Z Litoměřic

Přidat foto

Minulý týden jsem byl u Aše, tentokrát se počasí postupně zhoršovalo, a tak na víkend bylo zbytečné plánovat. Protože už uplynulo půl roku od cesty po Vietnamu, mohl jsem jít dávat krev. No ale na kole chci stejně jezdit, tak jsem to spojil.

Ráno vstávání jak do práce, po páté odjezd do Prahy na Karlák, abych byl první (což se podařilo) a v sedm již vyplňovat papíry. První komplikace nastala hned, opět málo bílých krvinek, takže dodatečný krevní obraz, počkat čtvrt hodiny a k doktorce. Bylo to na hraně, ale nakonec prý jo. Mám se cpát b-komplexem a nějaký ten živý jogurt. Kolem osmé jsem byl vycucnutej, dal kafe a minikoláček, nějak zmenšili porce, nebo co. Oblékl se, odemkl kolo a zase se vrátil na WC. V 8:52 vlak z Masaryčky nebyl problém, lístek přes internet byl (135,– i s kolem). Vlak odjel na čas, přestup v Lysé nad Labem, pak trochu zpoždění bylo, opravují trať, ale v 11h jsem v Litoměřicích vystupoval. Při kontrole mi vyklouzl mobil na podlahu a ukázalo se, že není nerozbitný displej. No bezva!

První zastávka byla v Kavárně s párou, což je bývalé nádraží přestavěné na kavárnu a venku mají origo parní lokomotivu. Kafe a dortík zajistily energii. Okoukl jsem původní železniční tunel, nyní využitý jen jako sklady, a dojel k prvnímu pivovaru Koliba, bohužel nejsou lidi, tak jen foto. Labuť už otevřeno, polotmavá dobrá, ale IPA velmi chutnala. Poklábosili jsme s výčepním a zdá se, že i sládkem v jedné osobě, byl jsem tam osamocen, hosté žádní.

Další pivovar Biskupský. To už trochu hogo fogo, pivko šlo, gulášovka celkem taky. Poslední v Mlékojedech, jen prodej, netočí, vzal jsem tedy petku 1l. No a to bylo na dlouho vše. Průjezd kolem Terezína, ani jsme se nebyl podívat na „svoje“ kasárna, byl jsem tam vloni, jsou zdevastované, v Roudnici nad Labem byl plán na rozhlednu, ale najednou jsem byl skoro na konci města a nechtělo se mi vracet.

Na Říp jsem jen koukal, už to mám na kole taky, ale po turistické, takže vynesl na rameni, budu to muset někdy vzít po panelce, abych mohl říct, že jsem to vyjel.

Za Odolenou Vodou mi nějak docházelo, a to se mi zpočátku tak pěkně jelo. Za Líbeznicemi to bylo ještě 10km do Kbel do pivovaru. To už tedy potmě. Tam dvě malá na ochutnávku a další v Počernicích jsem raději vynechal. Nebylo teplo ani vlastně už chuť.

Za Dubčí už po cestě, kde jezdím 25let do práce, takže přepnout hlavu na automat a dojet tu hodinu v mírném dešti domů. Rovnou ke stánku na dojezdový Radegast a buřty na pivu – přeci nebudu už vařit. Má to Fanda moc dobré.

Po sprše dát uschnout hadry, ještě čaj a šel jsem si lehnout.

Ráno 33km cyklo, 450ml krve, 2h vlak, zpět 107km 950m, dojezd 19:45.

Trasa: mapy.cz/s/bufa­votode

Fotky Rajče: renda1969str.raj­ce.idnes.cz/Z_Li­tomeric/

(vloženo 2.11.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Renda69
Renda69

3.11.19 10:06

Selfíčko bylo minulý týden na konci republiky, to je až až.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

3.11.19 07:56

Hezkej vejlet, drandit takhle po darování krve, to jsi drsoň. Na kávu s párou jezdíme s dětma, to se povedlo.

Akorát jsi měl doplnit selfie s půllitrem, ať je na b-f veselo. ;-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8