Kdyz nemuzeme ven ...

Přidat foto

Deti se uz zacinaji nudit, tak stavime skillpark :)

Matousovi jsou 3 … Tobiasovi 6

PS: i kdyz to nevypada, nespadnul z toho :)

(vloženo 31.3.20)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Manas
Manas

2.4.20 12:02

Ja to beru v klidu, hlemu na stolku maji, opakujeme jim to, ale oni maji v hlave prepnuto – zahrada/venek. Venbku bez ni ani ranu a doma se jim nechce. nedivim se jim, stridaji aktivity jak na bezicim pasu a kolo je minoritni vec. Snazim se jim to vtlacit i na zahrade, aby si to nandali/sundali kdyz lezou na kolo, ale to bych nedelal nic jineho. Tak holt cekam az si nekdo treba natluce a pak si ji budou brat automaticky.

V nemocnici sme s detma uz parkrat byli – ale rozsekla hlava, otres mozku – vsechno z houpacky a z domecku :D

Reagovat
zderes
zderes

2.4.20 00:50

Děcka můžou být rády za takový přístup rodiče. Ne každý prcek má tak skvěle vybavený dvorek.

Za mě, „vem si přilbu a můžeš jet. Nechceš? Tak máš smůlu.“

Když jsem byl malej, nikdy jsem přilbu nevozil. To nikdo. Ale jsou to blbý kecy. Asi jako airbagy atd. Jakej rozdíl je v tom, jestli spadne na zahradě nebo za plotem?

Nevím, kolik takových úrazů na zahradě nebo na hřišti jste kdo viděl, ale dokud se to nestane našemu děcku tak je nám to jedno. To až pak rodiče spytují svědomí a navzájem se obviňují.

Manas neber to osobně, spíš jen k zamyšlení… ;)

Reagovat
Bombos3
Bombos3

1.4.20 23:20

Normálně je to každého boj, někdo raději křáplou přilbu, někdo hlavu. Nicméně u dětí by měli mít rozum rodiče a jít tou bezpečnější cestou.

Reagovat
filous
filous

1.4.20 07:41

Tvle to je zase debata…samozřejmě já i moje děti vozime na všechny sporty kde je to dnes standart. Jak psal někdo níže, moje děti mají zafixovano kolo=helma. jak si děti vychovas, tak budou jezdit. Argument, za mladá jsem taky nejezdil s helmou…já samozřejmě taky ne, ale to jsem se nepočítal ani v autě vzadu, ani nepoužíval helmu na lyžích/snb/bruslení a úrazu hlavy jsem viděl dost. dráhu na zahradě jsem taky musel postavit taky a víceméně každým dnem se něco mění, materiálu je spousta. Děti 4 a 6.

Reagovat
beavis
beavis

31.3.20 19:58

At si kazdej jezdi v cem chce a Vam to pani moralisti muze bejt vcelku jedno! Vzdycky kdyz ctu tyhle chytry reci, tak si pokazdy vzpomenu na moje mladi za komaru kdy jsme delali na kolech takovy picoviny, samozrejme bez helmy protoze tenkrat nic takovyho nebylo, ze by Vam z toho praskla cevka. Kde na co jsme vylezli, kde co jsme na kole sjeli, podjeli, vyjeli, zavodili jsme na starejch kluntech, ktery skoro nebrzdili a vubec...... vsechno tenkrat bylo super! Tak to laskave nechte na rodicich, jak si vedou svoje deti k vychove noseni helem apod. Mimochodem, na takovyhle jezdeni za barakem taky klukovi nedavam helmu. Ale kdyz jedem dal, tak si ji bere, protoze to delame na kole picoviny oba:-)

Reagovat
waters
waters

31.3.20 19:24

Co se týká.. diskuze k fotce.

Riziko, že se klukům stane úraz hlavy je téměř nulovej. To už bude rizikovější koupelna, pokud tam budou blbnout… Jde spíš o to, že na tom kole by to měla být s helmou rutina, aby se z toho nestalo někdy si ji vezmu někdy ne apod. Vypěstovat jim k tomu vztah, ukázat jim příklady.. Danny MacAskill, Svěťák atd… Hlavně rodiče musí vozit helmu, jak nevozí rodiče, tak to nemohou chtít po dětech.

Reagovat
waters
waters

31.3.20 19:15

Je fakt, že do svých 18 let jsem helmu nenosil. Jako kluk celé dny venku na kole a nikdo ji neměl. Možná někdy někdo vytáhl hokejovku:) Ani si nepamatuju, že by v okolí byly úrazy hlavy, spíš ruka noha (tím neříkám že nebyly nikde). A to jsme dělali na těch BMX kolech a později MTB prasárny. Pak přišla moje první Uvexka a od té doby jsem helmu nesundal a dávám ji i když jedu jen 3km – nekompromisně.

Syn 4 roky je na helmu naučen od odrážedla (už má druhou) a vůbec bez ní nevyjíždí ani nechce. Když venku vidí na kole někoho bez helmy, tak ho to pohoršuje, když vidí někoho s helmou, tak na něj ukazuje palec nahoru a říká, že je šikovnej.

Úraz hlavy na kole se jen tak nestane.. ale když už, tak stačí úplně malinko a je vymalováno:/ Helma je nutnost!

Reagovat
Atilla
Atilla

31.3.20 17:23

Jeho děti jeho problém. Já jen říkám, že moje děti to mají jako automatiku. Lidí je až až, takže klidně bez helmy:)

Reagovat
yetti
yetti

31.3.20 16:52

@Atilla: vůbec nezpochybňuju nošení helem na vyjížďky kamkoli, ale kritizovat někoho za to že se mu děti pohybujou po dvoře bez helem je podle mě přehnané

Reagovat
Atilla
Atilla

31.3.20 16:35

Nikdy nevěř dětem vždycky je nápadně něco co ty nevymyslíš.

Reagovat
Atilla
Atilla

31.3.20 16:34

Máme lesopark nad barákem. Každý den jsme tam chodili jezdit. Pokaždé přibrzdil a pak zatočil. No a jednou jel dál tak řvu jak magor aby brzdil a nic. Naštěstí ho zpomalilo křoví, ale krve by se ve mě nedořezal když jsem k němu dobíhal. Prohnul na felině dveře a promáčkl helmu. Naštěstí mu nic nebylo krom pár modřin.

Reagovat
my_dudesty
my_dudesty

31.3.20 16:22

Atilla: „když skočil z metrové zdi rovnou do stojícího auto“ – ty vychováváš dalšího Jacksona Goldstona?! :D

Reagovat
Atilla
Atilla

31.3.20 16:13

Mám děti naučené, že ke kolu patří helma. A malému se už velmi vyplatila už na odrážedle když skočil z metrové zdi rovnou do stojícího auto.

Podle mě to má 1000× větší smysl než roušky které jsou úplně k…

Reagovat
Manas
Manas

31.3.20 15:19

Goofy> Urcite visej na dratech! :)

Reagovat
goofy
goofy

31.3.20 15:17

Bez helmy nebrat! Za 5! :-D

Reagovat
Jaroslávek
Jaroslávek

31.3.20 15:14

Pěkný, brácho :-)

Reagovat
yetti
yetti

31.3.20 15:00

@mirirek2: někteří už jste s těma helmama fakt nemocní. A neměli by mít děti i helmu na fotbal a co takhle když běhají kolem baráku, nebo nedejbože dokonce uvnitř baráku, co kdyby třeba spadli ze schodů…

Se divím, že se naše generace dožila dospělosti

Reagovat
Stingray
Stingray

31.3.20 14:39

Jak jsme to dětství mohli vůbec bez helem přežít? :-D Lezou vaše děti na stromy s helma, nebo jenom mastěj hry na počítači?

Reagovat
Manas
Manas

31.3.20 14:06

Budu doufat, ze z neceho si priklad vezmou. Nemuzu jim doma stat celej den za prdeli a rikat jim at si nasadej helmu, kdyz jdou nahodou na kolo. To by z toho jebnulo me a pak jim.

Zajimavy je, ze cely moje detstvi a v podstate az do dospelosti nikdo helmu neresil.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

31.3.20 14:01

Manas nej výmluva vůbec, spadnout na záda totiž nemohou… co budeš dělat, až budou mít pubertu?

Reagovat
Manas
Manas

31.3.20 14:01

To proste nevysvetlis. Obzvlast ne tomu triletemu. Venku si ji berou automaticky, to jim rikat nemusim, a to vcetne kolobezky. A stale jde o to, ze zatimco na kole na zahrade jedou tak 3× za hodinu, tak zbytek casu si proste hrajou.

Reagovat
Bombos3
Bombos3

31.3.20 13:57

To je teda nezodpovědnost jim nedát přilby. Jednak je to špatný příklad – venku na kole přilbu mít musí a doma ne a druhak jde o jejich bezpečnost. Nebylo by lepší jim vysvětlit kolo=přilba a chovat se k ní hezky?

Reagovat
kycis
kycis

31.3.20 13:04

Hele, naše kolo, i s těma odrazkama na drátech :-)

Reagovat
vpa007
vpa007

31.3.20 12:37

Super! ;-)

Reagovat
Manas
Manas

31.3.20 12:22

Sem je doma nedonutil. Zkousel sem to, ale problem je v tom, ze si sednou na kolo, objedou dum … a jdou na pisek. 20 minut delaj neco jinyho, pak se jdou houpat. Pak treba dve jizdy … a pak hodina nic. V tom lepsim pripade to skoncilo tim, ze helmy rozjebali za tyden, jak si hrajou. Tak sem to vzdal … maj to sice na betonu, ale padaj na travnik :D

Reagovat
pavlik6022
pavlik6022

31.3.20 12:20

Aby si je neznicili..

Reagovat
mirorek2
mirorek2

31.3.20 12:16

Proč nemají kakoče na hlavě?

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7