Francouzské Alpy

Přidat foto

NP Ecrins - dojezd k chatě Gioberney

Viaduc sur la Bonne poblíž La Mure

klášter Notre Dame de la Salette

sjezd z Col du Noyer na sever

cesta ke klášteru Notre Dame de la Salette mi připomínala Pyreneje

jedna z liduprázdných silniček o okolí Corps

kemp u přehrady Serre Poncon

vyhlídková silnice Corniche du Drac (v pozadí Vercorss vrcholem Mont Aiguille)

výhled z Col du Pontis

jedno z menších sedel poblíž Corps- Col des Festreaux

pohoda u chaty Gioberney

stoupání na průsmyk Cayolle s horským masivem nad osadou Bayasse

nad Serre Poncon

sjezd z Cayolle na jih

na vrcholu Col d Allos... ten pes tam vyběhl taky

Col de la Bonette ve výšce asi 2400 m n.m.

v údolí Maurin

stoupání po liduprázdné silnici na Col des Champs

Pont de Chatelard v údolí Maurin - na fotce to tak nevynikne, ale velmi působivé, výška 106 m, nejužší místo průrvy cca 3 metry

Nechal jsem se inspirovat Vikem a Singlespeedem a přidávám něco z naší letošní červnové dovolené. Projeto alpské podhůří (povodí řeky Drac, kraj Dévoluy), západní okraj Ecrins, silničky nad přehradou Serre Poncon a kousek Provensálských a Přímořských Alp v okolí Barcelonnette. Vesměs šlo o velmi málo frekventované silnice se slušným povrchem, pro mě jedna z nejlepších lokalit na silniční kolo v Alpách. Celkem 10 dnů na kole,cca 850 km a 18000 m. Teploty ideální v rozpětí 15–25°C, jedno zmoknutí, některé dny silný vítr…

(vloženo 29.7.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
daldrum
daldrum

1.8.19 19:57

Zbyněk: doufám, že ti to klapne, já k tomuto pohoří mám vyloženě citovej vztah, tak jsem zvědav, jak se ti tam bude líbit.

Reagovat
Zbyněk
Zbyněk

30.7.19 13:41

Daldrum:

Vercors je v plánu na září, tak pokud vše klapne, tak na něj letos konečně dojde.

Singlespeed:

V tomhle kempu jsme také jednou byli. Docela dobrá základna pro vyjížďky. Mně se mj. líbí terény jižně od řeky Var. Spousta menších soutěsek, malý provoz, hezká krajina… Pak jsou pěkné terakotové soutěsky Daluis a Cians. Dvoutisícovky bych jel spíš po směru ručiček. Z Champs na Colmars je nový koberec a sjezd z Allosu do Barcelonnette je parádní, i když teda na druhou stranu stoupající úsek z Colmars k lyžařskému středisku je poněkud protivný a nezáživný. A doporučuji prohlídku Entrevaux. Vede tam z kempu pěšina kolem řeky.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

30.7.19 07:11

Zbyněk: Budeme týden v kempu u Entrevaux, takže na Allos, Cayolle a Champs asi taky dojde.

Reagovat
daldrum
daldrum

30.7.19 06:59

Podařená akce, krása. Koukám, že na Vercors zase nedošlo, ale už je aspoň v pozadí:-)

Reagovat
Zbyněk
Zbyněk

29.7.19 21:54

Singlespeed:

…A předloni blbě na silničce :-). Bořivý štěrk a do toho voda z tajícího sněhu. Dal jsem to celé jen díky tomu, že kámoš se kterým jsem jel, ne a ne slézt a tak jsem z ješitnosti pokračoval za ním. Až nahoře na Bonette jsem si uvědomil, že má cyklokrosku :-). Co máte přesně v plánu v ten srpen? Přímořské a Provensálské Alpy jsou další mojí oblíbenou destinací.

Vik, Cioran:

Já už tuhle část Alp navštívil v roce 2011 a nadchlo mě to. A co se týká provozu, tak se za tu dobu nic nezměnilo. Vyjma několika hlavních liduprázdno, což je pro mě dnes taky priorita. Krajina kopcovitá, přitom je to jezdivý, možnost řady okruhů… aneb jak říkal jeden účastník „tady bych si dovedl představit bydlet“.

Ještě se jednou vrátím k Bonette. Už dříve jsem říkal, že by se měla přejmenovat na Větrnou horu, ale to co jsme zažili letos byla síla. Poryvy tak silné, že byl chvílemi problém držet se na kole, prach ze svahů lítal do očí… vyjel jsem to z posledních sil, z Jausiers za víc jak dvě hodiny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

29.7.19 12:36

Nádhera. Tohle je zrovna oblast, kam bych se znovu chtěl podívat. Na Bonette teda už ne, ale jinak… No, bůhví, zda to ještě půjde.

Reagovat
vpa007
vpa007

29.7.19 12:12

Hezký, moc hezký…!

Reagovat
vik
vik

29.7.19 08:50

Krása veliká… Vypadá to, že je to téměř liduprázdné, což je pro mne v poslední době, ano, už se opakuju, jedna z nejdůležitěj­ších věcí.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

29.7.19 08:46

Francouzské Alpy jsou super. Stále je tam spousta neprovařených, ale krásných míst. Koncem srpna jedeme do Přímořských Alp, tak se těším, že zase něco nového „objevím“. Škoda, že neudržují šotolinu z Moutiéru na Restefond. Ještě před deseti lety to bylo v pohodě průjezdné na silničce a dalo se to zokruhovat pře St. Dalmas, loni už to bylo rozsypané a blbě se tam jelo i na bajku.

Reagovat

Další galerie z kategorie

k3nyL 7
MichalOld 7
Pavel.81 16
MichaelSimek 5
Fabulator 21
alireb 14