Rychleby 2019 poprvé

Přidat foto

Letos prvni rychleby, paradne stravene dva dny. Na to ze tam jeste minuly vikend byl snih tak celkem sucho a vedro jak cyp ale pojezdeni famozni, jako vzdy.

(vloženo 22.4.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
obda
obda

24.4.19 13:07

Elwing: ten Tajemný mi přišel dost podobně, ale nemůžu srovnávat, byl jsem tam minulý rok poprvé. Docela jsem se na Tajemném na některých místech „zasekával“, ale přičítal jsem to svému „skillu“ a „rychlosti“ :D Kluci, které jsem tam potkal, jeli svižněji a plynuleji.

Reagovat
D3VL3R
D3VL3R

24.4.19 10:19

Myslím, že jsme se tam potkali. Měli jsme soustředění od pátku do neděle. Bylo super, celkem prašno, některé úseky trochu zničené nebo uzavřené, ale jinak krásná práce zdejších bikerů. Nalítali jsme tam dost :D

Reagovat
vili
vili

24.4.19 06:25

wilda81 – na Tajemném ne, ale Mramorový je hodně šlapavej až po hup-cuk

Reagovat
goofy
goofy

24.4.19 00:23

wilda81: letos jsem tam sice ještě nebyl, ale ta tendence za poslední dobu mi přijde stejná.

Reagovat
wilda81
wilda81

23.4.19 19:40

Elwing: já mám ze starých trailu opačný dojem. Přijde mi, že jsou stále jednodušší a jednodušší a třeba na Tajemném se mi nevybavuje jediné místo, kde je třeba nějak silove šlápnout.

Reagovat
theedge
theedge

23.4.19 15:26

Singlepseed: jasný, jasný … napohodu :-)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.4.19 15:20

theedge: Výlet s partnerkou průměrnou rychlostí 11,1 km/h na 55 km bych machrováním opravdu nenazýval. Na dámu po čtyřicítce docela dobré, ale pro chlapa opravdu spíše pohodovka ;-).

Reagovat
theedge
theedge

23.4.19 14:41

Singlespeed: trošku krize středního věku ? Machrování na internetu, v tvým věku přítelkyně a vše je jak jinak napohodu … :-)

Reagovat
MichalBr
MichalBr

23.4.19 14:35

Bylo krásný počasí, tak to každý využil jako ideální zahájení sezóny :-)

Reagovat
Elwing
Elwing

23.4.19 13:11

Lister: Mám to stejně, také mi přijde, že jsou ty traily (konkrétně Tajemný) strašně vymleté a mlátí mě to přes ruce fest. Když sem tam byla napoprvé, tak sem to jezdila téměř bez šlápnutí, teď to musím na spoustě míst rvát, abych vůbec některé pasáže překulila.

Jinak o víkendu tam byli koukám všichni :-) Já na těch kamenitých trailech nikdy nikoho nepotkám a na sjezdech už vůbec, nechápu, kam ty lidi mizí.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.4.19 09:06

GPS funguje jako tacháč, takže o přestávkách stojí. Někde uprostřed jsme si dali svačinu, jinak jsme jeli +/- v kuse.

Reagovat
vili
vili

23.4.19 08:45

Dík. Ještě mně pls objasni to je bez pauz nebo při přestávkách je pauzlý gps? Mňo, třikrát po sobě si dát wiesnera za 40 minut (i když ten prostřední není až navrch) nepovažuju za podprůměrné a pomalé tempo ;-).

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.4.19 08:21

Vili: Je to cca 55 km, 1400 m, průměr něco málo přes 11 km/h, takže žádná machrovačka, ale na pohodu.

Reagovat
vili
vili

23.4.19 06:45

Kůrovec je sfině. Ale jinak bylo super.

Singlspeed: docela by mě zajímalo jak to vypadá namotaný na mapě, protože „podprůměrně zdatný muž to v pohodě pomalým tempem“ za 5 hodin imho rozhodně nedá. Ale machrovačka dobrá, to uznávám…

Reagovat
Lister
Lister

22.4.19 23:23

Singlespeed: bohužel elektriku mám na RS vzhledem k věku ještě zakázanou takže tohle asi ne…

Reagovat
krabica
krabica

22.4.19 23:15

l-e-t-o> Zkusil bych ještě variantu místo Tajemného na Biskupský a Prokletý, ten mám taky rád.

Reagovat
l-e-t-o
l-e-t-o

22.4.19 22:35

Jak píše Wilda nový trail, Velryba, Obelix, Mramorovy a Sjezdy. To je už slušná kombinace

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 22:18

Singlespeed: no tak teda ja lehce podprumerny jsem ale dupat 3× wiesnera plus to vse co jsi napsal bych za 5 hodin opravdu nechtel a nedal :D

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

22.4.19 21:51

cotcha: Jezdím na Rychlebky s přítelkyní a za necelých 5 hodin objedeme v pohodě pomalým tempem na hardtailech Wiesnera 3×, Superflow celý 1×, sekce 5,6,7,8 2×, Tajemný, Mramorový, Sjezdy, Prokletý, Biskupský 1×, Velrybu 3× a Obelix 8×. Pokud jsi alespoň lehce podprůměrně zdatný muž, dáš to všechno v pohodě taky.

Reagovat
coltcha
coltcha

22.4.19 21:40

Wilda: Aha to jsem přehlídnul, jako vždy díkes!!

Reagovat
wilda81
wilda81

22.4.19 21:21

Pokud se ti bude tahle trasa líbit, tak zkuste i Wales.

Traily směrem pryč od kopce jsou jen takové lesní pesinky. Nic technicky náročného.

Reagovat
wilda81
wilda81

22.4.19 21:15

coltcha: druhé kolo si dejte jak jsem psal: nový trail směrem na Velrybu, pak Velrybu, (volitelně Obelisk), Tajemný, Mramorovy a Sjezdy.

Na nový trail se najizdi z vrstevnice směrem na začátek SF. Odbočka vlevo, je tam šipka.

Reagovat
maros.77
maros.77

22.4.19 20:50

Taky jsme v pátek museli;-)

Na základně jako vždy plno, ale v lese celkem v poklidu.

Reagovat
MichalBr
MichalBr

22.4.19 20:39

Koukám, že nás tam tento víkend bylo opravdu hodně :-D

Taky jsem dumal jestli je biskupský stoupací, nebo klesací .. nakonec jsem zjistil že stoupací (byl jsem trochu zblblej, protože jsem ho vždy jel dolů) :-)), tak jsem ti švihnul na prokletý :-)

Ten nový „noname“, který je kousek nad tím posedem je super a hlavně hodně technický, kdy mi tam občas padlo i to „tvl“ „dopr“ a smích, protože jsem slyšel jak za mnou jel kamoš a párkrát jsem slyšel takový ten „ústřel“ pláště když najedeš na kámen :-))

No a superflow jako vždy super, jen škoda, že tne les tak dostal zabrat od toho kůrovce, ale co se dá dělat. Hlavně jsem si to hrnul a před sebou cosi vidím přibližuju říkám si „co to je“ a musel jsem pěkně zabrat na brzdy ona to byl páska v té druhé části :-)) Jinak s počtem lidí jsem problém neměl..

Btw nevíte, co se dělo v sobotu večer na základně, protože jsem myslel, že venku budou lítat pěsti :-) byl tam vlasatej borec, co tam pořád nadával druhému, ale moc jsem nepochopil proč to bylo samý pičo, ***** :-D

Reagovat
coltcha
coltcha

22.4.19 20:36

Jedeme příští víkend a předběžně hlásí megachcanec. Kdyby vyšel jen jeden den, co tam nejzajímavějšího vybrat kromě Superflow (2× jsem chytnul zavřenou minimálně půlku sekcí a rád bych si to dal jednou celé)? Ideálně něco jako červený/černý traily v Trutnově. Za den to asi víc jak dvakrát nevyšlápneme.

Chápu to, že ten nový trail ještě není na mapě?

Reagovat
LM
LM

22.4.19 20:20

Lister: kdy si naposledy servisoval odpružení? :-)

Reagovat
wilda81
wilda81

22.4.19 20:18

My novému trailu pracovně říkáme kotrmelcovy, protože se na něm kamarád hned první jízdu proletěl.

Lister: není to jen nastavením vidlice?

Reagovat
l-e-t-o
l-e-t-o

22.4.19 20:10

Byli jsme tam teď od pátku do dneška. Ten nový trail ještě nemá na 100% určené jméno, ale vede se jako Naučná stezka (u nás ve skupince jsme mu říkali Sítko).

Biskupský je otočený a je tak z něj stoupací k SF.

Lidi byli akorát vždy jen ve výjezdu. Na trailech jako takových to bylo v pohodě, krom jednoho slovenského kreténa z oddílu Petera Sagana (takové zelené dresy), který na tom novém úseku jel v protisměru, aby se vrátil na lávku a málem jsem ho sejmul.

Kácení je škoda, ale je to potřeba.

Reagovat
theedge
theedge

22.4.19 20:00

Jo ten novej trail ve spojení s Velrybou je super. Ví někdo jak se jmenuje ?

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 19:50

Ten novy je vazne super, pripominal mi Trutnovky. My vazne krom prejezdu na SF nikoho nepotkali, takze fajn. A kamenne jsou super ale v tempu hodne narocne. A obousmerna je myslim jen kousek nejake spojnice k dojezdu z verlyby. Z tama jsme jeli pres obelixa na zacatek verlyby po kamennych az doku ke sjezdum… Ty miluju.

Reagovat
krabica
krabica

22.4.19 19:48

wilda81> Kluci říkali, že u Biskupského změnili směr, teď je stoupací, což je fajn, bo mi posledních pár let docela vadilo, že ho jezdím na punk v protisměru. :-)

Reagovat
Lister
Lister

22.4.19 19:45

Měn se líbí, že stále zlepšují i staré traily. Ten hezky nový úsek za otočkou než se najede na sjezdy ten se povedl. Kdysi se velká část tohodle úseku jela po široké silnici a teď je to paráda přes vyskládané kameny.

Ale ruce včera fakt nestíhaly. Budu muset otestovat ještě staré kolo jestli je problém v kole nebo opravdu už v pilotovi. Kdysi jsem to dával i na HT, teď trpím na FS.

Reagovat
wilda81
wilda81

22.4.19 19:28

Taky jsme tam byli v pátek na otočku. Líbí se mi nový trail od spojnice na SF směr Velryba. Jen jsem nepochopil, jestli je (Prokletý nebo Biskupský, teď nevím který to je) obousměrný nebo jsme k SF jeli v protisměru. Jen mě štve, že jsem kvůli tomu zase vynechal Wales, po dlouhé době kdy jsem tam byl a nebyl trail zavřený kvůli těžbě.

Na SF klasicky zácpa, takže příště už ho asi úplně vynechám nebo jen někdy v prac. týdnu.

Druhou jizdu jsme jeli zase ten nový trail smerem na Velrybu, pak Velrybu, Obelisk, Tajemný, Mramorovy a Sjezdy. Druhá trasa u mě stále vede a kdyby tam nebyla, tak asi na rychleby ani nejezdím. A jako bonus jsou víceméně prázdné.

Kácení je smutný příběh, ale nesoudim – neznám jestli je důvod kůrovec nebo peníze. Jsem rád, že traily I přesto zůstávají a jen doufám, že aspoň Wiesner zůstane ve stínu. V létě by to bylo na slunci nepříjemné.

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 18:50

Je jasne ze SF je hlavni atrakce ale kupodivu primo na lajne jsme se s nikym nepotkali, jen u prejezdu, kdyz jsme nabirali sily. Libi se mi na nem ta rozmanitost.

Kamenne traily jsou super a opravdu tam clovek jede skoro sam ale kdyz se na to tlaci, tak po tech X kilometrech takovym terenem musi byt vyklepany snad kazdy :)

Reagovat
Lister
Lister

22.4.19 17:59

Včera jsem jel starý traily a asi začínám stárnout, protože tak vyklepanej jsem nebyl ani nepamatuju. Super flow mne nebere. To není moc můj styl ježdění.

Navíc staré stezky mají tu výhodu že tam nikoho nepotkáte.

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 16:35

MichalBr: tam bylo tolik uzasnych a krasnych bajku, ze to beru jako lichotku :) chtel jsem na ten ram nejakou ochranu a ostatni od AMS se mi moc nelibily. Na zbytku je cira folie.

NicolaCZ: pokud mas kolo trochu v ruce tak se to da, urcite ale zacni na superflow, zbytek uz je tezsi :)

Reagovat
MichalBr
MichalBr

22.4.19 16:04

Na to tvoje kolo jsem se díval na základně :-D zajímavá camo verze

Reagovat
NikolasCZ
NikolasCZ

22.4.19 16:03

Dixo: díky, naštěstí nejsem vyznavač rychlosti a dolů se prostě rychle bojím :). Takže jestli to jde projet míchací rychlostí, budu rád :).

Reagovat
theedge
theedge

22.4.19 16:02

No ja to jezdil jeste predloni na 26HT a urcite jsem si to uzil ale rozhodne to byl asi nejsilbejsi impuls k nakupu fulla. Vecer jsem byl z toho HT pekne rozm*danej – ale to bude i vekem :-)

Jo, da se urcite sjet skoro vsechno na cemkoliv, ale otazka je jestli to je z toho ten spravnej pozitek nebo jen snaha prezit …

Reagovat
maajkee
maajkee

22.4.19 15:27

Já byl před lety v Rychlebach ještě i na 26" HT a užil jsem si to tenkrát možná víc než třeba loni na 140/160 fullovi. Takže není to úplně o kole.

Reagovat
Fran7
Fran7

22.4.19 15:09

Superflow po celé délce na HT bez problémů i dvakrát po sobě. Ty chybějcí stromy je smůla, zdá se, že zneužily polomů a kácí a kácí ikdyž už polomy vyklidily, zmetci

Reagovat
enjoy79
enjoy79

22.4.19 14:38

Dixo: Já poprvé na rychleby najel s 29 HT sebevědomě na Wales, a byl jsem rád, že jsem tam nenechal zuby jak svoje, tak z převodníku :)

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 13:47

No, ty vymlacene lesy jsou ale vsude, to je pravda velmi smutny pohled.

theedge: zatim mi ta kombinace vyhovuje (vpredu business, vzadu party:)) uvidime, jak to bude az se to trosku sjede.

NicolasCZ: da se, kdy to clomek umi, jde vsechno…ale nebude to moc prijemne pojezdeni…navic (jestli se divam spravne) nemas teleskop a ani ty gumy nejsou na takove jezdeni to prave.

Reagovat
theedge
theedge

22.4.19 12:30

Dixo: Jo najít si ty správný tlaky ve vidlici a tlumiči u nového kola není hned ( a k tomu ještě odskoky ). Ale Rychleby jsou na to dobrá lokalita. Jojo MM je dopředu dobrá volba. Koukám že máš vzadu Noby Nic – dá se na něm jezdit ale přijde mi že moc nebrzdí – brzo se utrhne do smyku. Hans Dampf mi přijde že brzdí líp.

NicolasCZ: Superflow sjedeš i na XC HT, ale musíš počítat s tím že z toho budeš proti fullovi dost vyklepanej. Ostatní težší traily s tím moc nedoporučuju, tam už to bude bez perfektní techniky dost bolet tebe i kolo :-)

Reagovat
pavlik6022
pavlik6022

22.4.19 12:28

Těžba pokračuje, toho jsem se obával, je vidět že lesy v rychlebkach ma stejný majitel jako u nás v Olomouci… Arcibiskupske lesy olomouc. Dle jejich šéfa je tezba jejich jediný zdroj příjmů a podle toho jejich lesy vypadají :((

Reagovat
doubeq
doubeq

22.4.19 12:12

Jde to i na praseti, když se nebojíš, jen ne tak lehce :-)

Reagovat
NikolasCZ
NikolasCZ

22.4.19 12:01

Chci tam jet taky, je to možné jezdit s normálním XC? :). Nemám full. Diky.

Reagovat
LM
LM

22.4.19 11:54

Tyjo, kde jsou stromy? Není to tak dávno co tam všechny traily vedli pod stromama v lese :-/

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 11:46

Jeniiik, videl jsem fotky a snih tam v lese byl..zbytky.. leda ze by byly nejak zpetne postnute

Reagovat
Dixo
Dixo

22.4.19 11:42

Theedge: obrovska, jsem nadsen. Poridil jsem jeste do predu Magic Marry, nove plarformy Deity black kat a FiveTeny Freerider Pro. Necekal jsem, ze nekdy nakole tak poletim, oprori Neuronovi celkem rozdil. Projeli jsme skoro vse, vynechal jsem jen Wales a pecka. Jeste musim odladit vidlu, trosku se s nastavenim peru ale to pujde.

Do kopce to je mordor, jsem po zime chciplej a mozna mi chybi jeste jeden lehci prevod ale dolekopcom super, obratne, rychle, jiste, na sjezdech to stacilo pustit a nechat jet. Spokojenost :)

Reagovat
theedge
theedge

22.4.19 11:29

Tak jaká je spokojenost s Jeffsy na Rychlebech ? :-)

Reagovat
jeniiiik
jeniiiik

22.4.19 11:21

Minulý víkend sníh?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 5
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8