Život cyklotrempa

Přidat foto

K pramenu Křinice

Dolní Podluží a panoramatická fotka, kterou můj foťák neumí :-)

Horní Podluží

Velký rybník

Ta voda neuvěřitelně zapáchala, takovou hustotu sinic jsem nikde ještě neviděla. Bylo to jak špenát.

Luční bar

samoobslužný bar

Světlík

větrný mlýn nad Světlíkem

Dittrichova hrobka

největší pramen ze tří studánek

fakt ledárna

bydlení :-)

pohoda.....dokud bylo světlo :-)

Už dvakrát (loni), jsem zkusila jaké to je zůstat přes noc venku. Popravdě nic moc. Vždy mi byla zima, spaní na tvrdé zemi bylo nepříjemné, venku jsem se bála a téměř nezamhouřila oko. Tak proč mně to tak láká to zase zkusit? Určitě je to vyšší vůle, musím ale něco změnit. Koupím nafukovací karimatku a snad tím zabiji dvě mouchy jednou ranou. Bude to pohodlnější na spaní a nemusela by mi být taková zima. Rozhodnuto. Prubnu to. Vydala jsem se do lesů nad Krásnou Lípou, kde jsem měla za cíl Luční bar v Kamenné Horce. Jako sprcha měla posloužit voda odtékající ze studny pramenu Křinice a spaní mělo být někde v dosahu. Povedlo se. Už cestou tam jsem objevila seník a až do večera doufala, že mi ho nikdo neobsadí. Neobsadil. Zůstal jen můj. Byla to další dlouhá probdělá noc. Bylo mi teplo, na slámě bylo ležení pohodlné ale já prostě nedokázala usnout. Tak teď už fakt nevím, chyba je v hlavě. To je jasný. Ale noc byla nádherná, plná hvězd a nad ránem, když už jsem začínala usínat, mě začal budit zřejmě nějaký hlodavec. Hrabal a mlaskal a vůbec ale vůbec mu nevadilo, že nad ním chci spát :-) Ještě, že byl pode mnou a né se mnou v seníku. Noční les usnul a já s ním až do chvíle příjezdu těžké lesní techniky, která definitivně ukončila mé snění o spánku v seníku. Spala jsem přibližně hodinu a půl a i tak mi to druhý den vcelku jelo. Budu to muset ještě zkusit znovu. Třeba v jiném seníku na jiném místě. Nerada bych odrazovala zvěř pro kterou jsem přes noc nezvaný host.

(vloženo 1.7.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Zdendyš

2.7.19 17:57

Enduristka : napr. u nadrazi Jedlova, reknu bydli jeden clovicek uz mnoho let v betonovem bunkru hned u cervene TZ smer Prehradni cesta. V podstate zije jako poustevnik az na ty dve pivka denne na nadrazi co si dopreje. Taky filozofie …

Reagovat
enduristka
enduristka

2.7.19 17:52

  • b-n-x-: Spaní pod širákem na hřbitově může být jiný level, ale ráda ho přenechám jiným fajnšmekrům.
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

2.7.19 16:07

„Mne teda prijde, ze kdyz uz se neceho u nas bat, tak ne zvirat, ale lidi“ – presne, zvlaste bych se pak bal „mrtvych lidi“

:-)

Reagovat
RomanH
RomanH

2.7.19 13:58

To Enduristka : Mne teda prijde, ze kdyz uz se neceho u nas bat, tak ne zvirat, ale lidi. V zasade tu pro zdraveho dospeleho cloveka zadni smrtelne jedovati zivocichove neziji. Divoka zver se Ti vyhne obloukem (v oblastech s medvedy (SR – Fatra) bych teda asi pro jistotu nechal jidlo tak 100m od odmista noclehu). Psa bych se v noci v lese nebal uz vubec – bestie je malokterej, navic vetsinou jen na svem pozemku ci pri pocitu ohrozeni sebe/pana. Pokud by uz vubec na Tebe v noci narazil, znamenalo by to, ze se ztratil (nekdo ho pohodil) a hleda spolecnost.

Za ta leta, co spavam venku, me v noci v blizkosti navstivily akorat mysi / plch. Z dali pak bylo slyset stekani srncu a obcas (pokud spim v bukovem hustniku) chrochtani a dupani prasat – ty ale rozhodne nemaji zajem te potkat.

Reagovat
Zdendyš

2.7.19 13:31

Zranenej vlk nebo ty a je posekano.

Reagovat
enduristka
enduristka

2.7.19 13:29

U nás jsou vlci a těch se taky tolik nebojím, prostě pes na volno je zlo.

Reagovat
Zdendyš

2.7.19 13:29

Alebo diviak, tje ina liga.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

2.7.19 13:18

No hlavne ti psi jsou realne nebezpeci. Ten medved v kraji, kde jezdis asi uplne ne. Myslim, ze v Kanade, nebo i na Slovensku bys to mozna videla jinak :-)

Reagovat
enduristka
enduristka

2.7.19 13:15

Já se spíš hrozně bojím psů. Říkám si, že v noci majitelé moc neřeší, kde se jim pejsci toulají a ty můžou třeba zaběhnout až do lesa, kde narazí na mně. To bych radši toho medvěda, tam prý stačí dělat mrtvého. Psi jsou nevyzpytatelní.

Reagovat
vlasto
vlasto

2.7.19 12:55

Lucni bar me taky zaujal. To s tim nespanim bylo u mne pouze venku, ve spacaku, to jsem porad cekal na medveda a neusnul vubec.

Reagovat
Elwing
Elwing

2.7.19 10:48

Já bych se na noc venku taky posilnila nějakou skleničkou :-) Jinak super.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

2.7.19 09:52

Pekne pekne. Zvlaste ta barva „toxic green“ v rybnice :-).

Na spani venku zeny asi potrebuji delsi zvykani no. A jeste je dobre, kdyz je clovek svym zamerenim tak trochu „vagusak“ :-). Pak nejaka drobna spina, nepohodli, atd. uplne nevadi :-). Prave lidi, co jsou vice civilizovani, tak muzou mit problemy – po tele lezouci hmyz, pavouci, a jina drobna havet. To by cloveku spicimu venku nemelo vadit.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.7.19 09:18

Tvl, tichá závist a respekt, tohle mě bralo tak do dvaceti a naposledy jsem přespával venku někdy těsně po převratu v Rakousku při prvních výletech po cizině a pak jsem zpohodlněl a tak nějak ztratil koule na to :-(

Reagovat
hubert.d
hubert.d

2.7.19 08:14

Opet parada! Venku spim nejradeji pod sirym, neb neni nad hvezdnou oblohu. To clovek pozoruje ten obrovsky obraz a najednou je tma/rano. ;o) Jo a taky neni na volnem prostranstvi (ci po smrkem) tolik zivo, jak v tom seniku. :o)

Reagovat
Libores
Libores

2.7.19 08:00

Vyřaž na víc dní, první noc mívám taky na prd, ale další noci tě únava už přemůže.

Reagovat
RomanH
RomanH

2.7.19 07:31

Super. S tim spanim si zvyknes, uvidis. Seniky jsou fajn v zime nebo pokud prsi (a senik nema deravou strechu :-)). Pod sirakem mas naopak vetsi prehled, co se okolo deje, navic je daleko vetsi pravdepodobnost, ze Te nebudou rusit mysi, plch, a podobna zvirata. Akorat to chce bez plachty (tarpu) poresit rosu (spat v lese, najit si cas na dosuseni vlhkeho spacaku).

Reagovat
Zdendyš

2.7.19 06:50

Plch je i lehce ochocitelnej, zejmena na lesnich mistech kam casto chodi turiste jako jsou prave ty altany a pod.

Reagovat
Fran-tic
Fran-tic

2.7.19 06:41

základ je se slušně sundat na kole (myslím kilometrama), jsem potom schopný usnout kdekoliv ve škarpě nehledě na to, co se děje kolem. A naopak, venku a v lese je to přirozené i pro tebe…jen jsme si odvykli :) přítelkyně to má ale úplně stejně

Reagovat
enduristka
enduristka

2.7.19 05:38

Polka: Je to pěkné zvířátko.....takhle z fotek :-)

Reagovat
enduristka
enduristka

2.7.19 05:38

Díky všem, no pod širákem to asi nedám vůbec, tady jsem měla kolem sebe stěny, dokonce to mělo dveře, ty jsem si i zevnitř zamkla zámkem na kolo a i tak jsem byla pokakaná strachy :-)

Reagovat
goofy
goofy

1.7.19 22:20

Příště už to půjde. ;-) Spaní venku má své specifika, ale když je přístřeší, tak je to fajn. Horší je to pod širákem, když se počasí začne lehce kazit… :-)

Reagovat
kOmE
kOmE

1.7.19 22:00

Jsi odvážná. Příště už se vyspíš ;-)

Reagovat
Polka
Polka

1.7.19 21:35

Mě zaujal ten luční bar, pěkné zákoutí a nápad. My jsme o víkendu spali na půdě taky s plchem, ale nemlaskal :-)

Reagovat
enduristka
enduristka

1.7.19 20:47

děkuji

Reagovat
ufoncz
ufoncz

1.7.19 20:20

Flašu vína s sebou příště! :) Hezký, rád jsem zkouknul a pročetl.

Reagovat
Zdendyš

1.7.19 19:48

To co te budilo za zviratko byl nejspis Plch. Je to krasne zviratko, roztomile a miluje burisony .. jednou jsem je navecer nedojedl a v noci, pul metru ode mne je spokojene chroustal a mlaskal. Njn, oni jsou tam doma.

Reagovat
onuce
onuce

1.7.19 19:27

Já to myslel obecně, ne snad přímo toto jedno konkrétní místo.

Reagovat
enduristka
enduristka

1.7.19 19:24

Nevadilo by mi tam zkusit nocovat déle ale nevím, jak moc bych narušila běžný chod lesa. Zvířata bych mohla odradit od dalších návštěv a přece jenom, je to místo určené pro jejich potřeby.

Reagovat
onuce
onuce

1.7.19 19:21

To je super, připomíná mi to moje cyklotoulky. A to nouzové (ne)spaní je normální. Kdyby jste na tom samém místě byla druhou, třetí noc, dudek hadr.

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 13
hawrda 15
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6