Retro Pašík 3 (třetí)

Přidat foto

Tak dnes předkládám dalšího čuníka ze své „retro prasečí rodinky“. Je postaven s myšlenkou jako něco mezi Singlesppedem, gravelem a City bikem, převážně z komponentů „co dům dal“, kromě několika nových designových komponentů coby " bike tuning. :D . Chtěl jsem, aby byl bike barevně sladěn do trikolóry s ohledem na základní barvu rámu v pěkné modré metalíze. Stavba kola vycházela ze samotného rámu s vidlicí co jsem měl k dispozici. Doma se roky válely funkční komplet staré DX Shimano brzdy (červené), modré ráfky od Remerxu, LX šaltr s řazením a kliky, tak bylo rozhodnuto, to dát do tohoto designu. Rám s pevnou vidlicí je klasicky v té době od CPX velmi dobře zpracován s výbornou geometrií.(kola od CPX v té době právem patřila ke špičce) Na kole se opravdu velmi dobře jede a kolo „tahá do předu“ . Různé vychytávky typu vyraženého nápisu Checker Pig do sedlové rámové mufny nebo trubičková vedení pro lanka, jsou i na tomto základním MTB modelu samozřejmostí. Původně jsem chtěl udělat klasický Singe s jedním převodníkem a pastorkem vzadu. Nakonec jsem zvolil variantu vpředu jeden převodník, vzadu (7) kazeta se šaltrem LX. Tyto věci jsem měl doma a připadlo mi tak zbytečné utrácet peníze za napínák a redukci singepastorku na náboj, když toto můžu vyřešit takhle a zadara. Kolo jsem si poskládal přesně tak, jak jsem chtěl aby vypadalo. Výborně se na něm jezdí a nejvíc (trochu ješitně) potěší ego, když s ním někam přijedete, postavíte vedle ostatní moderní biky a různá ta celopéra a vidíte jak to kolo začnou ostatní okukovat bez povšimnutí, že hned vedle stojí třeba full za 80 táců. :D Tak to je nejvíc. :D Zatím se mějte se lidi ! Chystám dalšího vepře na ukázku a pokud to klapne tak to bude raketa ! Zdraví Pig.

(vloženo 30.1.20)

Checker Pig Checker Pig
Ohodnoť bajk: (4.2  / 42 hlasujících)
Značka Checker Pig (retro)
Model CPX 3010
Modelový rok 1993
Velikost 17
Hmotnost 12
Rám Ocel - High Tensile
Vidlice Cr-Mo
Kliky LX - jednotalíř (původně 3- tác)
Středové složení LX - 51 (čtyřhran)
Přesmykač není
Měnič LX
Řazení LX
Převodník LX
Kazeta 7 - pastorek
Řetěz HG
Náboj přední noname (typ parallax)
Náboj zadní noname
Brzda přední Shimano DX - V brake
Brzda zadní Shimano DX
Brzdové páky Shimano DX
Ráfek přední Remerx 26"
Ráfek zadní Remerx (modré)
Pedály Force - červené platformy
Řídítka ZOOM
Představec Alu - červený elox
Sedlovka CPX
Sedlo Bontrager
Pláště Continental (retro - bílý bok)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Checker Pig
Checker Pig

1.2.20 21:30

to tromboonen: Ty lanka a bowdeny na zadní brzdu nejdou dát do těch původních trubiček na rámu protože, že tento bike byl původně stavěnej na cantilever brzdy a ne V Braky, který jsem tam dal.

to Janes: ty červený DX a jsou tam schválně. jak jsem psal v popisu, kolo jsem stavěl jednak aby barevně ladilo a za další jako funkční „hybrid“ bike na ježdění. Nedělal jsem ho jako dobovku s původním osazením. Dobovek v původním stavu

(Checker Pigů) mám více kousků – modelů. Dva už mám tady ukázaný v předchozích galeriích ( CPX 6000 a CPX 3003 S ).

Další cca 2 – 3 kousky připravuji. Až budou hotové k vystavení, opět zde ukážu.

Reagovat
Peslezedirou
Peslezedirou

1.2.20 11:42

Pěkná práce :-) DX sada byla vlastně LX v červeném laku, brzdy LX M600 ještě někde mám…

Reagovat
tromboonen
tromboonen

1.2.20 02:33

Tenkrát netušil, ale jejich snowboardy jsem vídal v časopisech, skončil u podobnejch (asym, pevné vázko, carve)… i to kolo má něco do sebe po letech, proč ne ten zadní bowden přes ty frajeřinky co tam jsou? to by bylo čistě esteticky klasičtější IMHO.

Reagovat
Janes
Janes

31.1.20 08:24

Brzdy sice pěkně červěný, ale vrátil bych tam cantíky. Sám tenhle návrat taky na jednom veteránovi budu realizovat. Hlavně vzadu je to tam takový prázdný. Ale jinak parádní. A ty modrý ráfky jsou přímo luxus.

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

30.1.20 21:02

to cbb – paráda HT !

Reagovat
theedge
theedge

30.1.20 19:32

Hahah bylo to moje první skutečné MTB ! Olej – vzduch Mazoška, Deore LX, catilevry brzdy …

Mám ho ještě na chalupě ve stodole. Číslo si nejsem jistej, ale úplně stejnej Cro-Mo Colubus rám a naprosto stejná barva :-)

Reagovat
pidro
pidro

30.1.20 19:15

Pěkný kolečko :-) Byť jen základní model CP, tak čuníci měli vždy něco do sebe. Já osobně bych ho ale poladil ještě víc do retro stylu. Moc tomu nesluší to sedlo a řidítka s představcem…dal bych asi nějakou klasiku ritchey (leštěný hliník) nebo kdyby se podařilo sehnat nějaký pěkně eloxovaný Answer, popř. Ringlé…ale to už je za jiný peníze.

Nejlepší na té tvé stavbě jsou ty bikrosový „véčka“ DX. Mám je na svým starým, skládaným Authoru Instinct z roku 2001 a jsou fakt super…za pár kaček a brzdilo to líp než XT s paralelogramem, kterej časem dostal vakl. Navíc ta červená je fakt pěkná a nevidí se tak často…když budu mít na jaře nebo v létě čas a chuť, tak asi naleštím Instincta a taky si ho blejsknu do galerie, ať mám památku :-)

Každopádně „thumbs up“ a 5* k tomu ;-)

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

30.1.20 16:38

je to Equipe R 2 na XT rok 1995

Reagovat
cbb
cbb

30.1.20 16:13

to Checker Pig – jeden HT ako ochutnavka http://www.custombikesbuilding.com/…ools-ht-comp

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

30.1.20 15:11

starý Heavy Toolsy taky můžu. HT – čka v oceli nebo duralu jsou top. Sem s ním ! :D paráda.

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

30.1.20 14:59

Checker Pig: moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Můj CPX 4050 je tedy naprosto podle katalogu. To jsem moc rád. Co se týče CPX 6060 naházel jsem tam věci, tedy kromě vidlice ročníkově správně, takže taky dobrý :) . Jinak zítra, zdali mi kamarád udělá fotky, sem přidám pěkného Heavy Tools. Ještě jednou moc děkuji.

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

30.1.20 14:23

to Hanys kuryr. jinak ještě pro tebe k tomu modelu CPX 4050. Byl to „nejvýše“ postavený model nabídky ze „sériové“ produkce typové řady, hned pod těmi zmiňovanými top 4-mi modely tzv. Baukastensystému. (měl zadní patky od Ritchey, rám ocel Cr-Mo double Butted), fakt špička kolo. Taky je mám ještě rozestavěný, ale rám v tmavější barvě než to tvoje.

Reagovat
Checker Pig
Checker Pig

30.1.20 14:10

to Hanys kuryr 1. díky za pochvalu – potěší. 2. k dotazu k tvým bikům (jinak moc pěkně, už jsem oba lajkoval 5*). Tak Model CPX 4050 (železo). Modelový rok 1995 (šedo-modrá metalíza), ve výbavě 95 LX/ STX-RC kliky, ráfky Mavic 236 stříbrné, řazení Gripshift 600, Marzoška (olej/vzduch) vidle neregulovatelná, náboje Pulsstar, váha 12,6 kg.

Model CPX 6060 (karbon), tady rok výroby si nejsem úplně jistý, buď 94, nebo 93. V každém případě byl tento model spolu s dalšími 3-mi modely ( CPX 7000, 5000, 9000) prodáván výrobcem jako, tzv. Baukastensystem, což byl stavebnicový systém prodeje těchto čtyř top modelů od CPX, formou že si zákazník vybral daný model ( z těchto 4 typů – ocel, dural, karbon, titan) s různým stupněm výbavy, resp, celé sady. Buď se sadou XTR, XT nebo LX. V jiné konfiguraci se to standardně neprodávalo. Vybral sis model s danou sadou a ten sis pak koupil. Je to jasný, Ok?

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

30.1.20 13:37

mohu poprosit, o nějaké info o CPX 4050 a CPX 6060 které mám tady vystavené. Rok a jaká byla výbava, moc děkuji

Reagovat
Hanys kuryr
Hanys kuryr

30.1.20 13:33

dobrá práce, moc pěkné

Reagovat

Další galerie z kategorie

Koli13 2
Milan17 3
Zucco 6
kycerjaska 8
PDean 26
Ray Tarkin 9