Po žlutý ...

Přidat foto

… kdy už to konečně odkvete?!

(vloženo 5.5.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Kuba78
Kuba78

6.5.20 21:08

ono je to jedno s druhym. zemedelci pestuji to, co se jim vyplati. a vyplati se jim to, na co sou nejvetsi dotace. nejvetsi jsou na repku, protoze mame vyjimku na biopaliva prvni generace do kterych se micha (zbytek evropy to potichu opustil pote co vyplavano ven co je to za sajratjt a ze je to daleko neekologictejsi nez spalovat ropu). ciste nahodou je nejvetsim pestitelem a tedy prijemcem agrofert. aby repka radne rostla, je treba hnojit. Hluboka orba se nevyplaci, staci lehce podmitat, repka vysaje ziviny z pudy a tohle dohromady dela z pudy poust. takze je potreba hodne hnojit. ciste nahodou tyto hnojiva vyrabi chemicke zavody patrici do holdingu. To, ze sucha puda s repkou je za deste jak beton a zpusobuje to povodne, bahnite zavaly vesnic a silnic.. to uz zemedelce nezajima. potom jsou tady bioplynove stanice mohutne podporovane. ciste nahodou patri tez do holdingu.. takze se vsude pestuje to, co nejvic nese na dotacich, to ze repka travi zver, motyle, vcele, sysle a cloveke je ukradene. to ze lany nici krajinu a zpusobuji nedostatek vody na jednu stranu a zaplavy n adruhou tez je Buresovi ukradene. A kdyby nahodou tehle problem nabyl takovych rozmeru ze to zacne zajimat i jeho volice, nastoupi stranicky tisk a po radne msasazi se vyhlasi dotace na zadrzovani vody, ktere dostanou zase podniky v holdingu, ktere mu vubec, ale vubec nepatri.

zemedelska politika v EU je chora, to je pravda. ale my jsme tomu dali jeste poradnou tresnicku na dortu upravou lokalnich pravidel.. zlatej kalousek.

Reagovat
jardalee
jardalee

6.5.20 19:14

jardalee
jardalee

6.5.20 19:11

castecne sem videl reportaze ze se trochu ujalo pestovani cmelaku na opylovani,to je udajne hodne oblibeny v USA kde proste kamion doveze treba tri ,ctyri navesi kde maj cmelaci hnizda takze stovky cmelaku a opylujou pole a farmari jim za to plati

Reagovat
snas89
snas89

6.5.20 19:09

Hmez celkově mizí!

https://ct24.ceskatelevize.cz/…uji-biologve

Nevím, kde kdo a jak přišel na to, že je převčelováno:/

V čr je řepka na potravu pěstována jen minimálně.

Ale celkově hmyz mizí právě kvůli hnojivům-jedům na poli.

A tady je právě ten průšvih, za který může bureš. Jako snad jediný máme v evropě vyjímku na dusíkatý hnojiva (prokazatelně rakovinotvorný), protože ty sračky vyrábí jeho firma, která mu vlastně nepatří a on za ni teda určitě v evropě tak neloboval…

Navíc tyhe hrůzy prosakujou do spodních vod, kde se budou držet desítky let:

https://domaci.ihned.cz/…-na-miliardy

Jako nevím co už chcete víc…:/

Reagovat
jardalee
jardalee

6.5.20 19:07

vcelarum pekne zatopil mor a jinak proste mladych vcelaru je malo a i kdyz by to nekdo chtel delat tak zase delaj problemi sousedi a maj strach ze je vcela pichne :) ted je to nevic samej alergik no :)

Reagovat
bubacek
bubacek

6.5.20 18:50

https://www.ceskatelevize.cz/…yn-vcelstev/

vraždit nedělám si iluze že je to jinak:)

vit.sklenar co člověk to názor taky jsem včelu pořádně neviděl ale včelínů na kole potkávám dost

a přesně neřeším jezdím. von stejně přiletí nějakej meteorit a bude po nás a ta holka kulatá si vod nás odpočine :)

Reagovat
jardalee
jardalee

6.5.20 18:33

vcel je malo,ale celkove ubylo hmyzu treba aji vos,byl o tom nekde clanek,jinak treba v japonsku obdelavaji kazdej kousek zeme a maji takovy policka vsude mozne vcetne ostrovu ale repku taky pestuji a vyrabi z ni kvalitni jedlej olej kterej je udajne zdravej :)

Reagovat
Jirra
Jirra

6.5.20 16:23

Možná je někde převčelováno, ale jinak to není nic moc. Tedy za chvílí to možná bude spíš nic a pak se snad nevýplní jedna Einstenova myšlenka o včelách a lidech.

https://zpravy.aktualne.cz/…02590604f2e/

Reagovat
vrazdit
vrazdit

6.5.20 15:50

bubacek: primichat do nafty repkove sragory, to neni o nezavislosti na rope, ale opravdu vylozene aby to bylo „z obnovitelnych zdroju“ ve vysledku to vyjde urcite draz nez ropa a jeste jako bonus to kurvi motory, takze win-win pro evropu, pac se muzou roztocit dotacni kola a dostat se panize z dani tem spravnym prijemcum :)

Reagovat
vit.sklenar
vit.sklenar

6.5.20 14:44

Zdeny7: je fakt, ze z dalky a na fotkach je to pekny a vlastne se mi to libi :-)

Bubacek: to je zajimava myslenka s tim prevcelovanim. Ja prave zase zaznamenal zpravu, ze chybi opylovaci :-) Tak nakonec skoncim jako v posledni dobe casto – jeden nazor rika to a druhy pravy opak a pokud to sam nezaziju, tak proste nevim. Nevadi, neresit, jezdit :-)

Reagovat
bubacek
bubacek

6.5.20 13:58

vit.sklenar Tuhle jsem koukal na dokument tuším „nedejse“ a tam nějakej včelař-odborník tvrdil že je u nás převčelováno!!

právě díky tomu se víc šířej nemoce a umírají včelstva.

vrazdit máš tak nějak pravdu ale ekologie je tam až na druhém místě na prvním je nezávislost na ropě tj nedávat Rusům víc euro než musej

Jinak mě asi utlučete ale mě to voní :)

Reagovat
17ta
17ta

6.5.20 13:32

Taková trošku nostalgie, loni jsem jel s kamarádem z Košic přes HU k nám do ČR. Jižně od Košic jsem po dlouhé, dlouhé době zažil louky a pole stejné, jako když jsem byl malý klučina, zelené a hnědé, pouze luční kvítí … pak se to od HU zkazilo.

Přidávám obr. foceno nad vesnicí Janík, na hranici.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

6.5.20 12:43

Kuba78: Jestli jsi někdy jel přes Německo, tak v některých spolkových zemích je řepky ještě mnohem více než u nás. Že by zase Agrofert a hloupí voliči? Ne, to bude asi Merkel mafie… ;-)

Reagovat
Kuba78
Kuba78

6.5.20 12:04

kdy to odkvete? asi za mesic.

kdy se toho zbavime? a az se zmeni dotacni system, ktery nuti zemedelce pestovat neco, co nici krajinu, pudu, vcele, motyle, sysle.. jenom proto, aby z toho profitovala mafie co je zrovna u moci.

a kdy to nastane? az pujde cela ta Agromafie do ******. takze pri pohledu na vysledky voleb, inteligenci jeho volicu a schopnost Mary Cimrmana udelat z Nyvlta statnika asi nikdy.

se s tim smir.

Reagovat
snas89
snas89

6.5.20 11:49

vit.sklenar: +1

vrazdit…bureše:D

MirosPikos:

prosím, když už si hraješ na korektnost a přesnost, tak by bylo fain uvést, jaký konkrétní zvěrstva ne?

Navíc se ohánet nějakým p*čusem, který zelený akorát tak rozložil taky není úplně v pořádku.

Dále pokud vím, tak agenda zelených je právě klima a životní prostředí. Netahej sem genderový studia.

Navíc, kdy byl Bursík ministr životního prsotředí? 10 let zpět? A to budeš ukazovat prstem takhle do minulosti, aby sis mohl zakrýt oči před současným marasmem?

Ale dát si práci s kritickým myšlením a něco si přiznat je „trochu“ náročnější, než ukázat prstem na ekoteroristy, sluníčkáře a muslimáky, že…

Reagovat
Zdeny7
Zdeny7

6.5.20 11:46

Každej úhel pohledu se počítá. Důležité je, že to s tím jednoznačně negativním postojem k řepce není tak úplně jednoduché. Lán řepky, lán obilí, lán kukuřice. Pořád to stejné. Jen řepku si prostě lidé vybrali jako boj proti Babišovi. Přitom mezi těmi rozlehlými lány plodin není rozdíl. Mimochodem trvalá udržitelnost lidí na této planetě je tímto tempem růstu a stylu života neudržitelná a sama o sobě proti přirozenosti. Také peace… Každopádně ta druhá fotka s tou zataženou oblohou je povedená…

Reagovat
vrazdit
vrazdit

6.5.20 10:29

vit.sklenar: přesně… lán řepky u nás je stejný jako lán olejových palem v asii. je to prostě jednodruhová uměle vysazená kultura, podpořená chemií, aby byl výnos… navíc v případě řepky ještě s pochybným účelem jejího pěstování a podporou skrze dotace na nesmyslné „ekologické“ palivo… být tam lán obilí, je to sice taky jednodruhové pole, ale alespoň na přímé potravinové využití…

Reagovat
vit.sklenar
vit.sklenar

6.5.20 10:11

Zdeny7: Včel ubývá právě také díky tomu, že se živí na chemicky ošetřené řepce, což snižuje jejich imunitu a náchylnost k chorobám. Nemám to podložené, ale tuším, že podíl řepky pěstované pro potravinářství bude minimální. Taky si myslím, že tyhle rozsáhlé lány jsou obdobou vykáceného pralesa a přispívají k degradaci půdy, půdních organizmů a vůbec zhoršují podmínky pro zadržení vody v krajině – jsou prostě nepřirozené a proti trvalé udržitelnosti lidské existence na této planetě. To je můj úhel pohledu. Peace :)

Reagovat
Barak
Barak

6.5.20 09:58

To je Na Padesatniku?

Reagovat
Zdeny7
Zdeny7

6.5.20 09:11

Je třeba se na to dívat i racionálně. Řepka se používá i v kuchyni jako olej nebo přídavek do trvanlivých potravin místo palmového oleje, čili není to jen příměs do paliva. Je pak na každém z nás zda preferuje žlutá pole z jara, která jsou zároveň potravou pro včelstva (každoročně ubývají) nebo se smíří s tím, že budeme do Evropy dovážet palmový olej kvůli kterému například v Indonésii každoročně umírají stovky lidí ročně a žijí v naprosto nevyhovujících životních podmínkách (hlavně kvůli vypalování původních pralesů), zatímco my si tady spokojeně žijeme svůj konzumní život a kafráme. Ano řepka charakteristicky páchne, ale to je tak zhruba vše…

Reagovat
capis
capis

6.5.20 08:51

To u nás je ještě slabota. Jel jsem vloni napříč Německem do Belgie. Podél dálnice byla všude jen řepka a vrtule, kam oko dohlédne. Ten Babiš má ale dlouhé prsty.

Reagovat
WladiMir007
WladiMir007

6.5.20 07:38

jj, žlutá je oblíbená trasa

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

6.5.20 07:14

Abychom byli přesný, je to řepka Bursíko-Babiška. Chce to nezapomínat, co tu zelení napáchali za zvěrstva a teď od toho dávají samozřejmě ruce pryč a tíží je 49 nebo kolik pohlaví a jiné nesmysly.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.5.20 06:58

Jj ta je všude

Reagovat
miťo
miťo

6.5.20 06:27

Řepka babiška :D

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

6.5.20 05:35

Smrdí to i z fotky… :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 12
Hynas 3
Pepa Hrabačov 31
bara2 8
Tomik_S 6