Nový kokpit

Přidat foto

Bez "opratí" to teď vypadá mnohem úhlednější.

Dostaly se mi do ruky páky Campa Veloce, tak jsem se rozhodl trochu zaexperimentovat a narouboval jsem je pomocí Shiftmate na Bareše. Je mi jasný, že tohle kombinování už dnes dávno nefrčí, nicméně se i tak podělím o první dojmy :-)

  • páky se mi jeví pohodlnější, ale to bude subjektivní. Úchop je prostě trochu jiný.
  • řazení na kazetě je lepší, než původní Tiagra 4600, hlavně kolem středu kazety. Tady jsem si jednoznačně polepšil
  • řazení na převodnících je s Shimano smykem na pikaču. Jednak je na to potřeba víc síly, než by bylo zdrávo a hlavně mezipolohy na páce jsou moc daleko od sebe. Takže možná mě čeká ještě výměna přesmykače.
  • Shiftmate jsem koupil na eBay použitý se dvěma různýma kladkama zhruba za pětikilo, což je pořád dost, ale oproti novému je to podstatně přijatelnější. Tenhle bazmek funguje tak, jak má, jen má jednu konstrukční vadu – na straně přehazovačky není vůbec žádné osazení, prostě se to naplacato opírá o soudek seřizovacího šroubu. No a protože tam není žádné osazení, tak se to má tendenci posouvat ke straně. Na funkci to má vliv minimální, ale není vyloučeno, že to bude mít vliv na životnost lanka.

(vloženo 8.11.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
HonzaP9
HonzaP9

8.11.19 13:24

Kostěj: Uspokojení bastlíře je asi celkem trefný označení, prachy jsou v tomhle případě podružná věc. Pak je tam ještě jedna motivace – průzkum slepých uliček ;-)

Ne vážně – není vyloučeno, že to za pár měsíců zase vesele vrátím na Shimano, prostě jsem to chtěl zkusit. A stejně tak je možný, že mi to vyhovovat bude a pak teprve třeba dojde na to, co píšeš, totiž, že to vyměním komplet.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.11.19 13:11

Jenom mi uniká proč? Používám Shimano, žena má na své výrazně rigidnější silničce Campu. Párkrát jsem si to zkusil a je to jiný a nechci to, ale pokud bych o tom uvažoval, proč to proboha nevyměnit celý a páchat takovýhle hroznosti? Prachy? Uspokojení bastlíře?

Reagovat
psbiker
psbiker

8.11.19 12:25

Další možnost je dát 11s Shimano hazku. Pak by ty Campa páky měly fungovat.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10