha a zpět na moravu autem po D1. Touto dobou tam bývají auta s kolama, přívesama rakvema na střeše a podobnou výbavou na dovolenou a tentokrát téměř nic. On ten covid teda ještě neskončil, ale opatření jo.

Reagovat
Kalic
Kalic

3.7.20 15:21

Pěkný!

Ještě trochu zajímavější alternativa – z Hladové cesty pokračovat nahoru pod horní nádrž DS (to už není tak daleko/vysoko), pak třeba přes Vlčí sedlo do Vernířovic.

Reagovat
T(h)omik
T(h)omik

3.7.20 14:04

miťo: Pravda. Na to, že jsou prázdniny, těch lidí opravdu tolik nebylo. Což jejen dobře :-)

Singlespeed: Možná jsou zblblí tím jak je teď nestálé počasí. Já jsem tady musel počkat až bude +/- jisté, že nezmoknu. Každopádně úbytek lidí vítám.

Skalv: No vida, krajan! :-) Ze Švýcárny dolů je to fest sešup a po tom kamenném úseku, co udělali předloni, docela nepohodlný. Doufal jsem, že spraví aspoň cestu mezi Pradědem a Švýcárnou, ale pořád je to tam plné děr a kamení.

Reagovat
Skalv
Skalv

3.7.20 13:36

Ta cesta ze Švýcárny dolů vypadá dobře – znám ji jenom v zimě z běžek. Což je celkem ostuda, že jsem tam v létě ještě nebyl:-( Doufám, že to ještě letos napravím, když to mám jen o 15 km víc než ty :-)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

3.7.20 13:32

Je to zajímavé, ale lidé se po Covidu stále ještě nerozhýbali a sedí doma. Taky se pořád divím, jak je všude málo lidí.

Reagovat
miťo
miťo

3.7.20 13:04

Pěkné, takhle prázdno jsem tam zažil jen v listopadu před prvním sněhem ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 26
bara2 7
Tomik_S 6
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5