Objimky na ram

Přidat foto

Dost casto se tu posledni dobou resi objimky na ram pro uchyceni ruznych drzaku. Resil jsem kosik na lahev a myslim, ze jsem prisel na celkem spolehlive a elegantni reseni. Hodim do vlakna Vyrobil jsem… kratky popis.

(vloženo 6.5.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Jakobo
Jakobo

6.5.20 15:49

Jo, to je dory napad, dik. Paradoxne asi i jednodussi, ta nerez se ohyba dost spatne. Udelat pulkulaty profil a pripajet na tupo.

Reagovat
kamaro
kamaro

6.5.20 15:14

Pokud by jsi to chtěl udělat jako pěkné objímky bez těch ostrých výstupků, tak bych tam připájel kousek trubky s částečným závitem a po zapájení bych to rozřezal. V jedné části by ti zůstal otvor a ve druhé by jsi měl závit. V podstatě obdoba toho, jak se stahuje představec ke sloupku. Na soustruhu se dají udělat ty trubky i se zapuštěním hlavy šroubu, což je potom paráda. Poté stačí na brusce udělat trochu radius z jedné strany aby to lépe dosedlo na ten oblouk objímky, zapájet, říznout, zabrousit a hned to vypadá profesionálněji a z hlediska pevnosti to bude o řád jinde (nebudou se ohýbat ty plechy).

Reagovat
Jakobo
Jakobo

6.5.20 14:55

No nad tim jsem take uvazoval, ale je to na protilehle strane smerem k vidlici, kde jednak nohou nedosahnes a navic tam tak jako tak byvaji ruzne uchyty pro bowdeny. Pravdepodobnost kolize je nizka, takove hrany jsou stejnak na kole vsude, to bys pak na kolo nemohl ani sednout.

Reagovat
vrazdit
vrazdit

6.5.20 14:48

zpracováno pěkně, ale ty trčící části na šrouby takhle bokem, to bych viděl tak na solidně filetované lýtko :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 7
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10