Rio Pecos - nad Dolní Moravou

Přidat foto

Rovinka nad Bohdíkovem, respektive Štědrákovou Lhotou

Pohled od Rovinky směrem na Jeseníky

Kostelík Svatá Trojice

Hedeč - pohled směrem na Dolní Moravu a Kraličák

Hedeč - chrám Matky Boží

Hedeč - chrám Matky Boží

Hedeč - chrám Matky Boží a jeho křížová cesta

Hedeč - chrám Matky Boží a jeho křížová cesta

Hedeč - chrám Matky Boží

Náměstí Králíky

Větrný vrch - pohled na Dolní Moravu

Sruby u Moravanky

Tucan kiosek - Dolní Morava

Tucan kiosek - Dolní Morava

Cirkus na Dolní Moravě

Cirkus na Dolní Moravě

Slamník - U laviček - nad Polskem zuří bouř

Slamník - U laviček

Slamník - U laviček - nad Polskem zuří bouřka

Stezka v oblacích - Dolní Morav

Sjezdovka nad Hynčicemi pod Sušinou

Pauza na kafe - Kolovna

Pauza na kafe a žvanec - Kolovna

Kolovna bikecentrum

Kolovna bikecentru

Nad Temenicí

Odměna na závěr

Občas není vůbec špatný vyjet sólo a být jenom sám.

Vyrazil jsem kolem desáté, vedro bylo ucházející. Na Rovinkách jsem byl už docela uvařenej. Následoval co nejrychlejší přesun Na Svatou Trojici a dál po žluté TZ na Hedeč. Sešup dolů do Králík a Prostřední Lipky. Výjezd po loukách stál v té výhni za to. Přiznám se bez mučení, posledních 200 metrů jsem z toho slezl a tlapal pěšky.

Pak už to šlo. Kalupem na Větrný vrch, juknout na nové sruby u Moravanky (vypadají báječně) a dál bylo v plánu lupnout oběd v Penzionu na rozcestí. Ale to jsem jaksi zapomněl, že je DM plná namakanejch účastníků Spartan Race, takže šance sednout si v hospodě byla nulová. Naštěstí hned vedle je otevřený bistro U tucana, kde se dá rozvalit na zemi a taky najíst a napojit.

Nemohl jsem se tam moc dlouho zdržovat, páč čas pokročil.Takže pěkně za svý vzhůru na Svinní horu. Bolelo to taky jako sviňa. Na Slamníku se začalo zatahovat a za Klepým byla vidět v Polsku čína.I pár kapek spadlo. Tak honem k rozcestí U sedmi cest a sešup na Jasaní a svižným tempem k Zatáčce smrti a šupajdá do Hynčic. Tam bylo opět azuro. Nakoukl jsem na Kolovnu, něco pojedl a popil a vyrazil směr domov.

Sotva jsem dorazil do Chrastic, spustil se parádní liják, ve kterém jsem v extra svižném tempíčku pokračoval až do Bohdíkova. Bajkový střevíce budou schnout hodně dlouho.

Tam naštěstí přestalo pršet a já jsem mohl zdolat poslední kopčisko před sjezdem do Šumpru. Ještě jedno pivo U Gronycha a za tmy dom.

Dobrý to bylo. Suma sumárum to hodilo něco málo přes sto kiláků a dva tisíce metrů výškovejch. A skoro deset hodin na cestě :-) Hlavu mám vyčištěnou na půl roku!

(vloženo 16.6.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kofejn
kofejn

19.6.19 10:59

Pěkná reportáž.

Reagovat
Pavel.ct
Pavel.ct

16.6.19 22:26

Co dodat – 1* ;o)

Reagovat
C.A.C
C.A.C

16.6.19 21:28

Já jsem od Lipinky jel přímo na Větrný vrch, ne na Horní Moravu. Měl jsem hlad jako vlk. Takže jsem spadl na DM a pak jsem se kolem řeky dostal až na „úroveň“ Strašidel a dál nahoru nad DM ( Rio Pecos ).

Reagovat
Radez
Radez

16.6.19 21:08

Ahoj,

tato vypečená trasa v originále nevedla na Dolní Moravu ne? Když jsem to na základě tvých rad několikrát jel, tak jsem to hrnul přes vodopády pod strašidly (dvakrát jsem na tuto trasu někoho vzal a od té doby předstírají, že jsou semnou kamarádi – a to jsme to jeli i obráceným směrem, akorát teda bylo po větrné kalamitě :-)).

Pravda, když jsem to jel jednou a na té vrstevnici kolem Slamníku byl sníh, několikrát jsem píchnul a zmoknul jako prase a ruce na hadry zmrzlý, tak to mi do smíchu taky nebylo.

Reagovat
DoomHammer

16.6.19 20:10

šmarjá, ta Stezka v oblacích je odporná…

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 10
hawrda 12
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6