Canyon Strive CF 7.0 XL Stealth

Přidat foto

Jako vsestrany cyklista, byvaly vrcholovy jezdec bikrosu a fourcrossu, jsem se rozhodl zabrouzdat do vod endura. Vyzhledem k tomu, ze uz tak mam doma kol pozehnane, tak jsem vybiral neco, co mi poslouzi jak na vylety s rodinou, tak trailove stezky a v neposledni rade moznost zkusit si enduro zavody (spis vzdalena budoucnost). Kazdopadne s „celoperem“ nemam zadne zkusenosti, takze se urcite naucim i hodne novych veci a poznam zase jezdeni na kole z jineho pohledu.

Nakonec jsem vybiral pocitem, proste kolo, ktere mi padlo na hned do oka a tim je tedy zmineny Strive 2019.

V mem pripade se nekonal zadny zdlouhavy proces dodani apod. Nevim, mozna jsem objednal ve vhodny okamzik a kolo dorazilo po zaplaceni cca do 3 dnu domu. Jedine, co tomu predchazelo, bylo moje rozhodovani se ohledne velikosti. Nakonec po otestovani Commencalu Meta AM vel L jsem se rozhodl Striva vzit ve vel. XL, coz je asi pri me vysce 189cm rozumna volba. Na posledni chvili mi vyprodali modelovou radi CF 6.0 a tak jsem sahl po vyssi rade CF 7.0, coz je kolo postavene komplet na tlumeni od Fox.

Co me potesilo:

Tuhy karbonovy ram, perfekteni razeni a tlumeni (tam teda budu jeste laborovat s nastavenim, jak jsem psal, v tomto ohledu nemam zadne zkusenosti).

Co me zklamalo:

Mechanici v Canyonu zapomneli dat do zadni brzdy toho plastovyho smudlu zabranujici zmacknuti brzdy. Takze kolo prispo se zavzdusnenou zadni brzdou a lehce hnutym kotoucem (ale do se to jeste dostat mezi desticky).

Pak je tu Shapeshifter stage 2.0, to je kapitola sama o sobe. I pres to, ze jsem na system videl a slusel jen samou chvalu, tak ja ho musim naopak pohanit. Je to jedna z veci, kvuli ktere jsem Strive vubec chtel. Ano, princip fungovani ma smysl, opravdu je to znatm kdyz si do vyjezdu prepnete do „Pedal mode“, kolo se vam trosku vic postavi a vyjezdy jsou tak prijemnejsi s vetsim prenosem energie do slapani. Jenze u me nadseni trvalo do druhe vyjizdky. Po ceste mi zacal stagnovat a sekl se v „XC“ modu. V tomto pripade staicilo jen dofouknout, docetl jsem se nekde na forech, ze pistek je dvoukomorovy nebo co a u noveho se to muze stat. OK, dofouknu a jedu. Dalsich par vyjizdek v pohode, dokonce jsem kolo vytahl na DH trat. Jenze prisel dalsi novy den, chci skocit na kolo a vyjet lehce na flow trailiky do Marianskeho udoli, pred odjezdem chci zmerit SAG, ktery jsem mel doted nastaveny na oko. A ejhle, shapeshifter zase stagnuje. Sundavam krytku a dopinam lanko… nic. Zkousim tlumic vyfouknout a znovu natlakovat… nic. Balim kolo a odjizdim na trail vedom si toho, ze to odjezdim v rezimu „XC“. Vytahuji kolo z auta, nasedam, cvaknu a shapeshifter se probral. Tato story se ale bohuzel opakovala i po prijezdu domu, zase nefunguje… znova kontroluji lanko, bovden, tlak… nic nepomaha, bohuzel je nedele vecer a nema mi kdo poradit. Opet opakuji proces, tentokrat i dopinam lanko na pacce (proste pokus-omyl zkousim vse, co se da) a najednou zase naskocil a prepina, jako by se nic nestalo.

Takze ted jsem trochu skepticky… tak uvidime, jak to snim bude dal.

Kolo jsem tedy nalestil, prcijenom po 4 dnech jezdeni vc. toho DHcka, je pekne obaleno a zaslouzi si i namazat… tak pri te prilezitosti jsem za domem udelal dve fotky a rozjedu si tady taky galerii :) (neumim fotit, takze nic extra necekejte). Jinak na fotce chybi jeste Canyon Mudguard , ktery se mu pomockal pri prevozu v aute a tak se ted rovna pod knizkama :D.

(vloženo 28.10.19)

P1azer P1azer
Ohodnoť bajk: (4.1  / 34 hlasujících)
Značka Canyon
Model Strive CF 7.0
Modelový rok 2019
Velikost XL
Hmotnost 14,9
Rám Canyon Strive CF Karbon
Vidlice FOX 36 Performance Elite 160mm
Tlumič FOX FLOAT DPX2 Performance Elite
Kliky Shimano Deore XT M8000 32T 165mm
Středové složení Shimano BSA BB-MT800
Přesmykač e*thirteen TRS+ ISCG05
Měnič Shimano Deore XT M8000 GS
Řazení Shimano Deore XT M8000 11s
Řetěz Shimano Deore XT M8000 11-46 11s
Náboj přední DT Swiss
Náboj zadní DT Swiss
Brzda přední Shimano Deore XT M8020
Brzda zadní Shimano Deore XT M8020
Ráfek přední DT Swiss E 1700
Ráfek zadní DT Swiss E 1700
Pedály HT components HT-T1
Řídítka Canyon G5
Představec Canyon G5
Sedlovka FOX Transfer Performance Elite
Sedlo SDG Radar
Pláště MAXXIS Minion DHR II 2.4''

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
P1azer
P1azer

30.10.19 20:20

@lubosalbi: Myslím, že vy XC módu. Minimálně v druhém popsaném případě. Protože nešlo z toho módu přepnout.

Reagovat
Lipač
Lipač

29.10.19 19:04

Kolo mám od června, bez jakych koli problému. Jedno velké milé překvapení.

Reagovat
lubosalbi
lubosalbi

28.10.19 19:32

Jen pro zajímavost, nafukoval si shapeshifter v DH nebo XC módu? Mě ani mým dvoum kamarádům to na novém Strivu nezlobí

Reagovat
P1azer
P1azer

28.10.19 17:50

Děkuji, taky v to doufám.

Reagovat
theedge
theedge

28.10.19 17:09

Kolo ať jezdí a kurvítko ať nezlobí :-)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Zucco 4
kycerjaska 7
PDean 23
Ray Tarkin 9
p0spec 13
filipes 18