Pašík 4

Přidat foto

Další z rodiny mých prasátek. Tentokrát (podobně jako Hanys kurýr), představím prase modelové řady CPX 4050, na rámu z cr-mo oceli dvakrát zeslabované. Druhý nejvyšší model od CPX v nabídce oceli. Tradičně skvělé zpracování, bezvadné sváry v TIGu, vedení lanek, gravírované nápisy v mufnách… Prostě klasika od tehdejších CPX. Tak snad se bude líbit. Model z roku 1997 je v tmavěmodré metalíze, na kompletní LX sadě. Vidle Manitou X Vert není origo z na kole. Je novější z r. 98.

(vloženo 14.2.20)

Checker Pig Checker Pig
Ohodnoť bajk: (4.5  / 20 hlasujících)
Značka Checker Pig CPX (retro pašík č.4)
Model CPX 4050 ( Cr-Mo)
Modelový rok 1997
Velikost 19
Hmotnost 11,5
Rám Cr-Mo Double Butted
Vidlice Manitou X-Vert ( 100 mm)
Hlavové složení Diatech
Kliky Shimano LX
Středové složení Shimano LX
Přesmykač Shimano XT
Měnič Shimano LX
Řazení Shimano LX
Převodník Shimano LX
Kazeta Shimano Hyperglide HG (8-mi kolo)
Řetěz UG
Náboj přední Shimano LX
Náboj zadní Shimano LX
Brzda přední Shimano LX (canti)
Brzda zadní Shimano LX (canti)
Brzdové páky Shimano LX
Ráfek přední Mavic 236
Ráfek zadní Mavic 236
Pedály Shimano LX
Řídítka Kalloy
Představec Bontrager
Pláště Kenda

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
pidro
pidro

15.2.20 19:53

@hmm @Checker Pig: chalpi hlavně klid, netřeba to hned hrotit. Většina z nás tu je přece proto, že nás to baví a zajímá, tak si nemusíte hned vjíždět do vlasů ;-)

To s těma prachovkama mě nenapadlo. Je pravda, že jednu dobu to bylo docela běžný jak u Manitou, tak třeba Rock Shox. A protože jsem tu vidli nikdy neměl a znal ji tak jen z časopisů a výloh obchodů, nedošlo mi, co se skrývalo pod prachovkama, na který jsem zapomněl. Každopádně díky za připomenutí :-)

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

15.2.20 12:57

to hmm: v pohodě. Mě taky baví starý kola a rád se motám kolem toho. A beru jakoukoliv věcnou diskuzi vč. vlastního názoru každého. Každému se líbí něco jínýho a o tom to je. Jen ta diskuze ohledně prachovek mě přišla v návaznosti na ten původní dotaz trochu mímo mísu. Nic víc. Jak říkám v pohodě, já jsem spokojenej a šťastnej člověk :D

Reagovat
hmm
hmm

15.2.20 12:35

Já pouze propadl kolu v roce 1997 a vše kolem něj mě zajímá. Zvláště když sem nahodíš takový poklad jako je vidle manitou. Po které jsem tenkrát toužil. Mrzí mě že jsi dopředu nastartovaný a čekáš samé ódy jak dost lidí. Je to diskuze přeci a je príma když ti to někdo ohodnotí písemnou formou i když negativně. Já body nedávám jsou anonymní o ničem a uráží, rád diskutuji a vkládám komentáře. Kolo je krásný ale vidle už moc ne :-D Tak se ti za to omlouvám kámo ale kdybych se chytal maličkostí tak ti pomluvím obrácenou fotografii kola třeba.

Reagovat
manpavel
manpavel

15.2.20 09:37

krása

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

15.2.20 08:37

to hmm: připadá mi, že si přesně takovej ten typickej internetovej „vysírač“, co obráží různý diskuse a chytá se úplně nepodstatných maličkostí. Všemu rozumí a přitom nerozumí, všechno si na rychlo dohledá někde na webu nebo z katalogů, aby mohl dělat chytrolína, nepodstatně argumentovat a dělat bordel v diskuzi, která je přitom o úplně něčem jiným. :D Sám píšeš,(alibismus jako prase), že tradičně nehodnotíš. No tak když teda nehodnotíš, tak ani neřeš k danému tématu diskusi, ne?

Reagovat
hmm
hmm

14.2.20 22:53

škoda že jsi o prachovkách zcela pomlčel když je tak znáš :-D načeš pak bych se nedozvěděl od tebe že vidle takto vypadá daleko líp :-D s čímž opravdu nesouhlasím

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

14.2.20 22:08

to hmm: nevím co tady řešíš s vidlí, resp. s manžetama na kluzných nohách. dotaz od pidra zněl, jestli je vidle původní, nebo nějakej bastl složenej z jinejch nohou a korunky. To že tady řešíš gumový manžety na kluzácích nebylo jádrem věci. Moc dobře vím, že manžety tam Manitou dával. Jsou pryč, protože byly za tu dobu potrhaný a bez funkce, vidle takto vypadá daleko líp. Ten obrázek máš asi staženej z katalogu Manitou , který samozřejmě mám :D , takže Manitou si fakt studovat nemusím :D

Reagovat
hmm
hmm

14.2.20 18:08

Vidle není v původním stavu, manitou léta osazoval vidle prachovkama čímž měli dokonalý chod zajištěn. Tradičně nehodnotím ale nejdříve si manitou malinko nastuduj takhle je v 98 nedělali totiž :-D ono je prachovkama legendární a bylo to pro něj typické. Vidle bez prachovek začali být žádanější tak je nějaké prase sundalo.

Reagovat
pidro
pidro

14.2.20 16:49

@Checker Pig: Díky za info. Tu vidli si pamatuju, ale toho detailu s vnitřníma nohama jsme si nikdy nevšiml. A nebo se to z paměti už vytratilo :-)

Reagovat
Bersekr
Bersekr

14.2.20 16:40

Třetí jsem radši nehodnotil, ale za tenhle kousek dávám plnej.

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

14.2.20 16:01

ještě koment k vidli. I po těch letech a provozu ta vidle opravdu krásně a hladce chodí. Bez sebemenší vůle …

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

14.2.20 15:59

to pidro: Vidle Manitou X Vert je originál, původní. Takhle je v 98 dělali …

Reagovat
kali222
kali222

14.2.20 15:35

to delal manitou jeste krasne vidlice. spoluzak mel kdysi dorado jednokorunku na 20mm osu. :) myslim si (v cr) jich mnoho nebylo.

Reagovat
pidro
pidro

14.2.20 14:51

Taky moc pěknej kousek a krásně zachovalej :-)

BTW, ta vide X-Vert je takhle original nebo je to nějakej bastl? Všiml jsme si těch jakoby zesílených vniřních novou nahoře u korunky a to si tedy vůbec nevybavuju. Vypadá to, jako by někdo narouboval korunku z novější vidlice se širšíma vnitřníma nahoma na starší užšší typ šavlí. nebo se to takhle vážně dělalo?

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

14.2.20 14:45

to Hanys kuryr: určitě! ten HT Comp v duralu je fakt skvělý. Jen tak dále ! Taky bych snesl nějaký HT u mě :D

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

14.2.20 14:41

Krásné, moc pěkný stav. Jen tak dále. Já budu s dovolením pokračovat, ještě tam něco mám. :)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Matio 0
Milan17 0
Zucco 4
kycerjaska 7
PDean 23
Ray Tarkin 9