Urban Freeride Lives 3 - Fabio Wibmer

Přidat foto

""Projížďka" po Paříži":https://youtu.be/Jk7rliZpuSs :-) občas mi padla brada.

(vloženo 5.12.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
KRAJIC
KRAJIC

9.12.19 08:57

bnx: viděl, ale je to pro mě *********, zábava pro masy kokotů co na kole jezdí max do hospody – stejně jako freestyle motokros. A tím fakt nechci ponížit ty jezdce, neztotožňuji se s tím duchem – dostat to blíž k „lidem“.

Reagovat
Willy Zanej
Willy Zanej

7.12.19 08:52

-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 23:26

A já si bláhově myslel, že tak třeba 88% bikerů již vidělo nějaké ty city-dh závody.

Reagovat
Willy Zanej
Willy Zanej

6.12.19 22:35

Na té hrázi byl jisteny lanem.

Reagovat
rudla pudla
rudla pudla

6.12.19 22:12

sem se po…al jen z toho videa :)) pěkný borec

Reagovat
daldrum
daldrum

6.12.19 17:51

Ty odsudky nechápu. Je spousta jiných věcí, které lidí dělají a u nichž si říkám: „ty vole, to je šílený“. Současně si ale uvědomím, že jsem jen průměr a že jsou lidi, kteří mají talent úplně na jiný úrovni, jsou extrémně pracovití a mají úplně jinou základní hladinu pro vyplavování adrenalinu, než mám já :-) A pak mi nezbývá než to bez závisti obdivovat.

Reagovat
Zdendyš

6.12.19 16:13

Paneboze, za co mne trestas, ze musim cist takove hovadiny…

Reagovat
kiwaf
kiwaf

6.12.19 15:35

Z toho videa na hrazi, se mi regulerne dela blbe.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.12.19 14:14

  • b-n-x-: no u mě je to jasná obezita. Každopádně až zase potkám Michala Prokopa, asi mu narovinu řeknu jakej je d…l
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 14:05

Kome: hele, ovsem co jsem videl tebe na par videjich … No, mas k tomu oznaceni taky hezky nakroceno! :-)

Ale uz dost srandy.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.12.19 13:58

  • b-n-x-: umírá se i v kulturistice a bojových sportech a dokonce i u hraní PC her, nebezpečí číhá úplně všude, je na jachtách je klid, tam se to stalo jen jednou a to byla výjimka.
Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 13:53

b-n-x: nezapomenout na rychlostní jedlíky jahodových knedlíků!

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 13:51

Kome: seznam debilu? Takze vsichni zavodnici prakticky ve vsech motorsportech. U rally dokonce i divaci stojici potrati. Potom vsichni zavodnici na kole v DH, slopestyle, vsichni zavodnici na lyzich, na snb, atakdale atakdale … :-)

A kralove debilu jsou v techto trech „sportech“: BASE jumping, freesolo a motocyklovi zavodnici v TT Man.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.12.19 13:30

  • b-n-x- dávám už dohromady seznam, bude dlouhý.
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 13:24

Hele a co treba Danny MacAskill. Je to debil, nebo ne?

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 12:55

theedge: lezení zas až tolik nesleduju. Ale třeba 7/2019 Austin Howell – zůstal mu v ruce chyt a letěl. Z jiného soudku třeba Dean Potter nebo Ueli Steck, lidé, kteří šli na hranu. Sice moje domněnka, ale otázka, jestli by nebyl navázaný, pokud by s trochou nadsázky neběžel nahoru sám a v teniskách, se přímo nabízí.

Samozřejmě, že myšlení toho člověka asi nedokážu pochopit. To ale není důvod, proč bych na to nemohl mít názor. Ani v lezecké komunitě není na volné lezení názor jednotný.

Jinak, abychom si rozuměli, já ty lidi nesoudím a ani si nemyslím, že by to neměli dělat. Když odhlédnu od těch souvislostí, o kterých debatujeme mnoho z nich i obdivuju a svým způsobem i závidím. Protože, kdo z nás by nechtěl nějaké podobné akce zažít a přežít. Ale lidí je jak sraček a každý, ať si dělá, co chce. A ačkoliv smrt je smutná věc, zvlášť pro pozůstalé, dá se říct, že i třeba ta manželka věděla do čeho jde. Podobný šílenosti člověk nezačne dělat ze dne na den.

Nevím, co jsi chtěl říct tím, že v autě taky každou chvíli někdo umře. Ano, umře. Nehody se dějí. Ale, když je v autě pás, abych se mohl připoutat, udělám to a nějaká ty procenta pravděpodobnosti využiju ve svůj prospěch. Nemusím tomu jít úplně naproti.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 12:54

Hele ta debata nemá smysl. Nechci diskutovat s člověkem který všechny kolem sebe označuje za ****** a pak za citát z filmu chce omluvu … omlouvám se.

Mimochodem Fabio není žádný můj osobní hrdina … je to prostě kluk kterej něco umí, nesedí na prdeli a zlepšuje se víc než jen co mu povolí mírný pokrok v mezích společenské normy a excelovská tabulka …

Přeju ti bezpečný život bez výkyvů a úspěšné řízení tvého týmu ve fabrice.

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

6.12.19 12:47

kOmE: možná zazněla zbytečně silná slova, ale nikdo z nás asi nechce vidět jak ho někde zametají na lopatku až těma řídítkama za něco zachytí. A potom videa jak se znova učí chodit a podobné laskominy.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.12.19 12:40

Ty vole. To jsem si početl. Není trochu krátkozraké považovat někoho za ****** jen protože jsi ho viděl jezdit na kole?

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 12:35

2edge: Ano, jsou. U toho rakušáka se na tom asi shodneme oba. Jenom máš prostě problém tolerovat můj názor i u fabia. Já ho nemám, chápu, že je pro tebe hrdinou, pro mě to byl tenkrát Bender. Dneska se na to prostě dívám už tak, že to bylo zbytečné riziko, které stálo Bendera závislost na práškách proti bolesti a ********* zdraví. Poslední dobou jsem od kol přeběhl k jachtingu. A mám „nové“ hrdiny, ve sportu, kde se chyby trestají o kapku víc. Nejlepší jachtaři na planetě na nejlepších lodích na planetě při závodech stejně nejdou do totálního rizika, protože mají zkušenosti a ví, jak to může dopadnout. Proč loni při Volvo Ocean Race zemřel jeden závodník? Protože je frajeřina běhat po lodi bez psích kšírů (něco jako sedák na lezení, aby tě nespláchla vlna z lodi). Jo, taky byl pro mnoho lidí frajer, protože to vypadalo cool na videu a pro spoustu lidí byl za střelce, kterého chci napodobit. Pak ho hledali pár hodin v bouři v desetimetrových vlnách a pak prostě jeli dál závod… Můj názor je, že Fabio časem dopadne stejně. A prosím, nepsat, že si nevzal kšíry, je stejné, jako by fabio neměl helmu, ale on jí má. Ne, tak to není. on si nevzal kšíry a tím zbytečně zvýšil riziko průseru. Fabio dopadá v padesátce mezi zábradlí o šířce na řídítka-zbytečně zvyšuje riziko mega průseru. Je to už napsané tak, aby jsi začal chápat, že na fabia můžou mít lidi i jiný názor, než hvězda?

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 12:21

Oba jsou pro tebe prostě debilové :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 12:17

Takže opravdu máš problém s chápáním psaného textu… A ještě bych dodal s tolerancí jiných názorů, jako že někdo pro někoho může být hrdina, protože riskuje zdraví a pro druhé to může být ze stejného důvodu debil… A já ho někde srovnal s hitlerem? Ne, nesrovnal. Já napsal, že hitler měl lepší manažerské schopnosti než já a tudíž bych mu neměl nadávat.

(fabio umí jezdit na kole lépe než já a z toho důvodu ho nesmím nazvat debilem, dle tvého názoru)

fabio:" jakým argumentem je podepřeno to že člověk který toho umí víc než ty je debil ?" Tím, že riskuje život/zdraví…

hitler:" jakým argumentem je podepřeno to že člověk který toho umí víc než ty je debil ?" Tím, že masakroval celou evropu…

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 12:12

JohnDiFool: stavět Fabia s Hitlerem na stejnou úroveň ? prostě debil ?

Tvůj příměr je zvrácenost …

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 12:04

Ještě dodám, že máš velký, ale fakt velký problém s chápáním psaného textu, tak pro tebe tedy ještě jednou ano? " A protože každý má ty limity a hodnoty jinde, pro někoho to je hrdina, pro jiné debil…" Jestli nejsi schopný pochopit, že každý máme hladinu risku jinde a tudíž pro někoho může být tohle ještě hrdinstvím, pro druhé už zbytečným riskováním a pro třetí to je prostě jenom vylízaný pako, nechápu, co je na tom k nepochopení…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 12:02

2theedge: To nemá cenu, protože pro tebe je jediným hodnocením „kdo toho kolik umí“. Jenom dodám, že se živím, jako manager, a třeba takový hitler byl dle všeho mnohem lepší manager, než já, on jistou dobu dokázal zvládat celý národ, mě občas dělá problém jedno oddělení ve fabrice. Takže o něm taky nemůžu napsat, že to je debil? A neřeš, co dělal za prasárny. Řeš jenom to, že toho uměl víc, než já…

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 11:58

barak: Každou chvilku ? Jsi stavu to nějak víc rozvézt ?

Alex Hannold stále žije, Alex Huber taky stále žije, Alain Robert ( pro neznalé ten co leze na mrakodrapy ) taky stále žije …

Nebo si opravdu myslíš že do 1000m vysoké stěny leze solo s tím že možná spadne ve 100m, možná v 600m ?? :-)

A nebo to myšlení toho člověka nejsi stavu pochopit ?

Čím to je že v autě každou chvilku někdo „zařve“ ?

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 11:57

Freesolo: ted se zrovna zabil jeden znamy freesolo lezec z Kalifornie. S partakem lezli nejakou stenu v severnim Mexiku. Vylezli to, a pri slanovani dolu z nejakeho zatim neznameho duvodu spadli. Partak prezil protoze spadl do vegetace, ktera jeho pad zmirnila. Ten Alex Honnold (a asi i mnozi dalsi) docela vyvraci tu teorii pravdepodobnosti. Ono se to sice asi trochu blbee pocita, ale podle te pravdepodobnosti, by on uz vubec nemohl existovat. Ma pres tisic freesolo vystupu.

Reagovat
ceo
ceo

6.12.19 11:51

Barak atleti nedoufají. Atleti si jsou sebou jistí. Mají připravený bajky. I tak to občas nevyjde, ale pak nečumí a vědí jak minimalizovat následky.

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 11:50

theedge: a jak vysvětlíš ten fakt, že každou chvilku někdo z nich zařve?

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 11:49

Barak: Ten odkaz jsem dával já. Ano přesně vědí co dělají. Musíš lézt cesty kde ti nezůstane chyt v ruce a nebo za ně tahat Tak aby jsi je neulomil. Viděl jsi Huberovo solo na Tre Cime ?

https://www.youtube.com/watch?…

Pro tvoji informaci ta skála je hodně rozbitá a nepevná.

JohnDiFool: jakým argumentem je podepřeno to že člověk který toho umí víc než ty je debil ?

Reagovat
ceo
ceo

6.12.19 11:49

Tihle kluci se nechovají jako my. Sedni YT a sleduj crashe nás obyčejných a atletů. Atleti crashují z mnohem horších situacích a většinou bez následků. Amatéři se rakví u blbostí. Roli tam hraje i sponzorství. Amatér se většinou do poslední situace snaží aby to ustál, věří,že to zachrání, chce zachránit majetek. Prošvihne šanci bezpečného exitu. Atleti při průseru exitují ze záměru mnohem dřív = zahazují kolo mnohem dřív a dál, tak mají prostor pro svůj pád. Na konci videa jde s kolem na lampu. Osobně si myslím, že když viděl, že je blbě, tak mezi lampu a sebe to Demo ještě natlačil. To málokterý amatér udělá. Vytvořil si tak zábranu. Taky myslím, že tam rám rupl. Jenže mu to je jedno – vůbec nepochybuju, že měl v autě další Demo, možná i 2–3 další stejné. S takovým záměrem nejel točit do Francie s jedním kolem.

Já nemám jeho zkušenosti a schopnosti, takže nevím, jak by zachraňoval schody, to dokáže odhadnout jen člověk, co něco takového jezdí. Věřím, ale, že on než na to jde, tak má zvážené co dělat. Ostatně v jiném videu bylo ukázané, že na takové skoky najíždí několikrát, takže jakmile není plně spokojený s nájezdem, tak to odpíská. Pokud se nepletu, tak to byly nějaké zámecké schody a kolo několikrát z nich letělo dolů a on skočil bokem…

To samé u Rampage – jedna věc je nevěřicně koukat na výsledek a druhá pustit si videa z příprav – všechno trénují, mají exitové body, najíždějí to, testují nájezdové rychlosti apod.

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 11:48

JohnDiFool: jo, to je on. Ale myslím si, že ti lidi s tím tak nějak počítají, ale doufají, že to prostě dopadne dobře. Ale fakt je, že třeba u toho lezení se tihle borci moc vysokého věku nedožijí, protože dřív nebo později přijde den blbec…

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

6.12.19 11:43

Se mi zda, ze se tady Fabio trochu mocc dramatizuje. Je hodne jinych aktivit, ktere jsou nebezpecnejsi. A treba se o nich nemluvi. Tady se hlavne polame, pohmozdi a tak.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 11:41

2Barak: To je ten , který tam mluví o tom, jak mu už všichni kamarádi umřeli (přestože všichni věděli přesně co dělají, jako Fábio) a pak si na ten pokus ještě vezme partnerku, aby to viděla pěkně z jedničky, kdyby spadl?

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 11:35

theedge: někdo tu dával odkaz na Alexe Honnolda. Trochu odbočuju, ale jako paralela k tomu kolu … co bys třeba řekl o lidech, kteří lezou free solo? Že vědí přesně, co dělají? Možná ano, ale pak jim zůstane chyt v ruce (paralela: praskne ráfek) a je konečná.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 11:35

Naprosto ano, můj názor je podpořený argumentem, který jsem schopný si obhájit. Ty jsi jenom napsal „pro hlupáka každý hlupák“.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 11:34

Můžu poprosit o vysvětlení jak může postupné zvyšování limitů zabránit tomu, až mu to jednou ujede (a že mu to ujede, to je matematická pravděpodobnost) jak mu to zabrání v té plné palbě netrefit třeba to zábradlí na schodech o šířce sotva na řídítka? Tohle je prostě stejná zhovadilost, jako skákat padákem, bez záložáku.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 11:32

ceo: Přesně tak – čím víc nebezpečnou věc děláš, tím víc si to musíš uvědomovat a přesně vědět co děláš, co si můžeš dovolit, jaké jsou k tomu momentální podmínky … O nějakém bezmozkovi nemůže být ani řeč.

JohnDiFool: Nazývat lidi debilem je ok ?

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 11:31

Řekl bych, že všichni ti kluci nebudou úplně blbí a budou si uvědomovat, že to vyšší riziko tam prostě je. Sami si zvolili, aby je jejich koníček i živil a jsou si snad vědomi, že společnost je přes sponzory tlačí pořád k větším šílenostem.

Ruku na srdce, kdo z nás, kteří máme rodiny to při našem, o mnoho levelů nižším skillu, čas od času nepustí tak, že kdyby např. selhal materiál nebo došlo k jezdecké chybě, taky nedopadlo úplně dobře.

Reagovat
ceo
ceo

6.12.19 11:23

Riziko tam je neoddiskutovatelně, ale nepřehánějte. Je to i o skillu. Já se už roky učím pořádný manuál a odnesla to pořádně naražená kostrč, která už měsíce bolí a padám na ni pořád. Pro mě to je riziko, kdo umí, odjede desítky metrů v manuálu i na nerovném povrchu. Není to pro něj riziko. Jsou kluci co umí wheelie bez předního kola. Mají takovou jistotu. A takto to jde stupňovat.

Doporučuju na YT se podívat na poslední death grip show 2 na GMBN, kde jsou 3 špičkový jezdci a jeden z nich je Fairclough, který jel finále Rampage i tento rok. Je tam jasně vidět, že to není žádný bezmozek, limity posouvá postupně a sakra zvažuje do čeho půjde a bude schopen to bezpečně zvládnout. Neříkám, že to tak mají všichni, ale většina atletů ano. Ti co ne, nemají většinou po hvězdném momentu dlouhou kariéru.

https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 11:16

Já ten citát znám. Gump… A pokud je u citace moje jméno, tak se to k němu tak nějak logicky vztahuje.

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

6.12.19 11:15

V případě, že Fabio není polobůh nebo X-men (tam určitá pravděpodobnost je) a pokud neubere je můj čistě subjektivní a selský názor , že je pouhou otázkou času *******.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 11:12

JohnDiFool: Je to citát … vztáhnul jsi to nějak na sebe ? Pokud ano tak mne to moc mrzí.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 11:01

Přesně tak. A protože každý má ty limity a hodnoty jinde, pro někoho to je hrdina, pro jiné debil… Tudíž bych prosil omluvu za hlupáka.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 10:59

KRAJIC: Však v pohodě jen jsi hodně rychle přešel do hloupého protiútoku :-)

Ale pokud jako vrchol nebezpečí a sebekontroly máš skateboard … je spousta sportů kde je možnost chyby a únikové zóny absolutní nula.

Samozřejmě jak jsem psal svůj první koment sem – nikdo tě přece nenutí to dělat. Je to každého věc. Jako u všech sportů je nejsilnější sval tvůj mozek, tvoje psychika a práce s vlastním strachem.

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

6.12.19 10:49

theedge: já to nechci hrotit. Schopnosti třeba profi skateboardistů jsou pro běžného smrtelníka zcela mimo koordinační rozsah o posunutém pudu sebezáchovy nemluvě. Rozumím tvému úhlu pohledu. U toho Fabia už opravdu roste možnost selhání toho kola omezené únikové zóny atd. Tak to zase vidím já.

Reagovat
Atilla
Atilla

6.12.19 10:48

Každý den co sedneš do auta, nebo přecházíš silnici je blíž smrti, než když děláš nesmysle na kole. V mém okolí lidé buď umírají v autě, nebo na raka. Znám dost bláznů co posílají dost drsný věci a krom polámaných kostí se jim defakto nic nestalo.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 10:42

Jako živitel rodiny bych musel s kolem přestat úplně, nebo jezdit jen s dětma po cyklostezce, nebo kopce scházet pěšky… i když jezdim o hodně pomaleji a bezpečněji než kdysi (už ani nepamatuju kdy jsem naposledy spad), tak mě občas stejně něco vytrestá, že se pak málem poseru.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 10:41

KRAJIC: tebe určitě ne … sorry

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 10:39

KRAJIC: nejezdím takovou hranu, na kole toho moc neumím … celý život se věnuju jinému sportu.

Ale rozumím ti a chápu že většina populace tento názor má. I proto že si logicky myslí že se u toho musí umřít, protože oni by u toho umřeli …

JohnDiFool: pro hlupáka každý hloupý :-)

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 10:34

theedge: Uf, vždyť já ale přeci rozumím tomu proč to dělají. Znám i blízko lidi co dělají nebezpečný věci. To ale přeci neznamená to, že se mi to má líbit a chápat to.

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

6.12.19 10:34

theedge: ty vole úplný guru Jára, nechceš mě odháčkovat?

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 10:30

maajkee:

Tak mi to nějak pls přelož do češtiny:

"Já si právě myslím, že to vnímám mám daleko méně omezený než ty lidi co takhle hazardujou se životem.

Ale je to daný tím, že se máme jako lidstvo až moc dobře a nevíme co roupama.

Mně zase příjde zvláštní, že mě za můj názor podsouváš to, že mám nějaké omezené vnímání světa a omezené schopnosti. Schopnosti má každý člověk nějaké a jám mám v ledasčem třeba daleko větší schopnosti než ten lezec nebo skokan na kole. Ale to neřešme, prostě jen je pro mě život posvátnej a příjde mi zbytečný riskovat život pro „nic“.

Když bude hasič riskovat život tím, že půjde zachraňovat lidi do hořícícho domu, tak takový risk se životem má pro mě význam aneb ten risk je někomu nebo něčemu prospěšný.

Pokud mně řekneš, že tyhle lidi to ale dělají pro sebe, tak ti řeknu a proč se u toho teda natáčej a dalějí z toho show?

Jak jsem napsal hned zkraje u toho kola. Hezky se na to dívá, ale za mě je to zbytečnej hazard se zdravím potažmo se životem. Být to moje dítě, tak se nevyspím. "

Mě z toho vychází že třeba zcela jistě nejsi omezený ve schopnosti se bát. Což samozřejmě není úplně špatně :-) Kdo se nebojí tak je z něho u spousty činností mrtvola. Nicméně v šíři vnímání světa, lidských schopností a psychiky tam omezení vidím velmi silná …

Reagovat
KRAJIC
KRAJIC

6.12.19 10:25

theedge: nesouhlasím s tebou. Pokud jsi jak píšeš živitel rodiny a jezdíš podobnou hranu, jako že jsi neubral v porovnání s časy kdy jsi ji neživil, pak vidím problém u tebe. Jde taky o nějakou empatii k těm bližním – ne že ty se romrdáš a budeš mít bebi, ale že to bude bolet i lidi co tě mají rádi. Ale k tomu jen třeba dojít a někomu to nedojde nikdy.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 10:24

Za mě je to debil. Tohle je už mimo a dle mého názoru je to někde na stejné úrovni, jako ty volové, co lezou po mrakodrapech, komínech a jeřábech. Tady už není co obdivovat, jako spíš kroutit hlavou nad tím, kam se dá posunou hranice riskování…

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 10:22

wilda81: samozřejmě že jezdily, nebo se o to alespoň snažili. Sponzoring jim to výrazně usnadňuje.

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 10:21

thedge: Nikde jsem nepsal, že by to měl dělat a hasič ano. Psal jsem jen, že riskování života u hasiče mi dává význam. Riskování na kole ne.

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 10:18

theedge: Máš problém s porozuměním psaného textu.

Reagovat
wilda81
wilda81

6.12.19 10:01

Osobně si myslím, že tihle „bezmozci“ by podobné věci jezdili i bez sociálních sítí a sponzorů. Dost lidem stačí jen motivace, překonávání limitů a adrenalin. Jestli palce nahoru a sponzoring stojí za to riziko si musí každý vyhodnotit sám.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 09:49

Však tito lidé nikoho neohrožují. Nevím … píšeš pokaždé jinak :-) Přečti si po sobě co jsi do této diskuze napsal. Vidím tam „lehkou“ nekonzistenci názorů :-)

Že je to hazardér a neměl by to dělat, ale hasič ano. Dle tebe to dělá pro peníze z toho videa … no vyznívá z toho skoro společensky nebezpečný živel. Najednou už ti stačí aby u toho neohrožoval nikoho jiného :-D … co k tomu říct.

On aby mohl jezdit na své úrovni tak k tomu nemůže chodit na 9 hodin denně do kolbenky nebo korporátu. A k tomu potřebuje sponzory a sponzoři potřebují prodávat jnak nebudu mít Fabia z čeho platit. A sponzoři prodávají i díky těmto vidím. Říká se tomu marketing :-) Takže tvoje omezenecká představa že to Fabio točí pro sebe aby se na sebe koukal je opět úsměvná :-)

Reagovat
ceo
ceo

6.12.19 09:48

Majkee nejde mi dohromady tvůj zde prezentovaný názor s tvojí profilovkou. Evidentně nejezdíš XC, ale taky saháš ke svým limitům. Jen my, obyčejní jezdci je máme nízko, děláme to bez většího publika a zadarmo. Atleti je mají jinde, dělají to veřejně a berou za to peníze.

Dost možna je riziko těchto atletů kontrolovanější než naše.

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 09:27

theedge:

Upřímně nemám sílu na to už nic dalšího psát, protože jsi ten typ člověka co má svou neochvějnou pravdu. Už tím, že se do mě navážíš a píešeš o mé omezenosti nemám chuť se s tebou vůbec bavit. Jen dodám, že nikde nepíšu kdo co má a nemá dělat. Ať si dělá každý co chce, pokud tím neohrozí život někoho jinýho. prostě se mi to nelíbí, je to tak těžký pochopit? Evidetně ano.

Reagovat
Lok
Lok

6.12.19 09:21

jo, tím jákéhokoliv sem to dal mimo… máš pravdu… já to myslel spíš u jakéhokoli extrémního… v tom smyslu že když se rozbije on na schodech, nebo borec při sjezdu ať už na kole nebo na lyžích, v WRC, atd. Ale asi to nemá smysl dál rozpitvávat, už sme se pochopili :)

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 09:08

Lok: bavíme se tady o míře rizika. Netvrdím, že je to při každém druhém pádu smrťák. Jen to, že když se ten borec v plný palbě rozstřelí na schodech (nejen kvůli vlastní chybě, ale třeba kvůli selhání materiálu), tak je větší pravděpodobnost, že to nedopadne úplně dobře, v porovnání s tím, když se např. na oválu rozstříkne špičkový atlet, uklouzne golfista srazej se dva baskeťáci nebo hokejový brankář dostane pukem. Jistě bys našel sporty, které jsou na špičkové úrovni, o které je řeč, taky dost nebezpečné. Jen jsem reagoval na to, jak jsi psal, že je to stejné jako u „jakéhokoliv“ sportu.

Reagovat
theedge
theedge

6.12.19 09:02

maajkee: no vidíš to a už soudíš :-) Hasič ano a on ne. Nesuď abys nebyl souzen … Jinej by totiž mohl soudit tebe a třeba naspat že se hodně bojíš a podle svých omezených možností máš tendence jiným říkat co mají a nemají dělat – protože samozřejmě dle tvých omezených měřítek to tak je správně.

Celý život se pohybuji mezi lidmi a dělám sport – činnosti u kterých jde o život. Z toho co píšeš mám silný pocit ( hraničící s jistotou ) že o těch lidech, jejich myšlení nevíš nic a jen z pohledu své malosti se je odvažuješ soudit. A to píšu jako otec a živitel rodiny. Napsat u kluka kterej na kole skočí schody koment typu jestli to stojí zato a že je hazardér se životem je úsměvný.

Těch lidí a sportů je obrovský množství – ať už se jedná o basejump a padáky všeobecně, extrémní lezení a horolezení, extrémní lyže ( nakonec i sjezdové lyžování ), freediving, extrémní voda, speleo potápění, samozřejmě i extrémní kola jako třeba Rampage, Hardline …

S tvou teorií že se lidstvo má moc dobře a neví co roupama si trochu nevidíš do pusy, protože to není o době ale o typu lidí kterým ty prostě nerozumíš. Co první generace horolezců kteří dobývali hory v koženým klobouku a dlouhým kabátu s konopným lanem kolem pasu a mrzli tam jeden za druhým ? Asi na začátku 20. století mezi válkama neměli co roupama dělat že ? Co první generace automobilových závodníků, kteří seděli na nádrži s benzínem v autě na úrovni žebřińáku ? Hodně jich taky umřelo. Podle tebe asi měli sedět doma na zadnici aby se jim nic nestalo … komu tím prospěli ?

Kdyby se lidstvo řídilo jen podle tebe tak ještě žijeme v jeskyni, protože vyjít z ní ven by mohlo být o život.

BTW: nejvíc se bojím když jedu do mlýnice na D1 …

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.19 08:58

jsem se kouknul ještě na jeho trialový video a upřímně nechápu, že to jeho tělo ještě funguje. jako i když skoky z 2 m na placku krásně utlumí, tak to musej bejt hrozný šlupky na klouby/vazy atd.

Reagovat
Lok
Lok

6.12.19 08:50

viděl jsi někdy nějaký jeho sestřih toho jak to natáčeli??? taky tam spadne XYkrát… a příjde mi že fůrt žije… však se stačí dodívat na toto video a má tam třeba jak zastaví o ten sloup…

takže jo myslím si že ta pravděpodobnost bude dost podobná… nehledě na to že tady dělá přímo něco co by ho mohlo ohrožovat na životu zatímco u spousty těch dalších sportů ne… a to jak jel třeba an té hrázy.. to je takový problém mít nějaký bezpečnostní prvek co nejde vidět na kameře?? :D

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 08:28

kOmE: Nevidím to zas tak černě, to jsou prostě jen pozůstatky křesťanské výchovy mé babičky :)

Reagovat
Barak
Barak

6.12.19 08:25

Lok: určitě u „skoro u jakehokoli vrcholoveho sportu“, když uděláš chybu, není taková šance, že skončíš na vozíku nebo pod drnem.

Reagovat
kOmE
kOmE

6.12.19 08:24

maajkee: vidíš to moc černě, mě mnohem víc děsí kolik malých, ale fatálních chyb dělají lidé na silnicích. Na motorce jsem se několikrát ocitnul v situaci, kdy jsem hledal skulinku kudy se protáhnu, když mi někdo nedal přednost. Tenhle kluk maximálně zabije sebe.

S těma lidma co jsou kolem je to domluvený, až na policii, těm se to moc nelíbí.

Reagovat
Lok
Lok

6.12.19 08:13

Majkee:

Ja reagoval na toto…

Pokud mně řekneš, že tyhle lidi to ale dělají pro sebe, tak ti řeknu a proč se u toho teda natáčej a dalějí z toho show?

Nerikam ze jsi debil… a ani na tebe neutocim… jen mi prijde absurdni tento odstavec… navic je to prakticky stejne ruziko jak skoro u jakehokoli vrcholoveho sportu…

Reagovat
benobiker
benobiker

6.12.19 08:13

A když už jsme u těch videí, tak jedno z domácí Budějovické scény s Puffim, pro ty, kdo ještě neviděli..:-) Tohle se prostě neokouká, navíc boží soundtrack..:-)

https://youtu.be/XAO-Mav6nrw

Reagovat
waters
waters

6.12.19 08:08

Jak tu někdo psal, tak se na to hezky kouká. Ale agresivita z toho jen stříká… Bylo tam tolik „komparzistů“ nebo ty lidi třeba na lavičkách vůbec nevěděli, která bije. No snad ne…

Reagovat
benobiker
benobiker

6.12.19 07:54

hubert.d: Taky tak… maajkeeho názor chápu, naopak nechápu moc lidi, co na něj útočí a vyvrací mu to.:-) Ať si dělá každej co chce, kouká se na to dobře, ale že při tom riskuje kejhák, o tom není pochyb..:-)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

6.12.19 07:47

Ja maajkeeho nazor chapu a souhlasim s nim. Nesnazi se Fabiovy vykony nijak kritizovat a snizovat ci degradovat jeho inteligenci. Jen naznacuje z pohledu (nejen) rodice, ze staci mala chybka a ta treba pri skakani tech uzkych schodu se zabradlim v plne rychlosti muze prijit velmi snadno a muze byt fatalni. Je jasne, ze Fabio se je rizik vedom a zije ve svem svete.

Vsak nekde na dotaz co vse mel zlomene odpovedel, ze snazsi bude vyjmenovat kosti, ktere jeste zlomene nemel.

Jo a mam rad jeho videa. :o)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

6.12.19 07:32

theetge: Tak Alex je v lezeckem svete kapitola sama pro sebe. A Fabio sice chodi (tedy spise jezdi) za hranu, ale ani v tvem poslednim okazu neni takovy „bezmozek“, aby se nejistil.....

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 07:30

Lok: Myslíš, že jsem debil nebo co? Samozřejmě, že je mi jasný, že on má na kole limity uplně jinde než já. Ale u takových pekel prostě stačí jedna malá chybka která může být fatální a lidi nejsou stroje a chyby dělají. Nechápu proč na mě útočíte. Prostě mám takový pohled na věc.

Reagovat
Lok
Lok

6.12.19 07:19

Proč se u toho natáčí?? to nemyslíš vážně?? to se to že ho to baví musí vylučovat s tím že chce být slavný a hlavně že to co ho baví chce mít jako zaměstnání…

navíc si myslím že pokud by se nezmedializoval tak by toho docela dost z toho co dělá nemohl dělat… navíc by nejspíš neměl takové kolo a takové zázemí…

a stím riskování a že dělá extrémní věci… napadlo tě že to co ty bereš jako svůj limit a kde se ty snažíš posouvat on bere jako něco co by ho nijak moc nebavilo protože na to má skill… nebyla by to pro něj výzva…

Reagovat
koňák
koňák

6.12.19 07:16

Fabio je buh. A tezko se divit ze tam jezdi schody, kdyz se to jmenuje urban freeride.

Reagovat
maajkee
maajkee

6.12.19 07:06

theedge: Já si právě myslím, že to vnímám mám daleko méně omezený než ty lidi co takhle hazardujou se životem.

Ale je to daný tím, že se máme jako lidstvo až moc dobře a nevíme co roupama.

Mně zase příjde zvláštní, že mě za můj názor podsouváš to, že mám nějaké omezené vnímání světa a omezené schopnosti. Schopnosti má každý člověk nějaké a jám mám v ledasčem třeba daleko větší schopnosti než ten lezec nebo skokan na kole. Ale to neřešme, prostě jen je pro mě život posvátnej a příjde mi zbytečný riskovat život pro „nic“.

Když bude hasič riskovat život tím, že půjde zachraňovat lidi do hořícícho domu, tak takový risk se životem má pro mě význam aneb ten risk je někomu nebo něčemu prospěšný.

Pokud mně řekneš, že tyhle lidi to ale dělají pro sebe, tak ti řeknu a proč se u toho teda natáčej a dalějí z toho show?

Jak jsem napsal hned zkraje u toho kola. Hezky se na to dívá, ale za mě je to zbytečnej hazard se zdravím potažmo se životem. Být to moje dítě, tak se nevyspím.

Reagovat
Zdendyš

5.12.19 20:45

Je to borec, profik, takhle tomu rozumim a ve meste mi to urcite dava vetsi smysl nez ve volne prirode.

Reagovat
doubeq
doubeq

5.12.19 20:22

Nooo, dobrej blázen…

Reagovat
theedge
theedge

5.12.19 20:12

maajkee: co bys řekl na toto ? :-D

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

Samozřejmě máš právo se bát. Ale příjde mi „zvláštní“ to vztahovat na ostatní lidi a tyto lidi svým velmi omezeným vnímáním a schopnostmi soudit.

Reagovat
Kouba_2005
Kouba_2005

5.12.19 19:14

maajkee : takovej starej bard a nevíš, že se tady může jen chválit?!

Reagovat
maajkee
maajkee

5.12.19 18:37

Theedge: však to netvrdím, prostě jen nemám rád když někdo hazarduje se životem, sorry že jsem vyjádřil svůj názor :)

Reagovat
Baba-Ji
Baba-Ji

5.12.19 18:34

Ty mega schody na placku jsou zname uz ze skatoveho sveta(odjel je jakz takz jeden clovek), tak asi proto je skakal. Jinak resit u takoveho videa proc to dela… moc nechapu. Za mne super video, i jdyz jsou to hodne „jenom schody“. Ja je ale uz trochu vnimam jako takovy jeho trademark, takze s tim problem nemam. V kazdem videu necim prekvapi a tohle mne bavilo dost

Reagovat
theedge
theedge

5.12.19 18:03

maajkee: však tě to nikdo nenutí dělat …

Reagovat
Davidakta
Davidakta

5.12.19 17:29

Jo je to lempl, má sponzory :D

Reagovat
vojtechposmourny
vojtechposmourny

5.12.19 17:00

Inspired byl možná první, ale určitě už nebude co se peněz týče hlavní :-)

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

5.12.19 16:48

ceo: A zapomnel jsi na to hlavni a prvni vubec, Inspired Bicycles:-)

Reagovat
ceo
ceo

5.12.19 16:44

A ne malý.

Sponzorují ho:

Continental

Redbull

Specialized

POC

Mercedes

A toho Samsunga tam taky nevytahoval tak okatě jen tak náhodou ;)

Reagovat
maajkee
maajkee

5.12.19 16:22

Však to, že z toho má prachy předpokládám.

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

5.12.19 15:57

majke: Kdyz z toho mas dost penez jen diky shlednuti + sponzoring, a mas predpoklady (skilly, vhodne kolo, ochranu atd) tak rozhodne jo :-)

Reagovat
maajkee
maajkee

5.12.19 15:56

Jako dívá se na to hezky, ale stojí to za to riziko? Za mě ne.

Reagovat
Tulipanek666
Tulipanek666

5.12.19 15:55

novas: +1

Reagovat
ufoncz
ufoncz

5.12.19 15:43

p@X: Já v tom spíš vidím reklamu na ráfek, možná tlumič a zadní stavbu toho kola. To sou strašný prdy na dopadech na zadek na placku. Guma hezká, logo Conti viditelný, ale v hlavě člověk má, že by tam mohl mít skoro jakýkoli a bylo by to jedno.

Reagovat
novas752
novas752

5.12.19 15:36

Naproti tomu chodí každej, kdo to někde pustí trochu přes svou čáru stylem nebrzdi a doufej. Navíc on má napadáno tolik, že i v tom padání je asi docela trénovaný. Ale štěstíčko pokouší dost, to ne že ne. Má i sestřihy nepovedených pokusů, to jsou rány že by se z toho málokdo zvednul a vesele to zkusil znovu. :) https://www.youtube.com/watch?…

Reagovat
Pedro404
Pedro404

5.12.19 15:30

Willy Zanej: Je to profík, má z toho živobytí.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.12.19 15:25

Je to reklama na Conti…

Reagovat
Willy Zanej
Willy Zanej

5.12.19 15:22

Pedro404: To sice jo, ale proč si tomu chodit naproti jen kvůli zhlédnutí na Youtubu. Pochybuju že by tohle dělat když ho u toho nebude někdo natáčet.

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7