Chtěla bych růžový kolo:)

Přidat foto

S pláštěma Schwalbe Black Jack 20x1,9" hmotnost trochu narostla...

Kdo má děti, tak ví, že tohle je tom to nejlepší:)

Chtěl jsem pro dceru (5 let) nějaký kolo, na kterým bych jí ukázal krásy našeho sportu… Nakonec nikdo jinej to za mě neudělá:)

Nechtěl jsem do toho zatím moc sypat, protože holka dělá hromadu sportů, tak případně, až si sama vybere, co jí fakt baví.

Zvolil jsem tohohle Amuleta a musím říct, že mě to za ty prachy mi to přijde fakt parádní kolo. Lítá po lesech a na trailech, jak utržená ze řetězu, furt nějaký pády, kolo omlácený, věčně urvanej tacháč, ale o tom to je:)

Ke kolu (moje poznatky):

Velikost je na dítě od výšky cca 100 – 110cm, záleží na délce nohou. Udávaná hmotnost výrobce 7,9kg s pedály je ve skutečnosti cca 8kg, se všema serepetičkama (zvonkem a tak) cca 8,2kg. Brzdový páky maj dlouhýho červíka, takže se dá pohodlně zkrátit krok pák, aby na to potomek lehce dosáhl. Dodávaný pláště jsou sice lehký a rychlý, ale má to moc hladkej vzorek, takže jsem to přezul na hrubší vzorek a na jistotě jízdy v terénu to je znát.

Co byl ale problém – ŘAZENÍ. Původní Gripshift od Shimana je o ničem (dokázala řadit jen dolů). Tak jsem koupil za 2stovky páčkový řazení+pěnový gripy. Lepší, ale přehodila směrem na větší třeba na pátej pokus a ještě jen tři nejmenší pastorky. Tak jsem zkusil roztáhnout pružinu přehazovačky, to trochu pomohlo, ale stejně 3 největší pastoky nedala.

Tak jsem si říkal, že potřebuje prostě větší páku na páčce. Kdybych si s tím chtěl trochu vyhrát, tak vyrobím delší páčku z hliníku, ale protože člověk je tvor línej, tak jsem ze dřeva narychlo vyřezal páčku, omotal ke stávající izolačkou, přetáhl smrštitelnou bužírkou a fouknul na to horkovzdušnou pistolí (za 30 min to bylo hotový). Tímhle jsem prodloužil páčku o 1,5 cm. Kupodivu to funguje parádně – žádnej nářek, že bolí palec a cvaká to tam jak z praku.

A poslední poznatek, jestli chcete potomkovi dát na kolo tacháč s větším displejem, tak na představec – neurve ho při první šipce, jako když je na řidítkách:)

(vloženo 22.4.20)

Hugo Boss1
Ohodnoť bajk: (4.4  / 20 hlasujících)
Značka AMULET
Model TOMCAT 20
Modelový rok 2020
Hmotnost 8,4
Rám Al
Vidlice Al
Hlavové složení Neco
Kliky Proweel Alloy 140MM
Měnič Shimano Acera
Řazení Sunrace m4
Kazeta 7sp, Shimano 11-28
Řetěz NoName
Náboj přední NoName
Náboj zadní NoName
Brzda přední V-Brake Promax, Al
Brzda zadní V-Brake Promax, Al
Ráfek přední Al
Ráfek zadní Al
Pedály obyč, plas
Řídítka 570mm, Al
Představec 35mm, Al
Sedlovka 266mm, Al
Sedlo Amulet
Pláště Schwalbe Black Jack 20x1,9"

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Lišák
Lišák

24.4.20 15:18

Kliky 140 pro pětiletou holku budou asi dost dlouhý.

Reagovat
Hugo Boss1
Hugo Boss1

24.4.20 10:36

To: bathed

Koukám na tvůj výtvor – máš to pěkný, je vidět, že sis s tím opravdu vyhrál.

S továrním řazením to na tomhle kole prostě bylo jak píšu no a to si nemyslím, že by malá byla zrovna z cukru…

Reagovat
bathed
bathed

23.4.20 23:16

Ad. řazení: ve fotkách mám to co jsme male staveli vloni. To mela stejny vek jako ted tvoje. Pouzil jsem SRAM 9s, saltr x9 a packu x7. V hazce jsem menil pruzinu – vytahl jsem puvodni pro porovnani a nechal si u profiku namotat slabsi. Kricime v kopci ”dej stribrny!” a po rovine “nasyp si tam par cernych!” :-))). S odporem na pacce nemela nikdy problem.

Jinak to mas za 5 :-)

Reagovat
Nina69i

23.4.20 23:16

Manas
Manas

23.4.20 11:11

Parada. My mame youngstera, mladsi (4r prave ted) na tom lita .. i radit gripem zvlada, takze to asi je fakt kus od kusu. Kazdopadne dobra volba. Nam slouzi uz 2 roky krasne :)

Reagovat
antuch
antuch

23.4.20 10:32

Já jsem řazení vyřešil tak, že jsem dal bowden po celé déle, dělal větší oblouky a použil jsem lanko z teleskopické sedlovky, které je daleko pružnější než klasika…řadí to pak luxusně. Bohužel páčky jsou díra na trhu. Já tu spodní polepil gumou, aby ji měla blíž. Chvíli to trvalo, ale naučila se řadit tam i zpět. Mám řazení deore a hazku 105 a funguje to dobře…ale páčka je fakt na velký ruce. přemýšlím o gripshiftu sram

Reagovat
LRRTM1
LRRTM1

23.4.20 10:05

Tacháč musí bejt. My ještě tahali košíček na kytičky. Holt člověk musí udělat kompromisy, aby mládež přitáh k cyklistice :-) A kolo super!

Reagovat
vpa007
vpa007

23.4.20 09:38

Líbí. 5! A vítej v týmu ladičů dětský kol :D. Brbláním to začíná a úsměv je největší odměna. Jinak na mým opravdu malým vzorku populace (2 kusy, kluk+holka) jsem si ověřil, že co utočí kluk, nemusí zvládnout holka. Já teda ale kvůli řazení nakonec skládal celý kolo ;-). Ale zpět k tomuhle, to se fakt povedlo a oceňuji funkční tunnig (gumy jsem měnil už na 16", když sebou mladej liskl na lesní cestě ;-). Možná by nebylo od věci blejsknout tu homemade DYI páčku a dát ji sem a lépe do vlákna 20" dětských kol jako inspiraci.

Reagovat
kycis
kycis

23.4.20 00:22

Ale ted koukam na posledni fotku kde mas jeste gripshift a je trochu jiny. Schvalne zitra vyfotim co tam ma.

Reagovat
kycis
kycis

23.4.20 00:20

Zvlastni, malej ma taky Amuleta (Youngster 20) a sedmickovy otocny razeni a beha paradne hladce, kolo dostal kdyz mu bylo ani ne 4,5 roku a v pohode to utahl i na nejvetsi kolecko. Ja s tim muzu radit dvouma prstama. Asi stesti na kus, nebo nevim.

Reagovat
Hugo Boss1
Hugo Boss1

22.4.20 20:33

To: Davidakta

Tak to věřim. V tom dětským řazení vidím díru na trhu:)

Reagovat
Davidakta
Davidakta

22.4.20 20:18

Teď jsi mě pobavil, zrovna jsem klukovi sundal gripshift a laboruju co s tím aby se tolik netrápil. Jinak kolo v pohodě, ale nejdůležitější je že to princeznu baví.

Reagovat
perceptio
perceptio

22.4.20 19:25

Vypadá dobře. Pevná vidle, jednotác, pěkná barva… Co víc si v tomhle věku přát :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Koli13 2
Milan17 3
Zucco 6
kycerjaska 7
PDean 26
Ray Tarkin 9