Rb crr

Přidat foto

RB je tady srdcovka. Pro mě docela sklamání. Na rámu mám najeto cca 500km. Po neustálém lupání v hlavovém složení jsem vyrazil horní misku a divím se. Hlavové nalisované na sucho. Zafrézování hlávka proběhlo, ale zůstala tam hrana kterou jsem srazil alespoň pilníkem. Co jim vůbec nevyšlo je frézování hlavové trubky pro misky. I na zlé fotce jde vidět vyosení díry pro hlávko. Je tam minimálně 1mm rozdíl ve stěně trubky. Podobné kusy bych v práci zmetkoval a nepouštěl dále.

Tak už vím proč v RB zdarma lisují hlávka. Tolik k hanění. Jinak je to docela tuhý rám a prvních 500km mě bavilo. Kolo není 2stopé a jezdím dále. Na reklamaci nemám nervy. Je sezona a nechci čekat měsíc na vyřízení. Pár let jsem v kolách mechošil a podobné věci občas zahlídl.

(vloženo 29.5.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
TJK
TJK

30.5.20 22:37

tohle neni konstrukcni zamer, tohle je proste to jak se hybe material po svareni, to ze to v JIGu svaris jeste neznamena ze si to necha tvar… takze uhly s pozice hlavy je dovrezovana jak vyjde na ramu… obcas to proste neni tak hezky vystredeni… neni proc to resit… kdyz to bude delat problemy nebo nevydrzi tak se to vyreklamuje…

Reagovat
Vilém
Vilém

30.5.20 18:52

Na te fotce je videt vcelku prd, ale z toho co tam vidim mi to prijde jako konstrukcni zamer. Proste to pri obrabeni na soustruhu uplnou excentricky, aby byla stena ruzne tloustky. Vepredu, kde je paka je stena silnejsi, zadni cast je zpevnena ramovyma trubkama, ktere jsou na hlavu navareny, tudiz tam neni treba tolik materialu. Protoze pokud by to nebyl zamer, tak by obrabec i kontrolor asi museli byt uplne na kasi, aby toto proslo dal.

Reagovat
šlapatko
šlapatko

30.5.20 18:10

Vilém: Nejsem si jistý jak by oslabení trubky pomohlo v pevnosti. Na fotce jde vidět to vyosení. V levo fréza ani nesáhla, vpravo je profrézované celé zesílení + lehce frézováno do dalšího průměru.Nebudu řešit, budu jezdit a čas ukáže.

Reagovat
Vilém
Vilém

30.5.20 15:39

A jses si jistej, ze to vyoseni neni zamer z duvodu vetsi pevnosti?

Reagovat
miťo
miťo

30.5.20 06:38

Orm: nové rámy nepočítají s přesmykačem :-( Leda bazar.

Reagovat
orm
orm

30.5.20 01:20

@miťo: Proc by nebyla?

Reagovat
nooski
nooski

29.5.20 22:24

Je to smutné :-( sám mám 3 rámy, ale po tom co vidím v poslední době bych si další nepořídil.

Reagovat
miťo
miťo

29.5.20 21:53

A safra.

No pro mě je to pasé, 1× XX na kole nechci a s RB už jiná volba není :-(

Reagovat

Další galerie z kategorie

Atilla 23
kubajs mtb 7
Tobyfree 13
Kubánec 25
theedge 29
TicTac135 37